Ρωσία Πενθήμερη μοναχική πορεία στα όρη Αλτάι: το πιο απομακρυσμένο από την θάλασσα μέρος του πλανήτη

Μηνύματα
35
Likes
401
Επόμενο Ταξίδι
Συνεχές ταξίδι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άλφα Κενταύρου
Εκεί που ήταν να πάω για δουλειά στην Καμτσάτκα το περασμένο καλοκαίρι, ο φθηνότερος (και βεβαίως συναρπαστικότερος) τρόπος να φτάσω εκεί πέρα ήταν να πετάξω από Βλαδιβοστόκ και να πάρω το τρένο μέχρι εκεί. Είχα έναν μήνα στην διάθεσή μου, εξού και προέβην σε διάφορες στάσεις ανά τα μήκη της Σιβηρίας καθ' οδόν.



Είχα, το λοιπόν, σταματήσει στο Νοβοσιμπίρσκ, να επισκεφτώ και κάποια φιλαράκια μετ' ευκαιρίας, και απεφάσισα να αφιερώσω μία εβδομάδα για ένα πεζοπορικό ταξίδι στα Αλταϊκά Όρη. Αυτά ευρίσκονται στην συμβολή της Ρωσίας με την Μογγολία, την Κίνα και το Καζακστάν· στο κέντρο της Ευρασίας. Είναι το πιο απομακρυσμένο σημείο από την θάλασσα πάνω στον πλανήτη, περί τα 3000 χλ από τον Ειρηνικό, τον Αρκτικό, τον Ινδικό, και την Μεσόγειο. Άγριος τόπος τρισάγριος!


Έψαξα μπας και εύρω παρέα να με ακολουθήσει... μα τζίφος. Εκίνησα μόνος μου. Ύστερα από ένα πολύωρο ταξίδι με δύο λεωφορεία, ένα ηλιόλουστο μεσημέρι, αφίχθην τελικά στο χωριό Τσίμπιτ. Ο στόχος μου ήταν το όρος Μάσι Μπάσι. Ήταν δυστυχώς αδύνατον να πατήσω κορυφή διότι τοιαύτο εγχείρημα θα απαιτούσε αναρριχητικό εξοπλισμό (πράγμα που δεν είχα μαζί μου μιας-και δεν ήμουν στην Ρωσία επί στιγμής για ορειβασία πρωτίστως), τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο να δεθούμε, και 2-3 μερούλες επιπλέον χρόνο.





Τελικά το έβγαλα μέχρι τους πρόποδες του όρους που μού επήρε 5 ημέρες μετ' επιστροφής. Χώρια από δύο ορειβάτες από τα Ουράλια και δύο Μογγόλους τύπους που έψαχναν ένα παραστρατημένο άλογο, δεν απάντησα ψυχή... Όλο το βουνό για την πάρτη μου! Απίστευτη ερημιά! Μοναδική ευκαιρία για αβυσαλλέα περισυλλογή και προτόγονο διαλογισμό!

Όλες τις φωτογραφίες από αυτό το ταξίδι και το εκτενές οδοιπορικό (αγγλικά) ευρίσκετε εδώ.

Συνδεθείτε μαζί μου στο Facebook και στο Instagram.
 

kalove

Member
Μηνύματα
436
Likes
1.637
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
Τι όμορφη γλώσσα πού χρησιμοποιείς!!!
Και βεβαίως τι υπέροχο ταξίδι!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.705
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom