Ντουμπάι Πάμε Ντουμπάι!

FAMEK

Banned
Μηνύματα
418
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
Η αληθεια ειναι οτι φοβαμαι να συνεχισω..απ'οτι ειδα σε αλλο θεμα για Ντουμπαι επεσαν κατι ψιλες :haha:.
Κανω ασκησεις θαρρους και συντομα θα συνεχισω την ιστορια :lol:
το καταλαβαμε και το πα ας το εσβησε το αφεντικο... σε λιγο κανεις δεν θα γραφει...
ελα εμεις σε στηριζουμε... ασε τους ΄ψαγμενους" να λενε...
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Παιδια αστειευομαι..και συνεχεια θα γραψω , και φωτο θα δειτε , μεχρι και βιντεο θα ανεβασω :haha:
 

Lalibela

Member
Μηνύματα
330
Likes
47
Παιδια αστειευομαι..και συνεχεια θα γραψω , και φωτο θα δειτε , μεχρι και βιντεο θα ανεβασω :haha:
αυτο μπορει καποιοι να το εκλαβουν ως απειλη ,νομιζω πως πρεπει να προχωρησεις συνεσταλμενα ...για να τους ερθει ανωδυνα
μην εξαγριωνεις τα πληθη και διαβασουμε παλι το αμιμητο ...."ελα παραδεξου το, οτι στο Ντουμπαι περασες καλα":haha::haha::haha:

συνεχισε γραφεις υπεροχα
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Επιτελους!!!!:clap::clap::clap::clap:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Καλώς όρισες ξανά go2beach! Όποτε ευκαιρήσεις εμεις εδώ θα είμαστε και θα περιμένουμε τη συνέχεια...
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Wild Wadi

Σαν οαση στην ερημη λεωφορο φαινεται η σταση του λεωφορειου η οποια είναι πληρως κλιματιζομενη. Η συρρόμενη πορτα της με σωζει από τον ανελεητο ηλιο και καθως μπαινω το ac αρχιζει να λειτουργει για να αντισταθμισει τη ζεστη που μπηκε μαζι μου.
at0_gstatic_com_images_79ff5bb50f7a93fcc493475a6477df6f._.jpg Το λεωφορειο ερχεται και από ac σε ac βρισκομαστε να τρεχουμε στη λεωφορο Jumeirah. Δεν ξερω τι ακριβως σκεφτομουν όταν πατησα το κουμπι για σταση , αλλα την πατησα! Λαθος σταση , το επομενο λεωφορειο αργουσε να περασει και αφου η κορυφη του Burj φαινοταν αρκετα κοντα , αποφασισα να αφησουμε την ανεση του κλιματισμου και να περπατησουμε προς το παρκο. Αλλα οσο εγω προχωρουσα , τοσο ο Burj απομακρυνοταν. Η διαδρομη ηταν μικρη , αλλα μου φανηκε χιλιομετρα εξαιτιας της ανυποφορης ζεστης.
Περπατωντας στην παραλιακη της πολης , θυμηθηκα την αντιστοιχη βολτα στη Ντοχα δυο χρονια πριν. Οι ομοιοτητες αρκετες , η διαφορα μία , αλλα ιδιαιτερα αισθητη. Οι αντρες που εκαναν τζογκινκ και πρωινη γυμναστικη , οι γυναικες με τις κελεμπιες που βολταριζαν με τα μωρα στα καροτσακια και τα σχολιαροπαιδα που πηγαιναν εκδρομη , ηταν εικονες που ανηκαν στη Ντοχα. Με δυο λογια στη Ντοχα υπηρχε ζωη. Εδώ δεν υπηρχε ψυχη! Ευτυχως που ημουν μαζι με τον Mr.go2 γιατι εάν λιποθυμουσα και επεφτα κατω θα περνουσε εβδομαδα προτου με βρουν. Καπου διαβασα ότι οι ντοπιοι αποτελουν μειονότητα στο Ντουμπαι , οποτε δεν εχω ιδεα ποιος θα απολαυσει τα αποτελεσματα του οικοδομικου οργασμου , θα χαρει τις κλιματιζομενες στασεις , τους ουρανοξυστες και τα πολυτελη σπιτια. Ηχος από μικρους καταραχτες με τη συνοδεια δυνατης αραβο-ποπ μουσικης με εβγαλαν από τις σκεψεις μου και με εβαλαν στην εισοδο του Wild Wadi που το σκηνικο του θυμιζε Αλαντιν , Αλη Μπαμπα και τα συναφη..


Τωρα που το σκεφτομαι , το παρκο δεν ηταν και τοσο φοβερο , απλα οκ , μεχρι που θα απογοητευομουν – εχοντας ακουσει πολύ θετικα σχολια πριν ερθω – αν η πεζοπορια σε συνδυασμο με την αφορητη μεσημεριανη ζεστη δε με εσπρωχναν στα ορια μου (δεν αντεχω και τη ζεστη). Οντας λοιπον σε ημιλιποθυμη κατασταση , το μονο που ηθελα ηταν να παραδοθω σε εξτριμ δραστηριοτητες του στυλ ‘ειμαι ξαπλα σε σαμπρελα και κατεβαινω το lazy river ‘ ή οτιδηποτε lazy , δροσιστικο , χαλαρωτικο. Αφεθηκα στην αγκαλια του Master Blaster , μια σειρα από νεροτσουληθρες που με πιεση σε ανεβαζουν ψηλα μεσα στη σαμπρελα σου και στη συνεχεια πεφτεις μετα από συνεχομενες στροφες σε πισινα. Η ροη του νερου σε οδηγει σε επομενη νεροτσουληθρα και ουτω καθ’εξης..Δε χρειαζεται καν να περπατησεις.

Η τεχνητη παραλια Brakers bay ηταν γεματη κοσμο –ολοι τουριστες φυσικα - που περιμενε το επομενο κυμα ή το επομενο αδειασμα του τεραστιου κουβα πανω από τα κεφαλια τους.Το παρκο εχει δυο πισινες σερφ , ένα-δυο μαγαζια για φαγητο και ποτο και ένα πολύ μεγαλο lazy river. Αυτό που είναι πραγματικα wild είναι η τσουληθρα υψους 33 μετρων ονοματι Jumeirah Sceirah , στην οποια ανεβηκα εριξα μια ματια στην καθοδο και προτιμησα την ασφαλεια των σκαλοπατιων από το να κατεβω μαλλιοκουβαρα με ταχυτητα 80 km.
astatic.panoramio.com_photos_original_4054486.jpg

Η 360 μοιρων θεα από κει πανω είναι εντυπωσιακη ειδικα όταν ο οριζοντας είναι καθαρος όπως τον πετυχα εγω.


Στα συν του παρκου είναι η θεα του Burj al Arab σημα κατατεθεν της πολης , ειτε από τον Jumeirah Sceirah , ειτε από την πλευρα της παραλιας.

 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Βλέπω δεν χάνεις ευκαιρία για βουτιές!!
Αυτή η ερημιά του Ντουμπάι στους δρόμους κι εμένα με είχε προβληματίσει,
αλλά με τόση ζέστη, δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος ποδαράτος να επιζήσει
για πολύ.:haha:
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Αυτα ειναι οτι πρεπει για το ετερον μου ημισυ..Τρελλαινεται για κατι τετοια!!:clap:
Εγω παλι τα σιχαινομαι...κι εγω απο τα σκαλακια θα κατεβαινα.... :D
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
.................Καπου διαβασα ότι οι ντοπιοι αποτελουν μειονότητα στο Ντουμπαι , οποτε δεν εχω ιδεα ποιος θα απολαυσει τα αποτελεσματα του οικοδομικου οργασμου , θα χαρει τις κλιματιζομενες στασεις , τους ουρανοξυστες και τα πολυτελη σπιτια................

Ναί,απ ότι μας είχε πεί ξεναγός(περίπου 5 χρόνια πριν που πήγα) οι ντόπιοι είναι σίγουρα η μειονότητα και οι λίγοι που υπάρχουν δεν πολυκυκλοφορούν,εισπράττουν και απολαμβάνουν,άλλωστε θα πρόσεξες κι εσύ φαντάζομαι όπως κι εγώ και όσοι έχουμε πάει ότι και το προσωπικό στο ξενοδοχείο ήταν όλοι μετανάστες...,μας είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση.....και απ ότι μας εξήγησε αυτό γίνεται παντού..όπως ήδη αναφέρθηκε πιο πάνω στα εργοτάξια του μετρό κλπ φτηνά εργατικά χέρια...εκμετάλλευση....
Κάτι άλλο που θυμάμαι είναι η παροχή από το κράτος προίκας σέ κάθε κοπέλα που παντρεύεται μιας κατοικίας,μονοκατοικίας!(σαν μια μεζονέτα δικιά μας),θα τις είδες φαντάζομαι λίγο έξω από το κέντρο...
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.384
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Τέλος stopover

Ο Πακιστανος ταξιτζης μας πηγε μεχρι το mall of the Emirates στον πρωτο οροφο του οποιου υπαρχει σταθμος του metro για να επιστρεψουμε στο αεροδρομιο.


Η εισοδος του mall εμοιζε με πενταστερο ξενοδοχειο και στον απεραντο κλιματιζομενο χωρο του μπορουσες να περιπλανηθεις από τη μια χλιδατη βιτρινα στην άλλη.. θελεις Gucci, Armani , Rolex , Hugo Boss, Tommy Hilfinger, Diesel, Channel? Εδώ θα τα βρεις όλα. Κοσμος ελαχιστος...
Σκαναραμε τα εισιτηρια μας και μπηκαμε στο metro που ηταν – για μια ακομη φορα - αδειο. Διαβασα ότι πανω από 110000 ανθρωποι κινηθηκαν με το μετρο τις δυο πρωτες μερες λειτουργιας του. Φαινεται ότι μετα τις δυο πρωτες μερες δεν ξανακινηθηκαν!
Εικονες μεσα από το metro κατά μηκος του Sheikh Zayed Road:


Ο ηλιος εδυε καθως απογειωνομασταν από το αεροδρομιο του Ντουμπαι , τα φωτα ειχαν αναψει και η πολη από κατω ελαμπε ακομα περισσοτερο.


Το Ντουμπαι δε με επεισε ότι αξιζει κατι περισσοτερο από ένα απλο στοποβερ , αλλα σιγουρα με εντυπωσιασε. Δε γινεται να μη σε εντυπωσιασουν η φαντασια και δημιουργικοτητα των αρχιτεκτονων που δε γνωριζει ορια σε υψος , ντιζαιν , μεγεθη , και πρωτοτυπα σχεδια. Μια πολη κατασκευασμενων θαυματων , τοσο αψογα φιαγμενη και μελετημενη που μοιαζει να μην εχει καμια ατελεια από αυτές που όμως κανουν τις πολεις να μοιαζουν προσιτες και αληθινες. Μοιαζει να μην εχει καμια ατελεια κι όμως κατι σημαντικο του λειπει. Κατι που αν κατασκευαζοταν ο σειχης σιγουρα θα ειχε πληρωσει για να το αποκτησει το καμαρι του.
Αρκει μονο να κατασκευαζοταν...αλλα δεν..
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Του λείπει η ψυχή!!

καλό είναι για stopover και μόνον!!:D
hello go2!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.901
Μέλη
38.906
Νεότερο μέλος
Makarena

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom