Γαλλία Παει το ταξίδι μας.

kalove

Member
Μηνύματα
436
Likes
1.637
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
πολύ συχνά ακούω τώρα τελευταία γιά διάφορα πρακτορεία πού ακυρώνουν τα προγράμματα τους τελευταία στιγμή. τί γίνεται ?
δεν 'εχουν κόσμο καί το παλεύουν μέχρι τέλους αδιαφορώντας γιά τούς πελάτες τους? θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο καί εντελώς αντιεπαγγελματικό. Δεν υπάρχουν συνέπειες γιά τα πρακτορεία?
 

nera_gr

Member
Μηνύματα
816
Likes
193
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη!
Ταξίδι-Όνειρο
Κεντρική Αφρική
nena σ`ευχαριστώ για την ιδέα.Μπορείς να μου πεις λεπτομέρειες?
Έχεις πάει?Σε ποιο μέρος της Ιταλίας είναι?Για να πάμε οδικώς.
Και πάλι ευχαριστώ.Θα ψαξω και στο forum.
Δεν έχω πάει στην Gardaland αλλά είχαν πάει φίλοι με παιδιά και το ευχαριστήθηκαν. To πάρκο βρίσκεται στην Peschiera del Garda, περίπου στη μέση της διαδρομής από Μιλάνο-Βενετία.
Επομένως θα μπορούσατε να πάτε
1) αεροπορικώς στο Μιλάνο και μετά με τρένο ως εκεί ή
2) με πλοίο μέχρι Βενετία και από κει οδικώς, είναι γύρω στις 2 ώρες.

Φυσικά όλη η γύρω περιοχή αξίζει, δεν είναι κάτι αντίστοιχο του Παρισιού αλλά προσφέρεται για πολλές όμορφες εκδρομές.
Ρίξε μια ματιά σε τιμές και ό,τι χρειαστείς πες μου αν μπορώ να βοηθήσω.
 

Kate7

Member
Μηνύματα
122
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
Europe roadtrip by moto
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Εχω παει στην Gardaland και με παρέα, αλλά και με τα παιδία.
Είναι φοβερά!!! Μάλιστα απέναντυ έχει το sea life aquarium και τα παιδιά θα τρελαθούν ...
Το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε είναι οτι στα ξενοδοχεία εκεί κοντά δεν θα βρίσκετε εύκολα δωμάτιο. Είναι οι περιοχές τουριστικές γύρω από την λίμνη.
Από το Μιλάνο είναι περίπου 2 ώρες με το αυτοκίνητο.
Θα σας στοιχίσει πολυ πιο φθηνά, και πίστεψέ με θα περάσετε όλοι πολύ ωραία.
Ασε που σε δυο ωρίτσες είστε στην Βενετία για καφεδάκι!!!!!!!
 

black mamba

Member
Μηνύματα
297
Likes
84
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα (!!!)
Ταξίδι-Όνειρο
ΗΠΑ
Καταλαβαίνω την απογοήτευσή σας. Συμπέρασμα: Μακριά από πρακτορεία όταν πρόκειται για εύκολους προορισμούς. Απλά γράφω για να δώσω μια συμβουλή για την περιοχή της λίμνης Garda μια και πέρυσι τέτοια εποχή βρέθηκε εκεί ο αδερφός μου. Εφοδιαστείτε με ό,τι αντικουνουπικό διαθέτετε: Ταμπλέτες, σπρέι, κουνουπιέρες κλπ. Γίνεται Ο χαμός από επιθετικά κουνούπια (τουλάχιστον πέρυσι γινόταν, πράγμα που χαλούσε λίγο τη μαγεία του εκπληκτικού τοπίου). Καλή διασκέδαση!
 

Soula

Member
Μηνύματα
56
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάι
Δεν μπορώ να καταλάβω.Δεν προστατεύεται ο πελάτης από μία τέτοια περίπτωση? Δηλαδή κλείνεις τα εισητήρια πριν από 2 μήνες και 10 μέρες πριν σου λέει ότι δεν πραγματοποιείται το ταξίδι? Έτσι απλά? Δεν έχουν κάποιες κυρώσεις? Σ`αφήνουν ξεκρέμαστο χωρίς να έχουν τίποτε άλλο να σου προτείνουν , έτσι απλά?
Τι να πω.Τέλος πάντων. Άλλη φορά θα ξέρω.
Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τις συμβουλές σας.
 

gone

Member
Μηνύματα
110
Likes
28
Την έπαθα και εγώ στο πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό, πριν χρόνια.Απογοήτευση, καταστροφή.Σε καταλαβαίνω πλήρως. Από τότε όλα τα ταξίδια στην Ευρώπη τα κάνουμε μόνοι μας. Η βοήθεια όλων των παιδιών του φόρουμ και οι γνώσεις τους είναι πολύτιμος βοηθός. Φυσικά η απόλαυση να οργανώνεις μόνος το ταξίδι δεν συγκρίνεται με τις έτοιμες προκάτ λύσεις των πρακτορείων. Μη κάνεις βιαστικές λύσεις. Πήγαινε στην Πάργα και ήρεμα οργάνωσε το επόμενο ταξίδι μόνη σου. Καλή ξεκούραση.
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.219
Likes
5.727
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Δεν μπορώ να καταλάβω.Δεν προστατεύεται ο πελάτης από μία τέτοια περίπτωση? Δηλαδή κλείνεις τα εισητήρια πριν από 2 μήνες και 10 μέρες πριν σου λέει ότι δεν πραγματοποιείται το ταξίδι? Έτσι απλά? Δεν έχουν κάποιες κυρώσεις? Σ`αφήνουν ξεκρέμαστο χωρίς να έχουν τίποτε άλλο να σου προτείνουν , έτσι απλά?
Τι να πω.Τέλος πάντων. Άλλη φορά θα ξέρω.
Σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις και τις συμβουλές σας.
Λογικά έχεις υπογράψει μια συμφωνία με το πρακτορείο. Εκεί αναφέρονται οι όροι του ταξιδιού και οι υποχρεώσεις πρακτορείου και πελάτη. Για ψάξε το λοιπόν και δες αν δικαιούνται να ακυρώσουν το ταξίδι τόσες μέρες πριν την αναχώρηση. Σε αντίθετη περίπτωση προσπάθησε να κερδίσεις ό,τι περισσότερο μπορείς απ' αυτούς σαν αποζημίωση.
 

Soula

Member
Μηνύματα
56
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάι
Δεν υπογράψαμε τίποτα.Εκτός από ένα χαρτί απόδειξης για την προκαταβολή δεν υπογράψαμε τίποτα άλλο.Δεν βρίσκεις άκρη μ`αυτούς.Δυστυχώς.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
To Π.Δ. 339/1996 προβλέπει όλες τις περιπτώσεις (οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου και νομίζω ότι αφορούν το θέμα που συζητάμε).
Από ότι φαίνεται, το πρακτορείο είναι καλυμμένο από τη νομοθεσία. Κανένα δικαστήριο δεν θα δικαιώσει καταναλωτή που δεν ζημιώθηκε οικονομικά από την ακύρωση.



Εάν ο καταναλωτής καταγγείλει τη σύμβαση σύμφωνα με την παράγραφο 5 του παρόντος άρθρου ή εάν για οιονδήποτε λόγο που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του καταναλωτή, ο διοργανωτής ματαιώσει το οργανωμένο ταξίδι πριν από τη συμφωνηθείσα ημερομηνία αναχώρησης, ο καταναλωτής δικαιούται να απαιτήσει:
είτε ένα άλλο οργανωμένο ταξίδι ιδίας ή ανώτερης ποιότητας, εφ' όσον ο διοργανωτής και/ή ο πωλητής δύναται να το προτείνει. Εάν όμως το προσφερόμενο οργανωμένο ταξίδι είναι κατώτερης ποιότητας, ο διοργανωτής υποχρεούται να καταβάλει στον καταναλωτή τη διαφορά της τιμής,
είτε να ζητήσει την επιστροφή το συντομότερο δυνατόν των καταβληθέντων από αυτόν ποσών βάσει της σύμβασης.
Στις ανωτέρω περιπτώσεις, ο καταναλωτής διατηρεί ενδεχομένως την αξίωση αποζημιώσεως κατά του διοργανωτή ή του πωλητή για μη εκπλήρωση της σύμβασης, σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας, εκτός εάν η ματαίωση οφείλεται: είτε στη μη συμπλήρωση του απαιτούμενου ελαχίστου αριθμού συμμετεχόντων στο οργανωμένο ταξίδι και ο καταναλωτής πληροφορήθηκε τη ματαίωση γραπτώς και εντός των προθεσμιών που προβλέπονται στην περιγραφή του οργανωμένου ταξιδιού,
είτε σε ανωτέρα βία και όχι σε υπεράριθμες κρατήσεις, δηλαδή σε περιστάσεις που είναι ξένες προς τη βούληση του διοργανωτή /πωλητή ασυνήθεις και απρόβλεπτες, των οποίων οι συνέπειες δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν όση επιμέλεια και αν είχε καταβληθεί.
 

Soula

Member
Μηνύματα
56
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάι
Σ`ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες.
Δεν το γνώριζα και φυσικά δεν θα το αφήσω έτσι.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Μα αυτό σου λέω, πρόσεξε γιατί μάλλον είναι καλυμμένοι.

Αν ακύρωσαν γιατί δεν μαζεύτηκε ο αριθμός συμμετοχών, καλύπτονται από το νόμο, άσχετα αν σε διαβεβαίωναν για το αντίθετο ( δεν σου το είπαν γραπτώς)
Αν ακύρωσαν λόγω ανωτέρας βίας, επίσης είναι καλυμμένοι. Τέτοια περίπτωση είναι η αεροπορική εταιρεία να μην έδωσε τελικά το αεροπλάνο ( ίσως γιατί δεν πληρώθηκε έγκαιρα). Αλλά σ'αυτή την περίπτωση συνήθως ό λόγος είναι η μη έγκαιρη προσέλευση πελατών, μια και οι έλληνες δηλώνουν συμμετοχή την τελευταία ώρα και οι εταιρείες δεν μπορούν να κάθονται να τους περιμένουν. Μπορεί εσύ να δήλωσες νωρίς, αλλά να είσαι σίγουρη ότι όλοι οι υπόλοιποι ταξιδιώτες δήλωσαν την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα και το πρακτορείο να χάσει την εκδρομή και εσείς να μείνετε δυσαρεστημένοι. Να ξέρεις ότι κανένα πρακτορείο δεν θέλει να χάνει πελάτες και κυρίως να χάνει εκδρομές που σημαίνουν κέρδη.
Αναγκάζονται πολλές φορές να λένε ψέματα ότι η εκδρομή θα φύγει και το αεροπλάνο είναι γεμάτο γιατί μόνον έτσι οι έλληνες δηλώνουν συμμετοχή.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.194
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Σούλα λυπάμαι πολύ που χάσατε το ταξίδι,κρίμα πραγματικά....Ετυχες στην περίπτωση,θα διαχωρίσω λίγο τη θέση μου και με πολλούς που καταφέρονται κατά των πρακτορείων γιατί τυχαίνει να έχω κάνει πολλά ταξίδια ακόμα και σε εύκολους προορισμούς με πρακτορεία για ....πρακτικούς λόγους μεταξύ των οποίων ένας είναι αυτός που λίγο πολύ αναφέρθηκε ο taver...δηλ όταν αποφάσιζα για ένα ταξίδι να το κάνω μέσα στον επόμενο μήνα ή έστω και δυό μήνες πριν το όλο πακέτο του πρακτορείου μου έβγαινε σαφώς πολύ πιο οικονομικό απ ότι αν έκλεινα εισιτήρια και ξενοδ μόνη μου.
Πριν από δυό μέρες γύρισα από Λονδίνο με τον ίδιο τρόπο.....όταν έψαξα την τιμή του ξενοδοχείου που ήταν στο πακέτο του πρακτορείου διαπίστωσα ότι μόνο για το ξενοδ θα έδινα τα ΙΔΙΑ χρήματα που έδωσα στο πρακτορείο για ΟΛΑ(δε συζητώ για εισιτήριο στα ύψη) δηλ και αεροπορικά και τις μεταφορές και φυσικά δε μου κακόπεσε καθόλου η επίσκεψη στο Γκρίνουιτσ αν και είχα ξαναπάει και στο κάστρο του Γουίνσδορ όπου δεν είχα πάει,από κεί και πέρα το γκρούπ το ξαναείδα τη μέρα που φεύγαμε.
Από κει και πέρα από την όποια τέλος πάντων εμπειρία έχω από ταξίδια με πρακτορεία θεωρώ ότι καλύτερα είναι να αποφεύγεις τις πτήσεις με τσάρτερ όταν για τον προορισμό που επιλέγεις υπάρχει η δυνατότητα η μάλλον και η εναλλακτική της ίδιας εκδρομής αλλά μέσω καθιερωμένης πτήσης γνωστών αεροπορικών εταιρειών( γιατί τα πρακτορεία απ ότι κατάλαβα κρατούν θέσεις σ αυτές),όχι βέβαια ότι πάλι δεν μπορεί να στραβώσει κάτι σε περίπτωση που δεν συμπληρωθούν τα άτομα για να γίνει η εκδρομή αλλά νομίζω είσαι κάπως πιό "εξασφαλισμένη"ακόμα και όσον αφορά πολύωρες καθυστερήσεις η αναβολές πτήσης που μπορεί να προκύψουν τελευταία στιγμή κάτι που στις τακτικές πτήσεις δεν γίνεται.
Επίσης παρατηρώ ότι υπάρχει μια τάση τελευταία πολλά πρακτορεία να "ενώνονται"και μόλις φτάσεις στον προορισμό σου διαπιστώνεις ότι είσαι και με άτομα άλλων 3,4 πρακτορείων κάτω από το ίδιο πρόγραμμα και υπάρχουν πρακτορεία που λειτουργούν απλά ως συνεργάτες δηλ σου δίνουν ένα πρόγραμμα ένα πακέτο που δεν είναι δικό τους αλλά του τάδε πρακτορείου(χωρίς προμήθεια,η τιμή είναι η ίδια),αυτά καλά είναι να τα ξέρεις και να ρωτάς αν ρωτήσεις οφείλουν να σου πούν ...όπως και το τι ενδιαφέρον υπάρχει για τον προορισμό που επιλέγεις κλπ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.724
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom