Παρίσι Παρίσι για παιδιά

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Η πόλη αυτή προσφέρει πολλές δραστηριότητες για παιδιά. Ήδη αναφέρθηκε ο πολυχώρος της La Villette. Εκεί στη Cite des Enfants Activités enfants pour une sortie à Paris – Cité des Enfants 2-7 ans και Cité des Enfants — Jeux et animations pour les enfants, τα πιο μικρά παιδιά μπορούν να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με τις επιστήμες (αν και θα πρέπει να κάνετε λίγο υπομονή γιατί μέχρι το Μάρτιο είναι κλειστό αυτό το τμήμα για ανακαίνιση) και να χαρούν την Geode τον κινηματογράφο ΙΜΑΧ: La Géode – Accueil.

Αν τα παιδιά είναι μεγαλύτερα και είναι και του χαρακτήρος τους να ρέπουν προς τις θετικές επιστήμες και αν επιπλέον έχετε ως γονείς τη δυνατότητα να γίνετε οι επιστημονικοί τους σύμβουλοι, τότε και η Cite des Sciences είναι μια εξαιρετική εμπειρία: Expositions scientifiques – Cinémas – Spectacles – Eveil scientifique pour enfants – Science en ligne – Actualité scientifique – Cité des Sciences à Paris.

Άλλο μουσείο που αφορά τον γνωστικό τομέα της ανάπτυξης των παιδιών σας είναι το Grande Galerie de lʼ Evolution:La Grande Galerie de l’Évolution το οποίο βρίσκεται στους Βοτανικούς Κήπους (Jardins des Plantes). Είναι ένα μουσείο που επικεντρώνεται στην εξέλιξη των ειδών. Συγκλονιστική είναι η αίθουσα με τα είδη που εξαφανίστηκαν και αυτά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Εκεί υπάρχει και το πρόπλασμα του Dodo, του πρώτου ζώου που εξαφανίστηκε εξαιτίας του ανθρώπου κατά τον 17ο αιώνα και το οποίο κατοικούσε στον Άγιο Μαυρίκιο. Εννοείται ότι εξαφανίστηκε μετά την έλευση των ευρωπαίων. Αν έχει καλό καιρό είναι πολύ όμορφή η βόλτα στο JardinsdesPlantes: Le Jardin des Plantes.
Τώρα αν θέλετε ζωολογικό κήπο για να επισκεφθούν τα παιδιά σας η πρώτη επιλογη είναι εντελώς δίπλα. Μέσα στο Βοτανικό Κήπο βρίσκεται η Menagerie: La ménagerie du Jardin des Plantes, ο παλιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου. Άλλο ένα έργο της Γαλλικής Επανάστασης. Ο βασιλιάς διέθετε έναν ζωολογικό κήπο στις Βερσαλίες ο οποίος μεταστεγάστηκε στον Βοτανικό Κήπο και ο οποίος εμπλουτίστηκε με ζώα τα οποία προήλθαν από τις αποικίες.

Αν θέλετε έναν πιο πιανούμενο ζωολογικό κήπο θα πρέπει να πάτε παραέξω, στο δάσος της Βενσέν. Εκεί θα βρείτε έναν πολύ πλούσιο σε ζώα κήπο και στα οποία έχει δοθεί αρκετός χώρος για να κινούνται: Le Parc zoologique de Paris (Zoo de Vincennes).
Αν θέλετε κάτι πιο διασκεδαστικό το Musee Grevin θα σας καλύψει: Είναι ένα μουσείο κέρινων ομοιωμάτων αντίστοιχο με το Μουσείο της Μαντάμ Τισό του Λονδίνου: Grevin.
Αν έχετε κανένα κοριτσάκι που τρελαίνεται για κούκλες πηγαίνετέ το στο Μουσείο της Κούκλας: Le Musée de la Poupée Paris – poupées anciennes, poupées de collection.
Θα χορτάσει η ψυχή του. Πάντως βρέστε έναν τρόπο να την κάνετε με αλαφριά πηδηματάκια έτσι και σας ζητήσει να περάσετε από το πωλητήριο: παρά είναι ακριβά.
Τώρα για θεάματα: Σας συνιστώ ανυπερθέτως (θα το χαρείτε και εσείς δεν υπάρχει αμφιβολία) το θέατρο του Zingaro. Τι είναι αυτό το θέαμα; Δύσκολο να το περιγράψω: Υπέροχη μουσική, ενίοτε και τραγούδι, ακροβατικά και χορός και ανάμεσα ή πάνω ή μαζί με πανέμορφα άλογα. Βρίσκεται στα περίχωρα του Παρισιού και μπορείτε να κάνετε κράτηση και να φάτε και μετά το θέαμα: Théâtre Equestre Zingaro – Spectacle Battuta.
Αυτή την εποχή παίζεται το LionKing, βέβαια σε γαλλική γλώσσα, αλλά η παραγωγή είναι εκπληκτική. Προσοχή: Οι Γάλλοι το λένε “Le Roi Lion” . Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο Mogador: Bienvenue au Théâtre Mogador, un espace unique où se mêle spectacles, art et rencontres.
 

Attachments

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Καλημέρα σε όλο το forum. Ψάχνοντας για πληροφορίες για το Παρίσι στο διαδίκτυο έπεσα πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο της Έρσης σε άλλο site χωρίς καμμιά αναφορά στο forum ή στη συγγραφέα. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείτε να κάνετε κάτι για αυτό, εγώ απλά το αναφέρω:
http://www.airtour.gr/FC0E43B7.el.aspx
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ευχαριστούμε πολύ για την αναφορά. Έχω στείλει ήδη ένα σχετικό email και περιμένω να δω αν θα υπάρξει αντίδραση.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το κείμενο αφαιρέθηκε από την σελίδα αυτή.
 

NIKOLETA05

Member
Μηνύματα
555
Likes
442
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Το λινκ για το parc zoologique de Paris οδηγει στο ζωολογικο κηπο του μουσειου φυσικης ιστοριας. Το λινκ του κηπου στη Vincenes ειναι αυτο
https://www.parczoologiquedeparis.fr/fr.

Σκεφτομαι σοβαρα να παω τα παιδια,εχει παει καποιος να μου πει αν αξιζει τα 72 ευρω εισοδο οικογενειακως;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.212
Μηνύματα
883.809
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom