• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Παραδείγματα κακομαθημένων ταξιδευτών

MVSylvia

Member
Εντάξει, βρίστε με, αλλά έχω διώξει μικρό κοριτσάκι από τη θέση μου στο παράθυρο. Καθόταν ήδη όταν πήγα, έκανε ο πατέρας της τον ανήξερο και αφού του έδειξα το εισητήριό μου με ρώτησε αν είναι οκ να κάτσει η μικρή εκεί. Του είπα ένα ξερό όχι.
Γιατι να σε βρισουμε; Πολυ καλα εκανες. Θα μπορουσαν να ειχαν προεπιλεξει συγκεκριμενες θεσεις στο τσεκιν αλλα πονταραν οτι στο 'παιδια ειναι, ναι θα μας πουν'. Καποτε διαλεγαμε θεσεις δωρεαν, τωρα δυστυχως οχι αλλα αυτο δεν σημαινει οτι καθομαστε οπου γουσταρουμε εις βαρος αλλων.

poised

Member
Δεν χάνουμε τίποτα και να ρωτάμε πάντως. Σε ενδιάμεση πτήση μακρινού ταξιδιού είχα ένα δρομολόγιο τύπου Φρανκφούρτη Βρυξέλλες. Καθόμουν στην θέση μου σχετικά μπροστά παράθυρο, είχα βάλει τα γυαλιά ηλίου και προσπαθούσα να κοιμηθώ να φύγει λίγο κούραση.

Ακούω λοιπόν στο διάδρομο διάλογο στα ελληνικά:

"Πες του μήπως θέλει να αλλάξουμε.
Τι να του πω, κάθεται και παράθυρο σιγά μη θέλει να πάει πίσω για να κάτσουμε μαζί.
Δε πειράζει, πες του.
Τι να του πω τώρα γερμανικά ή γαλλικά θα μιλάει;
Πες του αγγλικά θα σε καταλάβει
Όχι άστο δε θα θέλει"

Όπως λοιπόν το συζητάνε και χωρίς να κοιτάξω μαζεύω την τσάντα μου από τα πόδια, σηκώνομαι και τους λέω στα ελληνικά δε πειράζει καθίστε μαζί θα κοιμηθώ εγώ πίσω. Είχαν μείνει κόκκαλο και γιατί έδωσα τη θέση και γιατί είχαν πετύχει Έλληνα.

Όμως σε 12 ώρες πτήση με Α380 που είχα σκιστεί στα refresh όταν άνοιξε το check-in για να βρω την θέση που ήθελα αρνήθηκα την αλλαγή και χώρισα ζευγάρι.

Με κοίταζαν με μισό μάτι μετά αλλά συγνώμη κιόλας, διπλή θέση παράθυρο σε οικονομική των 50 ατόμων πάνω δεν ανταλλάσσεται ούτε με αντίστοιχη στην οικονομική των 200 ατόμων κάτω, ποσό μάλλον σε μεσαία. Ας πήγαιναν μια ώρα νωρίτερα στο αεροδρόμιο.

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Αυτο με τα πόδια το έχω πετύχει στο Ιράν στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης που εξυπηρετεί τις local πτήσεις κ οχι το international άλλα εκεί τουλάχιστον είχαν προβλέψει ειδικούς λουτήρες ποδιών

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Εύκολο...Αυτοί που κάνουν το κάθισμα πίσω παραπάνω από ότι πρέπει και με τη μια...Δε χωράμε κυρία μου που έλεγε και ο Ζουγανέλης, ή κάτι παρόμοιο είχε πει δε θυμάμαι...
Yπαρχει χειροτερο. Αυτοι που κανουν τερμα πισω το καθισμα και τη λένε στον μπροστινό τους οταν αυτος κανει τερμα πιαω το δικο του κάθισμα.

Alexandrosx

Member
Πατερας φιλου μου με εξαιρετικη φοβια στα αεροπλανα που πετουσε για Αγγλια μονο και μονο για λογους υγειας απο Αθηνα Λονδινο αλλιως δεν θα πεταγε, εννοειται, ζητουσε σχετικα επιμονα να του βαλουν την μασκα οξυγονου που πεφτει σε περιπτωσεις αναγκης να την φοραει σε ολη την πτηση καλου κακου για να ειναι ετοιμος. Πεθανα στα γελια οταν μου το ελεγε ο φιλος μου!

Να πω και μια δικη μου απιστευτη χοντραδα, οχι να λεμε μονο των αλλων! 1 μερα μετα το τρομοκρατικο χτυπημα στο Μπατακλαν και με τα μετρα ασφαλειας στα αεροδρομια ψιλοαυξημενα σε πτηση απο Βερολινο για Αθηνα και μια σχετικη τρομουστερια επιβιβαζομαστε στο αεροπλανο και η πτηση εχει πολλους μουσουλμανους. Καθως περπαταμε στον διαδρομο αναμεσα στα καθισματα κανω στον φιλο μου (μου φυγε καπως δυνατα ειναι η αληθεια), πω πω τιγκα στους ταλιμπαν ειναι ρε μαλακα την γαμησαμε! Και μου κανει ΣΚΑΣΕ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ με τις μαλακιες σου ολη την ωρα! Ευτυχως δεν μας πεταξανε εξω! Αλλα υποθετω πως αν καποιος το εκανε θεμα θα μπορουσαν! ☺
Είχα πάθει και χειρότερο. Είχα πάει στο Μουσείο Τσαρλς ντε Γκωλ στο Παρίσι και είχα ξεχάσει την τσάντα πλατης μου σε έναν χώρο που ήταν σαν σινεμαδάκι, όπου προβάλλονται ταινίες για τη ζωή του ντε Γκωλ κλπ. Αφού συνέχισα τη βόλτα στο μουσείο, με απορία που δεν έβλεπα άλλο κόσμο γύρω μου, ήρθε μια σεκιούριτι και μου είπε να βγω έξω αμέσως. Όταν τη ρώτησα τι συνέβη και γιατί ήθελε να βγω έξω, μου είπε ότι βρήκαν μια τσάντα στο μουσείο και φοβούνται μήπως έχει βόμβα. Τότε κοιτάω την πλάτη μου και συνειδητοποιώ ότι είναι η δική μου τσάντα. Έτσι της το λέω και με πάει σε έναν χώρο της αστυνομίας, όπου εκείνη την ώρα ενας αστυνομικός έβγαζε τις μπανάνες που είχα πάρει. Μου είπε ότι κανονικά έπρεπε να με πάνε στο τμήμα, αλλά τελικά μου την χάρισαν και δεν ξέρω γιατί. Φτηνα την γλίτωσα!

alma

Member
Ήταν από τα πρώτα μας ταξίδια στο εξωτερικό ως ζευγάρι κι ο σύζυγος μου(τότε δεν ήταν ακόμα σύζυγος,ήμασταν μικροί ακόμα),είχε την ιδέα να πάμε οργανωμένα στη Γαλλία για να δούμε πολλά μέρη "χωρίς ταλαιπωρία". Ε,ήταν από τα ελάχιστα οργανωμένα της ζωής μας.

Η ταλαιπωρία μας ήταν διαφορετική από ό,τι φανταζόμασταν.

Μια γυναικοπαρέα από κυρίες γύρω στα 50 ,έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις της.Ειδικά η μία...
Αρχικά ρωτούσε τον ξεναγό αν γνωστός πανάκριβος γαλλικός οίκος,θα της κάνει καλύτερη τιμή αν πάρει πάνω από 1 τσάντα.
Τι ήταν να της απαντήσει"δε νομίζω".
Φώναζε πως δεν είναι καμιά "φτωχάντζα"να πάρει μόνο μία κ θα έπρεπε να την αντιμετωπίζουν διαφορετικά από τις"φτωχάντζες"που περιορίζονται σε μία.

Σε όλο το ταξίδι ερχόταν να κάτσει κοντά μας στο πούλμαν,γιατί "εγώ ταιριάζω με τη νεολαία,με τα παιδιά" κ γέλαγε μόνη της.

Για έναν κύριο,φώναζε στις φίλες της"τι θέλει στα μουσεία αυτός,να πάει σε sex shop", επειδή της φαινόταν ομοφυλόφιλος.

Στο γυρισμό σηκώθηκε μισή ώρα κ βάλε πριν την προσγείωση,αφού "φτάνουμε τώρα" με αποτέλεσμα να μαλώσει με τους αεροσυνοδούς που της έκαναν παρατήρηση,επειδή ήθελε"να κατέβει"(το αεροπλάνο ήταν ψηλά ακόμα,ούτε καν κάθοδος δεν είχε ξεκινήσει).

Ο άντρας μου έλεγε πως έπρεπε να της ανοίξουν και να της πουν"Κατέβα κ πάρε τις 5 τσάντες που ψώνισες για αλεξίπτωτο"...:innocent::innocent::innocent::innocent::innocent:

Περιττό να πω πως άλλο ένα νεαρό ζευγάρι που ήταν μαζί στο ταξίδι,ακολούθησε ελάχιστο από το πρόγραμμα κ την έκανε νωρίτερα...

Last edited:

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.346
Μέλη