Ο Θεσσαλονικιός που ταξίδεψε σε όλα τα προσβάσιμα νησιά της Ελλάδας

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Πριν λίγο μίλησα με τον αδερφό μου (καπετάνιος σε σκάφη πολυτελείας) και μου είπε πως βρίσκεται στο νησί Αλιμιά, δίπλα στη Χάλκη, το οποίο μάλιστα κατοικείται από ένα ζευγάρι.
Αμέσως του είπα «Αποκλείεται! Δεν υπάρχει τέτοιο νησί. Δεν το έχει πει ο @psilos3. 😆😆😆

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Μπράβο Γιάννη για την πολύ ωραία συνέντευξη σου και πρωτίστως για το κατόρθωμα σου!!!
Σήμερα την διάβασα και έλεγα υπερήφανη στους συναδέλφους μου ότι έχω την χαρά και την τιμή να σε γνωρίζω!!!
Σε ευχαριστούμε πολύ για την ανεκτίμητη συμβολή σου στο forum!!!
Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις με την ίδια θέρμη να μας τροφοδοτείς με ιδέες και να μοιράζεσαι μαζί μας τις ταξιδιωτικές σου εμπειρίες!!!
Καλά ταξίδια να έχεις!

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Σήμερα το διάβασα κατά τύχη....Βασικα μου το "πέταξε" ο Google...

Συγχαρητήρια @psilos3

thanos75

Member
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια-Χαβάη
Πριν λίγο μίλησα με τον αδερφό μου (καπετάνιος σε σκάφη πολυτελείας) και μου είπε πως βρίσκεται στο νησί Αλιμιά, δίπλα στη Χάλκη, το οποίο μάλιστα κατοικείται από ένα ζευγάρι.
Αμέσως του είπα «Αποκλείεται! Δεν υπάρχει τέτοιο νησί. Δεν το έχει πει ο @psilos3. 😆😆😆
Όχι μόνο υπάρχει αλλά κατοικουνταν για πάρα πολλά χρόνια. Όταν πήγα στη Χάλκη μας είπαν ότι η Αλιμια μέχρι τη δεκαετία του 50 είχε πληθυσμό ίσως κ μεγαλύτερο της Χάλκης. Επι Ιταλοκρατιας είχαν χτιστεί καζαρμες (στρατώνες δηλαδή), από τους Ιταλούς εκεί. Υπάρχει καΐκι από τη Χάλκη που πηγαίνει το καλοκαίρι όσους θέλουν για μπανάκι στην παραλία της. Παρ' ολίγο να πηγαίναμε (προσωπικά το ήθελα πολύ), αλλά καθ' υπόδειξη του ετέρου ημισεως (πιυ πάντα έχω σε εκτίμηση 🫠😉) προτιμήσαμε την παραλια Κανια στη Χάλκη γιατί στην Αλιμια θα έπρεπε να κάτσουμε πολύ περισσότερη ώρα χωρίς να έχουμε ομπρέλα θαλάσσης.

Last edited:

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Υπάρχει πολλή πληροφορία στο νήμα και σίγουρα θα βοηθήσει η συμπλήρωση/επικαιροποίηση των περιεχομένων του από τους mods (@katkats).
Την έχει ζητήσει εδώ και καιρό ο @psilos3, αλλά δεν έχω αξιωθεί ακόμα να την κάνω :(
Ντροπή δηλαδή με τόση δημοσιότητα :)

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
@Thalassaki @Elena2508 @Hayate και όσους δεν απάντησα προσωπικά (συγχωρήστε με), πολύ σας ευχαριστώ για τα τιμητικά σας σχόλια! :)

ούτε καν απλώς μια συνηθισμένη ταξιδιωτική ιστορία
Αν σε κάτι στάθηκα συνεπής είναι αυτό που δήλωσα εξ' αρχής, πως αυτή είναι μια ιστορία δίχως τέλος, κάτι που ελπίζω να συνεχίσω να τηρώ. Καλώς ήρθες.
Αν και νησιώτης, εκτός από την Αμμουλιανή βρήκα στη λίστα ακόμα έξι νησιά που δεν τα γνωρίζω
Εντάξει, αν μιλάμε π.χ. για Ιόνια ίσως είναι λογικό να μη γνωρίζεις. Αν θέλεις μπορείς να μας γράψεις ποια είναι αυτά, κουβέντα να γίνεται όχι τίποτε άλλο... :haha:

νησί Αλιμιά, δίπλα στη Χάλκη, το οποίο μάλιστα κατοικείται από ένα ζευγάρι.
:haha::haha:
Αυτά κυνηγάμε τώρα αλλά που, δε μαζεύονται τα άτιμα ν' αγοράσουμε ένα σκαφάκι να τα πάμε όλα!
Κάπου την έχουμε ξανακάνει τη συζήτηση για την Αλιμιά με @thanos75 ,είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν είναι η πρώτη φορά που την αναφέρουμε!

AlexFocus

Member
Αποτελει κοσμημα για την κοινοτητα μας ο @psilos3. Απο travelholics μπορεις να μαθεις πολλα πραγματα γιατι ειναι σαν να εχουν ζησει πολλαπλες ζωες με ολα αυτα που εχουν δει και βιωσει. Συγχαρητηρια φιλε Τζωνυ!!!

John_G

New Member
Ακούγεται λες και είναι βγαλμένο από ταινία — ένα κρυφό νησί, ένα μοναχικό ζευγάρι που ζει εκεί και ιστορίες που μοιάζουν σχεδόν απίστευτες. Ειλικρινά, δεν μπορώ να μην ζηλέψω λιγάκι (με την καλή έννοια πάντα)! Τέτοιες ανακαλύψεις είναι που κάνουν τα ταξίδια να μοιάζουν μαγικά. Ευχαριστώ που το μοιράστηκες — μπήκε ήδη στη λίστα μου με τα μέρη που θέλω να επισκεφτώ!

erodios

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στα φεγγάρια μου!
Αν θέλεις μπορείς να μας γράψεις ποια είναι αυτά, κουβέντα να γίνεται όχι τίποτε άλλο...
Σίγουρα δεν γνώριζα ούτε σαν ονομασίες τα Τριζόνια, τον Καστό, το Τρίκερι και τον Πολύαιγο. Η Ελαφόνησος και το Μαθράκι κάτι μου έλεγαν, αλλά έπρεπε να τα ψάξω στον χάρτη για να δω πού ακριβώς είναι, μαζί με μερικά άλλα που υπέθετα πού περίπου πρέπει να βρίσκονται. Για την Αμμουλιανή δεν το συζητώ! Αν μου την ανέφερε κάποιος χτες, θα στοιχημάτιζα πως είναι ονομασία παραλίας! :haha:

Αμέσως του είπα «Αποκλείεται! Δεν υπάρχει τέτοιο νησί. Δεν το έχει πει ο @psilos3. 😆
Αυτά κυνηγάμε τώρα αλλά που, δε μαζεύονται τα άτιμα ν' αγοράσουμε ένα σκαφάκι να τα πάμε όλα!
Μόλις είδα την ανάρτηση ήθελα να γράψω μην του βάζεις ιδέες, αλλά απ' ό,τι φαίνεται είναι αργά. Η ιδέα για την Αλιμνιά και όχι μόνο έχει ήδη μπει! :)

Όταν πήγα στη Χάλκη μας είπαν ότι η Αλιμια μέχρι τη δεκαετία του 50 είχε πληθυσμό ίσως κ μεγαλύτερο της Χάλκης. Επι Ιταλοκρατιας είχαν χτιστεί καζαρμες (στρατώνες δηλαδή), από τους Ιταλούς εκεί.
Η Αλιμ(ν)ιά είναι ένα όμορφο μικρό νησάκι που διοικητικά υπαγόταν ανέκαθεν στον Δήμο Χάλκης. Μου φάνηκε υπερβολική η αναφορά για τον πληθυσμό της, ο οποίος όταν η νησίδα κατοικούνταν δεν ξεπερνούσε ποτέ τις μερικές δεκάδες άτομα. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία της απογραφής του 1951, στα οποία η Δωδεκάνησος συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωσή της με την ονομασία Γενική Διοίκησις Δωδεκανήσου.
Δήμος Χάλκης (621): Χάλκη (547), Αλιμιά (41), Χωρίον (33).
Μήπως αυτός που το ανέφερε δεν ήταν από τη Χάλκη; Επειδή ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι υπολόγιζε στη δεκαετία του '40 μαζί και τους Ιταλούς στρατιώτες, αυτοί δεν ήταν πάρα πολλοί. Η καζέρμα της δεν ήταν κάποιο μεγάλο στρατόπεδο.
Δυστυχώς η Αλιμιά μετά το '60 ερήμωσε τελείως. Γίνονται κάποιες προσπάθειες για να κατοικηθεί ξανά, ενώ το καλοκαίρι το πιο πιθανό είναι πως θα συναντήσει και κάποιους τουρίστες να κολυμπούν.
Ενδιαφέρον είναι πως το 2017 είχε γυριστεί εκεί το παιχνίδι επιβίωσης The Island με 20 παίκτες από Βέλγιο και Ολλανδία. Κάτι σαν το δικό μας Survivor δηλαδή στον Άγιο Δομίνικο!

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Εγώ δεν έχω πάει ούτε στα μισά νησιά και δε θυμάμαι βασικά πράγματα για κάποια που πήγα πρόπερσι, εσύ πού τα θυμάσαι ρε μπαγάσα με ονόματα και συγκρίσεις, ΑΙ με μούσι είσαι.
Και μετά λένε οτι το αλκοόλ κάνει κακό στη μνήμη. Ιδού η απόδειξη για το αντίθετο!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.105
Μέλη
39.861
Νεότερο μέλος
Afroditibr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom