Μάλτα Πατήσαμε γη?? Summer love in Malta!

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Τη τελευταία μας μέρα ξυπνήσαμε αλλά δεν είχαμε ιδέα για το τι θα κάνουμε. Οι πόλεις Sliema και Sant Julia δεν μας γέμισαν το μάτι καθώς ήταν καλές για ψώνια όμως εμείς δεν θέλαμε να πάρουμε κάτι άλλο. Η Mdina και το Gozo πέφτανε μακρυά για την μία μέρα που είχαμε και λέμε ας κάνουμε μια βόλτα να φάμε και βλέπουμε. Είχαν κάποια γιορτή που δεν κατάλαβα και στόλιζαν τους δρόμους από τη πρώτη μέρα . Κάθε απόγευμα η φιλαρμονική κυκλοφορούσε και έπαιζε μουσική στο κέντρο μέσα σε πανικό. Επίσης δεν κατάλαβα ποτέ γιατί βάραγε κάθε μέρα κανονιές και γιατί χτυπούσε κάθε μέρα μια καμπάνα :p !! Αφού λοιπόν φάγαμε κάτι βάφλες κατηφορίσαμε σε ένα δρόμο που δεν είχαμε ξαναπάει και βγήκαμε σε ένα λιμανάκι με κάρα. Κατάφερε να με πείσει η Δώρα να πάμε μια όμορφη βόλτα για ξενάγηση και άξιζε. Βγήκαμε και μια φωτογραφία από τον ευγενικό οδηγό με τα άπτεστα αγγλικά !! Επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση και ηρεμία. Οι επιλογές ήταν πολύ λίγες έτσι κι αλλιώς. Η εμείς τερματίσαμε σχεδόν τη Μάλτα η απλά δεν ξέραμε άλλα κατατόπια !! Το βραδάκι κάναμε χαλαρές βόλτες έτσι κι αλλιώς δεν είχαμε και πολλές επιλογές . Περάσαμε όμορφα μαγικά σε πολλές στιγμές , το περιμέναμε καιρό και ελπίζω να μην το ξεχάσει ποτέ αυτό το ταξίδι ακόμα και αν δεν ήταν το τέλειο απλά να μείνει μια γλυκιά ανάμνηση να θυμάται !! Την άλλη μέρα ξυπνήσαμε νωρίς φάγαμε αλλάξαμε δύο αεροπλάνα και μέσω Αθήνας φτάσαμε σε ακόμα ένα τέλος ταξιδιού μου. :)

13672252_10206515674352506_75880740_n.jpg
13689774_10206515602270704_1297317504_n.jpg
13711614_10206515674512510_250431145_o.jpg
13713383_10206515601550686_193877497_n.jpg
 
Last edited:

Persalia

New Member
Μηνύματα
2
Likes
1
Μετά το ταξίδι μου στη Πορτογαλία τον Ιανουάριο είχε από καιρό κανονιστεί με τη κοπέλα μου τη Δώρα (ήμασταν μαζί και όταν πήγα Λισαβόνα ) να πάμε ένα ερωτικό ταξιδάκι . Οι προτάσεις πολλές. Αγαπημένος μου στόχος η βαλτική που ακόμα δεν κατάφερα να πάω και συγκεκριμένα η Λιθουανία χωρίς να αποκλείσουμε Λετονία η Εστονία. Όμως τα αεροπορικά ήταν ανέφικτα για το budjet μας κι έτσι στραφήκαμε σε άλλο στόχο. Ισπανία και συγκεκριμένα Καταλονία πράγμα που σημαίνει ότι πάει πακέτο και η Ανδόρα !! Βρήκαμε πτήσεις φτηνές μέσω Bergamo κι εκεί που ευτυχώς ακόμα δεν το έχω κλείσει βλέπω ότι από |Βergamo Θεσσαλονίκη έχει μείνει ένα εισιτήριο κι εμείς είμαστε δύο !!! Ξενέρα μεγάλη.. Άρα λέω με την άνεση του ήδη ψαγμένου σε αποτυχία πάμε Μάλτα !!
- Μέσα !
Έτσι λοιπόν μέσω Αθήνας και συνολικά με 126 ευρώ για 4 πτήσεις έκλεισαν τα εισιτήρια από τις 12 μέχρι τις 16 Ιουλίου ! Ο καιρός πέρασε σχετικά γρήγορα καθώς ψυχολογικά δεν είναι και η καλύτερη περίοδος αφού όσο τρελός και αν παρουσιάζομαι στο αγαπημένο forum παλεύω εδώ και μήνες με τους δικούς μου δαίμονες που έχουν κατασκηνώσει στο μυαλό μου .. Το να διαλέξω ένα ταξίδι ήταν ένα ρίσκο καθώς δεν γνώριζα αν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω ακόμα και παίρνοντας το ναρκωτικό μου που είναι τα ταξίδια.. πιο πριν άλλωστε ακύρωσα ένα διήμερο στα Σκόπια γιατί με είχαν καταβάλει ξανά οι δυσκολίες .. Αλλά δεν ήθελα να αφήσω την ευκαιρία και πήγα κόντρα στις δύσκολες μέρες πηγαίνοντας στη Μάλτα !!
Ξημερώματα Σαββάτου είχαμε ήδη επιβιβαστεί στο αεροπλάνο της Ryanair για πρώτη στάση την Αθήνα και έπειτα τη πόλη Luqa που είναι το αεροδρόμιο της Μάλτας. Η πρώτη άποψη είναι από εμένα ότι ήρθαμε στην Αλγερία και από τη Δώρα ότι είμαστε στο Βιετναμ !! Μπεζ κτίσματα κόκκινη άμμος και φοίνικες !!! Λέω μάλλον μας κατέβασε στο Marakesh έγινε αεροπειρατεία !! Γρήγορα αντιλαμβάνεσαι ότι είσαι κοντά στην Αφρική σε μια χώρα με Αραβική επιρροή και πολλών ειδών κόσμου αλλά κυρίως άκρως τουριστική !! Η Βαλλέττα λοιπόν 8 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο με το λεωφορείο χ4 ήταν αρκετά κοντά κολλητά με τη πόλη ας πούμε Floriana . Ας πούμε λέω γιατί αν κατάλαβα κάτι στη Μάλτα είναι ότι εκτός ότι διασχίζεται όλη με το αστικό οι πόλεις-χωριά είναι κολλητά σπάνια να έχει κάποιο κενό με χωράφια για να καταλάβεις ότι είναι διαφορετικό. Είναι γειτονιές καλύτερα θα τις έλεγα. Η ζέστη αφόρητη ήδη στα πρώτα μας βήματα. Η πείνα έντονη . Λέω πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να φάω μια τοπική κουζίνα. Είχαμε αποφασίσει να φάω Fenek που είναι το κουνέλι η σπεσιαλιτέ τους και το εμπνεύστηκα από τη σειρά εγκλήματα ακριβώς από εκεί που εμπνεύστηκα και το τίτλο. Ιδού :

Αλλά για αρχή το burger king βρέθηκε μπροστά μου ! Αφού γέμισαν στομάχια φύγαμε για τη ξενοδοχειάρα μας το Palazzo Sant Ursula κτήριο του 16ου αιώνα !! Μετά από μικρή αναζήτηση βρέθηκε σε ένα στενό και ήρεμο δρομάκι στην οδό Sant Ursula street 74 !! Χτυπάμε πόρτα 1 φορά 2 ,3 567 φορές ΤΙΠΟΤΑ !! Πόρτα παλιά σκονισμένη παράθυρα κλειστά λέω μπράβοοο απατεώνες οι κύριοι και εμείς χωρίς σπίτι !! Κρύος ιδρώτας...

Συνεχίζεται...

View attachment 150926 View attachment 150927 View attachment 150928
Μολις εκλεισα εισιτηρια με raynair 34 ευρω. Για αρχες Φεβρουαριου βεβαια. Πιο φτηνα απο το να παω Θεσσαλονικη. Συνεχιζω την αναγνωση σας....
 

Nicolas

Member
Μηνύματα
188
Likes
436
Επόμενο Ταξίδι
......
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καραϊβική
Μια χαρα τιμή, αν ειναι και καλος ο καιρός θα πετύχετε το νησί σε καλή φαση
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.579
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom