Γερμανία Πάω Βερολίνο.Τι μου προτείνετε?

jose

Member
Μηνύματα
701
Likes
210
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tokio
Ειδικά για κάστρο το πιο αξιόλογο βρίσκεται στο Spandau στη περιφέρεια του Βερολίνου.
Αν θες να γεμίσεις τη μέρα σου και να μείνεις ενθουσιασμένος θα πας Πότσνταμ, αν θες να ηρεμήσεις στο Koppenik, αν θες να παραηρεμήσεις διάλεξε μια λίμνη (μόνο μην είναι καλοκαίρι και είναι όλες οι γερμανίδες όπως τις γέννησε η μάννα τους). Ναι τα Μουσεία είναι μια κυριακή ελεύθερα αλλά πάντα μπερδεύω αν είναι η τελευταία ή η πρώτη του μήνα, ψάξε το σάιτ των κρατικών μουσείων βερολίνου.
σε ευχαριστω, ναι το έχω στα υπόψιν το postdam, δεν θα είναι καλοκαίρι σίγουρα, την άλλη τεταρτη φεύγω:clap:
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ονειρεμένο Ταξίδι
Route 66
να ρωτησω κατι...στο μουσείο της Στάζι έχει πάει κανείς?
 

efi_alexpoli

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
Βερολίνο τον Ιανουάριο!

Σιγουρα δεν ήταν και η καλυτερη ιδέα...Εκανε απιστευτο κρυο.Αλλα από το να κρυώνω στην Ελλάδα, αποφάσισα να κρυώσω και λιγο εκεί και δεν το μετάνιωσα,εμεινα απίστευτα εύχαριστημένη. Εμεινα στο Δυτικο Βερολινο 100 μέτρα από τη στάση Βissmark st της U2. Πανευκολη η συγκοινωνία και ακριβής. Αυτο που μου έκανε εντυπωση ήταν οτι πάντου στις στάσεις είχε φάγητο και ολοι - μα όλοι - μασουλούσαν! Κρουασάν, ντονέρ, κινέζικο, τα πάντα!! Αλλά σκουπίδια πουθένα. Αν στην Αθηνα γινόταν κατι τέτοιο, στα βαγονια μόνο χαρτια από πιτόγυρα θα είχε.
Ολα τα αξιοθέατα είναι σχετικά μαζεμένα. Ορεξη να έχεις να περπατάς. Αν δεν έχεις, το τουριστικό λεωφορείο ειναι μια καλη ιδέα (3 διαφορετικές επιλογές). Οχι μόνο γιατί τριγυρνάς άνετα, ζεστά και ξεκούραστα, αλλά και γιατί αποκτάς αμεσως συναισθηση του που πας στη πόλη. Εγώ προτίμησα τα πόδια, πολύ περπάτημα!! Μη διστάσετε να μπείτε στη είσοδο του Μουσειου Γερμανικής Ιστορίας για να ξεκουραστείτε και να πατε τουαλέτα... Πραγματικα ήταν όαση στο τόσο κρυο. Από Μουσεία πάντως νομιζω ότι αξίζει μονο της Περγαμου..
Στο Κοινοβούλιο μπαίνεις μόνο μετα από ραντεβού, μέσω internet,όπότε αν θέλετε να το δείτε μεριμνείστε από τώρα.
Στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου εχει πολλα μαγαζάκια, μια τελεια μπυραρία και ένα μαγαζι που πουλάει τσάι, αξίζει να τη περπατήσετε.
Λάτρεψα την γειτονιά γυρω από την Εβραική Συναγωγή. Να καθήσετε σίγουρα για ένα καφε σε ενα από τα όμορφα μοντέρνα μαγαζάκια.
Το Ανατολικό Βερολινο δεν με ενθουσίασε. Είναι πολυ πισω σε σχέση με το Δυτικό και ο κόσμος περίεργος... Βέβαια τα πάντα είναι υποκειμενικά.
Αδιαφορη για μένα ήταν η περιφημη Alexander plaz. Μια τεραστια πλατεία που για να ανεβεις στο πυργο μπορει να χρειαστει και μια ώρα και να πληρώσεις 11 ευρώ!
Φατε τα πάντα και πιείτε μπύρες.Περπατήστε μίληστε με τους Βερολινέζους. Ξεφύγετε από τα τουριστικα τετριμένα. Και πάτε άνοιξη!! Δεν είναι για μας αυτες οι θερμοκρασίες...
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ονειρεμένο Ταξίδι
RTW
σε καμιά 15 μέρες, θα πάω με την κοπέλα μου στο Βερολίνο, εγώ για να τακτοποιήσω κάτι στην Πρεσβεία μας εκεί (μιας και στην Βαρσοβία, δε πατάω, μέχρι να αλλάξει η νοοτροπία τους εκεί), και σκεφτόμουν να την βγάλω σε κάνα ελληνικό μαγαζάκι για λαντς (το να την βγάλω σε γερμανικό μαγαζί είναι δώρο άδωρο μιας και έχουμε την ίδια κουζίνα και εδώ :Ρ )

Με ενδιαφέρει μια καλή φθηνή ταβέρνα στο Βερολίνο ή έστω ένα ορίτζιναλ πιτό γύρο να φάω εκεί (να είναι Ελληνικό κι όχι του στυλ φάλαφελ ή κεμπάμπ ντονέρ)

σας ευχαριστώ ;)
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
Aχ Νίκο αχ;

Αχ Νίκο τι ωραίο γύρο που έχεις αχ;
Αχ Νίκο δε μπορώ να χωνέψω αχ;
Αχ Νίκο τι τιμές έχεις αχ;

Μα που τα σκέφτονται αυτά τα ονόματα!!!
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
Ρε βαλιτσουλα πονηρω !! Από το achtung =προσοχή βγαίνει το ach
προσοχή Νικο προσοχή ..... Για,για,για !!:shock:
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
Ok τώρα το έσωσες! :) Οπότε δεν αποτελεί αποκύημα φαντασίας ενός παρανοϊκού μαρκετίστα, αποτελεί ένα έξυπνο λογοπαίγνιο - επίκληση στον κοιλιόδουλο Γερμανό.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.668
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom