Περί κόμικ ο λόγος

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.663
Likes
50.502
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Έχει έκθεση Αστερίξ μέσα στο μουσείο των Δελφών αυτή την εποχή...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.663
Likes
50.502
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μία σύνδεση ανάμεσα στην ιστορία και την πιστότητα με την οποία αποδίδεται στα κόμικς. Δεν ήταν τίποτε το φοβερό, αλλά ενδιαφέρον. Ε, δε θα παιρνα και το ΚΤΕΛ για 3 ώρες να πάω να τη δω, αλλά χάρηκα που το είδα.
 

ikarialover

Member
Μηνύματα
678
Likes
850
Α, μάλιστα! Ευχαριστώ. Ναι, κ εγώ χλωμό να πήγαινα μόνο για αυτό προς τα εκεί. Πάντως, ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία!
 

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Η καραντίνα με βοήθησε να τελειώνω μια σειρά κόμικς που είχα ξεκινήσει έδω και πολύυυ καιρό και διάβαζα περαστασιακά. Λέγεται "Η ιστορία του κόσμου σε κόμικς" του Αμερικάνου Λάρι Γκόνικ. Ο τύπος σπούδασε μαθηματικά στο Χάρβαρντ, αλλά τελικά τον κέρδισαν τα κόμιξ. Ξεκίνησε το 1977 μια σειρά με όλη την ιστορία της ανθρωπότητας σε καρτούν, την οποία και ολοκλήρωσε το 2009. Καθοριστική για την έκδοση ήταν η υποστήριξη της Τζάκι Κέννεντυ Ωνάση.

Στην Ελλάδα έχει κυκλοφορήσει σε συγκεντρωτικούς τόμους με 6-7 τεύχη ανά τόμο.

https://www.public.gr/product/books...ria-toy-kosmoy-se-komiks-biblio-1/prod240893/
Βασικά παρουσιάζει με μια μικρή δόση χιούμορ όλα τα γεγονότα της Ιστορίας που θεώρησε σημαντικά μέχρι μικρές ενδιαφέρουσες ιστορίες. Από την ζωή του Χριστού και του Βούδα, μέχρι απίθανες ιστορίες με ευνούχους με ...τεράστια προσόντα στις αυλές των Κινέζων αυτοκρατόρων, Βυζαντινούς που πηδούσαν από κολώνες στο ιπποδρόμιο προσπαθόντας να πετάξουν κτλ.. Το πιο καλό είναι οτι αφιερώνει ίσο χρόνο στους διαφορετικούς λαούς (πχ. στην μεσαιωνική ιστορία της Ζανζιβάρης) και όχι με την κλασική Ευρωποκεντρική οπτική. Χρησιμεύει και ως βιβλίο αναφοράς. πχ. με μια ματιά στη πρώτη σελίδα για την Μέση Ανατολή παίρνεις αμέσως την γενική εικόνα για την γεωγραφία και την ιστορία του τόπου:

IMG_3422.JPG
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Τι μου θυμίσατε; Αστέριξ, Αρκάς, σούπερ. .Μεγάλη αδυναμία παραμένει ο Έρικ Καστελ που πρόσφατα επανακυκλοφορησε με παραπάνω τεύχη. @interted ενδιαφέρουσα πρόταση σου.
 

Kati

Member
Μηνύματα
154
Likes
203
Το Zen Pencils είναι ενός καλλιτέχνη που ό,τι και να πω θα είναι λίγο αν προσπαθήσω να περιγράψω την υπέροχη δουλειά του. Προτιμώ να σας παραθέσω ένα από τα πιο αγαπημένα μου κόμικς του μήπως σας συγκινήσει εξίσου.

https://zenpencils.com/comic/130-sylvia-plath-the-fig-tree/
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.278
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom