Παξοί 2011 Ένας επίγειος παράδεισος!!

rulakigo

Member
Μηνύματα
200
Likes
78
Επόμενο Ταξίδι
Vienna
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη,Ρωσσία
Αγαπητά μέλη του travel stories γεια σας!!!

Μετά την πολύ ανάγνωση σκέφτηκα να γράψω τη δική μου ταξιδιωτική ιστορία στο μέχρι τώρα αγαπημένο μου προορισμό.
Δε χρειάστηκε καν να συζητήσουμε τον προορισμό των διακοπών μας με τον αγαπημένο μου. Παμψηφεί Παξοί μιας και δε μας είχε κάτσει '10.
Ξεκινάμε λοιπόν από την όμορφη Άρτα μας(αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει).Μία ώρα οδικώς για Ηγουμενίτσα και από εκεί μία ώρα και ένα τέταρτο για τους Παξούς. 120? πάνε-έλα με αυτοκίνητο. Η αλήθεια είναι ότι το νησί είναι πάρα πολύ μικρό, για να φτάσεις από το βορειότερο χωριό τη Λάκκα, στο νοτιότερο, το Γάιο η απόσταση είναι 13 μόλις χλμ και έτσι ίσως να μή χρειάζεται αυτοκίνητο. Απλά δεν υπάρχουν αστικές μετακινήσεις. κατ' επέκταση μια μηχανή είναι ότι πρέπει.
Μείναμε στην πρωτεύουσα του νησιού, τον πανέμορφο και γραφικό Γάιο, σε ένα φανταστικό δωμάτιο με υπέροχη θέα τη θάλασσα και το νησάκι του Άι Νικόλα. Πεντακάθαρο, ειλικρινά ντρεπόσουν να μπείς μέσα το συστήνω ανεπιφύλακτα, η σπιτονοικοκυρά θεική τύπισα.Α ρε Θέκλη!!! Thekli Studios
Πήγαμε 6-11 Ιούλη και πληρώσαμε 50 ευρώ τη βραδιά. Γενικά οι Παξοί δεν έχουν πολλά καταλύματα και τα περισσότερα είναι βίλες από ότι κατάλαβα όταν έψαχνα.:mad:
Πάμε τώρα στις παραλίες. Είναι όλες τους σε πολύ κοντινή απόσταση έτσι μπορείτε να επισκεφθείτε ακόμη και 3 την ημέρα. Το αρνητικό κατ' εμέ είναι ότι όλες έχουν πέτρα τόσο μέσα όσο και έξω στη θάλασσα. Ήταν και το μόνο που με χάλασε παρόλα αυτά ήταν όλες πολύ όμορφες. Η κακή λαγγάδα ότι πρέπει για τις ανεμοδαρμένες μέρες το κλωνί γουλί, η παραλία της Λάκκας, όμως αυτή που ξεχωρίσαμε ήταν το κηπιάδι η πιο όμορφη και πιο μεγάλη από όλες με διαφορά. Φυσικά οι ξεχωριστές παραλίες ήταν στη δυτική πλευρά δύσκολα προσβάσιμες με τα πόδια. η παραλία του Ερημίτη που σχηματίστηκε πριν λίγα χρόνια από σεισμό(κατάβαση μισή ώρα) και η παραλία γαλάζιο.
Ο παράδεισος όμως βρισκόταν στους Αντίπαξους!!!Αχχχχ δεν έχω λόγια ειλικρινά να σας περιγράψω την απαράμιλλη ομορφιά αυτών των 2 παραλιών Βρίκα και Βουτούμι.:p
Στους Παξούς υπάρχει μόνο μία οργανωμένη παραλία την οποία βέβαια δεν επισκεφθήκαμε, το Μαναδένδρι. Δε διαφέρει σε τίποτα με όσες προανέφερα.
Στους Αντίπαξους υπάρχουν πολύ λίγες ξαπλώστρες στη Βρίκα. Καθημερινώς φεύγουν μικρά καΐκια ανά μισή ώρα για αντίπαξους από τις 10 το πρωί με τελευταία επιστροφή στις 18:30 και αντίτιμο 10 ευρώ.
Υπάρχει φυσικά και το πλοιαράκι που κάνει το γύρω του νησιού και σε αφήνει στο τέλος σε όποια από τις δύο παραλίες των Αντιπάξων θέλεις. Ο γύρος του νησιού διαρκεί διαρκεί περίπου 2 ώρες με αντίτιμο 22 ευρώ. Μην το χάσετε!! Σ πάει σε όμορφα μέρη όπως την καμάρα, τις μπλε σπηλιές και την περίφημη σπηλιά του Παπανικολή και μπορείτε να δείτε το άγριο και συνάμα επιβλητικό τοπίο της δυτικής πλευράς του νησιού.
Αξίζει επίσης να νοικιάσετε ένα δικό σας σκαφάκι.Δε χρειάζεστε δίπλωμα και οι ειδικοί θα σας κατατοπίσουν και θα σας παρέχουν όλες τις πληροφορίες. Έτσι θα έχετε την πολυτέλεια να είστε εντελώς μόνοι(με το έτερο ήμισυ) σε μια παραδεισένια παραλία όπως το Βουτούμι αφού όπως προανέφερα μετά τις 18:30 δεν υπάρχει κανείς. Εκτός αν είναι Αύγουστος βέβαια.... Εμείς πάντως αυτό θα κάνουμε την επόμενη φορά.
Όσον αφορά το φαγητό θα επιμείνω σε δύο καταπληκτικές ταβέρνες. Νούμερο ένα που δεν την αλλάζω με τίποτα είναι η Μποέμισσα. βρίσκεται στα Μπογδανάτικα στο δρόμο προς Μαγαζιά 5 μόλις λεπτά από Γάιο. Πολύ ωραίο περιβάλλον, τέλεια μουσική και από φαγητό..... να πάτε και θα με θυμηθείτε!!Δοκιμάστε τηγανιά αλά κρεμ, η μία μερίδα σουβλάκι(όχι το γνωστό μικρό σουβλάκι). Πολύ καλή εξυπηρέτηση και πολύ καλές τιμές. ΝΑ ΠΑΤΕ.:clap:
Ταβέρνα νούμερο 2 το Παξοίμαδι στο Γάιο. Ο ιδιοκτήτης του ο Χρήστος με τη γυναίκα του άφησαν πέρυσι την πολύβουη Αθήνα και άνοιξαν αυτήν την ταβέρνα στους παξούς. Μας περιποιήθηκε και με το παραπάνω.Η φιλοξενία του σε συνδυασμό με το καταπληκτικό ψαράκι ήταν όλα τα λεφτά!!! ΝΑ ΠΑΤΕ.
Πέρα από αυτά συστήνω επίσης στο Γάιο το τάκα τάκα και το Απάγκιο. Επ' ουδενί μην πάτε στο mediterraneo και στον Άλκη στη Λάκκα. Ο δεύτερος πανάκριβος χωρίς το κάτι διαφορετικό στο μαγαζί του. Άσε που το καταλάβαμε πολύ αργά ότι Έλληνες δε μαζεύει μόνο Ιταλούς. Ρε παιδιά στο θεό σας του ζητήσαμε πατάτες τηγανιτές και μας κοίταγε λες και ήρθαμε από άλλο πλανήτη!!!! μόνο μούρη πουλάει.
Γενικά από τις τιμές έμεινα πολύ ευχαριστημένη. φανταστείτε δύο άτομα κοιλιόδουλα(εγώ και η αγάπη μου) να τρώμε του σκασμού και ο λογαριασμός ποτέ να μην υπερβαίνει τα 35 ευρώ. Με εξαίρεση φυσικά τον αγαπημένο Άλκη(δε βαριέσαι)
Να μην ξεχάσω να αναφέρω τη Bella vista στο βουτούμι στους Αντίπαξους. Σε σημείο απίστευτο να τρώς και να έχεις το γαλάζιο στα πόδια σου. Επίσης πολύ καλές τιμές(κάτι που δεν περίμενα λόγω τις τοποθεσίας του) αρκετά καλό φαγητό και άψογη εξυπηρέτηση.:clap:
Και περνάμε στη νυχτερινή ζωή του νησιού. Δεν ενδείκνυται για ατελείωτα ξενύχτια το αντίθετο θα έλεγα. Έχει αρκετά μπαράκια και στα τρία χωριά αλλά εμείς προτιμήσαμε το Γάιο που σαφώς είχε την περισσότερη κίνηση. Πολύ ωραίο το alter egο, το remego, το μουράγιο. Όλα βρίσκονται κατά μήκος του λιμανιού διαλέγετε και παίρνετε. Σε όλα πολύ καλές τιμές.3 ευρώ η μπύρα, 4 το κρασί, φυσιολογικά. Στα τρία που ανέφερα πριν μπόνους η μουσική.
Στην κεντρική πλατεία θα καθίστε φυσικά για μία ωραιότατη βάφλα με παγωτό στο volcano(νομίζω) και αν είστε τυχεροί όταν θα πάτε στο περίπτερο να πάρετε τσιγάρα(αν και το κάπνισμα βλάπτει) να πέσετε πάνω στο Χριστόφορο. Τον Παπακαλιάτη ντε!!!χαχαχα:shock:
Α!!!Να μην ξεχάσω!!Ένα όμορφο μπαράκι στο λογγό που αξίζει είναι το Roxy. Κάθεσαι στο πεζουλάκι δίπλα στη θάλασσα και απολαμβάνεις το κρασάκι σου. Καλό σέρβις, φιλικός και πρόθυμος ιδιοκτήτης.
παραλίγο να ξεχάσω το highlight του νησιού. θα πάτε όπως και δήποτε στον Ερημίτη στα Μαγαζιά να θαυμάσετε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα!!! Απίστευτη τοποθεσία καλές τιμές(στο ποτό, στο φαγητό δε ξέρω) υπέροχο περιβάλλον!!! Για τους αθεράπευτα ρομαντικούς σαν κι εμάς αγκαλιά με το έτερο ήμισυ καθώς δύει ο ήλιος.....Αχχχχχ βρε τί θυμήθηκα!!
Αγαπώ αυτό το νησί και είναι ένας πολύ καλός και συνάμα οικονομικός προορισμός.φυσικά μέχρι να πάω άκουγα το αντίθετο όμως το διαπίστωσα μόνη μου πως δεν είναι έτσι. θεωρώ ότι είναι ένας παράδεισος φτιαγμένος ιδανικά για ζευγαράκια, αν και πάνε πολλές οικογένειες. Για παρέες όχι δεν ενδείκνυται η αλήθεια είναι, όμως όποιος το επισκεφθεί δε χάνει!!!!
Αυτά εν ολίγοις. Ελπίζω να μη σας κούρασα!!!
 

Attachments

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
To Bουτουμι μου θυμισε καπως Καλογρια Μεσσηνιακης Μανης ,αλλα με αλλη βλαστηση..η Καλογρια εχει ελιες.
 

rulakigo

Member
Μηνύματα
200
Likes
78
Επόμενο Ταξίδι
Vienna
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη,Ρωσσία
Το ωραίο με αυτό το νησί είναι ότι έχει πράσινο. πολύ πράσινο κάτι στο οποίο άλλα νησιά υστερούν. Μέχρι στιγμής αυτό το πράσινο έχω δει σε Παξούς και Σκόπελο.
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.815
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
μπράβο σου,πολύ ωραία η ιστορία σου.
 

highlander

Member
Μηνύματα
72
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία-Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑ
Πληροφορίες

Καλημέρα επειδη πηγαινω πρώτα Κέρκυρα και καπάκι Παξούς (4 άτομα με αμάξι) μπορώ να φύγω από Κέρκυρα? Τι τιμές παίζουν Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα-Παξούς-Ηγουμενίτσα?

Α και κάτι ακόμα. Χρειάζεται να κλείσω από νωρίς ή όταν φθάσω Κέρκυρα?
Note: 2 άτομα+2 παιδιά= 40 ευρώ για να πάω από παξούς-αντιπαξούς για μπάνιο?

Ευχαριστώ πολύ
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Να προσθέσω κι εγώ στην ωραία ιστορία της rulakigo τη γνώμη μου για τη Μποέμισσα, ίσως σε κάποιους να είναι χρήσιμη. Αν είστε από βόρεια Ελλάδα και ενδιαφέρεστε να φάτε πιάτα του Ιονίου, μην πάτε. Καλή κουζίνα, αλλά τίποτα παραπάνω από να είσαι σε μια αξιοπρεπή ταβέρνα της Βέροιας ή των Σερρών ή της Θεσσαλονίκης (ο ιδιοκτήτης είναι από Βέροια εξάλλου). Θα φάτε τηγανιές, μπεκρή μεζέ, ντολμάδες και λοιπά..Το περιβάλλον πολύ όμορφο πάντως. Για μένα σταθερά το καλύτερο φαγητό του νησιού είναι στο Βασίλη στο Λογγό (τιμές λίγο τσιμπημένες).
 

Paxos

Member
Μηνύματα
7
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Καλιφόρνια
Πολλή όμορφη η ιστορία σου. Είμαι χαρούμενος που πέρασες τόσο καλά στο καταπράσινο νησί μας. η τιμές εδώ είναι σε πολλές περιπτώσεις καλές , παρόλα αυτά υπάρχουν και ακριβά εστιατόρια δεδομένου ότι είναι τουριστικό θέρετρο για κότερα και κάποιοι το εκμεταλλεύονται δυστυχώς.
 

rulakigo

Member
Μηνύματα
200
Likes
78
Επόμενο Ταξίδι
Vienna
Ταξίδι-Όνειρο
Αγία Πετρούπολη,Ρωσσία
Το νησί σου το θεωρώ πλέον και δικό μου. Και κάθε καλοκαίρι τώρα πια αφιερώνω ένα 3ήμερο και δοξάζω το Θεό που είμαι τόσο κοντά και μπορώ να το επισκέπτομαι. Σε όλα τα νησιά υπάρχουν και ακριβά και φθηνά μέρη, απλά πολλοί επιμένουν ότι οι Παξοί είναι ακριβός προορισμός. Εγώ δεν το είδα πουθενά αυτο γι'αυτο και το επισημαίνω. Σειρά σου τώρα να γράψεις πιο πολλά για τον παράδεισο!!!
 

angelosiop

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα σε όλους
Σχεδίασα φέτος να επισκεφτώ το νησί και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να μετακινηθώ από Πάργα σε Παξούς και πώς. Μου είπαν ότι μόνο με τουριστικά καϊκια μπορώ να το κάνω.

Σας ευχαριστώ και καλές διακοπές!
 

tou dromou

Member
Μηνύματα
141
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
τα τουριστικα κανουν ημερησιες με επισκεψεις τις σπηλιες, κ Αντιπαξους ειναι ωραια αλλα παρε και τα χαπια σου γιατι συνηθως εχει κυμματακι,στο Γαιο το τελειο παγωτο διπλα στο μουσειο και σε ενα νηποιαγωγειο. καλα να περασεις
 

Just Lori

Member
Μηνύματα
449
Likes
1.676
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
τα τουριστικα κανουν ημερησιες με επισκεψεις τις σπηλιες, κ Αντιπαξους ειναι ωραια αλλα παρε και τα χαπια σου γιατι συνηθως εχει κυμματακι,στο Γαιο το τελειο παγωτο διπλα στο μουσειο και σε ενα νηποιαγωγειο. καλα να περασεις
Άλλο πράγμα ρώτησε.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom