Πήλιο - Καλοκαίρι - Σπίτι για 15 μέρες

stefanos80

Member
Μηνύματα
80
Likes
5
Σκεφτόμαστε με άλλα 2 φιλικά ζευγάρια να πάρουμε παιδιά, σκυλιά και κατσαρολικά και να πάμε προς πήλιο το καλοκαίρι για καμιά 10-15 μέρες. Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής:

- ποιό χωριό είναι το καλύτερο για διαμονή? δεν θα με πείραζε να είναι ορεινό, ίσως και να το προτιμήσουμε για λόγους οικονομίας και ησυχίας. μάλλον θα ήθελα να είναι και μακριά παό το Βόλο για να αποφύγουμε την πολυκοσμία. αλλά θα ήθελα να είναι κοντά σε ωραίες παραλίες για μπάνιο.

-θα θέλαμε να νοικιάσουμε κανένα σπίτι με αυλή για να μείνουμε όλο μαζί. στα site που κοιτάζω βλέπω μόνο δωμάτια και μικρούς ξενώνες. έχετε καμιά ιδέα που να κοιτάξω?

ευχαριστώ
 

alexandra75

Member
Μηνύματα
199
Likes
25
διαμονή προτείνω Τσαγκαράδα.

για τα διαμερίσματα και εγώ το έχω σκεφτεί, αλλά δεν έχω βρει τίποτα.
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Ρίξε μια ματιά εδώ, αν και οι τιμές γενικά στο βουνό των Κενταύρων είναι φωτιά:
Rentals in Pelion Greece Property Homes Pelion
Pelion Villas Pelion Greece Pilio Accommodation Villas
Hotels Pelion Greece Pilio Hotels Pelion Travel
Προσωπικά, θα πρότεινα Αι-Γιάννη-Παπά Νερό, τις παραλίες και το σκηνικό τριγύρω δε το αλλάζω χρόνια τώρα. Πολλές επιλογές για κολύμπι, προσβάσιμες με τα πόδια.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η αδερφη μου παει αρκετα χρονια στον Λαυκο και ειναι ευχαριστημενη. Ησυχο μερος και κατω αρκετες καλες παραλιες. Οντας πανω στους λοφους ειναι ευκολο να παει κανεις τοσο στην Μηλινα η οποια ειναι στον Παγασητικο, οσο και στον Πλατανια και στο Μικρο το οποιο εχει εξαιρετικη παραλια και βρισκονται στις ανατολικες ακτες.
Για καταλυμμα κοιτα και αυτο: ΕΣΠΕΡΟΣ - ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΛΑΥΚΟΣ, ΠΗΛΙΟ
 

stefanos80

Member
Μηνύματα
80
Likes
5
ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Βασικά στην παρέα θα είναι και ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά και αυτοί θέλουν να μείνουμε κάπου που να μπορούν να βγουν το βράδυ για ένα ποτό/φαγητό.

Θα ήθελα χωριό που να είναι κοντά στις παραλίες του Αιγαίου, αυτές δεν θεωρούνται και οι καλύτερες? αλλά βρίσκω μόνο ξενοδοχεία και πολύτελείς μεζονέτες.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τοτε ο Λαυκος ειναι η περιπτωση σου: Ειναι περιπου στη μεση τοσο του Παγασητικου, οσο και του Αιγαιου. Απλως η θεα του ειναι προς τον Παγασητικο (και τη δυση του ηλιου). http://www.pelion.com.gr/photo/greek/lafkos/lafkos.htm
Δεν ειναι τοσο γνωστο οσο η Τσαγκαραδα και το Μουρεσι, οποτε ισως και να βρεις κατι φθηνοτερο ως καταλυμμα.
Απο εκει και περα υποθετω οτι τα σπιτια νοικιαζονται με τη σεζον η τουλαχιστον για αρκετες ημερες και πανω και ισως κιολας να μην πολυεχουν και σελιδες στο ιντερνετ, οποτε ισως θα διευκολυνε αν πεταγοσαστε κανενα Σαββατοκυριακο ωστε να κλεινατε κατι αφου το ειχατε δει πρωτα.
 

mfish

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
1.280
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Βασικά στην παρέα θα είναι και ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά και αυτοί θέλουν να μείνουμε κάπου που να μπορούν να βγουν το βράδυ για ένα ποτό/φαγητό.
γι αυτο μην ανησυχεις, σε αρκετες απο τις μεγαλες παραλιες του ανατολικου πηλιου(αιγαιο μερια δηλαδη) , π.χ αγιοι σαραντα, αγιος ιωαννης, ξινοβρυση (η τελευταια κοντα στο λαυκο που προτεινε η ερση) και σε αλλες εχει μπαρακια που λειτουργουν ολο το καλοκαιρι μεχρι πρωινες ωρες:D

απο την αλλη μερια (παγασητικο)προς καλα νερα, αφισσο, μηλινα ( και αυτο κοντα στο λαυκο) βρισκεται ολη η καλοκαιρινη νυχτερινη ζωη του βολου ...
 

stefanos80

Member
Μηνύματα
80
Likes
5
φαντάζομαι ότι το καλοκαίρι και τα ορεινά χωριά έχουν ζωή/κίνηση. Δηλαδή το μεσημέρι θα βρεις ταβέρνα να φας σε περίπτωση που αποφασίσεις ότι δεν θέλεις να κατέβεις στη θάλασσα.
 

stefanos80

Member
Μηνύματα
80
Likes
5
επειδή δεν έχω βγάλει άκρη με το σπίτι, έχετε να προτείνετε κάποιο ξενώνα που μείνατε καλοκαίρι στο Πήλιο (προτίμηση σε ανατολικό) και το χαρηκατε?
θέλουμε:
- μπαλκονάκι με θέα θάλασσα
- σε χωριό με ζωή το βράδυ (όχι πανικό, αλλά και όχι ερημιά).
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Τα τελευταία χρόνια κάνω κάμπινγκ στον Άι-Γιάννη αλλά έχω μείνει στο παρελθόν στο
Villa Pantheon
Αγ. Ιωάννης
Πήλιο Μαγνησίας
Τηλ. 2426048939 Hotel Appartements Villa Pantheon, Agios Ioannis Piliou, Pilion, Greece - Hotel Pictures, Hotel Videos and Hotel Reviews at kinkaa
σε 2χωρο άνετο σπίτι με αυλή γεμάτη φυτά και απρόσκοπτη θέα στο Αιγαίο. Κοντά παραλίες με τα πόδια, μεταξύ των οποίων το γνωστό Παπά Νερό και το χωριό ό,τι ζητάς νομίζω από κίνηση. Αν ενδιαφέρεσαι, κοίταξέ το νωρίς γιατί συνήθως δουλεύουν με Γερμανούς.

Δες και αυτό που μου φαίνεται ενδιαφέρον: http://www.aroundpelion.com/pelioncountryvillas/index-gr.html
 

athena1971

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
καλησπέρα. Γράφω για πρώτη φορά. Ψάχνοντας για πληροφορίες για διακοπές το καλοκαίρι στο Πήλιο, έπεσα στο φόρουμ σας.Διάβασα όλα τα σχόλιά σας και έχω πάρει μία πολύ καλή ιδέα περί των παραλιών. Αυτό που με ανησυχεί όμως, είναι ότι έχω ακούσει και το ξέρω εδώ και χρόνια (αν και δεν έχω πάει ποτέ) ότι, όταν πιάσει αέρας δεν κάνεις μπάνιο γιατί θα πνιγείς.
Ξέρω ότι δεν γίνονται προβλέψεις, αλλά από την πείρα σας, 16 με 20 Ιουλίου έχει αέρηδες; Δλδ, ας πούμε, ξέρουμε ότι στις Κυκλάδες τον Αυγουστο φυσάει πολύ. Υπάρχει κάποια εποχή που είναι ήρεμα τα πράγματα ή είναι συνηθισμένο φαινόμενο; Επειδή θα μείνουμε για 4 διανυκτερεύσεις μόνο, θα είμαστε με συγγνείς από Αμερική και θέλουμε να το ευχαριστηθούμε.
Αν πιάσει αέρας, ποιες είναι οι εναλλακτικές μας; Υπάρχουν παραλίες όπου είναι απάνεμες ή πρέπει να κατηφορίσουμε προς τα κάτω;
Επίσης, θα ήθελα να μου πει κάποιος αν κάποιες παραλίες είναι επικίνδυνες για παιδιά. Με την έννοια, άπατα, ρεύματα κλπ...
Ευχαριστώ για την υπομονή σας να με διαβάσετε και αν θέλετε, σας παρακαλώ, να με βοηθήσετε.
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Πράγματι οι παραλίες του Πηλίου που κοιτούν στο Αιγαίο μπορούν να γίνουν επικίνδυνες όταν έχει μεγάλα κύματα. Το σίγουρο είναι ότι αυτές οι μέρες δεν προβλέπονται με τίποτε από τώρα. Συνήθως πάντως οι περίοδοι όπου η θάλασσα είναι πραγματικά επικίνδυνη (διότι πολλές φορές έχει κύμα αλλά "διαχειρίσιμο" - όχι επικίνδυνο) δεν κρατάνε πάνω από 2-3 μέρες, αλλά μπορούν να εμφανιστούν εξίσου και Ιούλιο και Αύγουστο.

Απάνεμες παραλίες στο βορειοανατολικό Πήλιο δεν υπάρχουν, θα είστε αναγκασμένοι να κινηθείτε από την πλευρά του Παγασητικού που είναι αρκετά μακριά.

Επίσης οι παραλίες που κοιτούν Αιγαίο είναι εξαιρετικά βαθειές, στα 3 μέτρα δεν πατάς. Παρ' όλα αυτά νομίζω ότι με τις κατάλληλες προφυλάξεις μια χαρά κάνουν μπάνιο και παιδιά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom