Γαλλία ΠΑΡΙΣΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Λάτρεψα το Παρίσι τον Αύγουστο. Και μάλλον θα επιδιώξω να ξαναπάω καλοκαίρι. Το Παρίσι ούτως ή άλλως δεν αδειάζει εντελώς ποτέ. Απλά αποσυμφορείται, πράγμα που είναι εξυπηρετικότατο για τον τουρίστα.(Ναι είμαι τουρίστας! Πυροβολήστε με!).
Καμιά ζέστη δε φάγαμε. Το βραδάκι μάλιστα θέλαμε και ζακετούλα μπουφανάκι.Τσέκαρε τις τωρινές θερμοκρασίες, καθώς και τις μέσες θερμοκρασίες κατά μήνα. Καλά να περάσεις!
 

mourohavlos

Member
Μηνύματα
2.454
Likes
4.462
Αν κάποιος είναι πιο εύκολο να "μπει στο κλίμα", μάλλον αυτός είμαι εγώ. Και πίστεψε με, μιλάω μετά λόγου γνώσεως όταν γράφω τα παραπάνω.
Ο καθένας εδώ μέσα έχει τα δικά του βιώματα, πολλά ή λίγα, και δεν πρόκειται να μπω στη διαδκασία να συγκρίνω πρόσωπα και καταστάσεις, πόσο μάλλον όταν ο ένας δε γνωρίζει τον άλλον προσωπικά...
Και επειδή θαρρώ πως δεν οδηγεί πουθενά αυτή η κουβέντα, τη σταματάω εδώ...
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Αύγουστο είχα βρεθεί στο Παρίσι και ήταν υπέροχα. Ο καιρός ήταν δροσερός και κάποια βράδια ήταν απαραίτητη και μια ζακετούλα.
Το κεντρικό Παρίσι ήταν ήσυχο τις απογευματινές ώρες ειδικά μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Τις υπόλοιπες ώρες ήταν και πάλι ζωντανό. Το Παρίσι είναι μια τεράστια πόλη και όσοι και αν την εγκαταλείψουν για διακοπές δεν αδειάζει με τίποτα.

Τώρα αν σκέφτεσαι να πας Disneyland με τη μικρή, ετοιμάσου για πληθώρα κόσμου και ατελείωτες ουρές στα παιχνίδια, στα εστιατόρια και στα καφέ.

Μια σημείωση περί της αυταπάτης ότι μπορούμε να αισθανθούμε τον παλμό μιας πόλης. Θεωρώ ότι είναι αδιανόητο να μπούμε στην καθημερινότητα του κάθε λαού αν δεν γνωρίζουμε τουλάχιστον σε βασικό επίπεδο τη γλώσσα του και δεν έχουμε μελετήσει την κουλτούρα του μέσω της εκμάθησης της γλώσσας. Αυτό είναι το πρώτο και βασικότερο στάδιο. Μετά έρχονται τα υπόλοιπα που δεν είναι της παρούσας συζήτησης.
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.711
Likes
6.345
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Να πηγαίνεις επίσης σε σούπερ μάρκετ και στις λαϊκές αγορές! Πιάνει επίσης! :)
στις λαϊκές, στο φούρνο της γειτονιάς όταν σε στέλνει ο παριζιάνα "φίλη σου...", κι όταν σε έμαθαν και οι συγκάτοικοι και σου λεν στην είσοδο: -bonjour Monsieur κι εσύ για να μη φανείς αγενής και πεις bonjououuour!!!:(, λες bonjour Madame! :D τι άλλο χρειάζεσαι;
το τελευταίο μόνο αρκεί για μια μικρή ιδέα... πολιτισμικής αναβάθμισης του επισκέπτη στας Παρισίους;)
μάλλον σε άλλο θέμα πήγαμε..
 

margo

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Έχω πάει κι εγώ μέσα Αυγούστου στο Παρίσι για γαμήλιο ταξίδι και ο καιρός ήταν αρκετά καλός! Ούτε υπερβολική ζέστη ούτε τίποτα. Το βραδάκι είχε λίγη ψύχρα αλλά όχι πάντα. Μια χαρά ήταν, μας άρεσε! Θυμάμαι στον Πύργο του Άιφελ είχε τεράστια ουρά αλλά δε μας φάνηκε κουραστική γιατί βρήκαμε τυχαία ένα ζευγάρι Έλληνες και πιάσαμε τη συζήτηση! Καλή διάθεση να υπάρχει πάντα και περνάς σούπερ!!! :)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.298
Μηνύματα
887.164
Μέλη
38.966
Νεότερο μέλος
christinalovari@y

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom