Αυστρία Γερμανία Ο κύκλος των χαμένων Βαυαρών περνάει απ' το Τυρόλο!!

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Υπέροχη αφήγηση και φοβερές φωτογραφίες Desiro !!! Μου ξύπνησες γλυκές και όμορφες αναμνήσεις από το Salzburg ...αλλά με έβαλες και σε πειρασμό για το Innsbruck που δεν με έφερε η τύχη προς τα εκεί!!! Απίστευτη ηλιόλουστη μέρα σας έκανε... :cool:
 

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Υπέροχη αφήγηση και φοβερές φωτογραφίες Desiro !!! Μου ξύπνησες γλυκές και όμορφες αναμνήσεις από το Salzburg ...αλλά με έβαλες και σε πειρασμό για το Innsbruck που δεν με έφερε η τύχη προς τα εκεί!!! Απίστευτη ηλιόλουστη μέρα σας έκανε... :cool:
Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη μέρα μας τα χάλασε ο καιρός,αλλά μας αποζημείωσε και με το παραπάνω στη συνέχεια! νομίζω είναι γούστα,εμένα το Innsbruck με μάγεψε πιο πολύ,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και το Salzburg δεν ήταν εξίσου καταπληκτικό! Μακάρι να γίνει ο πειρασμός σου πραγματικότητα,γτ το Innsbruck είναι απλά μια κουκίδα στην όλη μαγεία της περιοχής! Ειδικά αν έχεις αμάξι και χρόνο για να σταματάς,γτ τα χωριά εκεί είναι πραγματικά όνειρο!!
 

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Mπραβο για την ωραια αφηγηση!Κι εμενα το Ινσμπρουκ με μαγεψε πιο πολυ,δεν ξερω γιατι -ισως η ηρεμια που αποπνεει οπως λες κι εσυ.
 

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Mπραβο για την ωραια αφηγηση!Κι εμενα το Ινσμπρουκ με μαγεψε πιο πολυ,δεν ξερω γιατι -ισως η ηρεμια που αποπνεει οπως λες κι εσυ.
Greco εγω σε ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες ,τόσο τις δικές σου,όσο και του chris7 και της anny! Νομίζω το ταξίδι μου θα ήταν λειψό χωρίς την συμβολή σας!
 

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Ειναι πραγματικα πολυ ωραιο οταν καποιο μελος ζητα πληροφοριες,κανει το ταξιδι του,περναει καλα και μας μεταφερει τις εντυπωσεις του!Κι αλλα ταξιδια ευχομαι!
 

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Αποφασίσαμε να μην πάμε ακόμα στο ξενοδοχείο ,και να κάνουμε μια τελευταία βόλτα στην παλιά πόλη. Απολαύσαμε ένα φοβερό frozen yoghurt,το οποίο ήταν βάλσαμο με τόση ζέστη ,και μιας και δεν θέλαμε να απομακρυνθούμε από το κέντρο,κάναμε μια επίσκεψη στο Kaufhaus Tyrol,το εμπορικό κέντρο στην Tower Square! Η ώρα είχε πάει 17.00 ,και μέχρι τις 18.00 που έκλεινε η αγορά,είχαμε αρκετή ώρα να χαζέψουμε βιτρίνες και να εφοδιαστούμε με διάφορα απαραίτητα μικροτρόφιμα από το σούπερ μάρκετ ,που λειτουργούσε στο υπόγειο του εμπορικού! Με το κλείσιμο της αγοράς,κατευθυνόμενοι προς το ξενοδοχείο,είδαμε απέναντι από το ξενοδοχείο μας ένα πολύ όμορφο μπαράκι (Tapabar) ,το οποίο έσφυζε από κόσμο που καθόταν σε εξωτερικά τραπεζάκια και αποφασίσαμε να κάτσουμε και εμείς,παρόλο που ήμασταν κουρασμένοι! Μια sangria ,με θέα τα όμορφα χρωματιστά σπιτάκια στην άλλη πλευρά του ποταμού,πραγματικά μας χαλάρωσε,ενώ μου έκανε πολύ καλή εντύπωση ότι υπήρχαν κουβερτούλες,οι οποίες χρησίμευαν για προφύλαξη από το κρύο,με το πέσιμο του Ηλίου! Το βράδυ,αφού είχε προηγηθεί απαραίτητη ξεκούραση,δειπνήσαμε σε ένα ιταλικό εστιατόριο κοντά στο ξενοδοχείο ( www.mammamia-innsbruck.com/# ) , και απολαύσαμε μια "πράσινη μπύρα" (!!!!) ,στο αποκορύφωμα των εορτασμών της St Patricks Day,σε μια pub της Town Square!
 

Attachments

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Την επόμενη μέρα ,μιας και είχαμε ένα αρκετά πλούσιο πρόγραμμα να φέρουμε εις πέρας,σηκωθήκαμε νωρίς,και μετά το υπέροχο πρωινό του ξενοδοχείου,αποβιβαστήκαμε στο αμάξι ,με στόχο το μεσημέρι να βρισκόμαστε στο Hohenschwangau.Πρώτο μας μέλημα,να βρούμε κάποιο βενζινάδικο,για να εφοδιάσουμε πλήρως το αμάξι,μιας και σε λίγα χιλιόμετρα θα μπαίναμε στη Γερμανία,όπου η τιμή της βενζίνης είναι υψηλότερη! Αφήνοντας το Innsbruck και βλέποντας πάλι,παρόλο που ήταν 10.00 το πρωί,κόσμο να βγαίνει για περίπατο,για ποδήλατο,για παιχνίδι με τα παιδιά του σε κάποιο πάρκο,ευχήθηκα κάποια στιγμή να μπορέσω να επιστρέψω στην υπέροχη αυτή πόλη και να απολαύσω και γω ανέμελος την ηρεμία της!

Η απόσταση μέχρι το Fussen,όπου θα διανυκτερεύαμε δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη,αλλά για μια ακόμα φορά επιλέξαμε μια λίγο μεγαλύτερη διαδρομή εκτός αυτοκινητόδρομου,γιατί θέλαμε να επισκεφτούμε κάποια χωριά,μιας και σε λίγα χιλιόμετρα θα μπαίναμε και τυπικά στη Βαυαρία,την για πολλούς ομορφότερη περιοχή της Γερμανίας! Αφήνοντας τον αυτοκινητόδρομο,λίγο έξω από το Innsbruck,ο δρόμος άρχισε σιγά σιγά να ανεβαίνει το βουνό!Η πρώτη στάση για μια φωτογραφία της πεδιάδας μπροστά μας ,ήταν επιτακτική!Ο ήλιος της έδινε μια απίστευτη ομορφιά που θέλαμε να αποθανατήσουμε,μιας και δεν γνωρίζαμε αν θα είχαμε ξανά την ευκαιρία! Σε λίγα μόλις χιλιόμετρα, μπαίνουμε στο Seefeld in Tirol (γνωστό χειμερινό θέρετρο και προπονητικό κέντρο για τους γνώστες του ποδοσφαίρου). Με την είσοδο μας αντικρίζουμε μια παγωμένη λίμνη (προσωπικά δεν είχα ξαναδεί) όπου σταματάμε να τη χαζέψουμε,ενώ αμέσως μετά κατευθυνόμαστε προς το χιονοδρομικό κέντρο,που θεωρείται από τα καλύτερα της περιοχής! Ευχόμασταν να είχαμε λίγο χρόνο παραπάνω ,για να απολαύσουμε μια μπύρα ή κάποιο ρόφημα στο chalet,όπου πλήθος κόσμου,εκμεταλλευόμενος την ηλιοφάνεια, παρατηρούσε τις καταβάσεις,αλλά δυστυχώς δεν είχαμε αυτή την πολυτέλεια!Λίγα χιλιόμετρα αργότερα ,και έχοντας μπει πλέον στην πλευρά της Γερμανίας, συναντάμε το Mittenwald,το πανέμορφο βαυαρικό χωριό,όπου παρκάρουμε σε κάποιο κοντινό πάρκινγκ επί πληρωμή,και βαδίζουμε προς το κέντρο για μια βόλτα.Τα πανέμορφα ζωγραφιστά σπιτάκια και μαγαζάκια κάνουν την εμφάνιση τους ,ενώ είναι πολύ έντονο το θρησκευτικό στοιχείο σε πάρα πολλές τοιχογραφίες!Αφού χανόμαστε λίγο στα σοκάκια και ελπίζοντας να μην ενοχλούμε τους κατοίκους οι οποίοι κάνανε τις πρωινές δουλειές τους,αποφασίζουμε να απολαύσουμε ένα espresso σε κάποιο από τα μικρά cafe του χωριού!
 

Attachments

  • 194,1 KB Προβολές: 78
  • 136,4 KB Προβολές: 80
  • 97 KB Προβολές: 73
  • 208,1 KB Προβολές: 75
  • 175,3 KB Προβολές: 75
  • 116,5 KB Προβολές: 77
  • 181,8 KB Προβολές: 82
  • 211,1 KB Προβολές: 68

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Η διαδρομή ήταν πολύ ευχάριστη,καθ'όλη τη διάρκεια της! Σταθερά καλή ταχύτητα,όπου μπορούσαμε άνετα να χαζεύουμε την φύση και τις ομορφιές της,που όσο περνούσε η ώρα τόσο αυξανόταν ,ενώ μας έδινε συχνά την ευκαιρία για σύντομες στάσεις,μιας και οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι,ήταν πολλοί! Περάσαμε από το Garmisch και το Ettal με το ομώνυμο μοναστήρι-ζυθοποιείο όπου παρασκευάζεται τοπική παραδοσιακή μπύρα (να'ναι καλά τα μέλη του travelstories για τις πληροφορίες) και στη διασταύρωση για το Oberammergau,αποφασίζουμε να το παρακάμψουμε,παρόλο που είχαμε ακούσει τα καλύτερα,μιας και θέλαμε να αποταμιεύσουμε χρόνο για το κάστρο Neueswanstein,το οποίο έκλεινε στις 16.00 και η ώρα ήταν αισίως 13.30! Βλέποντας ότι ο καιρός ήταν σύμμαχος,ακολουθούμε τον επαρχιακό δρόμο που περνούσε από το Schloss Linderhoff,καθώς από το gps φαινόταν ότι "κόβαμε" αρκετό δρόμο! Οι σημάνσεις για το χιόνι πάρα πολλές,και καταλάβαμε ότι λίγες μέρες πιο πριν,το πιο πιθανό ήταν αυτός ο δρόμος να ήταν απροσπέλαστος! Η διαδρομή συνέχιζε εξίσου εντυπωσιακή ,ανάμεσα σε δάση και ρυάκια,χωρίς ιδιαίτερη κίνηση,ενώ σε κάποια φάση,ξαναμπήκαμε στην πλευρά της Αυστρίας! Μετά από λίγα χλμ η λίμνη Plansee κάνει την εμφάνιση της και σταματάμε για να θαυμάσουμε μια τόσο μεγάλη λίμνη, η οποία εκείνη τη στιγμή ξεπάγωνε! Σε λίγα μόλις λεπτά,είχαμε βγει ξανά στον αυτοκινητόδρομο και οι σημάνσεις για το Neueswanstein,μιας και πλησιάζαμε αισθητά,άρχισαν να αυξάνονται!

Η ώρα είχε πάει 14.30 ,όταν παρκάραμε σε ένα από τα 3 parking του κάστρου . Η πληρωμή ήταν 5 ευρώ για τους ενδιαφερόμενους και η κίνηση όχι ιδιαίτερη,ίσως λόγω περασμένης ώρας και μέρας,κάτι που μας χαροποίησε πάρα πολύ! Ξεκινώντας μια ιδιαίτερα ανηφορική πορεία, εγκαταλείψαμε την ιδέα να επισκεφτούμε τα κάστρα,μιας και δεν είχαμε και πολύ χρόνο,ενώ από διάφορες απόψεις είχα ακούσει ότι το εσωτερικό δεν ήταν τόσο εντυπωσιακό,χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν με περιτριγυρνούσε η ιδέα να το διαπιστώσω αυτό ο ίδιος :lol: ! Πληροφορίες πάντως είχαμε πάρει από την εξής σελίδα www.hohenschwangau.de/550.0.html ενώ το αν θα επισκεφτεί κάποιος τα κάστρα ή όχι,θα το αφήσω στην κρίση του! Πρώτη εικόνα είναι αυτή του μικρού αδερφού του Neueswanstein, του Hohenschwangau,το οποίο αν και τεράστιο,δεν έχει αποκτήσει τόσο φήμη,παρόλο που είναι εξίσου εντυπωσιακό! Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι ίσως φταίει που είναι σε χαμηλότερο υψόμετρο,αν και η αλήθεια είναι ότι μου προσέφερε κάποιες πολύ ιδιαίτερες φωτογραφίες ,με φόντο την Alpsee :clap:!! Η διαδρομή μέχρι το Neueswanstein ήταν περίπου 20-25 λεπτά περπάτημα,ενώ ένας ιδιαίτερος τρόπος να την ανέβεις είναι οι αλογάμαξες,τις οποίες βλέπαμε να μας προσπερνάνε κάθε λίγο! Φτάνοντας στην είσοδο του κάστρου έχουμε μια πανοραμική θέα της λίμνης και δίπλα το Fussen,το χωριό που θα διανυκτερεύαμε! Το τοπίο πραγματικό εκπληκτικό! Συνεχίσαμε να ανεβαίνουμε,ακολουθώντας τις σημάνσεις για την Marienbrucke,την γέφυρα η οποία πραγματικά αναδεικνύει την ομορφιά του κάστρου και προσφέρει τις καλύτερες φωτογραφικές στάσεις! Το θέαμα πάνω από την γέφυρα πραγματικά θα αποζημειώσει και τους πιο δύσπιστους! Μέσω διαφορετικής διαδρομής ,ξεκινήσαμε την κατάβαση μας,γεμάτοι από εικόνες του κάστρου,ενώ σε κάποια διακλάδωση ξεκινούσε το μονοπάτι ,διάρκειας 3 ωρών ,για το βουνό Tegelberg (για τους λάτρεις της πεζοπορίας) ! Το πάρκινγκ είχε κλείσει όταν φτάσαμε ,μιας και η ώρα ήταν 16.00 ,και σε απόσταση 5 λεπτών μπαίναμε στο Fussen ,με προορισμό το ξενοδοχείο μας!
 

Attachments

  • 203,2 KB Προβολές: 81
  • 204,8 KB Προβολές: 78
  • 191,1 KB Προβολές: 80
  • 160,8 KB Προβολές: 81
  • 205,3 KB Προβολές: 80
  • 191,1 KB Προβολές: 83
  • 108 KB Προβολές: 84
  • 181,3 KB Προβολές: 84
  • 399,6 KB Προβολές: 78
  • 113,4 KB Προβολές: 85
  • 202,8 KB Προβολές: 88
  • 180,2 KB Προβολές: 85
  • 204,9 KB Προβολές: 81

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.665
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ ωραία περιγραφή πανέμορφων περιοχών.
Θαυμάσιες φωτογραφίες.
 

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Η επιλογή του Fussen,είχε γίνει εξαρχής λόγω της θέσης του! Δεν θέλαμε να ταλαιπωρηθούμε παραπάνω,συνεχίζοντας μια ήδη κουραστική μέρα,με ένα ταξίδι και διανυκτέρευση στο Μόναχο! Με βάση αυτά τα δεδομένα,αποτέλεσε ένα ιδανικό καταφύγιο για μας, εκείνη τη στιγμή! Η πρώτη εικόνα που σου δίνει το Fussen,είναι η εντύπωση μιας ήσυχης μικρής πόλης, λουσμένη με τον αέρα και την "ιδιαίτερη" ομορφιά της ευρύτερης περιοχής! Το κέντρο εκείνη τη στιγμή είχε αρκετό κόσμο και στο δρόμο επικρατούσε μια απρόσμενη κίνηση,μάλλον λόγω της ώρας!

Φτάνοντας στο ξενοδοχείο , μας υποδέχτηκε ένας πολύ εξυπηρετικός υπάλληλος και αφού τον ενημερώσαμε ότι είχαμε ήδη επισκεφτεί τα κάστρα,χαμογελώντας, μας έδειξε στο χάρτη το πως θα μπορούσαμε να περάσουμε το απόγευμα μας!Κάνοντας ένα γρήγορο μπάνιο και θέλοντας να προλάβουμε το λιγοστό φως του Ηλίου,βγήκαμε για μια γρήγορη αναγνωριστική βόλτα ,ενώ αποφασίσαμε να δειπνήσουμε το βράδυ σε κάποιο από τα μαγαζιά που μας είχε υποδείξει ο υπάλληλος του ξενοδοχείου! Δίπλα στο κέντρο ήταν ένα πολύ όμορφο πάρκο,ιδιαίτερα μεγάλο για το μέγεθος του Fussen,ενώ το σκηνικό με τo Hohes Schloss Fussen,το πανέμορφο κάστρο του Fussen,πάνω από τον ποταμό Lech,ήταν πραγματικό πολύ όμορφο! Έχοντας νυχτώσει για τα καλά,το σκηνικό άλλαξε αμέσως! Η ώρα είχε πάει 19.00 και με το κλείσιμο της αγοράς,ερήμωσαν απότομα οι δρόμοι! Μετά από μια απαραίτητη επίσκεψη στο τοπικό Lidl ,καταλήξαμε σε ένα sports bar του κέντρου ( το μόνο ανοιχτό εκείνη την ώρα) ,όπου παρακολουθήσαμε τον βραδινό αγώνα Champions League,παρέα με τους ντόπιους και με τη συνοδεία φυσικά, μιας δροσιστικής μπύρας :bleh:! Πριν καλά καλά τελειώσει ο αγώνας,οδεύαμε προς το ξενοδοχείο για ξεκούραση,προσπαθώντας να μην σκεφτόμαστε ότι δυστυχώς η επόμενη μέρα,ήταν η τελευταία του ταξιδιού μας!!!
 

Attachments

  • 112,8 KB Προβολές: 71
  • 113,4 KB Προβολές: 74
  • 103,9 KB Προβολές: 69
  • 93,3 KB Προβολές: 66

happy_dreamer

Member
Μηνύματα
159
Likes
141
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα
Εκεί πραγματικά ελπίζαμε να ήταν καλοκαίρι με καλό καιρό,μιας και το καράβι γνώριζα ότι ακολουθεί μια πραγματικά υπέροχη διαδρομή,το οποίο σε αφήνει στην άκρη της λίμνης και με πεζοπορία μισής περίπου ώρας, βρίσκεσαι σε μια άλλη λίμνη κρυμμένη κυριολεκτικά ανάμεσα στα βουνά,την Obersee!!!
Πραγματικά κρίμα...! Η λίμνη που λες εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά σου και είναι σαν παράδεισος! Δεν πειράζει όμως αφήσατε κάτι για την επόμενη φορά ;)

Εμείς πάλι δεν είχαμε πάει στο Hallstatt αλλά το βλέπω σαν πρόκληση για νέο ταξίδι! Πολύ ωραία η εξιστόρηση και οι φωτογραφίες σου... Μου θύμησες το πρώτο μου ταξίδι και συγκινήθηκα! :cry:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.666
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom