Κίνα Πεκίνο - Σανγκάη δαγκωτό !!

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Κεφάλαιο 4 – Απαγορευμένη Πόλη και Νυχτερινή Αγορά

Εγερτήριο νωρίς- νωρίς το πρωί. Πρέπει να δούμε κάθε γωνιά της πόλης και η πόλη είναι μεγάλη (μια ψυχή θα αναστενάξει εδώ).
Η απαγορευμένη πόλη είναι στο κέντρο του Πεκίνου - το επόμενο τετράγωνο από το ξενοδοχείο που μένουμε. Η πόλη έχει 2 εισόδους – βόρια και νότια. Η νότια «κοιτάει» προς την πλευρά της Tiananmen Square οπότε το καλύτερο είναι να μπείτε από τη βόρια είσοδο και να περπατήσετε κατά μήκος της απαγορευμένης πόλης προς τη νότια. Εμείς το κάναμε ανάποδα αλλά δεν έχει σημασία.
Η Απαγορευμένη Πόλη ήταν κινεζικό αυτοκρατορικό παλάτι - Πρόκειται για ένα περιτοιχισμένο σύμπλεγμα κτιρίων που βρίσκεται στο κέντρο του Πεκίνου και για περίπου 5 αιώνες φιλοξενούσε το αυτοκράτορα- από τη Δυναστεία Μινγκ μέχρι το τέλος της Δυναστείας Qing.
Μπαίνοντας στον χώρο αναβιώνεις κάθε σκηνή από την ταινία ‘ο τελευταίος αυτοκράτορας’. Περιμένεις να δεις τον μικρούλι Που Γι να τρέχει στις σκάλες. Είναι πραγματικά ένα μέρος μαγικό και ταυτόχρονα κινηματογραφικό!!! Περιπλανιέσαι στον χώρο και ο χώρος σε παίρνει μαζί του. Σε μεταφέρει σε άλλη εποχή. Στον χώρο υπάρχουν εκθέσεις με αντικείμενα από την ζωή εκεί, πίνακες κλπ.
Φεύγουμε με το ζόρι αργά το μεσημέρι και δίνουμε όρκο βαρύ ότι θα επιστρέψουμε νικητές και τροπαιούχοι στην επόμενη επίσκεψη μας στο Πεκίνο – όποτε και αν είναι αυτή- μην ξεχνάμε μας βλέπει και το ΔΝΤ πλέον!!!

Εδώ κάνω μια μικρή παρένθεση για να πω λίγα λόγια για το τι γνωρίζουν οι Κινέζοι για την Ελλάδα. Αν πετύχεις Κινέζο στο Πεκίνο και μιλάει 5 κουτσοαγγλικά- 1ον συμπληρώνεις ΛΟΤΤΟ και 2ον δεν κάνεις το λάθος να του πεις Ελλάδα- δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβει τι του λες. Γεωγραφία μηδέν για τον μέσο Κινέζο του Πεκίνου (στην Σαγκάη είναι αλλιώς τα πράγματα). Εμείς λέγαμε Ευρώπη για να καταλάβεις και ότι πιάσει!. Την εποχή εκείνη που ήμουν εγώ στην Κίνα ήταν η εποχή που η Ελλάδα έκανε αυτές τις καταπληκτικές διαπραγματεύσεις με τα αδέλφια μας τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ. Μια ανάσα πριν το Καστελόριζο δηλαδή. Οπότε ως δια μαγείας μας μάθανε και στην Κίνα!!!

Ο επόμενος σταθμός της ημέρας είναι τι άλλο… τα παλιατζίδικα και τα στενά σοκάκια της Λουλιτσάγκ. Σε κάθε πόλη που πηγαίνω μου αρέσει να μαζεύω τα ‘τρόπαια’ μου. Σιχαίνομαι οτιδήποτε τουριστικό του τύπου ‘I love Beijing’ και προσπαθώ να συλλέγω από κάθε πόλη εκτός από εικόνες και τα ‘πολύτιμα’ αντικείμενα μου για το σπίτι μου ώστε αργότερα χαζεύοντας τα στο σπίτι με την συνοδεία ζεστού τσαγιού και σοκολάτας να αναπολώ τις στιγμές εκεί. Σε αυτό μπορώ να φάω πραγματικά ώρες και το απολαμβάνω πραγματικά. Σήμερα η μπάζα είναι εξαιρετική – ανακάλυψα ωραίους πίνακες που αναπαριστούν δυναστείες, φιγούρες από το δικό τους θέατρο σκιών που αναπαριστούν ήρωες από την κινέζικη όπερα, ζωγραφισμένες πίπες οπίου κλπ, κλπ. Το παζάρι στην Κίνα είναι αιματηρό. Δεν το έχω εξασκήσει καλά το άθλημα αν και το σπορ είναι γραμμένο στο DNA μου! Έχω πάντα στο νου μου την μάνα μου και την αδελφή μου, που πραγματικά κατέχουν την τέχνη, και βαράω στο ψαχνό. Βγαίνοντας έχω πετύχει έκπτωση 30% έχοντας όμως ιδρώσει από την αγωνία και την προσπάθεια. Είμαι ικανοποιημένη αρχικά ότι τους κατατρόπωσα όμως βλέπω τον καταστηματάρχη να τρέχει στο κατόπι μου και να μου φωνάζει ότι με περιμένει και την επόμενη ημέρα οπότε καταλαβαίνω ότι έχω δρόμο ακόμη για να φτάσω την οικογενειακή παράδοση.

Φεύγουμε του σκοτωμού για να προλάβουμε το θέατρο των ακροβατών. Περιπλανιόμαστε να βρούμε ταξί. Έχουμε αργήσει και πεινάμε πολύ. Μπαίνουμε σε ένα super market να αγοράσουμε κάτι πρόχειρο να μασουλάμε στο ταξί. Τα super market στο Πεκίνο είναι ένας συνδυασμός μπακάλικου γεμάτου με σακιά όλων των αγαθών και super market δυτικού τύπου αλλά σε διαστάσεις γηπέδου. Έχει ένα section σαν φούρνο που μπορείς να πάρεις dim sum. Έχει πάνω από 10.000 ποικιλίες dim sum που όμως όλες έχουν ταμπελάκι μπροστά γραμμένο σε άψογα Κινέζικα. Ψάχνω για κάτι που να μην έχει κρέας- έχω στο μυαλό μου πάντα το ρητό που λέει ότι οι Κινέζοι τρώνε ότι έχει ράχη στον ήλιο και δεν θέλω να έχω καμία έκπληξη ετούτη την ώρα. Ζητάω με αφέλεια από κάτι κινεζούλες που είναι πίσω από τον πάγκο να μου περιγράψουν τι έχει μέσα το καθένα. Αυτές με κοιτάνε και γελάνε μεταξύ τους γοερά θα έλεγα – είναι προφανές ότι και μόνο η παρουσία τουρίστα εδώ μέσα είναι γελοία. Καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεννόησης οπότε αποφασίζω ότι το πολύ πολύ να φύγω χορτασμένη από τον μάταιο τούτο κόσμο και αγοράζω ότι βλέπω μπροστά μου. Όταν αργότερα τα γεύομαι στο ταξί που μας πηγαίνει στο θέατρο μετανιώνω που δεν πήρα περισσότερα καθώς είναι ότι πιο εύγεστο έχω φάει στη ζωή μου.

Φτάνουμε στο θέατρο. Η παράσταση είναι εντυπωσιακή με ακροβάτες όλων των ηλικιών που ισορροπούν σε διάφορα αντικείμενα κυρίως τα ποδήλατα.

Σειρά τώρα έχει η νυχτερινή αγορά. Η νυχτερινή αγορά είναι μια υπαίθρια αγορά με πάγκους που διαθέτουν λογιών λογιών εδέσματα – κυρίως σκορπιούς ψητούς, ιπποκαμπάκια, έντομα κλπ- όλα αχνιστά στα κάρβουνα. Η βρώμα είναι το κάτι άλλο. Έχω την αίσθηση ότι έχει φτιαχτεί η όλη δουλειά για τους τουρίστες που πηγαίνουν και φωτογραφίζονται εκεί. Είδα κάτι Κινέζους 15χρονους – κυρίως εσωτερικό τουρισμό – που τα τρώγανε αλλά και αυτοί είχαν ένα ύφος σαν να βουτάγανε με το κεφάλι από τον 7ο όροφο.

Γενικά υπαίθριες αγορές με φαγητά είδαμε πολλές στο Πεκίνο. Τα φαγητά εκεί φαίνονταν λαχταριστά- καμία σχέση με την νυχτερινή αγορά. Εμείς δεν το τολμήσαμε γιατί είχαμε ακόμη πολλές μέρες στην Κίνα και τυχόν δηλητηρίαση σε εξουδετερώνει. Αν ήταν η τελευταία μας μέρα στο Πεκίνο, εννοείται ότι θα εξορμούσαμε να γευτούμε τις νέες γεύσεις.

Η μέρα τελειώνει και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο αποκαμωμένοι. Το ταίρι μου διαμαρτύρεται ότι οι διακοπές μαζί μου δεν είναι αυτό που λέμε ‘ξεκούραση’. Εγώ τις αποκαλώ ‘αγωνιστικές’. Αυτός τις αποκαλεί ‘ξεπάτωμα’. Είναι και αυτό μια ερμηνεία!

Αύριο είναι η τελευταία μας μέρα στο Πεκίνο και έχουμε πολλά ακόμη να δούμε. Αγχώνομαι αν θα προλάβουμε.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Εκείνα τα ποδαράκια κότας που τρώγανε όλοι μα όλοι σα να ήταν γλειφιτζούρι... τα δοκίμασες; Χα χα....
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Ο τρόπος που αφηγείσαι το ταξίδι σας είναι τέλειος! Σε παρακολουθώ με αμείωτο ενδιαφέρον!
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Εκείνα τα ποδαράκια κότας που τρώγανε όλοι μα όλοι σα να ήταν γλειφιτζούρι... τα δοκίμασες; Χα χα....
skoumpi μου προσπάθησα να μην χαροπαλέψω πολυ στο ταξίδι και απέφυγα το street food. Τα ποδαράκια κότας θα τα χαρακτήριζα παιδική τροφή σε σχέση με τα άλλα που είδαν τα αθώα μου μάτια!:shock:
Εμείς πήγαμε σε πολύ ωραία εστιατόρια (ειδικά στην Σαγκάη θα τα χαρακτήριζα top) και φάγαμε εξαιρετικά. Δοκίμασαμε πολύ ωραίες γεύσεις που απέχουν από την λίγδα που μας προσφέρουν εδώ με την ταμπέλα Κινέζικο.
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Κεφάλαιο 5 – Ναός του Ουρανού – Τεχνόπολη

Εγερτήριο νωρίς το πρωί. Τελευταία μέρα στο Πεκίνο και η κατάσταση είναι ‘ότι φάμε και ότι δούμε’!!! Ένα γρήγορο πρωινό, την τσάντα μου και ένα ταξί να φύγω … για τον Ναό του Ουρανού!!!

Ο Ναός του Ουρανού είναι ένας ναός (μια παγόδα) στον οποίο έκαναν τις τελετές για καλή σοδειά κλπ. Είναι από τα πιο ωραία σημεία του Πεκίνου. Βρίσκεται σε ένα δημοφιλές πάρκο στο οποίο οι Κινέζοι κάνουν την πρωινή …τους γυμναστική! Και όταν λέω οι Κινέζοι, εννοώ τους πάντες – άντρες, γυναίκες, παιδιά - ακόμα και γριές και γέροι πάνε μέσα με το χάραμα εκεί για να γυμναστούν.
Όταν φτάσαμε εκεί, το θέαμα που αντίκρισαν τα αθώα παιδικά μας μάτια ήταν απερίγραπτο. Η ανάμνηση ακόμη μου φέρνει δάκρυα ασταμάτητου γέλιου στα μάτια. Σε όλο το πάρκο υπήρχαν διάσπαρτα τρελά ‘γκρουπάκια’ που ασχολούνταν με τις πλέον προσφιλείς δραστηριότητες των Κινέζων- γυμναστική, τραγούδι, ακροβατικά κλπ.
Για να πάρετε μια ιδέα, στη μια μεριά υπήρχε μια ομάδα που αποτελείτο από κάτι γριές που χόρευαν σε ζευγαράκια υπό την μουσική ανερχόμενου Κινέζου ποπ τραγουδιστή. Ο τραγουδιστής, ένας τύπος 1m και 1 μίλκο, με τρελή φαβορίτα Έλβις, τραγουδούσε τις τελευταίες του ροκ εν ρολ επιτυχίες και τα ‘χρυσά κορίτσια’ χόρευαν κάτι ανάμεσα σε σουίνγκ και ροκ εν ρολ. Υπήρχε και ένα κομμάτι ξέμπαρκο που τους μάθαινε τα βήματα, αλλά οι άγγελοι του Τσάρλι δεν του έδιναν και πολύ σημασία και συνέχιζαν να κάνουν τα δικά τους.
Πιο πέρα υπήρχε εκπαιδευτής που μάθαινε σε άλλη ομάδα ευελπιδων το ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ, ένα είδος αργής πάλης, αργές κινήσεις κουγκ φου, που γίνονται και γρήγορες…
Πιο κάτω υπήρχαν άλλα τρελά κομμάτια με τις βεντάλιες τους ανά χείρας που έκαναν ακροβατικά και άλλες απροσδιόριστες για μένα τσαχπινιές.
Ανάμεσα σε αυτούς που ήρθαν στο πάρκο ξημέρωμα και κάτι για να αθληθούν, υπήρχαν και ελαφρώς πιο ιδιόρρυθμα άτομα - παράδειγμα ένας τύπος που αρχικά μιλούσε με ένα δέντρο και στη συνέχεια πιθανώς να τσακωθήκαν (?) δεν μπορώ να πω με σιγουριά, αρχίζει να το κοπανάει με το κεφάλι μετρώντας όμως τα χτυπήματα για να δώσει και αυτόν τον τόνο άθλησης στην δραστηριότητα του. Η κατάσταση στο πάρκο ήταν λίγο ‘το κλουβί με τις τρελές’ . Πιστεύω όμως ότι οι Κινέζοι χαλαρώνουν με κάτι τέτοια αλλά εμείς ως έλληνες παραδομένοι στην ραστώνη ( και όχι μόνο) δεν το πολύ καταλαβαίνουμε. Περνώντας την επόμενη μέρα με το ταξί έξω από κάτι φάμπρικες νωρίς το πρωί, είδα ότι οι Κινέζοι πριν πιάσουν δουλειά στα εργοστάσιο αθλούνται στο προαύλιο! Τώρα φαντάσου εμάς στην Αθήνα, πρωί πρωί με μάτι σαν ταχυδρομική θυρίδα να κάνουμε παρόμοιες αθλοπαιδιές έξω από την δουλειά – ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Αφού λοιπόν χαζέψαμε αρκετά στο Ναό του Ουρανού - πιο πολύ θα γινόταν και επικίνδυνο - είπαμε να ανασυγκροτηθούμε για την επόμενη δραστηριότητα μας στην πόλη.
Αρχικά λέγαμε να επιστρέψουμε στο κέντρο και να περπατήσουμε λίγο τις γειτονιές της πόλης αλλά η βροχούλα που δειλά δειλά ξεκίνησε μας άλλαξε τα σχέδια. Αποφασίζουμε λοιπόν να πάμε στην Τεχνόπολη που βρίσκεται στα περίχωρα του Πεκίνου.
Η περιοχή είναι σε στυλ Μπαουχάους και αποτελείται από παλιά εργοστάσια (εδώ μάλιστα λέγεται ότι κατασκευάστηκε και η πρώτη πυρηνική βόμβα στην Κίνα) που έχουν ανακαινιστεί και έχουν μετατραπεί σε σύγχρονες γκαλερί. Η περιοχή εκτός από πολύ ενδιαφέρουσες γκαλερί- αν κάποιος έχει την οικονομική δυνατότητα έχουν πολύ ενδιαφέρον- διαθέτει ωραία, σύγχρονα εστιατόρια και καφέ.

Είναι μια ωραία επιλογή για αποτοξινωθείς για λίγο από το ιστορικό Πεκίνο και να δεις ότι υπάρχει και μια πιο σύγχρονη εικόνα στην πόλη - η αλήθεια είναι ότι εκτός από αυτήν την περιοχή, δεν είδα αλλού στο Πεκίνο μοντέρνες ιδέες και ανθρώπους – οι μεγάλοι ουρανοξύστες δεν με έπεισαν ότι το πρόσφατο παρελθόν έχει ξεπεραστεί.

Αργά το απόγευμα αποφασίζουμε να επιστρέψουμε στην πόλη. Αν νομίζατε ότι στην Αθήνα έχουμε κυκλοφοριακό χάος τότε σίγουρα δεν έχετε πάει στο Πεκίνο. Ποδήλατα, αυτοκίνητα, λεωφορεία και πεζοί δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι οδεύουν κατά βούληση. Βάλε και την βροχερή μέρα, όλα μαζί σπανακόπιτα!!!

Τελευταία μέρα στο Πεκίνο και οπωσδήποτε θέλουμε να κλείσουμε την περιήγησή μας σε αυτήν την τόσο γοητευτική πόλη με κινέζικη όπερα. Φεύγουμε λοιπόν ολοταχώς για το τεϊοποτείο του Lao She, στο υπόγειο του οποίου παρουσιάζεται ένα ποτ πουρί από διάφορα έργα Κινέζικης όπερας - όπερα Πεκίνου και όπερα Σετσουάν.
Η μαγεία της κινέζικης όπερας έγκειται στην κομψότητα των επιτηδευμένων κινήσεων πάνω στην άδεια σκηνή, τον εύστοχο συμβολισμό του μακιγιάζ, στην παντομίμα. Συνδυάζει την τέχνη σε όλες τις μορφές της, σε ένα εκπληκτικό θεατρικό πανόραμα. Είναι ταυτόχρονα όπερα και θεατρικό έργο, μπαλέτο και παντομίμα, τσίρκο με ακροβατικά και ηρωικό έπος, κωμωδία και μελόδραμα. Τα πρόσωπα των ηθοποιών, μετασχηματισμένα σε φανταστικά γλυπτά, αναπαριστάνουν ηρωικές φιγούρες, αχρείους χαρακτήρες, θεότητες και πνεύματα, και συμβολίζουν τη βαρβαρότητα και τη γυναικεία ευγένεια. Το κοινό ταξιδεύει σε ένα χρωματιστό κόσμο ονείρου, μακριά από τις καθημερινές ανησυχίες.
Η κινέζικη όπερα, αν και αυτό που είδα εγώ ήταν ολίγον τι τουριστικό και έχανε πολύ σε αυθεντικότητα, εντούτοις ήταν μαγική. Το μαγαζί, στην τιμή της παράστασης, προσέφερε και κάτι εδέσματα- σκέτη φρίκη θα τα χαρακτήριζα – αν πάτε, να έχετε φάει κανονικά πριν γιατί θα χαροπαλέψετε.

Τελευταία νυχτερινή βόλτα στην Τιεν Αν Μεν, στην πύλη της απαγορευμένης πόλης και βέβαια στην νυχτερινή αγορά. Αύριο δίνουμε δύο σταυρωτά φιλιά στο Πεκίνο και πετάμε για Σαγκάη.
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.701
Likes
6.315
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
....Περνώντας την επόμενη μέρα με το ταξί έξω από κάτι φάμπρικες νωρίς το πρωί, είδα ότι οι Κινέζοι πριν πιάσουν δουλειά στα εργοστάσιο αθλούνται στο προαύλιο! Τώρα φαντάσου εμάς στην Αθήνα, πρωί πρωί με μάτι σαν ταχυδρομική θυρίδα να κάνουμε παρόμοιες αθλοπαιδιές έξω από την δουλειά – ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!...

το κάνουν και οι Ιάπωνες.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
skoumpi μου προσπάθησα να μην χαροπαλέψω πολυ στο ταξίδι και απέφυγα το street food. Τα ποδαράκια κότας θα τα χαρακτήριζα παιδική τροφή σε σχέση με τα άλλα που είδαν τα αθώα μου μάτια!:shock:
:haha::haha: Έτσι ακριβώς...
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101

Αργά το απόγευμα αποφασίζουμε να επιστρέψουμε στην πόλη. Αν νομίζατε ότι στην Αθήνα έχουμε κυκλοφοριακό χάος τότε σίγουρα δεν έχετε πάει στο Πεκίνο. Ποδήλατα, αυτοκίνητα, λεωφορεία και πεζοί δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι οδεύουν κατά βούληση. Βάλε και την βροχερή μέρα, όλα μαζί σπανακόπιτα!!!


:shock::shock: Απίστευτο εεεε;;;;:shock::shock::shock:
 

dim kyr

Member
Μηνύματα
2.064
Likes
6.302
Ταξίδι-Όνειρο
Μπαγκλαντες
skoumpi μου προσπάθησα να μην χαροπαλέψω πολυ στο ταξίδι και απέφυγα το street food. Τα ποδαράκια κότας θα τα χαρακτήριζα παιδική τροφή σε σχέση με τα άλλα που είδαν τα αθώα μου μάτια!:shock:
Δηλαδη? Δηλαδή? Για πες... αντέχουμε (νομίζω)
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Δηλαδη? Δηλαδή? Για πες... αντέχουμε (νομίζω)
Εσύ μην ακούσεις συνθήκες φρίκης και να μην τσιμπήσεις!!! Αν μαζί με τους αχνιστούς σκαραβαίους και τις ξεροψημένες κατσαρίδες, προσφέρεται και καλή τοπική μπύρα…. έφυγες.

Η ταλαιπωρία σε εξιτάρει! Σε φαντάζομαι να ετοιμάζεις βαλίτσες να πας οδικώς με τον Γκιουλιβερ. Αν και το ‘οδικώς’ είναι πλέον παρωχημένο για σένα. Πες στον Γκιουλιβερ να αγοράσει καινούργια παπούτσια. Θα πάτε με τα πόδια. Νέοι ορίζοντες ανοίγονται μπροστά στο τρελό ζευγαράκι της Αγίας Παρασκευής.:bleh:
 

vrea

Member
Μηνύματα
233
Likes
212
Στην Κίνα την τροφική δηλητηρίαση δεν την παθαίνεις με κατσαρίδες και ακρίδες. Αυτά έτσι και αλλιώς βρωμάνε τόσο πολύ, που είναι αποστολή αυτοκτονίας να τα φας. Εντάξει υπάρχει πάντα και η dim kyr με τον Γκιουλιβερ…
Εκεί που την πατάς είναι με τα φαινομενικά ακίνδυνα φαγητά. Γνωστός μου που πήγε μέσα στον άγριο χειμώνα στο Πεκίνο, γνώρισε από πολύ κοντά το ιατροφαρμακευτικό σύστημα της πόλης όταν βγαίνοντας από την απαγορευμένη πόλη αποφάσισε να δοκιμάσει ωραία αχνιστά γλυκά μήλα που πουλάνε απ’ έξω.
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
469
Likes
1.537
Γνωστός μου που πήγε μέσα στον άγριο χειμώνα στο Πεκίνο, γνώρισε από πολύ κοντά το ιατροφαρμακευτικό σύστημα της πόλης όταν βγαίνοντας από την απαγορευμένη πόλη αποφάσισε να δοκιμάσει ωραία αχνιστά γλυκά μήλα που πουλάνε απ’ έξω.
Ο τρόπος που αφηγήσε το ταξίδι, είναι πάρα πολύ αντιπροσωπευτικός. Επειδή ετοιμάζομαι και εγώ τον Οκτώβρη , πρώτα ο θεός ,για Πεκίνο, μου έχει κινήσει την περιέργεια όλη η ιστορία σου.

Όσον αφορά τις γαστρονομικές ανωμαλίες, μιλώντας με ένα ξαδελφό μου απο Αμερική που ήταν εκεί για 8 μήνες με το πανεπιστημιό του, το σχόλιο του όσον αφορά το street food ήταν: Dont eat anything at street, or you will blow out your f...ng stomach :haha::haha:....Οπότε εσύ το επιβεβαιώνεις..

Για τα φρούτα μου είπε χαρακτηριστικά ότι είναι τίγκα στα χημικά, μόνο και μόνο για να δείχνουν φρέσκα και λαμπερά..:rolleyes:

Όσο για τα υπόλοιπα εντομοτραγικά, μια επίσκεψη στο youtube θα σας κατατοπίσει...:clap::clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.195
Μηνύματα
883.530
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom