Κομόρες Τανζανία Πάμε κάπου που δεν έχουμε πάει (Κομόρες-Τανζανία), μόνο μη κάτσουμε άλλο σπίτι…

malysa

Member
Μηνύματα
1.047
Likes
1.827
Επόμενο Ταξίδι
έλα μου ντε...
Ταξίδι-Όνειρο
3η βραχονησίδα αριστερά
Ο δρόμος της επιστροφής το απόγευμα προς το camp μου φάνηκε μαρτυρικός. Αναζητούσα λύτρωση σε μια στάλα στερεού εδάφους από εκείνο το ανελέητο ανεβοκατέβασμα στο jeep.

Το μαρτύριο όμως παρατάθηκε καθώς στο δρόμο μας βρέθηκε ένας ελέφαντας ο οποίος δεν έδειξε πρόθυμος να μεριάσει για να διαβούμε, αντιθέτως πήρε θέση πανέτοιμος για ολομέτωπη σύγκρουση.

Όπου φύγει φύγει εμείς (διότι με το παχύδερμο δεν τα βαζεις) κάνοντας παρακάμψεις επί παρακάμψεων για να φτάσουμε κατάκοποι τελικά στο camp.
στο δρόμο της επιστροφής μας η τελευταία συνάντηση με τους ελέφαντες (όπως προείπε και ο αρχηγός της παρέας και συγγραφέας ) ήταν επεισοδιακή....

ένας από τους 3 ελέφαντες δεν άκρισε... αντιθέτως τσίτωσε τα αυτιά, σημείο θυμού όπως εξήγησε και ο οδηγός και ενώ είχαμε σταματήσει για να μην τον αγριέψουμε, κατευθύνθηκε προς εμάς...
και εμείς ... όπισθεν (από κακοτράχηλα 'μονοπάτια' για το τελευταίο κοψομέσιασμα...)

για του λόγου το αληθές....




 

YBONNH

Member
Μηνύματα
234
Likes
115
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος του κοσμου
Αγιε μου Βασιλη...
Θα στο πω ξεκαθαρα,για να μην εχουμε παρεξηγησεις...
"θελω να παω στην Αφρικηηηηηηη..."
Για περισσοτερες λεπτομερειες, επισυναπτω την ιστορια του φιλου hydronetta!
Υ.Γ Νομιζω πως οι ελεφαντες εινα τα αγαπημενα μου ζωα:xmas_redface:
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Κεφ.13. Ζανζιβάρη (Μέρος Ι)

Πρωινό εγερτήριο και αναχώρηση για το “αεροδρόμιο”.
Προς έκπληξή μας ο "διάδρομος" είχε ήδη καταληφθεί από μια αγέλη ελεφάντων και αίφνης απορίσαμε κατά πόσο είναι εφικτή η προσγείωση του αεροπλάνου που θα μας παραλάμβανε. Διότι αδυναμία προσγείωσης λόγω καιρικών συνθηκών μπορείς να επικαλεστείς, λόγω ύπαρξης ελεφάντων ακούγεται λίγο…παράδοξο. Ευτυχώς τα παχύδερμα μετακινήθηκαν άγραν βοσκής και μετά λίγα λεπτά το ελικοφόρο φάνηκε στον μακρινό ορίζοντα να παίρνει την κατιούσα.
Ο ίδιος αγέλαστος νοτιοαφρικάνος πιλότος ανέλαβε τη τύχη μας στους αιθέρες. Η πτήση αυτή τη φορά παρείχε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τον καταγάλανο ινδικό ωκεανό και τα τυρκουάζ νερά των παραλιών της Ζανζιβάρης πριν τροχιοδρομήσουμε στον Διεθνή Aερολιμένα του νησιού όπου και μας υποδέχθηκαν οι γνώριμες ορδές δυτικοευρωπαϊκών γκρουπ σέρνοντας ευμεγέθεις βαλίτσες. Μετά από την απομόνωση στο Μοheli φθάσαμε σ’εναν από τους τουριστικότερους προορισμούς της Ανατολικής Αφρικής.

alh6.googleusercontent.com__LQfcA5YzZGI_UPruEVBqXPI_AAAAAAAAAoc_uatPWnTIjek_s912_IMG_3768.jpg


Mπορεί οι παραλίες της Ζανζιβάρης να αποτελούν τον πόλο έλξης για τους δυτικούς, όμως το ενδιαφέρον του νησιού εστιάζεται πρωταρχικά στην πρωτεύουσα Stonetown (Mji Mkongwe στα Σουαχίλι -"παλιά πόλη") με την ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική της, που ως επί το πλείστον χρονολογείται από τον 19ο αιώνα και αποτελεί ένα μοναδικό μείγμα από αραβικές, περσικές, ινδικές και ευρωπαϊκές επιρροές. Για το λόγο αυτό, η πόλη χαρακτηρίστηκε ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2000. Το όνομα προέρχεται από τη χρήση των κοραλλιογενή πέτρα ως κύριο δομικό υλικό και η πόλη υπήρξε πρώην πρωτεύουσα του Σουλτανάτου της Ζανζιβάρης, και ακμαίο κέντρο του εμπορίου μπαχαρικών, καθώς και του δουλεμπορίου τον 19ο αιώνα​
.

alh4.googleusercontent.com__eozQ44WDFPo_UPruEj9fqcI_AAAAAAAAAog_iGoXifVrM8Y_s912_IMG_3776.jpg

Stonetown, η πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης



Από το αεροδρόμιο πήραμε ένα μινι βαν που μας αφησε σχετικά κοντά στο κατάλυμμά μας που βρισκόταν στην παλιά πόλη δίπλα από την αγορά Darajani που είναι το κύριο παζάρι της Ζανζιβάρης. Μας υποδέχθηκε ένας πολύχρωμο, χαοτικό συνονθύλευμα με πάγκους όπου πωλούνταν τα πάντα.
Σέρναμε τις βαλίτσες σ’ένα λαβύρινθο από στενά δρομάκια με σπίτια, καταστήματα, παζάρια και τζαμιά όπου λογικά ήταν αδύνατον για τα τροχοφόρα να κινηθούν.

alh6.googleusercontent.com__81p5TuFyEgU_UPruaYAqoHI_AAAAAAAAAqc_Cu0EkdZ_QTU_s912_IMG_3888.jpg


alh4.googleusercontent.com__S2uO6jiNI4A_UPrueKsFm6I_AAAAAAAAAqs_awhSONZEBeA_s912_IMG_3889.jpg
Αγορά Dajarani



Το Zanzibar Coffee House ήταν μια boutique επιλογή (αρκετά ακριβή ομολογώ) αλλά χαροποίησε ιδιαίτερα τους υπόλοιπους συνταξιδιώτες μου. Άνετα, φινετσάτα , περιποιημένα δωμάτια. Στα υπερ ο καλύτερος καφές του νησιού που σέρβιραν. Στα μείον ότι η εξώπορτα (για λόγους ασφαλείας; ) έκλεινε κάποια ώρα αργά το απόγευμα κι έπρεπε να χτυπάς κουδούνια για να σου ανοίξει ο φύλακας.

alh3.googleusercontent.com__jpBJYtgehPc_UPru7df3DTI_AAAAAAAAAs8_7sOnngr84wY_s912_IMG_3984.jpg

To στενό του ξενοδοχείου μας


Ερχόμενος σε επαφή με ένα συνονθύλευμα θορύβων, ανθρώπων, οσμών σε ένα καμβά παρακμής, είχα κατενθουσιαστεί. Ρούφαγα άπληστα τις εικόνες κι ήμουν πανευτυχής. Ειδικά όταν διαπίστωσα ότι η πλειονότητα των τουριστών παίρνει αυτομάτως την άγουσα για τα παραθαλάσσια resorts.

Ατέλειωτες συσκέψεις (έλληνες γαρ) και παζάρια για να καταλήξουμε τελικά να κλείσουμε ένα σύντομο τουρ για να γνωρίσουμε την παλιά πόλη. Μέχρι να μας παραλάβουν δε είδαμε και πάθαμε, χάνοντας πολύτιμο χρόνο στην αναμονή πίνοντας ένα σωρό καφέδες.

alh3.googleusercontent.com__hgOgSuRfrDs_UPruu__9drI_AAAAAAAAAsE_S0ArfGAup10_s912_IMG_3955.jpg

Μετά από μια σύντομη αναφορά στην ιστορία του νησιού από το ξεναγό μας (κατά τη διάρκεια της οποίας χάζευα τριγύρω ως συνήθως φωτογραφίζοντας ιστούς αράχνης) ξεκινήσαμε πρώτα από το πέτρινο Παλιό Φρούριο (Old Fort) που δεσπόζει στην παραλία της παλιάς πόλης, χτισμένο το 17ο αιώνα. Έχει περίπου τετράγωνο σχήμα με παρατηρητήρια ακροβολισμένα στις τέσσερις άκρες του με την εσωτερική αυλή ούσα μια τεράστια αλάνα όπου κατοικοέδρευαν μικρά καταστήματα με λογής καλλιτεχνήματα προς πώληση. Στον χώρο αυτό υπάρχει διαμορφωμένος χώρος όπου μπορεί να παρακολουθήσει κανείς μουσικοχορευτικές παραστάσεις.

alh5.googleusercontent.com__AnKqKbXxmBg_UPruvmBsGqI_AAAAAAAAAsI_gY6dSx3UU04_s912_IMG_3954.jpg


alh6.googleusercontent.com__rdHL8OG3j64_UPruJ_qUagI_AAAAAAAAAo8_xR4ibCL6y44_s912_IMG_3801.jpg
Old Fort



Δίπλα ακριβώς είναι το ορόσημο της Stonetown: το House of Wonders (ή Palace of Wonders), το μεγαλύτερο και ψηλότερο κτίριο της πόλης σε περίοπτη θέση στην παραλία της παλιάς πόλης με θέα στους κήπους Forodhani.
Το όνομα το πήρε, λόγω της νεωτερικότητάς του στην αρχιτεκτονική και διότι κατασκευαστικά χρησιμοποιήθηκαν μη παραδοσιακά υλικά (πχ στήλες από χυτοσίδηρο, πλάκες από σκυρόδεμα ή χαλύβδινες δοκοί δοκοί)
Χτίστηκε το 1883, αποτέλεσε πρώην κατοικία του Σουλτάνου της Ζανζιβάρης Barghash bin Said αλλά προοδευτικά άλλαξε πολλές χρήσεις (κυβερνητικά γραφεία, βρετανικό διοικητήριο κ.α) για να στεγάσει σημερα το Μουσείο της Ιστορίας & Πολιτισμού της Ζανζιβάρης. Ήταν το πρώτο κτίριο στη Ζανζιβάρη που απέκτησε ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς και το πρώτο κτίριο στην Ανατολική Αφρική που διέθετε… ανελκυστήρα.
Μη με ρωτήσετε για το εσωτερικό του κτηρίου. Δεν προκόψαμε να το επισκεφθούμε.
Το House of Wonders συνδέεται με τα δύο γειτονικά παλάτια Beit al-Hukum και Beit Al Sahel (τώρα αποτελούν το Palace Museum).

alh4.googleusercontent.com__TbCTxnJ0xyI_UPru2Rs8jMI_AAAAAAAAAsk_6d2xiQUv2bU_s912_IMG_3959.jpg
House of Wonders​


Οι κήποι Forodhani και ο παραλιακός πεζόδρομος είναι το σημείο συνεύρεσης των πάντων σαν πέφτει το δειλινό σε μια ατέλειωτη περαντζάδα. Τη διάρκεια της μέρας μπορείς κανείς να απολαύσει εικόνες του λιμανιού με τα παραδοσιακά ισιτοφόρα να κυλούν αθόρυβα στη θάλασσα.

alh3.googleusercontent.com__NpLvmFvQtzk_UPrurD4UZNI_AAAAAAAAArw_39aE0lxxk_Y_s912_IMG_3950.jpg


alh3.googleusercontent.com__dh5Zjji_Qj0_UPruuUiTHrI_AAAAAAAAAr8_xTh18MNQIME_s912_IMG_3951.jpg


Ακολούθησε περιήγηση στα δαιδαλώδη δρομάκια.
Η πόλη προσφέρεται για ατέλειωτες βόλτες. Να χαθείς στα δρομάκια. Να καταγράψεις εικόνες καθημερινότητας. Να επισκεφθείς κι άλλα εντυπωσιακά κτίσματα όπως τζαμιά, σπίτια ευγενών για τα οποία δεν έκανα αναφορά. Όμως όσο περπατούσα την Stonetown τόσο μια απογοήτευση με κυρίευε. Κατάσταση παρακμής όπου η πλειονότητα των κτηρίων κραυγάζουν για συντήρηση.

alh5.googleusercontent.com__L5WpBJltrmQ_UPruqcIxnQI_AAAAAAAAArk_Wa3gkDDM5aQ_s912_IMG_3934.jpg


alh4.googleusercontent.com__XLrcNMu8hf8_UPruNPhB0_I_AAAAAAAAApQ_a9YL4FF4USM_s912_IMG_3825.jpg


alh3.googleusercontent.com__pEmoliGoXCE_UPrum_eJ0tI_AAAAAAAAArc_XZsy8fENzoQ_s912_IMG_3917.jpg


alh6.googleusercontent.com__1c7RSEC9kLo_UPrvKGDjsSI_AAAAAAAAAu4e4fdc362e838c852e223ddca4c79f29.jpg


alh6.googleusercontent.com__T3u_KxVFmmw_UPru9QeCcpI_AAAAAAAAAtM_fgZkk02KlNQ_s912_IMG_3976.jpg


Το πιο γνωστό χαρακτηριστικό των σπιτιών είναι οι όμορφα διακοσμημένες ξύλινες πόρτες μερικές φορές με μεγάλα καρφιά από ορείχαλκο απότοκα Ινδικής παράδοσης. Ενίοτε αραβουργήματα από στίχους του Κορανίου διακοσμούν εξώθυρες και τοίχους ενώ περιστασιακά εντοπίζει κανείς άνθη λωτού, έμβλημα ευημερίας

alh6.googleusercontent.com__SGcjKAv5eeI_UPruRSka6XI_AAAAAAAAApk_FQDHKAQMZk0_s912_IMG_3839.jpg


alh6.googleusercontent.com__UsXLmLHz2xg_UPruU8mkDtI_AAAAAAAAAp8_aPSYA5zVInY_s912_IMG_3850.jpg


alh5.googleusercontent.com__e5mY9j4voKY_UPruJ9zHa8I_AAAAAAAAAo4_SuluR0_mOZ4_s912_IMG_3792.jpg


alh5.googleusercontent.com__2b_NOTce6DA_UPruRbaho8I_AAAAAAAAApo_L5uJavqA6gg_s912_IMG_3830.jpg


Επισκεφθήκαμε τα λουτρά Hamamni, ένα συγκρότημα δημόσιων λουτρών του 19ου αιώνα τα οποία αν και επισκέψιμα και αρκετά ατμοσφαιρικά εντούτοις έχουν πάψει από πολλές δεκαετίες να είναι λειτουργικά.

alh6.googleusercontent.com__Ts5vB6BGaM8_UPruOwIkJ9I_AAAAAAAAApc_C7Z3HmoldYM_s912_IMG_3834.jpg


Παράταιρος αλλά εντυπωσιακός σε μέγεθος ο Αγγλικανικός καθεδρικός ναός, ο πρώτος στην Ανατολική Αφρική. Χτίστηκε το 1887 σε μια περιοχή στο κέντρο της πόλης όπου υπήρχε το μεγαλύτερο σκλαβοπάζαρο της Ζανζιβάρης.
Ο χώρος επιλέχθηκε σκόπιμα για να εορτασθεί το τέλος της δουλείας και το ιερό στήθηκε στο ακριβές σημείο όπου γινόταν το deal πώλησης των σκλάβων. Σήμερα μόνο οι υπόγειοι θάλαμοι όπου στοιβάζονταν οι σκλάβοι απομένουν μάρτυρες του παρελθόντος. Θάλαμοι ανήλιαγοι, με ύψος ούτε δυό μέτρα και πεζούλια-ράφια για να χωρέσει το ανθρώπινο εμπόρευμα.

alh4.googleusercontent.com__Pyp864ykl2k_UPrvREfJezI_AAAAAAAAAu2998256340563145f380422c86c2a7c2.jpg


alh3.googleusercontent.com__9RS8aLbB8eY_UPrvN_adlhI_AAAAAAAAAuc44c86f3354118ad5a1efedc33bb6deb.jpg


Ένα μνημείο στον περίβολο της εκκλησίας αναπαριστώντας αλυσοδεμένους σκλάβους θυμίζει στους περαστικούς τον πόνο και την αγριότητα αλλοτινών εποχών. Τότε που η ανθρώπινη υπόσταση είχε τιμή πλειοδοσίας, που ο έμπορος και ο αφέντης είχαν δικαίωμα στη ζωή και το θάνατο. Όμως, άλλαξε κάτι από τότε; αναρωτήθηκα. Ίσως όχι. Υπάρχουν και σύγχρονοι σκλάβοι. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

alh6.googleusercontent.com__2UDH1shHwEQ_UPruXFBXsLI_AAAAAAAAAqI_8af0jfyaKlc_s912_IMG_3865.jpg

Είχε φτάσει αργά το απόγευμα όταν γυρίσαμε για μια ανάπαυλα στο ξενοδοχείο.
Το βράδυ βολτάραμε όπως όλοι οι ντόπιοι στους κήπους Forodhani δίπλα στη θάλασσα, όπου λογής πλανόδιοι είχαν απλώσει τις ψησταριές τους με λογής καλούδια. Τα παιδιά είχαν στήσει παιδική χαρά πάνω στην άμμο παίζοντας ποδόσφαιρο, κάνοντας κωλοτούμπες.

alh6.googleusercontent.com__kVD8ffK9n6I_UPru__E4bvI_AAAAAAAAAtU_HGoAPMSh1iI_s912_IMG_3991.jpg


alh6.googleusercontent.com__TMoU3tT1VlI_UPru8I1bOII_AAAAAAAAAtE_OfQ0VPt5oFk_s912_IMG_3990.jpg


alh6.googleusercontent.com__BQ_VzPTHGys_UPrvC0WozhI_AAAAAAAAAts_7KWmbNhuNu8_s912_IMG_4003.jpg


Κι εμείς απολαύσαμε ένα χαλαρό δείπνο υπό το φως των κεριών, πριν το πέπλο της νύχτας καλύψει τον ουρανό.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.723
Likes
14.824
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
πολύ ωραία η περιγραφή σου γουρουνάκο,αλλά πιο ωραίες οι φωτό,σ'ευχαριστούμε.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.094
Likes
23.930
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Μπράβο, Hydronetta.
Θαυμάσια αφήγηση με υπέροχο χιούμορ.
Κατά διαστήματα γελούσα μόνος. Ευτυχώς είμαι μόνος απόψε στο σπίτι. Αν ήταν εδώ η γυναίκα μου θα νόμιζε πως κάτι έπαθα και γελάω νυχτιάτικα χωρίς λόγο.
Διάβασα την ιστορία σου μονομιάς μια και την ανακάλυψα τώρα.
Οι φωτογραφίες πανέμορφες.


ΥΓ. Πρώτη φορά διάβασα θετικό σχόλιο από τον Traveller.:lol::lol::lol:
 

isabelle

Member
Μηνύματα
902
Likes
4.165
Αχά! Τώρα πήρα χαμπάρι τη συνέχεια. Σαν να μην έφτανε που πέτυχες αγριόσκυλα ενώ εγώ δεν έχω καταφέρει να δω ούτε το αυτάκι τους, εισάγεις και νέα δαιμόνια με τη Ζανζιβάρη. Να πάω τελικά, ή να μην πάω; ιδού το αμλετικό ταξιδιωτικό δίλημμα. Γιατί μέχρι τώρα την έχω αποκλείσει ως πολύ τουριστική. Κι έτσι πριν χρόνια κατέληξα στο Λαμού στην Κένυα ως πιο low profile παραλλαγή (πολύ ενδιαφέρον by the way). Μήπως όμως πρέπει να αναθεωρήσω και να πάω ΚΑΙ Ζανζιβάρη; (Είναι κι αυτές οι φωτογραφίες σου παλιογουρουνάκι που κολάζουν κι άγιο, πόσο μάλλον εμένα).
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.517
Likes
7.748
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..περα απο του κολησα στη ιστορια σου και με το τροπο που περιγραφεις, κόλλησα και σε αυτα τα παραθυροφυλλα....τι ειναι αυτα θεε μου!!!!!!!!!!!!!
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
..περα απο του κολησα στη ιστορια σου και με το τροπο που περιγραφεις, κόλλησα και σε αυτα τα παραθυροφυλλα....τι ειναι αυτα θεε μου!!!!!!!!!!!!!
Ομολογώ ότι δεν παρατήρησα τα παραθυρόφυλλα :oops:. Αντίθετα οι πόρτες, αυτές ήταν έργα τέχνης. Κάτι αντίστοιχο θυμάμαι με είχε εντυπωσιάσει στην Καϊρουάν της Τυνησίας αν και ομολογώ ότι σαν σύνολο αυτή με κέρδισε πολύ περισσότερο από την Stonetown
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αχά! Τώρα πήρα χαμπάρι τη συνέχεια. Σαν να μην έφτανε που πέτυχες αγριόσκυλα ενώ εγώ δεν έχω καταφέρει να δω ούτε το αυτάκι τους, εισάγεις και νέα δαιμόνια με τη Ζανζιβάρη. Να πάω τελικά, ή να μην πάω; ιδού το αμλετικό ταξιδιωτικό δίλημμα. Γιατί μέχρι τώρα την έχω αποκλείσει ως πολύ τουριστική. Κι έτσι πριν χρόνια κατέληξα στο Λαμού στην Κένυα ως πιο low profile παραλλαγή (πολύ ενδιαφέρον by the way). Μήπως όμως πρέπει να αναθεωρήσω και να πάω ΚΑΙ Ζανζιβάρη; (Είναι κι αυτές οι φωτογραφίες σου παλιογουρουνάκι που κολάζουν κι άγιο, πόσο μάλλον εμένα).
Αρκεί να σου πω ότι εγώ δεν θα ξαναπήγαινα;;
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Τη διάβασα την ιστορία.

Σκέψη Νο 1: Μα τι ωραίο ταξίδι!!!!

Σκέψη Νο 2 : Μα τι ωραίο γράψιμο!!!

Σκέψη Νο 3 : Μα τι τι ωραίες φωτογραφίες!!!

Σκέψη Νο 4 : Ύστερα λες και εσύ ότι γράφεις ιστορίες (αυτοκριτική).

Σκέψη Νο 5 : Καλά είναι δυνατόν να κάνανε τόσο δρόμο για να δουν νυχτερίδες; Νυχτερίδες; Νυχτερίδες; Στην τηλεόραση τις βλέπω και σκίζομαι και αλλάζω κανάλι.

Σκέψη Νο 5 : Η συνέχεια;;;;


Ευχαριστώ Hydronetta!!!!
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Τη διάβασα την ιστορία.

Σκέψη Νο 1: Μα τι ωραίο ταξίδι!!!!

Σκέψη Νο 2 : Μα τι ωραίο γράψιμο!!!

Σκέψη Νο 3 : Μα τι τι ωραίες φωτογραφίες!!!

Σκέψη Νο 4 : Ύστερα λες και εσύ ότι γράφεις ιστορίες (αυτοκριτική).

Σκέψη Νο 5 : Καλά είναι δυνατόν να κάνανε τόσο δρόμο για να δουν νυχτερίδες; Νυχτερίδες; Νυχτερίδες; Στην τηλεόραση τις βλέπω και σκίζομαι και αλλάζω κανάλι.

Σκέψη Νο 5 : Η συνέχεια;;;;


Ευχαριστώ Hydronetta!!!!
Edit:

Σκέψη Νο 6 : Η συνέχεια;;;;

Και συμφωνώ!! Η συνέχεια;;;
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.523
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom