Μαλαισία Πάμε Κουάλα Λουμπούρ!

TENTEN

Member
Μηνύματα
249
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Οντως, το skybar στο Traders ήταν όλα τα λεφτά. Εκπληκτική θέα στους Petronas και ωραια coctails.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.965
Likes
9.361
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Η Σιγκαπούρη όντως θυμάμαι ότι ήταν τρομερά καθαρή, οργανωμένη, καταπράσινη αλλά νιώθω ότι κάτι της έλειπε... η σπίθα των ανατολικών μητροπόλεων ίσως? :roll: Και αναρωτιόμουν αν αυτό το κάτι το έχει η Κουάλα...
Απ'οτι γραφω και στο προηγουμενο ποστ , η KL θυμιζει περισσοτερο Ασιατικη πολη , αρα νομιζω οτι αυτο που εννοεις , το εχει :)
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.965
Likes
9.361
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Σαν μια γιγαντια κουδουνιστρα μωρου , ο πυργος Menara KL στεκει στη βορεια πλευρα του προστατευομενου δασους βροχης Bukit Nanas. Ενα κλιματιζομενο βανακι μεταφερει δωρεαν τους επισκεπτες απο την εισοδο του παρκου μεχρι τη βαση του πυργου. Τεσσερα ασανσερ ανεβοκατεβαζουν τον κοσμο με ταχυτητα 6 μετρα το δευτερολεπτο μεχρι την πλατφορμα που βρισκεται στα 276 μετρα. Με υψος 420 μετρων συγκαταλεγεται στους πιο ψηλους πυργους τηλεπικοινωνιων του κοσμου , και το γεγονος ότι στεκει και στην κορυφη ενός λοφου τον κανει το καλυτερο μερος της πολης για θεα από ψηλα. Τη χθεσινη μερα ειχα απογοητευτει που δεν πηρα το πολυποθητο εισιτηριο για τους διδυμους πυργους , αλλα τωρα συνειδητοποιησα ότι στους Πετρονας θα ανεβαινα μεχρι τη γεφυρα που τους ενωνει , δηλαδη αρκετα πιο χαμηλα από το παρατηρητηριο του Menara KL και ότι τωρα ειχα θεα 360 μοιρων που δεν θα ειχα από τους Πετρονας. Χωρια το αγχος για πρωινο ξυπνημα για να πας στους Πετρονας , και περιμεμε στην ατελειωτη ουρα και αν καταφερεις να ανεβεις τελικα…Δεν το συζητω..για πανοραμικη θεα μεχρι εκει που φτανει το ματι , ψηφιζω Menara KL , ασε που από εδώ πανω βλεπεις και τους διδυμους πυργους – ενταξει όχι και τους δυο αφου ο ενας κρυβει τον άλλο , αλλα οπωσδηποτε δεσποζουν στη θεα της πολης.

Ο μινι ζωολογικος κηπος στη βαση του πυργου , αν καταφερετε να αντεξετε την ασχημη μυρωδια , είναι τουλαχιστον απογοητευτικος.. Προτιμηστε χιλιες φορες μια βολτα στο Bukit Nanas για να απολαυσετε το πανεμορφο δασος βροχης με τα μονοπατια του , τις ξυλινες γεφυρουλες του , τα πιθικακια του και όλα αυτά στην καρδια της πολης.

Η σημαια που τραβηξε την προσοχη μου από το παρατηρητηριο του πυργου , τωρα κυματιζε πανω από το κεφαλι μου , σε υψος 100 μετρων στην Merdeka square, την πλατεια Ανεξαρτησιας. Εκατο χρονια μετα την ιδρυση της πολης, το 1967, υψωθηκε εδω η σημαια της Μαλαισιας αντι της Βρετανικης , σηματοδοτωντας ετσι και την ανεξαρτησια απο τη Βρετανικη κυριαρχια. Η πλατεια περιβαλλεται απο ιστορικα κτιρια εντυπωσιακης αρεχιτεκτονικης οπως το Royal Selangor Club House και το Sultan Abdul Samad Building που θυμιζουν εντονα την περιοδο της βρετανικης κυριαρχιας. Ειναι απο τα ενδιαφεροντα σημεια της πολης με ομορφες αψιδες , σιντριβανια , και στο φοντο ο πυργος-ρολοι , το Big Ben της Μαλαισιας να θυμιζει οτι απο εδω περασαν οι Βρετανοι. Οι φαρδιες λεωφοροι , το μονορειλ που περναει ψηλα απο πανω τους και καποιοι ουρανοξυστες σε επαναφερουν στο σημερα.

Επομενη σταση τα φημισμενα Batu caves , ιερα σπηλαια και τοπος λατρειας των Ινδουιστων.
Μπροστα από τον καταπρασινο ασβεστολιθο που φιλοξενει τις σπηλιες , στεκει το υψους 42 μετρων αγαλμα της Ινδουιστικης θεοτητας Murugan.
Η ανυποφορη ζεστη και η υγρασια εκαναν ακομα πιο δυσκολο το ανεβασμα των σκαλοπατιων , παρολο που ειχε συννεφια. Στην εισοδο της σπηλιας καποιος προτεινε τον κοσμο να φωτογραφηθει αγκαλια με έναν τεραστιο κιτρινο πυθωνα που ειχε περασμενο στους ωμους του..
Στην κορυφη των 272 σκαλιων βρισκονται τρεις σπηλιες διακοσμημενες με πολυχρωμα πορσελανινα αγαλματα θεοτητων. Οικογενειες ινδουιστων ανεβαιναν για προσκυνημα στο ναο στην κεντρικη σπηλια ενώ πληθος πιθικακια ετρεχαν στο πλαι μας περιμενοντας την καταλληλη ευκαιρια να βουτηξουν οτιδηποτε αφηνες αφυλαχτο.

Μπορει οι Ινδοι να ειναι το μικροτερο εθνικο γκρουπ , αλλα δινουν δυναμικο παρον στην πολη με τους ναους τους , τις πολυχρωμες ενδυμασιες τους και την little India , ενας αλλος κοσμος μολις 200 μετρα απο το σταθμο του τρενου. Μια περιοχη που σφυζει απο ζωη , με γοητευτικη και ζωηροχρωμη ατμοσφαιρα! Μαγαζακια στη σειρα με ινδικα υφασματα , παραδοσιακα φαρμακα , φανταχτερα μπιχλιμπιδια , ανοιχτοχρωμα σαρι και φορεματα εμπνευσμενα απο το Bollywood. Απο τους παγκους κρεμονται γιρλαντες πολυχρωμων λουλουδιων ενω αρωματα απο τηγανιτα κρεμμυδια και ρυζι με καρυ γεμιζουν την ατμοσφαιρα. Μουσικη ακουγεται απο παντου επιβαλλοντας στο πληθος που συνωστιζεται στους παγκους να περπαταει ρυθμικα. Οτι και να πω ειναι λιγο..
Κριμα που δεν ειχα περισσοτερες μερες και δυστυχως είναι πολλα αυτά που δεν μπορεσα να δω.
Φουτουριστικη και παραδοσιακη , με εντονη δυτικη ματια αλλα και με πινελιες του παρελθοντος. Απο τη λαμψη των φωταγωγημενων Πετρονας μεχρι τα φωτεινα κινεζικα φαναρακια της Petaling street , η πολη εχει πολλα προσωπα. Το σιγουρο ειναι οτι σε καθε προσωπο που συναντησα το συντομο περασμα μου , ειδα ενα αυθεντικο Selamat Datang (καλως ορισατε)!
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Ελπιζω να κανω και γω ενα περασμα απο τη Λασπωδη Συμβολη συντομα.
Σιγουρα η ιστορια σου θα βοηθησει πολυ.
Eιναι ικανοποιητικο ενα 3ημερο εκει?

Τhanks:D
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Ελπιζω να κανω και γω ενα περασμα απο τη Λασπωδη Συμβολη συντομα.
Σιγουρα η ιστορια σου θα βοηθησει πολυ.
Eιναι ικανοποιητικο ενα 3ημερο εκει?

Τhanks:D
2-3 μέρες για μια φορά είναι αρκετές...σε σχέση με Σιγκαπούρη πολύ πίσω σε ομορφιά- ενδιαφέρον, φαντάζομαι και με τη Bangkok. Καταπληκτικοί οι Petronas, οι πιο ωραίοι-εντυπωσιακοί ουρανοξύστες που έχω δει, ιδίως το βράδυ. Η Little India μετριότατη, πολύ καλύτερη της Σιγκαπούρης.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.965
Likes
9.361
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ετοιμο το βιντεακι απο Κουαλα:
 
Last edited:

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ ωραία η ιστορία σου! Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ προς τα "ανατολικά". Όταν με το καλό το αποφασίσω θα φροντίσω η Κουάλα Λουμπούρ να είναι ενδιάμεσος σταθμός!
 

vagis8

Member
Μηνύματα
37
Likes
2
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ ΗΠΑ
Ξερει κανεις να μου πει απο σιγκαπουρη προς κουαλα πως να μετακινηθω? Τρενο ? αξίζει διήμερο?
 

vagis8

Member
Μηνύματα
37
Likes
2
Ταξίδι-Όνειρο
ΔΥΤΙΚΗ ΑΚΤΗ ΗΠΑ
Νομίζω πετάει και η AirAsia και αν ναι, σίγουρα πάμφθηνα.
Μπηκα airasia και βρηκα οντως απίστευτες τιμές και αγόρασα, μονοήμερη. Τι τιμές πουλάνε αυτοί!! Πως βγαίνουν με τέτοια ποσά, thanks
 

despokkp

Member
Μηνύματα
86
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
ΙΤΑΛΙΑ ΟΔΙΚΩΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΑΜΕΡΙΚΗ
οι γνώστες των περιοχών ας μου πουν Μπανκογκ ή Κουάλα Λουμπούρ τι αξίζει για 3 μέρες >?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.181
Μηνύματα
883.244
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom