Γερμανία Πάω Βερολίνο.Τι μου προτείνετε?

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.047
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μ'εχεις ψησει ιδιαιτερα για την περιοχη Prenzlauer berg,αλλωστε εκει κοντα εχω δει οτι ειναι και 2 καλα-γνωστα hostels (east 7 και wombat)..
Με προβληματισες ομως για το 3110 που ειπες οτι ειναι ψιλοερημια κ οχι κεντρικα,ενω απ'ο,τι βλεπω ειναι 700μ περιπου απο την alexanderplatz..
Δηλαδη,τι θεωρειται κεντρο εκει?Αν υπαρχει βεβαια με την εννοια που το εννοουμε εδω ή ξερω γω και στη Βαρκελωνη που εχω παει..
Ας πουμε στη Βαρκελωνη ολες οι αποστασεις ηταν 'περπατησιμες' και σε 20 λεπτα ησουν οπου ηθελες..
Εκτος και αν,επειδη προκειται για μια πολυ μεγαλη πολη (οπως βλεπω...) υπαρχουν πολλα διαφορετικα κεντρα-σημεια ενδιαφεροντος (π.χ. Kunfursterdam κοσμοπολιτικο,Prenzlauer εναλλακτικο,kreuzberg ?,mitte ?) που ειναι ευκολα προσεγγισιμα μονο με μετρο-λεωφορειο..


Βασικα το μονο που με ενδιαφερει ειναι να βρω καπου να μεινω που να συνδυαζει και ευκολια στις καθημερινες μετακινησεις (προς sightseeing) αλλα και (νεανικη-εναλλακτικη) νυχτερινη ζωη..
Αυτο το προσεγγιζει πιο πολυ η Prenzlauer berg?

Τhanx για τη βοηθεια..:D
3110:
Είναι πολύ κεντρικά. Απλά εκείνη η γειτονιά είναι περισσότερο "business", δεν έχει πράγματα να κάνεις και να δεις (εκτός από ένα μουσείο), ενώ ανάμεσα σε σένα και την Alexanderplatz υπάρχει ο Spree και το Museuminsel, οπότε τα 700 μέτρα αυξάνουν έυκολα... Είναι όμως όμορφα.

Prenzlauer berg:
Αν πας εκεί για να έχεις εύκολη πρόσβαση σε συγκοινωνίες, ξανασκέψου το. Είναι χάλια (για Βερολίνο πάντα). Καλύτερα στο "3110". Από νυκτερινή ζωή όμως....
 

Thorn

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
NYC
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
Γεια σας παιδιά!
Πηγαίνω στο Βερολίνο σε λίγες εβδομάδες και θα ήθελα τη βοήθειά σας.
Απ' ό,τι διάβασα, χρειάζεται κάποιος να κλείσει χρονοθυρίδα (timeslot) για να δει τις Αιγυπτιακές συλλογές στο Neues Museum.
Αυτό τώρα τι σημαίνει? Κλείνοντας τη θυρίδα μπορείς να προαγοράσεις και το εισιτήριο? Διότι αν αυτό δεν ισχύει και το "ραντεβού" μου με τα Αιγυπτιακά είναι στις 7 το απόγευμα, τι θα γίνει σε περίπτωση που πάω και συναντήσω ουρές? Υπάρχει τρόπος να παρακαμφθούν (όχι a la Ελληνικά βέβαια) δείχνοντας σε κάποιον υπάλληλο το σχετικό voucher και πληρώνοντας σε αυτόν το αντίτιμο της εισόδου?

Επίσης, μπορώ να κλείσω τη χρονοθυρίδα για την ίδια μέρα της επίσκεψης? Δηλαδή να πάω πρωί και να πω ότι θέλω να επιστρέψω για να δω το Μουσείο το ίδιο απόγευμα.
Συγγνώμη για την ερώτηση, ξέρω πως αυτό μπορώ να το διαπιστώσω και επιτόπου, αλλά επειδή το πρόγραμμά μου είναι χρονικά πιεσμένο και ΔΕΝ μπορώ να βρεθώ στην ίδια περιοχή του Βερολίνου δυο φορές, θα είναι πολύ κρίμα να πάω για τη χρονοθυρίδα τη μια μέρα και να μου πουν "ελάτε στο μουσείο αύριο". Τουλάχιστον να το ξέρω από νωρίς, να κανονίσω αλλιώς το πρόγραμμά μου.

Επίσης, τι γίνεται με το Pergamonmuseum? Υπάρχει πολιτική ενιαίου εισιτηρίου? Επικοινωνούν τα δυο μουσεία μεταξύ τους, ή θα πρέπει μόλις τελειώσω με το ένα να βγω έξω και να περιμένω σε ξεχωριστή ουρά για το άλλο?
Διαβάζω στην επίσημη ιστοσελίδα ότι ως το Γενάρη του 2011 θα είναι κλειστή η συλλογή "Αncient World" λόγω διαφορετικού τρόπου επανέκθεσής της. Ελπίζω να μην εννοούν το ναό της Περγάμου. Διότι όσο και να έψαξα, όσο google και να έκανα, δεν βρήκα σε ποια εκθέματα αντιστοιχεί ο όρος "ancient world". Θεωρητικά θα μπορούσε να αναφέρεται στα πάντα, διότι όλα του αρχαίου κόσμου είναι.
Ελπίζω να μην βρεθώ μπροστά σε μια τόσο δυσάρεστη έκπληξη, αλλά σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τη βοήθειά σας. :oops:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Οταν πηγα περσι το δεκεμβριο δε μπορουσες να μπεις καν στο Neues Museum παρεκτος αν ειχες κλεισει ραντεβου. Περιμενες σε μια ουρα και σε αφηνε ο φυλακας να περασεις μεσα οταν εφθανε η ωρα (οχι νωριτερα). Οταν εφθανε η ωρα (τα ραντεβου κλεινονταν ανα μιση ωρα εμπαινε μεσα ολη η ουρα με ταξη επιδεικνυοντας τη σχετικη καρτα που ειχε κανεις με την ωρα του ραντεβου γραμμενη επανω. Μεσα στο Σαββατοκυριακο ηταν αδυνατον να βρεις για την ιδια ημερα ραντεβου, ενδεχομενως να μπορουσες να κλεισεις ραντεβου αυθημερον μονο τις εργασιμες ημερες. Σε καθε περιπτωση παιζει αναλογα με το τι κρατησεις εχουν. Δεν μπορεις να το ξερεις εκ των προτερων, ουτε τα site τους ειναι τοσο εξυπηρετικα για αυτον τον σκοπο.
Παραθετω ενα αποσπασμα απο την ταξιδιωτικη μου ιστορια για το Βερολινο, ισως σε βοηθησει αυτο που εκανα εγω. Με βοηθησε να αποφυγω τις τεραστιες ουρες που ειχε το μουσειο της Περγαμου, καθως επισης δεν σταθηκα στην ουρα του Neues Museum για να κλεισω ραντεβου. Βεβαια αγορασα μια τριημερη καρτα μουσειων, το οποιο δε με χαλασε γιατι στα τρια μουσεια ειχα ηδη κερδος.

Tip: Αν πηγαίνοντας στο μουσείο της Πέργαμου βρείτε τεράστιες ουρές, πηγαίνετε στο διπλανό στο Bode Museum όπου δεν έχει καθόλου κόσμο και αγοράστε μια τριήμερη κάρτα για τα μουσεία με 19 ευρω. Εφόσον επισκεφθείτε τρία μουσεία έχετε βγάλει με το παραπάνω τα έξοδα της. Θα σας κλείσουν και το ραντεβού σας με την υπέροχη Νεφερτίτη στο Neues Museum όπου και εκεί έχει τρελές ουρές. Θα σας δώσουν δηλαδή μια κάρτα με συγκεκριμένη ώρα στην οποία μπορείτε να παρουσιαστείτε στην είσοδο του Μουσείου και εκεί θα σας βάλουν μέσα χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε. Επίσης επειδή κάνουν εργασίες ανακαίνισης το Μουσείο της Περγάμου έχει ένα εξωτερικό καφέ χάλια μαύρα. Αν θέλετε πιο όμορφο περιβάλλον θα πάτε στο Bode Museum(ακόμη και αν δεν έχετε βγάλει την τριήμερη κάρτα η περιοχή του καφέ και των τουαλετών είναι εκτός έλεγχου εισιτηρίων) και πίνετε το καφέ σας σε ένα υπέροχο μπαρόκ παλάτι.
Το ίδιο το Bode Museum, ενώ είναι πανέμορφο κτίριο και μέσα και έξω δεν έχει και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να δει κανείς, παρά μόνο μια βυζαντινή συλλογή έργων τέχνης. Αν έχετε αγοράσει την τριήμερη κάρτα αφιερώστε ένα τέταρτο και σε αυτήν πριν η μετά τον καφέ σας. Αλλιώς μόνο καφέ.

Σημειωση: Το Neues, το Μουσειο της Περγαμμου και το Bode ειναι διπλα διπλα στο Νησι των Μουσειων οποτε δεν ειναι και καμια τρελη βολτα. Με αυτο το τριημερο εισητηριο εχεις προσβαση και σε αλλα πολυ αξιολογα μουσεια του Βερολινου, οπως το Gemaelde Galerie, και το Hambourg Bahnhoff αν σε ενδιαφερει η ζωγραφικη. (Τα δυο αυτα μουσεια δεν ειναι στο νησι των μουσειων).
 

Thorn

New Member
Μηνύματα
4
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
NYC
Ταξίδι-Όνειρο
Μπουένος Άιρες
ΕΡΣΗ, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, και για την απάντηση και για την πολύ κατατοπιστική σου διήγηση, η οποία μπήκε ήδη στην ουρά εκτύπωσης και θα έρθει μαζί μου στο Βερολίνο! (ελπίζω να μην μου ζητήσεις πνευματικά δικαιώματα) :D
Τελικά είναι φοβερό με πόσες παρανοήσεις μπορεί να ξεκινήσει κανείς το ταξίδι του. Νόμιζα ότι η τριήμερη κάρτα δεν ήταν καν τριήμερη, απλά αφορούσε τρία μουσεία (κι αυτά μόνο στο νησί των μουσείων).
Φυσικά και με ενδιαφέρει η Gemaelde Galerie, συνεπώς θα έχω και οικονομικό όφελος από αυτήν την υπόθεση.
Για οποιαδήποτε άλλη απορία προκύψει θα επανέλθω, αν και είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν πως στα ταξίδια πρέπει να αφήνουμε και ένα λογικό περιθώριο άγνοιας. Έτσι το πράγμα γίνεται πιο ενδιαφέρον και η χαρά να ανακαλύπτεις πράγματα μόνος σου (ακόμα και χρηστικής φύσης) στο τέλος σε αποζημιώνει!
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Νόμιζα ότι η τριήμερη κάρτα δεν ήταν καν τριήμερη, απλά αφορούσε τρία μουσεία (κι αυτά μόνο στο νησί των μουσείων).
Φυσικά και με ενδιαφέρει η Gemaelde Galerie, συνεπώς θα έχω και οικονομικό όφελος από αυτήν την υπόθεση.
Για οποιαδήποτε άλλη απορία προκύψει θα επανέλθω, αν και είμαι απ' αυτούς που πιστεύουν πως στα ταξίδια πρέπει να αφήνουμε και ένα λογικό περιθώριο άγνοιας. Έτσι το πράγμα γίνεται πιο ενδιαφέρον και η χαρά να ανακαλύπτεις πράγματα μόνος σου (ακόμα και χρηστικής φύσης) στο τέλος σε αποζημιώνει!
Οχι η καρτα αυτη εχει το νοημα να δεις οσα μουσεια βαστουν τα ποδια σου και η διανοια σου μεσα σε τρεις ημερες. Σου δινουν ενα κααλογο, καποια εξαιρουνται, δε θυμαμαι ακριβως ποια. Αλλα η Gemaelde πιαμβανεται. Με καποιες περικοπες π θα καν τα εκθεματα, το Neues και της Περγαμου βγαινουν σε μια ημερα και το Gemaelde θελει και αυτο ενα πρωινο οπωσδηποτε. Στο Hambourg Banhof, το οποιο εχει μοντερνα τεχνη, δεν προλαβα να παω, θεωρειται ομως must. Τελος παντων και με ενα μουσειο την ημερα παλι κερδος εχεις. Στο Μουσειο της Περγαμου, αγνοεις τις ουρες και με το εισιτηριο αυτο κατευθυνεσαι στον ελεγχο εισιτηριων αγνοωντας τις ουρες.
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Η κάρτα ισχύει για όλα τα κρατικά Μουσεία (Πρωσικές κρατικές συλλογές). Νομίζω ότι η Geamalde δεν είναι απαραίτητη αν έχεις επισκεφθεί ανάλογες πινακοθήκες στην Ιταλία ή αλλού. Το χάμπουργκερ Μπάχνοχφ όμως είναι εμπειρία.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Θα διαφωνησω:Η Gemaelde Galerie εχει μια εξαιρετικη συλλογη, εξαιρετικα αντιπροσωπευτικη. Σπανια στην Ιταλια να δεις εργα γαλλων ζωγραφων οπως του Georges de la Tour η του Watteau η γερμανων οπως Duerer, του Altdorfer, του Cranach η του Gruenenwald. Εχει επισης μερικους Βεερμερ που αξιζουν τον κοπο. Και εχει πολυ καλη συλλογη φλαμανδων και ολλανδων ζωγραφων. Αλλα φυσικα και η ιταλικη συλλογη του ειναι εξαιρετικη. Ακομη εχει κα αρκετα εργα αγγλων ζωγραφων. Προκειται δηλαδη για μια εξαιρετικη περιδιαβαση στην ευρωπαικη ζωγραφικη απο την αναγεννηση μεχρι τους νεωτερους χρονους δεδομενου οτι και οι πινακες που παρουσιαζονται ειναι αριστουργηματα. Και επειδη δεν ειναι πολυδιαφημισμενη, δεν γινεται και του κουτρουλη ο γαμος και μπορει κανεις να απολαυσει τις συλλογες με την ησυχια του, σε πολυ καλες συνθηκες, χωρις να συνωστιζεται και να ασφυκτια!
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Θα συμφωνήσω, απλώς εγώ όταν βρίσκομαι σε αυτή την περιοχή το μυαλό μου κολλάει στην καταπληκτική αρχιτεκτονική. Το συγκεκριμένο κτήριο είναι το μοναδικό που δεν με συγκινεί. (σε αντίθεση με τη γειτονική νέα γκάλερι που όταν περπατάς μέσα νοιώθεις τη βροχή, το χιόνι, ακόμη και το θρόισμα του αέρα στα δέντρα).
Από την άλλη μεριά το Χ.Μ. δεν είναι ένα απλό μουσείο τέχνης. Είναι αυτό με το οποίο οι γερμανοί τετραγώνισαν το τρίγωνο (ΜΟΜΑ-ΤΑΤΕ-ΠΟΜΠ).
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τωρα δεν επρεπε να το κανεις αυτο! Ριχνεις αλατι στην πληγη μου! Οταν επισκεφθηκα την Neue Nationalgalerie, ειχαν κατεβασει ΟΛΗ τη μονιμη συλλογη της για χαρη καποιων περιοδικων εκθεσεων! :mad: Και μια και το απογευμα ειχαμε την πτηση της επιστροφης, δεν ειχαμε τον χρονο να φυγουμε απο εκει για να επισκευθουμε το Hamburger Bahnhof!:(
Το ειχα, βλεπεις, παρει χρονολογικα το θεμα: Ειχα ξεκινησει απο τα κλασσικα, θα πηγαινα στα μοντερνα και θα αφηνα για επομενη φορα τα πιο συγχρονα. Αλλιως ομως τα λογαριαζα και αλλιως μου βγηκαν.
Και ναι, εχεις δικιο, το κτιριο της Nationalgalerie ειναι ενα καταπληκτικο εργο του Mies van der Rohe!
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.700
Όλοι αφήνουμε πράγματα στο Βερολίνο για το επόμενο ταξίδι και είμαι σίγουρος ότι όταν τα δούμε θα βρούμε άλλα να αφήσουμε πάλι για το επόμενο. Γι' αυτό όταν λένε δεν προλαβαίνω να δω τίποτα σε δυο μέρες, λέω δεν πειράζει είναι σίγουρο ότι θα ξαναπάς!
 

gionik

Member
Μηνύματα
53
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλικές Αλπεις
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική,Αρκτικός κύκλος
3110: Σχετικά αλλά όχι πολύ κεντρικά, ψιλοερημιά, μακρυά από μετρό.
Friedrichshain (κόκκινα): Περιοχή σχεδον αυστηρά κατοικίας, δύσκολο μετρό, χρειάζεσαι ανταπόκριση για οτιδήποτε πλην Alexanderplatz.
Περιοχή Kunfursterdam: Κοσμοπολίτικη γειτονιά, αλλά άχρωμη, άγευστη, άοσμη.
Περιοχή Charlottenburg: Περιοχή κυρίως κατοικίας, κυρίως ακριβά μαγαζιά.
Prenzlauer berg: Η "alternative" γειτονιά, τα "Εξάρχεια" της πόλης. Αν σε σηκώνει το κλίμα πήγαινε και θα το καταχαρείς, αν όχι άστο.
Θεωρώ το 3110 μια απο τις καλύτερες περιοχές του Βερολίνου αν και το μετρό δεν είναι πολύ κοντά. Μείναμε σε κάποιο ξενοδοχείο λίγο ποιό ψιλά απ’ το σημείο που δείχνεις (κοντά στο ποτάμι) και πραγματικά μας βόλεψε σε πολλά πράγματα.
Υποσημείωση ¨ταξιδευσαμε στο Βερολίνο με παιδιά
 

gianna61

Member
Μηνύματα
6
Likes
1
Παμε βερολινο οικογενειακως (5 ατομα τα παιδια μεγαλα) τα χριστουγεννα 24/12-1/1. η επιστροφη ειναι στις 6.30 πρεπει να ειμαστε στο αεροδρομιο στις 4.30( τα χαραματα ) την 1 ιανουαριου.ξερετε αν λειτουργουν οι συγκοινωνιες; τι προτεινετε;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.179
Μέλη
38.914
Νεότερο μέλος
daglas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom