Πορτογαλία Ο απόλυτος ταξιδιωτικός οδηγος για Λισαβόνα 2018

takis952

Member
Μηνύματα
7
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Συρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα
Αναλυτικότατος ο οδηγός σου.

Κατά την άποψη σου πόσες μέρες θα χρειαστούν για την Λισαβόνα και την Σιντρα?

Μάιος Απρίλιος είναι καλή εποχή? Από βροχές τι γίνετε?
 

Nicklou

Member
Μηνύματα
23
Likes
39
Φανταστική πόλη η Λισαβόνα! Την επισκέφτηκα το καλοκαίρι του 2016 για επτά μέρες! Νομίζω πως χρειάζονται σίγουρα τέσσερις γεμάτες μέρες για να γυρίσεις την πόλη και να είσαι σχετικά άνετος στους χρόνους σου. Να προσθέσω σε αυτά που ήδη έχουν αναφερθεί ότι η νυχτερινή ζωή τα τελευταία χρόνια έχει μετατοπιστεί στα στενά της Cais do Sodre, όπου έχουν ανοίξει πολλά καινούργια μαγαζιά (bar και εστιατόρια), τα οποία κλείνουν στις 4, ενώ στην Bairo Alto το ωράριο λειτουργίας είναι μέχρι τις 2!Μετά τις 2 το βράδυ βλέπεις ορδές να κατεβαίνουν τα στενά προς την Cais do Sodre. Φοβερό, επίσης, για ποτό το rooftop bar του Hotel Mundial στην πλατεία Martim Moniz, με πανοραμική θέα της πόλης! Εξαιρετικό φαγητό και πολλές επιλογές στο Time out market!
 

Daizy

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η περιγραφή σου ειναι τέλεια θα πάω Μάρτιο και θα την ακολουθήσω.Μπορεις Να μου πεις αν ειναι επικίνδυνα το βράδυ θα είμαστε μόνο γυναίκες ευχαριστώ
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Η περιγραφή σου ειναι τέλεια θα πάω Μάρτιο και θα την ακολουθήσω.Μπορεις Να μου πεις αν ειναι επικίνδυνα το βράδυ θα είμαστε μόνο γυναίκες ευχαριστώ
Αν κινήστε μόνο στις τουριστικές περιοχές δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα, τηρώντας τους στοιχειώδεις κανόνες αυτοπροστασίας (προσοχή στον συνωστισμό σε ΜΜΜ και δρόμους, στους πλανόδιους ντίλερς ψεύτικων ναρκωτικών, στα έρημα υποφωτισμένα στενά κτλ. )
 

Maria1985

Member
Μηνύματα
17
Likes
5
Αν κάποιος με ρωτήσει ποια είναι η αγαπημένη μου πόλη στην Ευρώπη, θα πω τη Λισαβόνα. Πάντα θα είναι η Λισαβόνα. Χτισμένη στους 7 λόφους και με θέα τον ποταμό του Τάγου, η Λισαβόνα είναι μια πόλη που σε μαγεύει με την κάθε αίσθηση που υπάρχει στον κόσμο. Η αίσθηση της υφής καθώς δοκιμάζετε το πρώτο σας pastel de nata, η μουσική από τους καλλιτέχνες του δρόμου καθώς κάνετε βόλτα στην Baixa-Chiado, η μυρωδιά της σαρδέλλας στον άερα καθώς ψήνεται και αυτά είναι μόνο μερικά! Ο ακόλουθους ταξιδιωτικός οδηγός για Λισαβόνα φτιάχτηκε με πολλή αγάπη και θα σας προετοιμάσει κατάλληλα για το ταξίδι σας στην χιπστερική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Γιατί να εμπιστευτείτε τον δικό μου οδηγό για Λισαβόνα;

Πέρασα τρείς μήνες στην Λισαβόνα το καλοκαίρι του 2017 για μια θέση πρακτικής εργασίας σε ένα γραφείο για ξεναγήσεις στην Λισαβόνα. Πήγα σε κάθε τουριστκή ξενάγηση του γραφείου ( καθαρά για σκοπούς ελέγχου ποιότητας!), επισκέφτηκα διάφορα μέρη με σκοπό να γράφω διάφορα άρθρα για την ιστοσελίδα της επιχείρησης και συναστρέφομουν συνεχώς με ντόπιους. Είχα και την ευχέρεια να επισκεφτώ διάφορες πόλεις στην Πορτογαλία αλλά και να απολαύσω τον Ατλαντικό Ωκεανό που σίγουρα δεν είναι συγκρίσιμος με την δική μας Μεσογειακή θάλασσα!

Πότε να πάτε;
Επισκέφθηκα την Λισαβόνα Ιανουάριο, καλοκαίρι και Νοέμβριο.Η Λισαβόνα είναι ολόχρονος προορισμός! Η κάθε εποχή του χρόνου έχει την χάρη της. Εαν αποφασίσετε να πάτε καλοκαίρι, θα έχετε την θάλασσα αλλά να ξέρετε πως η Λισαβόνα είναι κατακλυσμένη από τουρίστες. Εαν επισκεφτείτε φθινόπωρο ή χειμώνα , ο καιρός δεν είναι ιδιαίτερα κακός, θα αποφύγετε τους τουρίστες και η διαμονή είναι πολύ πιο φθηνή!

Μετακινήσεις
Περπάτημα: Ακόμη και αν είναι λοφώδης, περπατώντας πάνω και κάτω στους απότομους δρόμους της Λισαβόνας πάντα θα βρείτε κάτι ενδιαφέρον είτε είναι ένα miradouro, μια όμορφη πλατεία, ένα στενό δρομάκι όπου θα δείτε τους γείτονες να ανταλλάζουν κουβέντες ή εντυπωσιακά κτίρια.

Δημόσια Συγκοινωνία: Με το που θα φτάσετε Λισαβόνα, συνιστώ να αγοράσετε από τις μηχανές του μετρό την Viva Viagem Card. Η Viva Viagem Card είναι μια ειδική κάρτα σχεδιασμένη για τους τουρίστες καθώς μπορείτε να την πιστώσετε όσες φορές θέλετε και να την χρησιμοποιήσετε σε μετρό, λεωφορεία, τραμ – ακόμη και στα ferry! H κάθε διαδρομή κοστίζει 1,20 ευρώ ενώ η ημερίσια συνδρομή για αμέτρητες χρήσεις των ΜΜΜ είναι μόλις 6 ευρώ.

Uber: Για βραδινές εξόδους θα συνιστούσα uber. Το μετρό σταματά να λειτουργεί η ώρα 1π.μ. Λειτουργεί και το ισπανικό Cabify εδώ αλλά δεν το έχω χρησιμοποιήσει. Αποφεύγετε τα ταξιά γιατί τείνουν να είναι πιο ακριβά και κάποιες φορές εκμεταλλεύονται τους τουρίστες.



Συμβουλή: Αποφύγετε τα τουριστικά λεωφορεία τύπου hop on hop off και προτιμήστε το ημερίσιο day pass για να δείτε ολόκληρη την Λισαβόνα.

Σε ποιά περιοχή να μείνετε;
Bairro Alto – Για νυχτερινή ζωή

Η μποέμικη συνοικία της Λισαβόνας. Τη νύχτα εδώ ξεκινά το πάρτυ στην Λισαβόνα καθώς τα στενά δρομάκια κατακλύζονται από ταξιδιώτες, φοιτητές αλλά και ντόπιους. Τη μέρα είναι αρκετά ήσυχη περιοχή και ίσως περάσετε για βόλτα καθώς είναι στην διαδρομή προς τη Μονή του Κάρμο. Πριν αποφασίσετε να μείνετε στην περιοχή αυτή να έχετε κατά νου ότι μπορεί να είναι θορυβώδες κατά τη διάρκεια της νύχτας εφόσον υπάρχουν παντού μπαράκια και κόσμος στο δρόμο.

Príncipe Real – Για ηρεμία και ξεκούραση

Προσωπικά μια από τις αγαπημένες περιοχές για διαμονή καθώς είναι 10 λεπτά από το κέντρο και είναι λιγότερο τουριστική! Μια από τις πιο γοητευτικές γειτονιές της Λισαβόνας, θα δείτε πλούσιους κήπους και πάρκα και είναι μόλις 5 λεπτά περπάτημα από το Bairro Alto.Επίσης θα προσέξετε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι είναι ντόπιοι.



Baixa & Chiado – Για να είστε στο ιστορικό κέντρο

Είναι γνωστό ως το “κέντρο” μεταξύ των ντόπιων, δεδομένου ότι είναι η καρδιά της ίστορικής πόλης. Οι περισσότεροι τουρίστες μένουν σε αυτήν την περιοχή καθώς ο τόπος αυτός είναι γεμάτος από ξενοδοχεία και ξενώνες. Συνήθως τα ξενοδοχεία είναι πιο ακριβά σε αυτή την περιοχή λόφω της προνομιακής θέσης. (κέντρο, μετρό, καταστήματα κλπ).

Alfama&Graca – Για τους ρομαντικούς

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι ιστορική και από τις λίγες που δεν καταστράφηκαν από το σεισμό του 18ου αιώνα. Αναμένετε πανοραμική θέα από τα πολλά miradouros τα οποία βλέπουν προς τον ποταμό του Τάγου και ολόκληρη την πόλη της Λισαβόνας. Η περιοχή κατακλύζεται από τουρίστες κατά τη διάρκειας της ημέρας και πολλοί ξεναγοί σταματούν στην ιστορική Alfama και Graca καθώς είναι πραγματικά πανέμορφη περιοχή με πλούσια ιστορία. Επίσης, ίσως σας φανεί κουραστικό το ότι βρίσκεται σε λόφο και θα χρειάζεται να περπατάτε προς το κέντρο εφόσον τα λεωφορεία&τράμ είναι συνήθως γεμάτα.






Avenida de Liberdade – Για αγορές από οίκους σχεδιαστών

Ο κεντρικότερη λεωφόρος της Λισαβόνας. Θα βρείτε πολυτελής οίκους σχεδιαστών και εύκολη πρόσβαση στο μετρό. Βόρια της , θα δείτε την γνωστή πλατεία “Marques de Pombal”.



Saldanha – Για εύκολη πρόσβαση στο αεροδρόμιο και το κέντρο

Όταν ήμουν Λισαβόνα, έμενα κοντά σε αυτή την περιοχή. Εάν επισκέπτεστε την Λισαβόνα για δουλειά ή μακροχρόνια, ή ακομα και αν θέλετε να είστε κοντά από το αεροδρόμιο (25 λεπτά απευθείας με το μετρό) αυτή είναι αρκετά καλή επιλογή. Η συγκεκριμένη γραμμή του μετρό έχει και απευθείας σύνδεση με το κέντρο(10 λεπτά) μέσω της πράσινης γραμμής. Επίσης, θα διαπιστώσετε ότι τα ξενοδοχεία είναι φθηνότερα από το κέντρο καθώς δεν είναι τουριστική περιοχή.

Καταλύμματα στην Λισαβόνα


Airbnb

Αγαπώ το Airbnb καθώς είναι πολύ πιο οικονομικό από τα κανονικά ξενοδοχεία.

Διαμερίσματα:

Κατά την διάρκεια του πρώτου μου ταξιδιού στη Λισαβόνα, μείναμε σε μια αλυσίδα με τουριστικά διαμερίσματα στην Πορτογαλία, την Portugal Ways. Βρήκαμε τα διαμερίσματα ευρύχωρα και καθαρά. Υπάρχουν σε αρκετές περιοχές:

Hostels

Μερικά χοστέλ που προτείνω στην Λισαβόνα είναι τα εξής:

Αλλιώς, κοιτάξετε τις διάφορες προσφορές που μπορείτε να βρείτε στο booking!


Τι να δείτε στην Λισαβόνα

Baixa,Rossio,Martim Moniz
Χτισμένη στα ερείπια του σεισμού, θα βρείτε την Baixa. Η Baixa η πύλη της Λισαβόνας προς τον ποταμό Τάγο ενώ το Rossio στέκει δίπλα της με μια κεντρική πλατεία που θα βρείτε αρκετά καφέ και τόπους να δοκιμάσετε την Ginjinha(ντόπιο λικέρ κεράσι). Η Martim Moniz είναι αρκετά κοντά από τo Rossio και εκεί θα βρείτε ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια, το “Παράνομο Κινέζικο”.

Τι να κάνετε στις περιοχές Baixa και Rossio
Ξεκινήστε με μια δωρεάν πρωινή ξενάγηση από την πλατεία Rossio

Οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι μια καλύ ευκαιρία να γνωρίσετε την πόλη συνοπτικά αλλά και να μάθετε για την ιστορία της. Κάθε μέρα 10:30-11 θα βρείτε διάφορες ξεναγήσεις που ξεκικούν από τη συγκεκριμένη πλατεία. Θα πρότεινα την Mouraria Free Waking Tour, όπου θα πάτε στην γενέτειρα του Fado και θα μάθετε τα πάντα για το πως ξεκίνησε η μουσική αυτή αλλά και θα εξερευνήσετε την μαυριτανική συνοικία της Λισαβόνας. Στην ξενάγηση να δοκιμάσετε και το πόρτο τόνικ, το πιο γνωστό Πορτογαλικό κοκτέιλ.

Δοκιμάστε την Ginjinha
Ένα ντόπιο ποτό που πρέπει να δοκιμάσετε στην Λισαβόνα είναι η Ginjinha. Ο πιο γνωστός τόπος να δοκιμάσετε την Ginjinha είναι το Α Ginjinha. Σερβίρεται σε shot και έχει γλυκιά γεύση.

Μεσημεριανό στο A Licorista O Bacalhoeiro
Ευκαιρία να δοκιμάσετε τη ντόπια κουζίνα! Είναι ένα ντόπιο και οικονομικό εστιατόριο στην Baixa όπου μπορείτε να απολαύσετε τον δημοφιλή μπακαλιάρο, τις φωτές σαρδέλλες αλλά οποιοδήποτε κρέας της επιλογής σας.

Επισκεφθείτε την εμπορική πλατεία της Λισαβόνας – Πράσα ντο Κομέρσιο
Η Baixa καταλήγει στην αψίδα της Rua Augusta όπου θα βρείτε την πιο ενδιαφέρον πλατεία στη Λισαβόνα. Θαυμάστε τα μοτίβα, τα χρώματα αλλά και τη ζωή με φόντο τον ποταμό του Τάγου και την γέφυρα 25 de Abril.
Bόλτα στο Cais do Sodre





Προηγουμένως, ο συγκεκριμένος δρόμος είχε άσχημο όνομα καθώς εδώ μαζεύονταν οι ναυτικοί μετά τις εξορμήσεις για να επισκεφθούν τα διάφορα μπουρδέλο της περιοχής. Το 2011, η περιοχή ανανεώθηκε, ο δρόμος βάφτηκε με έντονο ροζ χρώμα και τώρα μπορείτε να βρείτε τα πιο πολυτελές μπαράκια στην πόλη. Σταματήστε στο Pensao Amor για κοκτέιλ (προσοχή – είναι ακριβά!) – ένα πρώην μπουρδελλό που μετατράπηκε στο πιο “In¨ μπαράκι της πόλης.

Επίσκεψη στην πλατεία Martim Moniz
Από το Cais do Sodre, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μετρό και να σταματήσετε δύο στάσεις παραπέρα στην Martim Moniz. Συνήθως, η πλατεία σφύζει από ζωή και θα δείτε διάφορα μικρά μπαράκια και καφέ δεξιά και αριστερά στην πλατεία ή και ανθρώπους να χορεύουν σε ρυθμούς latin,

Ποτό με θέα στο Topo Rooftop Bar





Το συγκεκριμένο rooftop bar βρίσκεται απέναντι από την πλατεία και είναι ένα από τα πιο δημοφιλές rooftop bar. Μπορείτε να δείτε καταπληκτική θέα προς την πόλη και το κάστρο του Άγιου Γεωργίου. Να αποφεύγεται το μπαράκι εάν είναι Σαββατοκυρίακο καθώς είναι κατακλυσμένο από κόσμο, ιδιαίτερα τουρίστες. Δοκιμάστε το espumante, το πορτογαλικό sparkling wine.

Δείπνο στο παράνομο Κινέζικο Εστιατόριο





Σωστά ακούσατε! Το συγκεκριμένο εστιατόριο “θεωρείται” παράνομο και θα καταλάβετε τι εννοώ εαν το επισκεφθείτε. Μοιάζει με κανονικό διαμέρισμα, μόνο που είναι… εστιατόριο! Θα σας καλωσορίσουν οι Κινέζοι με τα λιγα Αγγλικά που ξέρουν και ετοιμαστείτε να χρησιμοποιήσετε το google translate γιατί το μοναδικό μενού είναι στα Πορτογαλικά. Το φαγητό είναι νοστιμότατο και η εμπειρία σίγουρα ανεπανάληπτη.

Διεύθυνση: Rua do benformoso 59, (δεύτερος όροφος του κτιρίου)

Bairro και Chiado
Δύο γειτονιές δίπλα-δίπλα μα δύο εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Στο Chiado μπορείς να επισκεφθείς τις διάφορες αυθεντικές μπουτίκ που μπορείς να βρείς και τα κούλ καφέ, ενώ στο Bairro μπορείς να επισκεφθείς για δείπνο αλλά και για πάρτυ μέχρι τις πρωινές ώρες.

Tι να αξίζει να κάνετε στο Bairro και Chiado

Ανεβείτε στον ανελκυστήρα της Gloria
Καθώς το συγκεκριμένο σημείο της πόλης είναι αρκετά απότομο και λοφώδης, οι ντόπιοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό τον ανελκυστήρα για να κάνουν τη μετακίνηση εντός της πόλης πιο εύκολη. Ξεκινήστε από το μετρό του Restauradores και κατευθυνθειτε προς τον ανελκυστήρα της Gloria. Μπορείτε να πάτε προς τα πάνω χρησιμοποιώντας την κάρτα του μετρό σας, αλλιώς θα σας κοστίζει τριπλά εαν αγοράσετε εισιτήριο από τον οδηγό. Η διαδρομή διαρκεί μόλις 2 λεπτά γι’αυτό σκεφτείτε το καλά εαν αξίζει να αγοράσετε εισητήριο, αλλιώς μπορείτε να ανεβείτε τον απότομο δρόμο σε 4-5 λεπτά.



Απολαύσετε την θέα από το Miradouro Sao Pedro de Alcantara
Όταν ανεβείτε στην κορυφή, θα δείτε την θέα από το Miradouro Sao Pedro de Alcantara που περιλαμβάνει το εικονικό κάστρο του Άγιου Γεωργίου, τον ποταμό Τάγο και το κέντρο της πόλης. Κάνετε διάλειμμα σε ένα παγκάκι και απολαύστε την μουσική από τους διάφορους καλλιτέχνες του δρόμου που μαζεύονται στο συγκεκριμένο σημείο. Απέναντι, μπορείτε να βρείτε και το café Brazil – ένα ντόπιο καφέ. Ζητήστε “uma bica¨ για πορτογαλικό εσπρέσο ή “um galao¨ για αμερικάνο με γάλα και πάρτε το μαζί σας για ένα διάλειμμα.

Διάλειμμα στο μποέμικο καφέ “Lost In”
Εάν προτιμάτε να σταματήσετε για διάλειμμα σε ένα καφέ στην περιοχή, προτιμήστε το Lost Inn. Είναι μόλις 5 λεπτά περπάτημα από το σημείο θέας και αν δεν το ψάξετε, δύσκολα θα το δείτε καθώς δεν φαίνεται από έξω. Θα προσέξετε ότι η προνομιακή θέση του συγκεκριμένου καφέ αλλά και η ξεχωριστή διακόσμηση του, προσελκύζει τόσο ταξιδιώτες όσο και ντόπιους.






Μεσημεριανό στο La Paparrucha
Αργεντινικό εστιατόριο που προσφέρει νοστιμότατο φαγητό με υπέροχη θέα. Εαν επισκεφθείτε την συγκεκριμένη περιοχή το μεσημέρι, μην χάσετε την ευκαιρία να γευματίσετε στο συγκεκριμένο εστιατόριο το μεσημέρι καθώς υπάρχει ειδική προσφορά μπουφέ με μόλις 14 ευρώ που περιλαμβάνει και κρέας της επιλογής σας που το ψήνουν την ίδια ώρα. Μπορεί να μην είναι τόσο φθηνό αλλά αξίζει!

Επίσκεψη στο ναό του Κάρμο
Στη συνεχεία συνεχίζετε την πορεία σας προς το ναό του Κάρμο, ή καλύτερα τα ερείπια του ναού του Κάρμο; Μετά τον σεισμό του 1755, ο ναός καταστράφηκε αλλά παραμένει σαν απόδειξη για να δείξει τις συγκλονιστικές συνέπεις που υπέστη η Λισαβόνα μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Δείτε τον ανελκυστήρα της Santa Justa





Εφόσον επισκεφθείτε το ναό του Καάρμο, προχωρήστε για να δείτε και τον ανελκυστήρα της Santa Justa χωρίς να πληρώσετε ούτε ένα σεντ! Θα δείτε από κάτω ένα πλήθος τουριστών που περιμένουν μέχρι και μια ώρα για να ανεβούν τον ανελκυστήρα με 5€! Μπορείτε να ανεβείτε στην κορυφή μέσω του ναού του Κάρμο, προχωρήστε προς το εστιατόρειο “Belalisa Elevador” και θα τον δείτε μπροστά σας. Όσον αφορά τη θέα, μπορείτε να πληρώσετε 2€ για πρόσβαση στην κορυφή αλλά μεταξύ μας, υπάρχουν πολύ καλύτερα σημεία στη Λισαβόνα όπου μπορείτε να απολαύσετε την θέα.

Δοκιμάστε τα καλύτερα pasteis de nata στην Λισαβόνα





Μπορεί τα Pasteis de Belem να είναι τα πιο γνωστά γλυκά στην Λισαβόνα για τους ταξιδώτες, αλλά οι ντόπιοι προτιμουν… την Manteigaria! (μεταξύ μας)

Ηλιοβασίλεμα στο miradouro de Santa Catarina





Το πιο γνωστό σημείο στη Λισαβόνα για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα είναι στο συγκεκριμένο σημείο όπου εκατοντάδες ντόπιοι, φοιτητές και ταξιδιώτες μαζεύονται για να απολαύσουν μια μπύρα με θέα τον Τάγο.

Ηλιοβασίλεμα στο πιο γνωστό rooftop bar





Αλλιώς, μπορείτε να δείτε το ηλιοβασίλεμα στο πιο γνωστό (και προσωπικά αγαπημένο) rooftop bar της Λισαβόνας. Είναι στην κορυφή ενός 5όροφου πάρκινγκ και εκεί θα απολάυσετε την καλύτερη θέα με ηλιοβασίλεμα καθώς απολαμβάνετε ένα κοκτέιλ.

Tasca do Chico – για fado
Εαν θέλετε να πάρετε μια γεύση από την παραδοσιακή μουσική της Λισαβόνας χωρίς να ξοδέψετε πολλά λεφτά, να επισκεφθείτε το Tasca do Chico στο Bairro Alto. Με μόλις 2€, μπορείτε να απολαύσετε μια μπύρα με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.



Αλφάμα
Η εικονική Αλφάμα μοιάζει με πραγματικό κάμβα ζωγραφικής. Είναι η μοναδική περιοχή που επέζησε από τον σεισμό του 18ου αιώνα και θα δείτε μερικά από τα πιο παλιά κτίρια στη Λισαβόνα. Αρκετοί ντόπιοι συνεχίζουν να ζουν στην Αλφάμα και θα δείτε ότι η περιοχή σφύζει από ζωή από το πρωί μέχρι το βράδυ, όπου μουσική fado κατακλύζει τους δρόμους από τα οικογενειακά εστιατόρια. Εάν ψάχνετε για κουλτούρα, η Αλφάμα είναι ένα μέρος που δέν πρέπει να χάσετε.

Τι αξίζει να κάνετε στην Αλφάμα
Να εξερευνήσετε τα δρομάκια





Περιπλανηθείτε στα αποπροσανατολιστικά δρομάκια της Αλφάμας και ποιος ξέρει τι μπορείτε να βρείτε; Περπατώντας γύρω από την Αλφάμα είναι σαν να επισκέφθεσε ένα χωριό μέσα στην πόλη, όπου τα πάντα θυμίζουν με κάρτ ποστάλ- το όνειρο του κάθε φωτογράφου.

Επισκεφθείτε το κάστρο του Άγιου Γεωργίου
Σε στρατηγική θέση στην κορυφή της Αλφάμας, θα δείτε το μεγαλειώδης κάστρο του Άγιου Γεωργίου. Το κάστρο κτίστηκε από τους Μαυριτανούς περίπου το 11ο αιώνα και αν και μεγάλο μέρος του καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του μεγάλου σεισμού, μπορείτε ακόμη να δείτε τους τείχους και τους 18 πύργους. Μπορείτε επίσης να δείτε πανοραμική θέα 360 μοιρών και να τραβήξετε υπέροχες φωτογραφίες.



Να δείτε την ανατολή του ήλιου στο Miradouro das Portas do Sol





Εαν είστε πρωινοί τύποι ή σας αρέσει η φωτογραφία, μην χάσετε το Miradoyro das Portas do Sol στην Αλφάμα. Είναι το καλύτερο σημείο για να παρακολουθείσετε την ανατολή του ήλιου με σκηνική θέα, τον ποταμό του Τάγου, τα εντυπωσιακά κτίρια και τα χρωματιστά σπίτια της Λισαβόνας.

Να δείτε την Λισαβόνα από το ψηλότερο σημείο
Εαν θέλετε να δείτε την Λισαβόνα από το ψηλότερο σημείο αξίζει να επισκεφθείτε το Miradouro de Senhora do Monte. Θα βρείτε και ένα κιόσκι όπου θα μπορείτε να απολαύσετε και ένα καφέ/ποτό καθώς απολαμβάνεται την θέα

Να ψωνίσετε στο παζάρι του κλέφτη – Feira Da Ladra





To Feira da Ladra που μεταφράζεται απευθείας στο “παζάρι του κλέφτη” είναι το μεγαλύτερο παζάρι που μπορείτε να βρείτε στην Λισαβόνα. Μπορείτε να βρείτε ό,τι φανταστείτε και να πάρετε ένα ξεχωριστό σουβενίρ σπίτι από την τεράστια ποικιλία στην αγορά. Λειτουργεί κάθε Τρίτη και Σαββάτο από τις 6π.μ μέχρι τις 5μ.μ γι’αυτό αν έχετε την ευκαιρία να πάτε μην τη χάσετε!



Να παρατηρήσετε τους ντόπιους





Στην Αλφάμα θα προσέξετε ότι πολλοί ντόπιοι συνεχίζουν να ζουν αν και αρκετά διαμερίσματα μετατράπηκαν σε Airbnb. Θα δείτε της νοικοκυρές να να παρατηρούν την πόλη από τα μπαλκόνια και να ανταλλάζουν κουβέντες μεταξύ τους, να ακολουθούν την καθημερινή τους ρουτίνα, να πλένουν ρούχα στις αυλές τους και να ψήνουν σαρδέλλες στα κάρβουνα. Αν θέλετε να ανακαλύψετε την Λισαβόνα σε πιο οικείο περιβάλλον, δεν πρέπει να χάσετε την Αλφάμα!

Να γευματίσετε στο Time Out Market





Στο Time Out Market θα βρείτε βραβευμένα εστιατόρια με επιλογή από κάθε κουζίνα στον κόσμο. Είτε θέλετε να δοκιμάσετε την πορτογαλική κουζίνα, είτε κινέζικα ή ό,τι φανταστείτε εδώ είναι το ιδανικό μέρος.

Belem
Εαν είστε λάτρης της ιστορίας δεν πρέπει να παραλείψετε την Belem, την πιο ιστορική περιοχή της Λισαβόνας, μόλις 5 χιλιόμετρα από το κέντρο. Εκεί, αξίζει να περάσετε τουλάχιστον μισή ημέρα εξερευνώντας τα δάφορα αξιοθέατα.

Οι Πορτογάλοι κατά την διάρκεια της Εποχής των Εξερευνήσεων ήταν πρωτοπόροι στις ανακαλύψεις καθώς ήταν οι πρώτοι Ευρωπαίοι που αποπειράθηκαν να διερευνήσουν τους θαλάσσιους δρόμους προς την Ανατολή. Από την Μπελέμ αναχώρησαν και πολλοί εξερευνητές για τις περιπετειώδης ανακαλύψεις τους και θα δείτε αρκετά συμβολικά μνημεία.

Τι αξίζει να δείτε στην Belem



Το μοναστήρι του Ιερώνυμου





Το μοναστήρι του Ιερώνυμου έχει θέα προς το πάρκο δίπλα από τον ποταμό του Τάγου. Η περιοχή που κτίστηκε δεν είναι τυχάια. Χτίστηκε εδώ για να προσεύχονται οι ναυτικοί για πνευματική προστασία προτού αναχωρήσουν για τα ταξίδια τους. Η κατασκευή του μοναστηριού ξεκίνισε το 1501 και ολοκληρώθηκε το 1601 και το μέρος διευθυνόταν από τους Ιερωνυμήτες μοναχούς ( θρησκευτική τάξη μοναχών – γι’αυτό και ονομάστηκε έτσι). Οι μοναχοί πρόσφεραν πνευματική καθοδήγηση στους μοναχού για αιώνες μέχρι και που εγκαταλείφθηκε το μοναστήρι το 1833. Το κτίριο, εκτός από σύμβολο της εποχής της εξερεύνησης και σπίτι για την θρησκεία είναι και ένας θυσαυρός αρχιτεκτονικής ομορφιάς.

Pasteis de Belem
Όταν επισκεφθείτε την Πορτογαλία, θα δείτε παντού τις τάρτες που ονομάζονται Pasteis de nata. Είναι απλές τάρτες φτιαγμένες μόνο από αυγό, κρόκο, λίγο αλεύρι και ζάχαρη. Στην Belem, θα βρείτε την πρώτη συνταγή που φτιάχτηκε από τους μοναχούς του μοναστηριού του Ιερώνυμου τον 19ο αιώνα. Ξεκίνησαν να πωλούν τις τάρτες για να εξασφαλίσουν κάποια έσοδα που θα βοηθούσαν στην λειτουργία του μοναστηριού.

Όταν έκλεισε το μοναστήρι, η συνταγή πωλήθηκε στην οικογένεια των σημερνών ιδιοκτητών. Η συνταγή παραμένει μυστήριο καθώς μόλις 6 άτομα την γνωρίζουν και όλοι οι αρτοποιοί υπέγραψαν συμφωνίες για να κρατήσουν μυστικό τη συνταγή των διαχρονικών ταρτών.

Όταν επισκεφθείτε τον συγκεκριμένο τόπο, θα δείτε μια μεγάλη ουρά αλλά μην την φοβηθείτε καθώς κινείται πολύ γρήγορα. Μπορείτε ακόμη να καθίσετε σε τραπεζάκι και να απολαύσετε τον καφέ σας μαζί με την νοστιμότατη αυτή τάρτα.



Ο πύργος της Belem





O πύργος της Belem είναι ένα μικρό φρούριο που κατασκευάστηκε για να προστατεύσει την πόλη από επιθέσεις αλλά και για να καλωσορίζει τους ναυτικού που επέστρεφαν από τις εξορμήσεις τους. Θεωρείται το πιο ιστορικό μνημείο στην Πορτογαλία και δεν μπορείτε να το χάσετε εαν επισκεφθείτε την Λισαβόνα. (τουλάχιστον να το δείτε απ’έξω καθώς δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον μέσα εκτός την βεράντα και την κεντρική σκάλα)

Νυχτερινή Ζωή
Κάτι που αγαπώ στη Λισαβόνα είναι πόσο απλή και διασκεδαστική μπορεί να είναι μια βραδινή έξοδος. Μπορείτε να βρείτε τα πάντα στη Λισαβόνα – από γωνιακά μικρά μπαράκια μέχρι και σε ένα από τα πιο δημοφιλές club στην Ευρώπη.

Bairro Alto: Οι ήσυχοι αυτοί δρόμοι κατα την διάρκεια της μέρας, μετατρέπονται σε ένα μεγάλο πάρτυ. Εδώ μαζεύονται ντόπιοι, φοιτητές, ταξιδιώτες και εδώ ξεκινά το πάρτυ πριν κατευθυνθούν σε ένα από τα club. Οι μπύρες στοχίζουν μόνο 1€ και τα κόκτειλ μόλις 3.50€. Αν και υπάρχουν πολλά μπαράκια, ο περισσότερος κόσμος περιφέρεται στους δρόμους του Bairro ή και στο Miradouro de Alcantara.

Cais do Sodre: Ακόμη μια γνωστή περιοχή για βραδινές εξόδους μόνο που είναι ακριβότερη. Θα βρείτε χιπστερικά μπαράκια, venues με ζωντανή μουσική και μοντέρνα clubs.

Rooftop Bars: Η Λισαβόνα, γνωστή σαν την πόλη με τους 7 λόφους είναι γνωστή για τα διάφορα rooftop bars σε κάθε περιοχή.Το αγαπημένο μου είναι το Park, ακολουθεί το Topo , το rooftop bar στο Hotel Mundial και το μποέμικο Lost In στο Bairro Alto.

Nightclubs: Αφού τελειώσετε τα ποτά σας από το Bairro και το Cais, το πάρτυ συνεχίζεται στα clubs, τα οποία παίζουν καταλυτικό ρόλο στη dance σκηνή της Λισαβόνας. Μην πάτε πριν τις 1-2π.μ γιατί εκείνη την ώρα ξεκινά το πραγματικό πάρτυ! Κάποια clubs που μπορεί να κοιτάξετε είναι το K Urban Beach, Musicbox , Lust in Rio και φυσικά το Lux είναι το το πιο δημοφιλές και είναι γνωστό για την ηλεκτρονική μουσική.

Εκδρομές από Λισαβόνα
Μήπως θέλετε να εξερευνήσετε την Πορτογαλία ένα βήμα μακριά από την Λισαβόνα! Σας έχω κάποιες εισηγήσεις για διάφορες μονοήμερες εκδρομές από την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας.

Η μαγική Σίντρα





Μια επίσκεψη στην Λισαβόνα, δεν είναι ολοκληρωμένη εαν δεν πάτε στην Σίντρα, την μαγική πόλη μόλις 40 λεπτά από σταθμό τρένου στο Rossio Square. Χρειάζεστε τουλάχιστον μια μέρα για να εξερευνήσετε την πανέμορφη αυτή πόλη και είναι δυνατόν να πάτε χωρίς ξενάγηση. Δημιούργησα αυτό τον οδηγό για την Σίντρα, για να επισκεφθείτε την πόλη χώρις ξεναγό.

Obidos- H μεσαιωνική πόλη





Σας περισσεύει χρόνος στην Λισαβόνα; Μην χάσετε το Obidos, μια πόλη που μοιάζει λες και σταμάτησε στο χρόνο. Την περιοχή αυτή την επισκέφθηκα εντελώς τυχαία, όταν η μητέρα μιας φίλης μου από Πορτογαλία( με τα λιγοστά Αγγλικά που γνώριζε με ξενάγησε στην πόλη της και μετά με έφερε στο Obidos όπου ήταν πραγματικά μια έκπληξη. Εάν πάτε το καλοκαίρι, επιβάλλεται να πάτε καθώς υπάρχει ένα φέστιβαλ Μεσαιώνα που μπορεί να σα κρατήσει απασχολημένους για τουλάχιστον μια μέρα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το Obidos

Εθνικό πάρκο της Arrabida – για όμορφες παραλίες





Συνιστάται γι’αυτούς που θα ενοικιάσουν αυτοκίνητο καθώς δεν είναι τόσο εύκολο να πάεις στη συγκεκριμένη περιοχή και για να πάεις θα χάσεις αρκετό χρόνο στην μεταφορά! Η Arrabida, είναι ο κρυμμένος παράδεισος της Πορτογαλίας καθώς οι παραλίες βρίσκονται σε ένα πολύ φυσικό περιβάλλον και δεν υπάρχουν τουριστικά καταλύμματα γι’αυτό οι τουρίστες ακόμη να το ανακαλύψουν. Διαβάστε περισσότερα για τον κρυμμένο παράδεισο της Πορτογαλίας εδώ και πώς κατάφερα να φτάσω στην ονειρεμένη παραλία χωρίς αυτοκίνητο.

Τι να προσέξετε
Τα σπίτια του Fado
To fado είναι η παραδοσιακή μουσική της Πορτογαλίας και σημαντικό στοιχείο στην κουλτούρα. Θα βρείτε αρκετές παραστάσεις που κοστίζουν 50-60€ με ένα μετριότατο δείπνο – αποφύγετε το! Συνήθως οι παραστάσεις fado είναι μια δραστηριότητα ειδικά σχεδιασμένη για τουρίστες.

Τα τραμς
Αναμφισβήτητα όλοι ξέρουν το εικονικό τραμ 28 το οποίο περνά από τις πιο ιστορικές περιοχές της Λισαβόνας. Τι ίσως δεν ξέρετε είναι ότι για να μπείτε στο τραμ 28, υπάρχει μια τεράστια ουρά στην στάση του Martim Moniz και μπορεί να περιμένετε μέχρι και 1 ώρα για να καταφέρετε να μπείτε μέσα ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Επίσης, αποφύγετε να πληρώσετε το εισιτήριο στο τραμ καθώς είναι τριπάσια η τιμή παρά τη χρήση της Viva Viagem Card. To tram 28 είναι και το αγαπημένο μέρος για του πορτοφολάδες λόγω του ότι οι τουρίστες είναι στριμωγμένοι σαν τις σαρδέλες. Εάν όμως θέλετε να ζείσετε την εμπειρία του τραμ 28, επισκεφτείτε είτε νωρίς το πρωί ή αργότερα το απόγευμα.



Τα ταξιά
Για να είμαι ειλικρινής, πάντα αποφεύγω τα ταξιά αλλά μετά από επικοινωνία με άλλους φίλους μου που έτυχε να τα χρησιμοποιήσουν, τους έχουν υπερ-χρεώσει για διάφορες διαδρομές. Κάτι που γενικά πρέπει να προσέχετε παντού. Προτιμήστε τα uber στη Λισαβόνα!

Οι πωλητές “χασίς”
Όταν πάτε Λισαβόνα, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν παντού πωλητές “χασίς” και εαν διερωτάστε γιατί δεν συλλαβάνονται, αυτό επειδή δεν είναι χασις! Είναι συμπιεσμένα φύλλα δάφνης που μιάζουν με χασίς. Γενικά, αποφύγετε να αγοράσετε οτιδήποτε από τον δρόμο και αγνοήστε τους απολύτως.


Αυτός είναι ο ταξιδιωτικός μου οδηγός για την Λισαβόνα, ελπίζω να σας βοήθησα για όσους σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Πορτογαλική πρωτεύουσα σύντομα! Εαν έχετε οτιδήποτε απορίες, απαντήστε στο forum! Θα χαρώ να σας βοηθήσω.
Αρχικά ο οδηγός που προτείνεις είναι πολύ καλός και μπράβο σου και ευχαριστούμε!!:) Ήθελα να σε ρωτήσω γιατί δεν προτείνεις κπ μουσειο ;Δεν αξιζει κάποιο;επίσης εμείς θα έχουμε δυο γεμάτες μέρες και μια από το μεσημεράκι και μετά τι προτείνεις σίγουρα να δούμε;φιλια και ευχαριστώ!!!
 

angelo_kav

Member
Μηνύματα
384
Likes
419
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΛΙΝ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ
Θέλω πάρα πολύ να πάω Αζόρες αλλά ήταν ακριβά τα εισιτήρια το καλοκαίρι. Το μόνο που έχω ακούσει είναι οτι η συγκοινωνία είναι χάλια και είναι καλό να ενοικιάσεις αυτοκίνητο για να έχεις την δική σου ελευθερία να δείς ότι θέλεις.
Πολλά συγχαρητήρια για τον τέλειο οδηγό που έκανες.. Σ ευχαριστούμε εμείς που έχουμε στο πρόγραμμα να πάμε Λισαβόνα στο μέλλον.
 

Stefsjourney

Member
Μηνύματα
30
Likes
272
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Αρχικά ο οδηγός που προτείνεις είναι πολύ καλός και μπράβο σου και ευχαριστούμε!!:) Ήθελα να σε ρωτήσω γιατί δεν προτείνεις κπ μουσειο ;Δεν αξιζει κάποιο;επίσης εμείς θα έχουμε δυο γεμάτες μέρες και μια από το μεσημεράκι και μετά τι προτείνεις σίγουρα να δούμε;φιλια και ευχαριστώ!!!

Υπάρχει τωρά μια έκθεση του Banksy. Βρίσκομαι Λισαβόνα για 3 εβδομάδες φέτος. Δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα μουσεία αλλά άκουσα καλά λόγια για το μουσείο του fado.
 

Stefsjourney

Member
Μηνύματα
30
Likes
272
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Αναμένεται ανανέωση του φόρουμ σε 2 εβδομάδες μόλις επιστρέψω :xalara:
 
  • Like
Reactions: Pel

Pel

Member
Μηνύματα
748
Likes
3.803
Ονειρεμένο Ταξίδι
Και πού δεν θέλω;
Εξαιρετική πρόταση αυτό: A Licorista O Bacalhoeiro.
Αν και κεντρικότατο, το μενού της μέρας μόνο στα πορτογαλικά. Δούλεψε google για να καταλάβω τα ψάρια, νόμιζα ότι παρήγγειλα κάτι σε γαύρο. Για να μην τα πολυλογώ ήρθε αυτό:
20190919_205124.jpg


Πολύ νόστιμο! Γκριζοσαύριδο το λένε τελικά...
 

alvadi

Member
Μηνύματα
553
Likes
2.802
Επόμενο Ταξίδι
Μπέργκαμο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μεξικό
Εξαιρετική πρόταση αυτό: A Licorista O Bacalhoeiro.
Αν και κεντρικότατο, το μενού της μέρας μόνο στα πορτογαλικά. Δούλεψε google για να καταλάβω τα ψάρια, νόμιζα ότι παρήγγειλα κάτι σε γαύρο. Για να μην τα πολυλογώ ήρθε αυτό:
View attachment 281131

Πολύ νόστιμο! Γκριζοσαύριδο το λένε τελικά...
Απο τιμές τι λεει;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.504
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom