Άγιος Δομήνικος Παμε Αγιο Δομηνικο?

Cleon

Member
Μηνύματα
13
Likes
24
Επόμενο Ταξίδι
Βραζιλία
Ταξίδι-Όνειρο
Νοτιοανατολική Ασία
Το Rio San Juan (50χλμ από τη Σοσουα) με τα παστελ σπιτακια –αν δεν εχει γινει ηδη – συντομα θα χασει την ηρεμια του αφου μολις σε 5χλμ αποσταση βρισκεται η εντυπωσιακη παραλια Playa Grande! Μια παραλια που κοβει την ανασα! Μαθαινω ότι υπαρχουν σχεδια για…αναπτυξη της περιοχης οποτε οσοι προλαβουν να τη δουν πριν ‘αναπτυχθει’ θα είναι τυχεροι.
Σωστή η πρόβλεψή σου. Εδώ και λίγα χρόνια έχει ανοίξει ένα all-inclusive ξενοδοχείο της αλυσίδας Gran Bahia Principe στο Rio San Juan, το οποίο επισκέφθηκα πέρυσι. Έτσι, έχει αυξηθεί πολύ ο τουρισμός από Β. Αμερική. Η περιοχή έχει πολλή ομορφιά, όπως το Laguna Gri Gri, την Playa Bonita και την Playa Grande που ανέφερες.

Από την άλλη, ένα τέτοιο ξενοδοχείο σε ένα τέτοιο μέρος ενισχύει την οικονομία. Γνώρισα πολλούς ντόπιους Ριοσανχουανιώτες (= Ο ποταμός αη Γιάννης) που βρήκαν δουλειά στο resort και θεωρούσαν πως κέρδισαν το λαχείο.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.966
Likes
9.371
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Απίστευτη αυτή η διαδρομή ομολογουμένως. Κάναμε τις διαδρομές Sanchez - Terrenas / Terrenas - El Limon με την τοπική συγκοινωνία, ήτοι αγροτικό με 2 άτομα στη θέση συνοδηγού, 5 στην πίσω θέση, και 10-15 στην καρότσα (ο καθείς με την πραμάτεια του)! Φυσικά κάτσαμε στην καρότσα! Ο συνδυασμός καταπράσινης φύσης και μικρών χωριών ήταν σουρεαλιστικός.
Σαν αυτό ε? :haha::haha: Ο καλύτερος τρόπος μετακίνησης και έχεις και φοβερή θέα!


Σωστή η πρόβλεψή σου. Εδώ και λίγα χρόνια έχει ανοίξει ένα all-inclusive ξενοδοχείο της αλυσίδας Gran Bahia Principe στο Rio San Juan, το οποίο επισκέφθηκα πέρυσι.
Ε, ναι ήταν θέμα χρόνου να ''αξιοποιήσουν'' τα χιλιόμετρα παραλίας και σίγουρα για τους ντόπιους είναι ευκαιρία για δουλειά. Απλά ο φόβος μου είναι μήπως αυτή η ''αξιοποίηση'' δε γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον. Μιλάμε για πανέμορφο και καταπράσινο νησί!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.298
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom