Alex Loco
Member
- Επόμενο Ταξίδι
-
- Ταξίδι-Όνειρο
- Pamir highway
Περιεχόμενα
Εκεί λοιπόν που έχουμε φρικάρει ακούω μια φωνή από το δρόμο να με φωνάζει Αλεξάντρος !! Βλέπω μια ομορφούλα να έρχεται προς τα εμάς και μας λέει ότι δεν έβρισκε να παρκάρει. Ευτυχώς σωθήκαμε. Το ξενοδοχείο παλιό κτήριο του 16ου αιώνα ήταν λίγο κάπως τρομακτικό θα έλεγα. Το δωμάτιο μας ήταν στο ισόγειο . Όταν μπήκαμε μέσα μύριζε μούχλα και δούλευε ένα μηχάνημα που τραβούσε και καλά τη μούχλα. Αφού τακτοποιηθήκαμε η Δώρα έδωσε τη λύση. Έξω είχε σε διάφορα σημεία αυτό το αρωματικό που κάθε λίγο κάνει ψιιτ από μόνο του. Πήρε ένα και το έβαλε στο δωμάτιο. Επί 5 μέρες δεν το βγάλαμε κοντέψαμε να πνιγούμε λίγο αλλά από τη μούχλα ήταν καλύτερο. Κάτσαμε στο κρεβάτι και ομολογώ ότι από τη κούραση ξεράθηκα μέχρι το βράδυ. Δεν είχα δύναμη να σηκωθώ να πάμε καμιά βόλτα !! Τελικά βολτάραμε στα όμορφα στενά της Βαλλέτα που τη νύχτα την αγαπούσα πιο πολύ είχε κάτι μοναδικό . Στενά με λίγο φως και λίγο κόσμο εστιατόρια κρυμμένα σε περίεργα σημεία με θέα τη θάλασσα καθόλου κίνηση από αυτοκίνητα και θόρυβο. Θέλαμε να φάμε και πήγαμε κεντρικά . Είχε αρκετό κόσμο εκεί κυρίως θα έλεγα τουρίστες όπως και σε όλο το νησί. Η πρώτη μας αναγνωριστική βόλτα δεν κράτησε πολύ καθώς φάγαμε και πήγαμε να κοιμηθούμε. Ξυπνήσαμε νωρίς και αναχωρήσαμε για τη πόλη Rabat. Μακρυά με λεωφορείο δεν ήταν πάντως. Εκεί είχαμε σκοπό να επισκεφτούμε τις κατακόμβες του Αγίου Παύλου αλλά και τη πόλη Mdina που είδα στο χάρτη ότι ήταν δίπλα. Βολτάραμε αρκετά μέχρι να βρούμε τις κατακόμβες. Απορώ πως αντέχανε εκεί μέσα. Δώσαμε και 5 ευρώ είσοδο μάλλον λίγο χαμένα τα θεωρώ καθώς δεν είναι και κάτι το αποπνικτικό υπόγεια με δρομάκια και υγρασία ! Η ζέστη μας δυσκόλευε αρκετά στη πορεία μας και έτσι είπαμε κακώς βέβαια να μην αναζητήσουμε τη Mdina. Φυσικά όπως γυρνούσαμε πίσω είδαμε μια πύλη που έγραφε Mdina -.- . Δεν ξέρω αν χάσαμε κάτι σπουδαίο αλλά δεν την είδαμε ποτέ !! Το βράδυ λέγαμε να φάμε κάτι λίγο ποιοτικό και την έβγαλα τη κυρία έξω για μια φορά κ εγώ να γίνω λίγο ρομαντικός. Πήγαμε σε ένα κεντρικό restaurant και φάγαμε δύο ψαγμένες μακαρονάδες που κακώς είχαν μπόλικο σκόρδο αλλά δεν το ξέραμε
. Φυσικά όλα εμπειρίες είναι δεν μετανιώσαμε και για κάτι . Βρήκα και κασκόλ και μαγνητάκι και zippo για το κολλητό μου το Λαζ από τέτοια ήμουν καλυμμένος. Κοιμηθήκαμε στη κρεβατάρα μας περιμένοντας το πρωί που θα δροσίζαμε τα κορμιά μας στο ακατοίκητο νησί το Comino και το φημισμένο Blue Lagoon !!!
Συνεχίζεται..
το ξενοδοχείο
Οι κατακόμβες του Αγίου Παύλου
Rabat city
Βραδινή Βαλλέττα
Μακαρονάδες με σκόρδο xD
Συνεχίζεται..

το ξενοδοχείο

Οι κατακόμβες του Αγίου Παύλου

Rabat city

Βραδινή Βαλλέττα

Μακαρονάδες με σκόρδο xD