Μολδαβία Ουκρανία Παράκληση για πληροφορίες

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Δηλαδή δεν μπορώ να ταξιδέψω με την αστυνομική ταυτότητα ;. Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει η αν ήταν παλιές πληροφορίες. Μέχρι τώρα στο εξωτερικό έχω πάει μόνο οδικώς και το μόνο που χρειάστηκα ήταν η αστυνομική ταυτότητα, θα είναι το πρώτο μου ταξίδι με αεροπλάνο. Παρακαλώ όποιος γνωρίζει τι ισχύει για τον συγκεκριμένο προορισμό να δώσει τα φώτα του. Ευχαριστώ
Δεν μπορείς να ταξιδέψεις Ουκρανία χωρίς διαβατήριο και για τους μήνες ισχύει αυτό που είπε ο @adiaforos . Βίζα δεν απαιτείται, αλλά λόγω covid χρειάζεται να έχεις ταξιδιωτική ασφάλεια για το διάστημα παραμονής στη χώρα.
Καλύτερα να σου πούνε όμως αυτοί που πήγαν πρόσφατα Μολδαβία - Ουκρανία - Ταξίδι στην Ουκρανία το καλοκαίρι του 2021

Papamix

Member
Επόμενο Ταξίδι
Romania
Ταξίδι-Όνειρο
Rwanda
Ως ένας από αυτους που πήγε Ουκρανία το καλοκαίρι, απλά επιβεβαιώνω όσα είπαν οι προλαλήσαντες.
Θες σίγουρα διαβατήριο, αλλά όχι βίζα. Συνήθως για 6μηνη ισχύ λένε, αλλά αφού από ότι κατάλαβα δεν έχεις βγάλει ακόμα, μικρή σημασία έχει, το καινούριο θα σε καλύπτει.
Θες επίσης ταξιδιωτική ασφάλεια (για καλυψη από 30.000 ευρώ) από οργανισμό που να έχει γραφεία στην Ουκρανία, προτείνω το VisitUkraine όπου βγάζεις online κι είσαι έτοιμος. Είτε το τυπώνεις, είτε το έχεις στο κινητό σου και το δείχνεις στο border control. Εμένα μου το ζήτησαν, βέβαια με το που πήγα να εμφανίσω το 7σελιδο τυπωμένο, το είδε max 1 δευτερόλεπτο συνολικά.
Και covid vaccination certificate.

georgi d

Member
Τώρα σε πιο νήμα να γράψουμε κάτι; Προς το παρών ας το γράψω εδώ.

Σε λίγες ημέρες θα βάλουν τρένο που θα σύνδεση τις πρωτεύουσες της Ουκρανίας και της Ρουμανίας.
Παλιά υπήρχε πριν το πόλεμο όμως πέρναγε διαφορετικά.
Τώρα θα περνάει μέσω Μολδαβίας. Οι ώρες είναι πολλές και το εισιτήριο έχει περίπου 80 €.

Από τις 10 Οκτωβρίου 2025, η Ukrzaliznytsia θα θέσει σε λειτουργία σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Ουκρανίας και Ρουμανίας. Οι πρωτεύουσες των δύο χωρών θα συνδέονται με την καθημερινή γραμμή 99/100 Κίεβο-Βουκουρέστι.

Η διαδρομή θα διέρχεται από τη Βίννιτσα, τη Ζμερίνκα, το Μοχιλίβ-Ποντίλσκι, το Βελτσίνετς (Μολδαβία), την Ουνγκένι (Μολδαβία) και το Ιάσιο (Ρουμανία). Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη του Ιασίου, με το διεθνές αεροδρόμιό της, αποτελεί βασικό κόμβο logistics για τους Ουκρανούς που ταξιδεύουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
New Kyiv–Bucharest Train Route Launches on October 10, 2025 - Oj

Εδώ το σαιτ για εισιτήρια της Ουκρανίας

Η νέα διαδρομή παρέχει άμεση πρόσβαση σε δύο διεθνή αεροδρόμια: ένα λεωφορείο εκτελεί δρομολόγια κάθε 20 λεπτά από το Ιάσιο προς το αεροδρόμιο, και από τον κεντρικό σταθμό του Βουκουρεστίου, μπορείτε να φτάσετε στο αεροδρόμιο Henri Coandă με τρένο υψηλής ταχύτητας μέσω του μετρό. Το Gara de Nord προσφέρει επίσης εύκολες συνδέσεις προς την Ευρώπη.

https://news.uaportal.com/section-n...zd-v-es-skolko-stoyat-biletyi-06-10-2025.html

Ας υπάρχει αυτή η πληροφορία γιατί κάποια στιγμή θα μας χρειαστεί. Θα κοιτάξω να δω παλιά σε πόσες ώρες έκανε αυτή την διαδρομή.

Κάποτε με καράβι πήγαμε Οδησσος.
Πειραιά - Κωνσταντινουπολη - Ρουμανία (το λιμάνι της πόλης τι ονομασία είχε δεν το θυμάμαι). Πολύ ώραια και ιστορική πόλη η Οδησσος.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.221
Μέλη
39.929
Νεότερο μέλος
kapaggi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα