Αυστρία Γερμανία Ο κύκλος των χαμένων Βαυαρών περνάει απ' το Τυρόλο!!

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη

Έχοντας αφήσει πίσω την καλοκαιρινή μου περιπέτεια στις Δαλματικές ακτές,άρχισε να τριγυρνάει στο μυαλό μου ο επόμενος στόχος.....το επόμενο κάστρο που θα έπεφτε! Από μικρότερη ηλικία,πάντα είχα όνειρο να επισκεφτώ την Άνω Αυστρία και όλη τη γύρω περιοχή! Οι ιστορίες που άκουγα για τις ομορφιές της περιοχής ήταν αμέτρητες!Το απαγορευτικό που τόσο καιρό το όνειρο έμενε ανεκπλήρωτο, ήταν το οικονομικό ,μιας και η περιοχή αποτελεί μια από τις "ελίτ" των χειμερινών θερέτρων της Ευρώπης, λόγω των εκατοντάδων χιονοδρομικών κέντρων!

Η αρχή έγινε με τις γνωστές προσφορές της Aegean για τους προορισμούς του εξωτερικού ,κάπου στα τέλη του Νοέμβρη, όπου κλείστηκαν αεροπορικά σε πολύ προσιτή τιμή για Μόναχο ,γύρω στα μέσα Μαρτίου ,για 4 νύχτες και 5 γεμάτες μέρες!Η ενοικίαση αυτοκινήτου θεωρήθηκε επιβεβλημένη ,γιατί είχαμε να καλύψουμε μεγάλη απόσταση ,και το αμάξι προσφέρει, κατά την άποψη μου,πολύ μεγάλη άνεση! Tο πρόγραμμα διανυκτερεύσεων περιελάμβανε 2 διανυκτερεύσεις Salzburg, 1 στο Innsbruck και 1 στο Fussen (ένα πανέμορφο χωριό στους πρόποδες του βουνού Tegelberg ) και κατανεμήθηκε έτσι ,ώστε να μην περιλαμβάνει κάποια μέρα πολύωρη οδήγηση! Έχοντας λοιπόν τα πάντα έτοιμα,ένα πρωινό Σαββάτου ,2 φίλοι επιβιβάζονταν στην πτήση Α3-500 της Aegean με προορισμό το Μόναχο! :lol:

Πριν συνεχίσω την ιστορία μου ,να παραθέσω κάποιες πληροφορίες που αφορούν τις κρατήσεις!

Η κράτηση του αυτοκινήτου έγινε μέσω του site www.autoeurope.eu και αφορούσε ένα VW POLO με πλήρη ασφάλεια, Winterization Fee (μέχρι τις 31 Μαρτίου περιλαμβάνεται υποχρεωτικά στην τιμή και κατά κύριο λόγο αφορά τα χειμερινά λάστιχα) καθώς και απεριόριστα χιλιόμετρα! Η τιμή 180 ευρώ και προσθετόταν μια έξτρα χρέωση 12 ευρώ για επίσκεψη γειτονικών χωρών !(Την ονομάζουν cross border card,αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πολυκατάλαβα τι είναι ,μιας και όταν ρώτησα αν θα μας δώσουν κάποια κάρτα να βάλουμε στο αμάξι ,μας είπαν ότι απλά αναγράφεται στο συμβόλαιο).

Τα ξενοδοχεία ήταν τα εξής,
Salzburg

http://www.gt-hotel-salzburg.com/gten/

Innsbruck

http://www.hotelinnsbruck.com

Fussen

http://www.booking.com/hotel/de/fantasia.el.html?aid=311101;label=fantasia-78ElLOHm_nY9zVylXnmGXAS26969595977%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=5cdfc5758652d1a90f6f28bc597bd118;dcid=1;ucfs=1;srfid=1d3173ec7fbeacc2c8f3c1e9507183d4af97ba52X1

και προτιμήθηκαν κατά βάση την τιμή, την απόσταση από το κέντρο με τα πόδια ,το πρωινό και τις παροχές αυτοκινήτου (πάρκινγκ,φύλαξη)

 
Last edited by a moderator:

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μετά από μια ευχάριστη πτήση διάρκειας 2 ωρών και αφού λύσαμε τα διαδικαστικά με τις βαλίτσες και το αυτοκίνητο,ρυθμίσαμε το GPS και στις 10.30 περίπου ξεκινούσαμε για Salzburg! Η διαδρομή στην αρχή ανιαρή (ένας μεγάλος αυτοκινητόδρομος με υπερβολική κίνηση) αλλά βοήθησε στο να αρχίσουμε να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της οδήγησης στο εξωτερικό και στο καινούριο αυτοκίνητο! Όσο περνούσε η ώρα η διαδρομή άρχισε να ομορφαίνει,,,ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος, μιας και ήταν αρκετά νεφελώδης,αλλά δεν μας πείραζε.Περνώντας από την Chiemsee ,και σε πολύ μικρή απόσταση από την λίμνη ,αντικρύσαμε το νησάκι που βρίσκεται το Schloss Herrenchiemsee (το εξοχικό του Λουδοβίκου II ), το οποίο για άτομα που τους αρέσουν τα παλάτια θα το συνιστούσα για μια επίσκεψη,ειδικά με καλό καιρό μιας και η πρόσβαση γίνεται με καραβάκι από το Prien!

Το Salzburg απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη Γερμανία οπότε λίγο πριν την είσοδο στην Αυστρία σταματήσαμε σε ένα βενζινάδικο για να εφοδιαστούμε με την vignette η οποία είναι μια κάρτα αντί διοδίων! Το κόστος της είναι 8,5 για 10 μέρες και προσοχή να μην την ξεχάσετε γιατί τα πρόστιμα μας προειδοποίησαν ότι είναι τσουχτερά! Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι στην Γερμανία δεν υπάρχουν διόδια και το κόστος βενζίνης είναι περίπου 1,55/lt ,ενώ στην Αυστρία είναι 1,33/lt (Άνοιξη 2014).

Σε απόσταση λίγων μόνο χιλιομέτρων και συνολική περίπου 1,5 ώρας από το αεροδρόμιο του Μονάχου, φτάναμε στο ξενοδοχείο, όπου βρήκαμε πολύ εύκολα πάρκινγκ σε δρόμο δίπλα στο ξενοδοχείο (το οποίο μόνο για τα Σ/Κ είναι free) και αφού τακτοποιηθήκαμε στο δωμάτιο ξεκινήσαμε για την πρώτη μας βόλτα στο Salzburg!
 
Last edited:

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Επειδή το ξενοδοχείο μας ήταν από την δεξιά πλευρά του ποταμού Salzach, αποφασίζουμε πριν περάσουμε την γέφυρα για την παλιά πόλη, να κάνουμε μια επίσκεψη στο παλάτι του Mirabell με τους ομώνυμους κήπους!Με την είσοδο μας γινόμαστε θεατές μιας φωτογράφισης από γάμο της περιοχής ,και προσπαθούμε να μην την χαλάσουμε! Οι κήποι πολύ όμορφοι και προσφέρονται για μια χαλαρωτική βόλτα ,όπως και για ένα χαλάρωμα στα παγκάκια δίπλα στο κεντρικό συντριβάνι,όπου το σημείο μας δίνει μια πρώτη "φωτογραφία" του Festung Hohensalzburg ,στο λόφο του Salzburg!
Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας ,με εμφανή σημάδια πλέον του ουρανού, ότι σε λίγο θα ξεκινούσε να βρέχει! Αφού περνάμε ήρεμα τις διαβάσεις στους δρόμους,όπου οι Αυστριακοί όπως και οι περισσότεροι πολίτες στην Ευρώπη σταματάνε πολύ ευγενικά για να περάσουμε, μπαίνουμε στην παλιά πόλη του Salzburg και κατευθείαν μεταφερόμαστε σε άλλη εποχή,μερικούς αιώνες πίσω! Η Getreidegasse σφύζει από κόσμο που απολαμβάνει την βόλτα του και ψωνίζει στα μαγαζιά! Δυστυχώς ,παρόλο που δεν είχαμε χρόνο ,δεν μπορέσαμε να μην μπούμε και μεις σε μερικά ιδιαίτερα μαγαζιά που μας κάνανε εντύπωση! Το θέαμα με τις κρεμαστές πινακίδες δεξιά και αριστερά πραγματικά σε μαγεύει ,και σου καθορίζει από μόνο του τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις! Περάσαμε μπροστά από το Mozart's Geburtshaus,το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Mozart, το Cafe Mozart ,όπου μου έκανε φοβερή εντύπωση η είσοδος του ,καθώς και δεκάδες μαγαζάκια που πουλούσαν τα πασίγνωστα πλέον σοκολατάκια του Mozart (Γενικά ο τουρισμός του Salzburg όπως θα έχετε καταλάβει,περιστρέφεται γύρω από τον Mozart και σε μικρότερη κλίμακα στη Red Bull). Σε ένα στενάκι από τα πολλά κάθετα ,βρήκαμε μια λαϊκή αγορά που ετοιμαζόταν να κλείσει (λόγω ώρας ή λόγω διαφαινόμενης βροχής) και ένα stand που πουλούσε λουκάνικα ,μας πρόσφερε το πρώτο μας Frankfurter,καθώς είχαμε αρχίσει και να πεινάμε λίγο! Αφού γεμίσαμε δυνάμεις αρχίσαμε να κατευθυνόμαστε προς το φρούριο του Salzburg,περνώντας από την Residenz Platz,όπου δεκάδες άμαξες περίμεναν πελάτες για μια περιήγηση της πόλης, και ακριβώς δίπλα δέσποζε ο Καθεδρικός Ναός του Salzburg ,όπου κάναμε μια στάση να τον θαυμάσουμε εσωτερικά.

IMG_3044.JPG


IMG_3046.JPG


IMG_3051.JPG


IMG_3061.JPG


IMG_3144.JPG


IMG_3067.JPG


IMG_3075.JPG


IMG_3076.JPG


IMG_3084.JPG


IMG_3093.JPG
 
Last edited by a moderator:

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Η ανάβαση στο φρούριο του Salzburg μπορεί να γίνει με δυο τρόπους! Είτε με τα πόδια,είτε με το Funikolar! Η πρώτη περίπτωση απαιτεί περίπου 20 λεπτά ανάβασης,ενώ η δεύτερη μόλις μερικά λεπτά! Το κόστος για την είσοδο στο Μουσείο του Hohensalzburg είναι 8 ευρώ αν ανέβεις με τα πόδια και 11,30 ευρώ για είσοδο και ανάβαση με το Funikolar μαζί! Μιας και βγαίνοντας από τον Καθεδρικό ,είδαμε ότι η βροχή είχε αρχίσει να δυναμώνει, ακολουθήσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη την δεύτερη λύση,ελπίζοντας ότι τελειώνοντας την περιήγηση του μουσείου,θα είχε μαλακώσει ο καιρός! Το φρούριο γενικά είναι όσο εντυπωσιακό το βλέπαμε από την πόλη,μιας και φαίνεται σχεδόν από κάθε σημείο!Παλιό,μεσαιωνικό και προσεγμένο! Περιλαμβάνει ένα μουσείο με μαριονέτες ,είσοδο σε κάποια δωμάτια,αίθουσες με κάποια εκθέματα καθώς και μια ιστορική ανασκόπηση του φρουρίου! Εμένα προσωπικά το μουσείο δεν με ενθουσίασε,καθώς τα εκθέματα ήταν λίγα και πολύ αραιά για να γεμίζουν χώρο! Το φρούριο προσφέρει πάντως μια πανοραμική θέα της πόλης που πραγματικά βγάζεις πανέμορφες φωτογραφίες ,ενώ οι περίπατοι μέσα από τα τείχη πραγματικά σε βάζουν στην εικόνα της εποχής! Πριν φύγουμε κάναμε μια επίσκεψη και στο εστιατόριο του κάστρου ,για να απολαύσουμε μια πραγματικά δροσιστική μπύρα μέσα σε ένα περιβάλλον τέλεια διαμορφωμένο, με παλιά τραπέζια,τύμπανα και πανοπλίες!

Κατεβαίνοντας από το κάστρο και περνώντας από την περίφημη Mozartsplatz ,όπου δέσποζε το άγαλμα του Mozart ,αποφασίζουμε να κατευθυνθούμε προς το ξενοδοχείο για να αλλάξουμε ρούχα (μιας και είχαμε βραχεί) και να πάρουμε το αυτοκίνητο για να πάμε για φαγητό! Είχα διαβάσει για ένα εστιατόριο που το προτιμούσαν ντόπιοι ,οπότε με το αμάξι πλέον ,λόγω της βροχής,κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί!Το μαγαζί ήταν πραγματικό υπέροχο,λειτουργούσε και μια pub σε διπλανό χώρο,και αφού περιμέναμε υπομονετικά να αδειάσει κάποιο τραπέζι ,μιας και ήταν όλα γεμάτα ,απολαύσαμε ένα υπέροχο δείπνο σε πολύ λογική τιμή. Το μαγαζί για τους ενδιαφερόμενους είναι το www.fuerbergs.com/ .

IMG_3106.JPG


IMG_3114.JPG


IMG_3133.JPG


IMG_3141.JPG

36.JPG
 
Last edited:

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Η ώρα είχε πάει 21.00 ,και μιας και δεν θέλαμε να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο ακόμα,αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Red Bull Hangar - 7 ,το οποίο βρισκόταν μερικά λεπτά με το αμάξι έξω από την πόλη! Το εντυπωσιακής κατασκευής κτήριο ,περιείχε διάφορα αεροπλάνα, ελικόπτερα, αυτοκίνητα, οχήματα formula 1 της Red Bull και ήταν πραγματικά μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία! Επίσης στους ορόφους του λειτουργεί εστιατόριο και Lounge cafe-bar, όπου εκείνη την στιγμή φαινόταν γεμάτο και έτσι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την μπύρα μας σ,ε κάποιο από τα μαγαζιά της παλιάς πόλης! H παλιά πόλη στις 22.00,ήταν απελπιστικά έρημη,και μόνο κάποια μαγαζιά ,κατή μήκος του ποταμού ,προσφερόταν για κάποιο ποτό! Διαβάζαμε συνεχώς στις αφίσες για τον 3ήμερο εορτασμό της Saint Patricks Day (Μεγάλης γιορτής των Ιρλανδών) οπότε όλες οι Pub ήταν γεμάτες από νεαρό ,κατά πλειοψηφία ,κόσμο!Διαλέξαμε μια με live μουσική,απολαύσαμε μερικές μπύρες ,και τα μεσάνυχτα κατευθυνθήκαμε προς το ξενοδοχείο για ξεκούραση,μιας και την επόμενη μέρα είχαμε ημερήσια στο Hallstatt και στην Konigssee!!!
 

Attachments

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Δυστυχώς δεν εισακούστηκαν οι προσευχές μας,και η επόμενη μέρα ξημέρωσε όπως ακριβώς είχαμε ενημερωθεί! Μέχρι νωρίς το απόγευμα,το σκηνικό θα ήταν βροχερό!! Παρ'όλα αυτά ,δεν θα βγαίναμε από το πρόγραμμα μας! Ξυπνήσαμε νωρίς για να απολαύσουμε το πρωινό του ξενοδοχείου, και ντυμένοι με σχετικά χοντρά ρούχα,ξεκινήσαμε οδικώς για το Hallstatt! Το , για πολλούς, ομορφότερο χωριό της Ευρώπης,βρισκόταν σε απόσταση 45 λεπτών περίπου από το Salzburg! Η διαδρομή ήταν πάρα πολύ ευχάριστη και αρχίσαμε σιγά σιγά να μπαίνουμε στο κλίμα,του τι σημαίνει οδήγηση στην αυστριακή επαρχία, με τις άπειρες εικόνες από την φύση! Περάσαμε ορισμένα ενδιαφέροντα χωριά όπως το Fuschl Am See,το St Gilgen και το Bad Ischl ,που λόγω της άνεσης που μας προσέφερε το αυτοκίνητο,κάναμε ένα γρήγορο πέρασμα από μέσα,χωρίς κάποια στάση,για να πάρουμε μια ιδέα των αυστριακών χωριών! Η βροχή δυνάμωνε, όμως τα τοπία που αντικρίζαμε ήταν τόσα ,που πραγματικά έπρεπε συχνά να σταματάμε για να τα απαθανατίζουμε!

Με το που φτάνουμε στο Hallstatt,διάφορες σημάνσεις μας πληροφόρησαν για τα parking του χωριού,που λόγω της βροχής ήταν σχετικά άδεια ,οπότε δεν δυσκολευτήκαμε να παρκάρουμε! Θα ήθελα να επισημάνω ότι για δυόμιση περίπου ώρες, πληρώσαμε το αντίτιμο των 5 ευρώ.Η βόλτα στο χωριό ήταν το κάτι άλλο! Λόγω Κυριακής τα περισσότερα μαγαζιά ήταν κλειστά,αλλά η όλη ηρεμία της περιοχής ,σε συνδιασμό με τη βροχή,εμένα προσωπικά με μάγεψε! Οι φωτογραφίες εξαφάνισαν την όποια γκρίνια είχαμε λόγω του καιρού και πραγματικά το σκηνικό με τα χρωματιστά σπιτάκια,την εκκλησία,τη λίμνη,τα χιονισμένα βουνά στο βάθος,έδεναν ιδανικά! Το συμπέρασμα είναι, πως ότι έχετε ακούσει για το Hallstatt,απλά ισχύει είτε είναι χιονισμένο,είτε βροχερό είτε ηλιόλουστο!

Αφήνοντας το Hallstatt κατευθυνθήκαμε,μέσω διαφορετικής διαδρομής, στο Berchtesgaden και την λίμνη Konigssee η οποία βρισκόταν στην πλευρά της Γερμανίας! Η διαδρομή συνέχιζε να είναι εκπληκτική ,με τα χιονοδρομικά κέντρα δεξιά και αριστερά να ξεπετιούνται συνεχώς ,και τα υπέροχα ξύλινα σπίτια με τις φάρμες να είναι διάσπαρτα ανάμεσα τους! Φτάνοντας στην λίμνη,παρότι είχαμε στο πρόγραμμα μια βόλτα με το καράβι,ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος,οπότε αρκεστήκαμε σε μια πεζοπορία μιας ώρας,σε μονοπάτι παράλληλο της λίμνης! Εκεί πραγματικά ελπίζαμε να ήταν καλοκαίρι με καλό καιρό,μιας και το καράβι γνώριζα ότι ακολουθεί μια πραγματικά υπέροχη διαδρομή,το οποίο σε αφήνει στην άκρη της λίμνης και με πεζοπορία μισής περίπου ώρας, βρίσκεσαι σε μια άλλη λίμνη κρυμμένη κυριολεκτικά ανάμεσα στα βουνά,την Obersee!!!

Επόμενη μας στάση το Berchtesgaden,ένα χωριό με έντονο βαυαρικό στοιχείο (όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες ), όπου μετά την βόλτίτσα μας στο κέντρο του,απολαύσαμε σε ένα πολύ συμπαθητικό μαγαζάκι, καφέ,γλυκό και παράλληλα μας προσέφερε απαραίτητη ξεκούραση!!Γύρω στις 16.00 μπήκαμε στο αμάξι για επιστροφή στο Salzburg, που βρισκόταν μόλις 20 λεπτά από το Berchtesgaden ,αλλά τα καλά νέα ερχόντουσαν από αλλού!Ο ήλιος έκανε την εμφάνιση του και δεν μας άφησε μέχρι το τέλος του ταξιδιού μας!:clap:
 

Attachments

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Με το που φτάσαμε στο Salzburg,δεν θέλαμε να κάτσουμε στιγμή στο ξενοδοχείο, παρ'όλη την κούραση μας!! Ο κόσμος είχε αρχίσει να βγαίνει,μιας και το σκηνικό του καιρού είχε αλλάξει.Κατευθυνθήκαμε προς την παλιά πόλη ,περνώντας την γέφυρα, όπου στις όχθες του ποταμού, κόσμος περπατούσε και έκανε ποδήλατο.Αποφασίσαμε να κάνουμε έναν περίπατο ξανά προς το φρούριο για να απολαύσουμε την πόλη ,με τα φώτα της αυτή τη φορά,μιας και είχε αρχίσει να βραδιάζει! Το Funikolar είχε κλείσει (όχι ότι θα το χρησιμοποιούσαμε δεύτερη φορά φυσικά) και μετά από μια χαλαρή ανηφορική πορεία ,φτάσαμε ξανά στο κάστρο!! Είχε πολύ λίγο κόσμο και η ηρεμία, σε συνδιασμό με το αεράκι και την μαγευτική θέα της πόλης,ήταν ένα θέαμα που θα μου μείνει αξέχαστο!
Κατεβαίνοντας είχε αρχίσει να νυχτώνει πια....Παίρνοντας μια τελευταία εικόνα του Salzburg,αναζητήσαμε κάποιο εστιατόριο να φάμε ,στο δρόμο για το ξενοδοχείο,και μιας και την Κυριακή ήταν όλα κλειστά,καταλήξαμε σε ένα burgermeister!!!
 

Attachments

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
Desiro,η αφηγηση σου ειναι πολυ καλη και οι φωτογραφιες σου υπεροχες.Ειχα παει το Δεκεμβριο στο σαλτσμπουργκ και μου αρεσε παρα πολυ.Ειναι μια πολη,που σε μαγνητιζει,με υπεροχα κτηρια,φιλικους κατοικους και εναν αερα "αριστοκρατικο"(ετσι μου αρεσει να το λεω),ιδανικο για εκδρομη 2 ημερων..Εμεινα και στο ιδιο ξενοδοχειο...;).
 

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Desiro,η αφηγηση σου ειναι πολυ καλη και οι φωτογραφιες σου υπεροχες.Ειχα παει το Δεκεμβριο στο σαλτσμπουργκ και μου αρεσε παρα πολυ.Ειναι μια πολη,που σε μαγνητιζει,με υπεροχα κτηρια,φιλικους κατοικους και εναν αερα "αριστοκρατικο"(ετσι μου αρεσει να το λεω),ιδανικο για εκδρομη 2 ημερων..Εμεινα και στο ιδιο ξενοδοχειο...;).
karfitsa to ξενοδοχείο ήταν όντως πολύ καλή επιλογή! Τιμή,καθαριότητα,απόσταση,πρωινό όλα ήταν κατά πολύ πάνω του μέσου όρου της περιοχής και το ιδανικό value for money πιστεύω! Όσο για το Salzburg,,πραγματικά τι άλλο να πώ!! Όλη η περιοχή εκεί γενικά είναι όνειρο!! Κάνε υπομονή έρχεται και συνέχεια,,,έχω άλλες 3 μέρες αφήγησης :lol:
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.546
Likes
8.035
karfitsa to ξενοδοχείο ήταν όντως πολύ καλή επιλογή! Τιμή,καθαριότητα,απόσταση,πρωινό όλα ήταν κατά πολύ πάνω του μέσου όρου της περιοχής και το ιδανικό value for money πιστεύω!
Το δωματιο μου ηταν στο ισογειο και νομιζω πιο μικρο απο την περιγραφη.δεν εμεινα ιδιαιτερα ευχαριστημενη,αλλα η τιμη του ηταν πιο καλη απο αλλα....παντως σιγουρα η πολη με αποζημιωσε;)
 

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Την επόμενη μέρα αναχωρήσαμε σχετικά νωρίς, με προορισμό το όμορφο Innsbruck! Θέλοντας να δώσουμε μια ιδιαιτερότητα στη διαδρομή μας,απορρίψαμε την κύρια διαδρομή ,που το μεγαλύτερο της τμήμα γίνεται κατά μήκος αυτοκινητόδρομου,και ακολουθήσαμε τον επαρχιακό δρόμο! Γενικά είμαι κατά των ανιαρών αυτοκινητοδρόμων,αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος εξοικονόμησης χρόνου! Η διαδρομή που ακολουθήσαμε ήταν, σύμφωνα με το σύστημα πλοήγησης, κατά 20 χλμ μικρότερη και μόλις 20 λεπτά πιο χρονοβόρα (σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς του GPS).Η αλήθεια είναι ότι η διαδρομή αυτή,ήταν από τα ομορφότερα σημεία του ταξιδιού μας! Οι πεδιάδες ,τα δάση,τα ποτάμια,δεκάδες πανέμορφα χωριουδάκια ,πάρα πολλά χιονοδρομικά,μονοπάτια που τα διέσχιζαν ποδηλάτες, και πάντα σε όποια μεριά και αν κοίταζες,αντίκριζες τις χιονισμένες Άλπεις! Ο καιρός ήταν σύμμαχος και το φως του Ηλίου,έδινε μια σπάνια ομορφιά στο τοπίο!Είχαμε αποφασίσει να κάνουμε μια στάση στη διαδρομή για το Innsbruck (εκτός από τις πολλές σύντομες για φωτογραφίες :bleh:) και περνώντας χωριά όπως το Bad Reichenhall και το Kirchdorf in Tirol, καταλήξαμε στο Kitzbuhel, γνωστό χειμερινό θέρετρο! Παρκάραμε μέσα στο κέντρο, ανάμεσα σε πανάκριβα αυτοκίνητα (κλασικό φαινόμενο σε όλο το ταξίδι) και κάναμε μια βόλτα στα πετρόχτιστα σοκάκια ,χαζεύοντας κάποιες πανάκριβες βίλες! Προσπαθήσαμε να βρούμε κάποιο εξωτερικό τραπεζάκι σε καφετέρια, για να κάτσουμε,αλλά μάταια! Γενικά κατάλαβα ότι επειδή ο Ήλιος είναι σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή,και ειδικά αυτή την εποχή,οι επισκέπτες προσπαθούν να τον εκμεταλευτούν με την παραμικρή ηλιαχτίδα! Οπότε πήραμε μια ανάσα ,και αφού είχε αρχίσει σιγά σιγά να τελειώνει και η ώρα του παρκόμετρου, συνεχίσαμε την πορεία μας! Μετά από μερικά χλμ,ενωθήκαμε αναγκαστικά με τον αυτοκινητόδρομο,και σε απόσταση μισής περίπου ώρας ,φτάναμε στο Innsbruck!
 

Attachments

  • 154,7 KB Προβολές: 70
  • 100,8 KB Προβολές: 75
  • 201,8 KB Προβολές: 80

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αφού τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο,γύρω στη 13.00, και με τον ήλιο θερμό πάνω από το κεφάλι μας,ξεκινήσαμε την βόλτα μας στην πρωτεύουσα του Τυρόλο! Θα ήθελα να τονίσω ότι το ξενοδοχείο μας βρισκόταν σε πολύ κεντρικό σημείο ,δίπλα στην παλιά πόλη και απέναντι από την γέφυρα Innbrucke,και παρότι πληρώσαμε αδρά το πάρκινγκ (14 ευρώ τη μέρα) μας βόλεψε πολύ,μιας και δεν υπήρχε πιθανότητα να βρούμε θέση πάρκινγκ κάπου κοντά και με λιγότερα χρήματα! Η πρώτη μας εικόνα, με την είσοδο μας στην παλιά πόλη, ήταν το ξακουστό Goldenes Dachl,το κτήριο με την ολόχρυση οροφή,όπου με το φως του ηλίου να αντανακλά,χρύσωνε τα πάντα γύρω του! Λίγο πιο κάτω αντικρίσαμε την Town Square,με το γνώριμο πλέον σκηνικό των γεμάτων τραπεζιών,όπου ο κόσμος απολάμβανε τον καφέ του,αλλά κυρίως έκανε ηλιοθεραπεία! Κάτι άλλο αξιοσημείωτο ,είναι το πόσο κοντά φαίνονται οι Άλπεις από το σημείο αυτό! Επόμενη μας στάση η εκκλησία Hofkirche! Η Hofkirche έχει την καινοτομία,ότι πρωτού μπεις στον χώρο του ιερού,μέσω μιας παράστασης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο,σου παραθέτει την ιστορία της εκκλησίας και το τι θα δεις με την είσοδο σου σε αυτήν! Ήταν κάτι που δεν το έχω ξαναδεί και μου έκανε πραγματικά φοβερά θετική εντύπωση! Συνεχίζοντας την βόλτα μας στην πόλη περάσαμε μπροστά από το Landestheater και το Congress ,όπου ήταν η είσοδος για το Nordkettenbahnen (το τηλεφερίκ που σε ανεβάζει σε 20 λεπτά σε ύψος 2800 μέτρων ,με θέα όλη την πεδιάδα του Τυρόλο ,ενώ στη μέση της διαδρομής, λειτουργεί και Αλπικός Ζωολογικός Κήπος). Η αλήθεια είναι ότι η ανάβαση της κορυφής ήταν στους προγραμματισμούς του ταξιδιού,αλλά ο περιορισμένος χρόνος που είχαμε,σε συνδιασμό με την υψηλή τιμή (γύρω στα 30 ευρώ το άτομο) μας έκαναν να εγκαταλείψουμε την ιδέα! Αμέσως μετά ,αποφασίσαμε να πάρουμε μια ανάσα σε κάποιο από τα παγκάκια του Hofgarten,όπου παρακολουθήσαμε για λίγο και μια παρτίδα σκάκι,από ηλικιωμένους της περιοχής! Γενικά το Innsbruck μου έδωσε την εντύπωση μιας πολύ ήρεμης πόλης,όπου ο κόσμος περπατάει,κάνει ποδήλατο,παίζει με τα παιδιά του,κάνει βόλτες,αγναντεύει το ποτάμι,διαβάζει στα παγκάκια και γενικά μου φάνηκε σαν να ήταν αργία ,μιας και όλοι ήταν ανέμελοι! Επόμενη στάση σε μια καντίνα έξω από το πάρκο,όπου ένα Currywurst ήταν ότι έπρεπε για εκείνη την στιγμή,ενώ συνεχίσαμε την βόλτα μας από την άλλη άκρη του ποταμού ,και παράλληλα στα πασίγνωστα πλέον χρωματιστά σπιτάκια, ,ώσπου ο δρόμος μας έβγαλε ξανά στην παλιά πόλη!
 

Attachments

  • 194,2 KB Προβολές: 86
  • 125 KB Προβολές: 83
  • 115,4 KB Προβολές: 75
  • 331,1 KB Προβολές: 81
  • 248,1 KB Προβολές: 85
  • 217 KB Προβολές: 86

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom