Περί ελληνικής κληρονομιάς...

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ρε τον κακομοίρη τον Τομ τι τούμελε να πάθει. άκου Κορίνθου-Πατρών. :LOL:
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Κι εγω λυσαξα!:haha:
Προτεινω να παμε ολοι μαζι μια βολτα στην Ακροπολη.Κι αν θελετε κερναω και καφε στην Τουλουμ και μετα στο Ταζ Μαχαλ να τα δουμε ολα!!!
Κι όσα περισσότερα απο αυτά τα αριστουργήματα βλέπω, τόσο πιο πολύ αγαπώ τον Παρθενώνα.
Και ξαναλέω οτι δεν θα ΄θελα με τίποτα να μαι στη θέση του Βραζιλιάνου πχ, που εχει ονειρο ζωης να δει την Ακρόπολη , και τη βρίσκει κλειστή.
 

lefteris

Member
Μηνύματα
474
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
θα σας πω περιπου τι ισχυει σχετικα με την απεργια στην ακροπολη.

αυτοι που δουλευουν εκει ξερουν οτι ειναι ενας σημαντικος οικονομικος πορος για το κρατος και για αυτο κανουν απεργια τα αιτηματα της οποιας ικανοποιουνται αμεσως!!!
ακριβως το ιδιο συμβαινει σε μεγαλυτερο βαθμο (γιατι και τα ποσα ειναι μεγαλυτερα) και με τους υπαλληλους στο λουβρο ο οποιος αν μεινει μια μερα κλειστος σημαινει απωλεια εκ. ευρω για τη γαλλικη κυβερνηση και για αυτο ικανοποιουνται αμεσως τα αιτηματα τους

τελος για σημερα το μαθημα της διαπλοκης :haha:

οσο για τα νεα 7 θαυματα υπηρχαν χωρες οι οποιες το εκαναν εθνικη υποθεση με διαφημιστικες προπαγανδες κτλ. επισης κατα τη γνωμη μου δε μπορεις να συγκρινεις την ακροπολη ή καποιο αλλο αρχαιο κτιριο τα οποια οταν χτιστηκαν η τεχνολογια ηταν ανυπαρκτη σε σχεση με σημερα, με σημερινα κτιρια οπως η οπερα του συδνεϋ το οποιο ναι μεν ειναι πολυ ωραιο κτιριο αλλα οταν χιστηκε υπηρχαν αλλες αρχιτεκτονικες δυνατοτητες.........
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Όχι, δεν ειναι σημαντικός οικονομικός πόρος οι εισπράξεις απο τα εισιτηρια.
Σε αυτη την περίπτωση θα κλείναν τα ταμεία για να περνουν οι επισκέπτες ελεύθερα..
Επιμένω οτι το κλείσιμο της Ακρόπολης δεν ειναι το ίδιο με το κατέβασμα του διακόπτη από τους ΔΕΗτζήδες ή την απεργία των καθηγητών στις εξετάσεις.
Θεωρώ οτι δεν πρέπει κανεις να μου στερεί την απόλαυση να δω το Ταζ Μαχάλ, τις Πυραμίδες ή το Μάτσου Πίτσου ( που ειναι άγιοι τόποι για μένα).
Υπάρχουν σίγουρα κι άλλοι τρόποι διεκδίκησης δίκαιων αιτημάτων.
 

lefteris

Member
Μηνύματα
474
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
o αρχαιολογικος χωρος δεν ειναι τσιφλικι τους για να αφησουν ανοιχτες τις πορτες και γι αυτο απεργουν. η ακροπολη ειναι ο σημαντικοτερος και διασημοτερος αρχαιολογικος χωρος της ελλαδας και για τα δεδομενα της ελλαδας ειναι σημαντικος πορος τα εισητηρια συν τη δυσφημηση που γινεται οταν ειναι κλειστος,το οποιο ειναι αυτο που συζηταμε εδω περα
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Λευτέρη τα έσοδα από τα εισητήρια της Ακρόπολης δε μπορεί να θεωρούνται σημαντικός πόρος για τη χώρα. Απλά δεν είναι υπολογίσιμο μέγεθος.

Γι'αυτό που λες περί δυσφήμισης φυσικά έχεις 100% δίκιο.
 

skyllis

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μα συνέχεια ταξιδεύω!
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Διευκρίνηση

Επειδή το Ιντερνετ είναι απροσωπο και δεν είναι εύκολο να ερμηνευτούν όλα με το νόημα που ο κάθε αρθρογράφος θελει επανέρχομαι για να εξηγήσω οτι δεν απεκάλεσα κανέναν με χαρακτηρισμό Εθνικιστή, Φασίστα η Ραστιστή.
Αντίθετα, έτσι αποκαλούν εμένα όταν υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, άρα μάλλον παρεξηγήθηκε οτι έγραψα.

Ναι, έχεις δίκιο Δευκαλίωνα, λάθος μου να αποκαλέσω μπούρδες κάποιες απόψεις και ζητώ συγνώμη. Απόψεις είναι και πρέπει να τις σεβόμαστε.

Για τα άλλα μνημεία έχω να πω τα εξης.
Υπερβολή μου να αποκαλέσω μπούρδες τα μνημεία
Οτι μνημείο φτιάχνει ένας λαός είναι σεβαστό. Μπούρδες όμως είναι αυτά που μερικοί προσπαθουν να διαδώσουν με ψευδή στοιχεία
Κανείς όμως από τους διάφορους κύκλους εξουσίας δεν έχει δικαίωμα να αλλοιώνει την ιστορία και την προσφορά ενος λαού προκειμένου να εξυπηρετήσει συμφέροντα. Κι αυτό γίνεται εδώ και χρόνια με την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, από Άγγλο Λόρδο-στρατιωτικό στην Ινδία ξεκίνησε τον προπερασμενο αιώνα το παραμύθι περί Ινδοευρωπαϊκής φυλής και ακόμα μερικοι προσπαθούν στα σχολεία να το περάσουν ασχέτως αν εχει αποδειχθει οτι ηταν παραμύθι.
Παραμύθι έχει αποδειχθεί και οτι τα γράμματα στην Ελλάδα τα εφεραν οι Φοίνικες, παραμύθι έχει αποδειχθεί και η περίφημη "Μαύρη Αθηνά", παραμύθι είναι και αυτό που προσπαθούν να περάσουν και οι Σκοπιανοι απόγονοι Σλάβων του Βορρά περί Μακεδονίας και τέλος οχι μπούρδα αλλά αθλιότητα είναι η προσπάθεια για τη δημιουργία Ευρωπαικού Μουσείου Ιστορίας με αρχή την εποχή του Καρλομάγνου, λες και τότε δημιουργήθηκε η Ευρώπη, για να μην πούμε για αυτά που είχε πει Γάλλος επισημος οτι στην Ευρώπη πρέπει να μείνουν και να ομιλουνται 3 γλώσσες - εννοείται μια εξ αυτών θα είναι και τα Γαλλικά


Όταν κάνω λάθη Δευκαλίωνα τα δέχομαι και τα διορθωνω και πιστεύω οτι έτσι μπορούμε να συνεχίζουμε διαλογο
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Σπύρο,

σε ευχαριστώ για τις διευκρινήσεις, νομίζω ήταν απαραίτητες.

Όσον αφορά το θέμα της αλλοίωσης της ιστορίας της Ελλάδας από διάφορους κύκλους εξουσίας όπως τους χαρακτηρίζεις, θα μπορούσε να είναι ένα ενδιαφέρον θέμα σε κάποιο πολιτικό φόρουμ.

Εάν επιθυμεί κάποιος -ή και εσύ ο ίδιος- να συνεχίσει τη συζήτηση αυτή που δεν έχει καμία σχέση με τη θεματολογία του φόρουμ, παρακαλώ όπως μεταφερθείτε στο social forum.

Ευχαριστώ. :)
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Καλές οι διευκρινήσεις, αλλά εδώ δεν υπήρξε καμμιά επίθεση ή προσπάθεια μείωσης της πατρίδας μας.
Επομένως μάλλον υπερβολική βρίσκω την αντεπίθεση.
 

lefteris

Member
Μηνύματα
474
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
skyllis τα αρχαια και η ιστορια μας ειναι απλα η κληρονομια που μας αφησαν οι προγονοι μας. τωρα ειναι στο χερι μας να αξιοποιησουμε αυτην την κληρονομια. οπως οταν κληρονομησεις ενα μεγαλο ποσο απο καποιον συγγενη μπορεις να το επενδυσεις σωστα και να το 10πλασιασεις, μπορεις να το αφησεις στην τραπεζα να καθεται ή μπορεις να το επενδυσεις σε μπαμπανοφυτιες στην αλασκα και να τα χασεις ολα. τωρα αν εσυ εισαι ευχαριστημενος με τον τροπο που εχουμε αξιοποιησει αυτην την κληρονομια ειναι δικο σου θεμα επειδη ομως ξερω τι πετυχαν οι προγονοι μας, εχω μεγαλυτερες απαιτησεις απο μενα αλλα και απο ολους τους ελληνες ωστε να αποδειξουμε οτι ειμαστε αξιοι απογονοι τους. μεχρι τωρα ομως βλεπω το ακριβως αντιθετο. παντου βλεπω μαυριλα ειτε κυριολεκτικα, βλεπε φωτιες με ολες τις συνεπειες, ειτε μεταφορικα, παντου επικρατει το παρα- (παραπαιδεια, παραοικονομια, παραϋγεια και γενικα παρακρατος). αν εισαι περηφανος για αυτην την εικονα τι πω... εγω παντως δεν ειμαι και γενικα δυσκολευομαι πολυ να βρω καποιο λογο εκτος απο την ιστορια μας για τον οποιο θα πρεπει να ειμαι υπερηφανος που ειμαι ελληνας...
 

skyllis

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μα συνέχεια ταξιδεύω!
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Καλησπέρα

Φιλε Λευτέρη

Με ρωτάς αν είμαι περήφανος
Οχι βέβαια μα δεν είμαι και υπεύθυνος για το χάλι που βλέπουμε γύρω μας. Περήφανος είμαι για την ψυχοσύνθεση, τα ήθη, τα έθιμά μας, την ιστορία μας και αυτά που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας.
Δεν μπορώ να είμαι περήφανος για το ότι μας λείπει παιδεία - εγκυκλοπαιδική και κοινωνική - ούτε και για τις πυρκαγιές βέβαια που έκαψαν την Ελλάδα κατα τύχη πάνω στον νέο οδικό άξονα της Ιονίας Οδού.
Το ότι υπάρχουν συμφέροντα ολίγων που καταστρέφουν την όμορφη πατρίδα μας πρέπει να ντρέπομαι εγώ?
Σπύρος
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.863
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom