Περνώντας απο πρωην Γιογκοσλαβια

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.823
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
Επειδη τελικα το καλοκαιρι θα παω κατα 99% οδικως μεσω πρωην Γιογκοσλαβιας (για Αυστρια ή Ιταλια) θα ήθελα να μου δωσετε οσοι το εχετε κανει οτι πληροφοριες μπορει να χρειαστω

εκτος των γνωστων αδεια, διπλωμα, πρασινη καρτα, ασφαλεια, οδικη βοηθεια, ταυτοτητες, διαβατηρια κλπ τι πρεπει να προσεξω οσον αφορα το θεμα ασφαλεια, τροχαια κλπ....

λογικα θα φυγω ξημερωματα απο ελλαδα πχ κατα τις 4, να περασω σκοπια βραδυ, και να κανω την πρωτη διανυκτερευση καλως εχοντων καπου σλοβενια...
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ονειρεμένο Ταξίδι
RTW
να σου πω, το ΠΓΔΜ δε θα το δεις καθόλου. Μόλις περάσεις τα σύνορα, σε 2 ώρες είσαι στην άλλη πλευρα, η αστυνομία πιάνει μόνο στην περιοχή της Σερβίας, αλλά αυτό ήταν πριν καμια 8αρια χρόνια, από την τελευταία φορά που ταξίδεψα μεσω Βαλκανίων
 

maria30

Member
Μηνύματα
238
Likes
733
Επόμενο Ταξίδι
??????
Το κάναμε πέρσι το καλοκαίρι πηγαίνοντας Αυστρία στο Hintertux ,δεν έχει κάτι δύσκολο, το κάναμε με την μία 21 ώρες με στάσεις, στο μεγαλύτερο κομμάτι έχει και καλους δρόμους.
 
Μηνύματα
159
Likes
43
Επειδη τελικα το καλοκαιρι θα παω κατα 99% οδικως μεσω πρωην Γιογκοσλαβιας (για Αυστρια ή Ιταλια) θα ήθελα να μου δωσετε οσοι το εχετε κανει οτι πληροφοριες μπορει να χρειαστω......................................
Αν θέλεις κάνε κλίκ στην διεύθυνση που σου παραθέτω και διάβασε τις πληροφορίες που έδωσα, μετά από μία εκδρομή που έκανα το Πάσχα του 2010. Φυσικά μερικά στοιχεία μπορεί να έχουν μεταβληθεί, γιατί έχει περάσει ένας χρόνος, αλλά σε γενικές γραμμές θα πάρεις μία ιδέα.

http://www.travelstories.gr/%F4%E1%...F2-%E3%E9%E1-%E2%E5%EB%E9%E3%F1%DC%E4%E9.html
 

meropi

Member
Μηνύματα
50
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία ή Ταλίν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη τη γη με αυτοκίνητο
Το ταξιδι το κάνω σχεδόν κάθε χρόνο. Αλλοτε διερχόμενη από Σκόπια, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία και άλλοτε για να γνωρίσω κάποιες από αυτές τις περιοχές.Συνήθως όταν είμαι διερχόμενη διανυκτερεύω κάπου στη διαδρομή ανάλογα αν ξεκινώ από Ελλάδα ή γυρίζω .Σε γενικές γραμμές το ταξίδι είναι ασφαλές οι δρόμοι είναι στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής καλύτεροι από τους δίκους μας και αν τηρείς τα όρια ταχύτητας υπάρχει μέγιστη πιθανότητα να μην σε σταματήσει και καθόλου η τροχαία τους.
Γράφεις ότι σχεδιάζεις ταξίδι το καλοκαίρι. Θα περάσω αύτη τη διαδρομή αμέσως μετά το Πάσχα,οπότε θα επανέλθω με φρεσκότατες πληροφορίες π.χ.τιμές διοδίων τιμες βενζίνης ξενοδοχεία στη διαδρομή ή με μικρή παρακαμψη και με δικότους παρκινγκ για το αυτοκίνητό σου(αυτό το θεωρώ απαραίτητο και όχι μόνο για τις χώρες αυτές αλλά για όλες).Εμείς σχεδιάζουμε να μείνουμε στη Νις σε αυτό το ταξιδι.Προηγούμενες φορές μείναμε στο Βελιγραδι μέσα και στον περιφερειακό για να μην φάμε κίνηση, στο Ζάγκρεμπ και στη Λουμπλιάνα .Οπότε επανέρχομαι με τις λεπτομέρειεςκαι ελπίζω να σε βοηθήσω ουσιαστικά.Το μόνο που θέλω να σου επισημάνω από τώρα μήπως το ξεχάσω μετά είναι ότι στα Σκόπια μιλούν πολύ καλά ελληνικά γιαυτό πρόσεχε πολύ τι θα λες ειδικά στα σύνορα με την παρέα σου γιαυτούς, αλλά και στη υπολοιπη διαδρομή αν χρειαστεί για καποιο λόγω να μιλήσεις με Σκοπιανό.Και στη νότια Σερβία ψιλοξέρουν λίγα ελληνικά.Αυτά για αρχή επανερχομαι με πλουσια ύλη.
 

guide

Member
Μηνύματα
24
Likes
4
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βραζιλία!!!
Μην το σκέφτεσαι καθόλου οι δρόμοι από Σερβία και πάνω είναι άριστοι !
Μηδέν άγχος !
Θα δεις άλλωστε πάρα πολλά αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες!
Εγώ θα σου πρότεινα να μείνεις και 1 μέρα Βελιγράδι ή Λουμπλιάνα αν θες πιο μικρή πόλη.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.823
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
ευχαριστω...
meropi θα περιμενω φρεσκα νεα..
αυτο οτι ξερουν ελληνικα στα σκοπια το ξερω...
εγω ενα βραδυ σκεφτομαι καπου σλοβενια να μεινω.
διοδια πληρωνεις με ευρω ε;
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ονειρεμένο Ταξίδι
RTW
ναι, κι παίρνεις ρέστα σε τόπικο νόμισμα :)

προτίμησε να μην εχεις $ γιατί θα σου βγάλουν την παναγία εκεί
από προσωπική εμπειρία το ξέρω
 

meropi

Member
Μηνύματα
50
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία ή Ταλίν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη τη γη με αυτοκίνητο
Όπως σου υποσχέθηκα turms, τα φρέσκα νέα από πρώην Γιουγκοσλαβία είναι εδώ.
Επέστρεψα από ένα ταξίδι στη Β.Ιταλία,διασχίζοντας πηγαινέλα την π.Γιουγκ.,χωρίς κανένα μα κανένα πρόβλημα για άλλη μια φορά.Ξεκινάμε για τα Σκόπια.Σύνορα,διαβατήρια, πράσινη κάρτα και μπήκες στη χώρα τους.Εγώ με τον άντρα μου προτιμάμε να τα διασχίζουμε μέρα καλού κακού,αλλά και γιατί η διαδρομή των 180χλμ.(τόσα είναι τα Σκόπια και χρειαζεσαι 1ώρα και μισή),είναι όμορφη.
Στα πρώτα 50χλμ,από Ευζώνους και στα τελευταία 50χλμ,υπάρχουν τα μπλόκα της τροχαίας τους.Αν έχεις τα μεσαία φώτα αναμμένα και τα όρια ταχύτητας τηρούμενα,έχεις απειροελάχιστες πιθανότητες να σε σταματήσουν.Αν παρόλα αυτά σε σταματήσουν τους δίνεις ένα δεκάευρο και φεύγεις.Προσωπικά στις όσες φορές έχουμε περάσει Σκόπια, μόνο μια φορά μας σταμάτησαν γιατί είχαμε τα μικρά φώτα αναμμένα (φταίγαμε),τους δώσαμε 20ευρω και μόνο στο σπίτι τους για καφέ δεν μας πήγαν,όλη δε η διαπραγμάτευση έγινε στα ελληνικά.
Διόδια στα Σκόπια πληρώνεις 3 φορές από 1ευρω τη φορά.Ρέστα δεν παίρνεις παίρνεις όμως την απόδειξη.Η βενζίνη έχει 1,30ευρω η 98αρα.Αν χρειαστεί να βάλεις στα Σκόπια ρωτάς αν παίρνουν στο βενζινάδικο ευρω και κυρίως αν τα ρέστα τα δίνουν σε ευρώ ή σε δικό τους νόμισμα.Το καλύτερο νομίζω είναι να έχεις το ποσόν ακριβώς και να μην μπλέκεις με ρέστα.Δηλ. από ένα(σύνολο 3),ευρω για τα διοδια και π.χ 40 ή 50ευρω (όση τους πεις εσύ να βάλουν), βενζίνη αν χρειαστείς.Πάντως και με το κλέψιμο στη διαφορά του νομίσματος παλι πιο φτηνή είναι εκεί η βενζίνη.
Οι δρόμοι τέλος στα Σκόπια,είναι γενικά καλοί. Τα πρώτα 10χλμ.μετά τους Ευζώνους είναι αυτοκινητόδρομος.Μετά καλός δρόμος για 40 περίπου χλμ.με όμορφα τοπία,χωρίς όμως διάζωμα.Σε περίπου 15 χλμ.πριν τα σύνορα με την Σερβία κανουν εργα.Παντως δεν έχεις να προβληματιστείς για κατι ιδιαίτερο με τους δρόμους.
 

meropi

Member
Μηνύματα
50
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία ή Ταλίν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη τη γη με αυτοκίνητο
Περνώντας την πρώην Γιουγκοσλαβία

Κατά λάθος έγραψα στη γρήγορη απάντηση για τα Σκόπια.Ζητώ συγνώμη.
Συνεχίζω τις πληροφορίες μου για την Σερβία.Λίγο μετά τα σύνορα με Σκόπια,κάνουν έργα οι Σέρβοι για 22χλμ.Ο δρόμος καλός σαν οδόστρωμα , με χαμηλή ταχύτητα όμως αν μπροστά έχει κανα φορτηγό.Μετά οπαλιος δρόμος ,μια λωρίδα ανα κατεύθυνση χωρίς διάζωμα για 80χλμ.,θέλει λιγη προσοχή αλλά δεν κουράζει,από κει και μετά είναι αυτοκινητόδρομος.Διόδια στη Σερβία,πληρώνεις 2ευρω περίπου 130χλμ,από τα Σκόπια.Εξω από τη Νις παιρνεις κάρτα στα διόδια και πληρώνειςλίγο πριν το Βελιγράδι 7,50ευρω,ξανά παίρνεις καρτα στα διόδια λιγο μετά το Βελιγράδι και πληρώνεις πριν τα σύνορα με Κροατία 3,50 ευρω.Στη διαδρομή της Σερβίας συναντας στο δρόμο πάνω(δεν κάνεις καμιά παρακαμψη δηλαδη),τα OLYMPUS PLAZA,που είναι ελληνικών συμφερόντων και έχουν ΕΚΟ βενζίνη,(1,5ευρω η98αρα,1,3ευρω η απλή).
Σ΄αυτά ξέρεις μπορείς να φας να πιείς καφέ κλπ.,να πληρώσεις σε ευρω και το κυριότερο σου δίνουν και τα ρέστα σε ευρω.Συναντάς το πρώτο περίπου 120χλμ. πριν το Βελιγράδι,και το επόμενο 5χλμ. πριν το Βελιγράδι.Το τρίτο είναι κοντά στο Νόβι Σαντ που παρεπιπτώντως αν τελικά πας Αυστρία, σε βολεύει από κει. Κοίταξέτο.Διανυκτέρευση καναμε στη Νις όπου φτάσαμε νωρίς το απόγευμα,μια συμπαθέστατη,ζεστή πόλη,που μας άρεσε από το λίγο που την είδαμε(ποτάμι,καστρο κλπ),και σαν προορισμός.Η απόσταση από τα σύνορα των Σκοπίων μεχρι τα σύνορα με την Κροατία είναι 510χλμ.Στην Κροατία τώρα που είναι 320χλμ.όλος ο δρόμος είναι αυτοκινητόδρομος παρα πολύ καλός.Διόδια,πληρώνεις 1ευρω την πρώτη φορά, στα επόμενα παίρνεις κάρτα και στο τέλος την πληρώνεις 15ευρω.Οτι ρέστα σου δίνουν και αυτοί στα δίοδια είναι σε kuna.Τέλος στη Σλοβενία μπαίνοντας στα σύνορα σταματας δεξια και αγοράζεις vinjeta 7ημερών,15 ευρω την κολλάς στο τζάμι μπροστά και περνάς απ΄όλα τα διόδια της Σλοβενίας ελευθερα.Οι Σλοβένιοι τέλος έχουν ευρω.Στην διαδρομή Κροτίας και Σλοβενίας υπάρχουν μερικά συμπαθητικότατα Μοτελ.Δεν έχω μείνει σε κάποιο απο αυτά γιατί προτιμώ τις πόλεις(Βελιγράδι,Ζαγκρεμπ Λουμπλιάνα),οι οποίες σε προηγούμενα ταξίδια αποτέλεσαν από μόνες τους προορισμό.Ελπίζω να μην σε κούρασα και για οποιαδήποτε αλλη πληροφορία που θα μπορούσα να βοηθήσω ,στη διαθεσή σου.
 

atrapos

Member
Μηνύματα
51
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καραιβικη
Το αυτοκινητο που σερνει και τροχοσπιτο εχει αλλα,αυξημενα διοδια?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.528
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom