Περί ελληνικής κληρονομιάς...

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μετέφερα τα σχετικά με την συζήτηση ποστ στο social forum όπου και ανήκει η κουβέντα.
 

lefteris

Member
Μηνύματα
474
Likes
175
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
οχι μονο εσυ, αλλα ολοι θα πρεπει να ντρεπομαστε και να νιωθουμε ενοχες γιατι δεν κανουμε 5-10 απλα πραγματα για να αλλαξει η κατασταση.

πχ για οποιαδηποτε δουλεια εχει να κανει με το δημοσιο αν δε λαδωσεις δεν προκειται να γινει ποτε. η μητερα μου πηγαινε 15 φορες την εβδομαδα στο ΤΕΒΕ για να βγαλει τη συνταξη του πατερα μου. αυτοι της ελεγαν τη μια φορα οτι της ελειπε το ενα χαρτι την αλλη οτι λειπει μια υπογραφη κτλ αυτο που ελειπε στην ουσια ηταν το λαδωμα.οταν ειδε και αποειδε η μανα μου αντι για λαδωμα τους εστειλε το συνηγορο του πολιτη και την επομενη μερα ως δια μαγειας ειχε τελειωσει.... αυτο ειναι μονο 1 παραδειγμα του τι μπορεις να κανεις ωστε να αλλαξει η κατασταση.

αλλο παραδειγμα τα σκουπιδια. ποτε μα ποτε δεν πεταω το παραμικρο ειτε ειμαι στο δρομο ειτα ειμαι στο αυτοκινητο. οταν ειμαι στο δρομο θα περιμενω να βρω καδο, στο αυτοκινητο θα το βαλω στο τασακι πολλες φορες εχω κανει παρατηρηση σε φιλους που ειναι στο αυτοκινητο επειδη πεταξαν κατι απο το παραθυρο.

μπορω να σου βρω πολλα μικρα παραδειγματα τα οποια αν τα κανουμε οι περισσοτεροι η κατασταση θα βελτιωθει. αλιμονο μας αμα λεμε συνεχεια οτι οι αλλοι φταινε και εγω δε μπορω να κανω τιποτα
 

skyllis

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μα συνέχεια ταξιδεύω!
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Καλησπέρα σε όλους
Δευκαλίωνα, καλά έκανες και το μετέφερες το θέμα και συγνώμη για την αναστάτωση.........αν και έφαγα τα νιάτα μου :D......(λέμε τώρα) μέχρι που να βρω που το έβαλες.
Λευτέρη αν και συμφωνώ με όσα λες θα σου πω χωρίς να αναφέρω τίποτα περισσότερο γιατί θα ήταν περιαυτολόγηση οτι δεν ντρέπομαι προσωπικά για τίποτα και πιστεύω οτι κάνω το καλύτερο δυνατό σε όλους τους τομείς που μπορούν να βελτιώσουν το αύριο.........άλλωστε έχω κι ένα γυιό που πρέπει να του δώσω λόγο σε λίγα χρόνια.
Πάντως τα πάντα ξεκινάνε από την Παιδεία και τελειώνουν εκεί.

Καλό βράδυ
Σπύρος
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Σπύρο, το ότι και εγώ είμαι νομοταγής 100% δυστυχώς έχω καταλήξει ότι δε μας αφαιρεί το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για την κατάντια (διότι περί τέτοιας πρόκειται) της χώρας που ζόυμε.

Παράδειγμα: Ξέρω πάααρα πολύ κόσμο, που ψάχνει να αγοράσει σπίτι σε περιοχές πιο βόρειες από μένα, δηλαδή: Κηφισιά, Εκάλη, Άγιο Στέφανο, Διόνυσο, Δροσιά, κλπ.

Όλοι αυτοί λοιπόν (συμπεριλαμβανομένου και εμένα που επίσης έψαχνα κάποιο διάστημα, άσχετα αν τα παράτησα) δεν έχουν ευθύνη για την επόμενη πυρκαγιά στην Πεντέλη ή στην Πάρνηθα; διότι οι ίδιοι άνθρωποι είμαστε , που πάμε και ψωνίζουμε οικόπεδα πιο μακριά από την Αθήνα. Εμείς το κάνουμε μεν για να έχουμε την ησυχία μας και καλύτερο βιοτικό επίπεδο, στην ουσία όμως προκαλούμε τις εταιρείες (γιατί περί εταιρειών πρόκειται) που καίνε τα δάση , να τα κάψουν ακόμα περισσότερο, αφού τα οικόπεδα μοσχοπωλούνται μετά.

Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι εμείς πρέπει να μαζευτούμε όλοι στην Ομόνοια να μείνουμε για να μείνουν τα δάση ανέπαφα, απλά προσπαθώ να παρουσιάσω τα πράγματα από μια άλλη μεριά , που δείχνουν μια πιο συλλογική ευθύνη του πράγματος.

Τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι εγώ.
 

*The_Mexican*

Banned
Μηνύματα
224
Likes
2
πολύ σωστά ομιλείτε!
Άλλωστε τούβλο τούβλο χτίζεται το σπίτι...
ένας εσύ, ένας εγώ , ένας ο χ,ψ μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση!
αρκεί να το θέλουμε..γιατί όταν θέλει και πιστεύει ο άνθρωπος μπορεί και κάνει θαύματα!
 

skyllis

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Μα συνέχεια ταξιδεύω!
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Καλημέρα σ' όλους
Πρέπει μάλλον να είμαι ιδιόρυθμος Δευκαλίωνα γιατί όχι μόνο δεν μου αρκεί το να είμαι απλά νομοταγής....νομοταγείς είναι κι αυτοί που αγόρασαν μετά τις φωτιές σπίτια σε αποχαρακτηρισμένες περιοχές, αλλά εγώ το πάω μακρύτερα και κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να μην στηρίζω παρόμοιες τακτικές.
Χθές παρακολουθούσα εκπομπή στον ΑΝΤ1 με τον Ευαγγελάτο για τις περιοχές Καλλιτεχνούπολη και Αγία Κυριακή, μάλιστα είχε και καλεσμένο τον Μπούρα της Ν.Δ., υπεύθυνο για την κατάθεση προς συζήτηση στη Βουλή τον περασμένο Γενάρη τροποποιήσεων του άρθρου 26 για τα Δάση.......ίσως να μην θυμάσαι και το πραξικοπημα του προέδρου της Βουλής που καταμέτρησε ψήφο μη βουλευτού για να περάσει.
Και θυμήθηκα που μετά τις τελευταίες φωτιές είχαν βγει στα κανάλια οι κάτοικοι και κλεγόντουσαν για τις ζημιές και το κα-η-μένο το δάσος. Έλεγα τότε - χωρίς ίχνος λύπησης - ΝΑ ΚΑΗΤΕ ΟΛΟΙ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΤΙΖΕΤΕ ΣΕ ΚΑΜΕΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΥΜΜΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΦΩΤΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ......ΟΤΑΝ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ, ή ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ?
Με το ίδιο "νικ" έχω ανεβάσει πολλά αρθρα σε άλλους ιστότοπους γι αυτά τα θέματα, μικρή βέβαια συνεισφορά γιατί ποιός με ακούει? Και για τη σύνδεση των πυρκαγιών στην Πελοπόννησο με τη διάνοιξη της Ιόνιας Οδου, και το΄"δώρο" των 60 στρεμμάτων προς το Καζίνο Μον Παρνές έχω γράψει, και για το "δώρο" προς το Δήμο Ζαχάρως........κι άλλα πολλά.
Μακάρι να είχα περισσότερα όπλα να κτυπήσω το χάλι γύρω μας αλλά ίσως μετά το ίδιο το σύστημα θα με χαρακτήριζε τρομοκράτη.
Πάντως ΄μερίδιο στην ευθύνη δεν νοιώθω να έχω.
 

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Καλημερα φιλαρακι.Δεν εχεις αδικο γι αυτα που γραφεις αλλα δεν θα ηταν καλυτερα να μας γραψεις τα ταξιδακια που εχεις κανει για να ταξιδεψουμε και εμεις νοητα μαζι σου.Ειμαστε πολυ μικροι εμεις για να αλλαξουμε το κατεστημενο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.840
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom