Βολιβία Περού Περου-Βολιβια ... Πανω απο τα συννεφα

deka

Member
Μηνύματα
471
Likes
347
Επόμενο Ταξίδι
Mama Africa
Ταξίδι-Όνειρο
Περού/Γουατεμάλα/Ν.Πάσχα
Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το ταξίδι σου! Θα περιμένουμε τη συνέχεια! :)
 

va5ilis

Member
Μηνύματα
125
Likes
1.251
Ταξίδι-Όνειρο
Το Εβερεστ
Αντε περιμένουμε τη συνέχεια....Μην τεμπελιάζεις!
Κραζε με ελευθερα αλλιως δεν θα την τελειωσω ποτε. Οριστε εγραψα αλλη μια μερουλα. Τα καλα ειναι στο Ινκα τρειλ και στην ερημο τα ακομα καλυτερα :)
 

va5ilis

Member
Μηνύματα
125
Likes
1.251
Ταξίδι-Όνειρο
Το Εβερεστ
Μερα 3η – Nazca Lines

Οι δυο ψηλοι εχουν κανονισει από το προηγουμενο βραδυ να ξαναπανε το πρωι στους αμμολοφους για να κανουν sandboard αλλα αυτή την φορα με εξοπλισμο για να είναι ορθιοι πανω στην σανιδα. Ειχαν ένα μικρο προβληματακι να βρουν μποτα σε νουμερο 53!. Ηταν τυχεροι που βρηκαν 52. Εγω με τον Δ. φαγαμε ένα ωραιο πρωινο διπλα στην οαση και ανεβηκαμε στους αμμολοφους για μερικες τελευταιες φωτογραφιες της οασης. Ειχαμε δωσει ραντεβου για να φυγουμε για Ικα από οπου θα παιρναμε το λεωφορειο για Nazca. Εμφανιστηκαν στην ωρα τους οι μεγαλοι sand-boarders, ο ενας με χτυπημενο δαχτυλο από τις μποτες, αλλα με ένα χαμογελο μεχρι τα αυτια. Αυτοι με την ικανοποιηση ότι γουσταραν τα σανιδια τους όπως λενε και εμεις με την ικανοποιηση ενός καλου πρωινου φυγαμε για ικα που είναι 10 λεπτα με ταξι.

Ειχαμε μια τελευταια εκκρεμότητα στο κτελ. Μας χρωστουσαν μερικα σολ για τις θεσεις που ηταν πιασμενες την προηγουμενη μερα στο λεωφορειο. Οσο και αν προσπαθουσαν να στειλουν τον Α. από υπαλληλο σε υπαλληλο τους επρηξε τοσο πολύ που τελικα 2 λεπτα πριν φυγει το λεωφορειο του εδωσαν τα λεφτα. Η μανατζερ χαμογελωντας του ειπε ότι αν δεν μιλουσε ισπανικα δεν υπηρχε περιπτωση να τα παρει τα λεφτα. Respect στον Α.

Όταν φτασαμε στην Ναζκα μας περιμενε ο Μικι. Ο Μικι ηταν ξαδερφος( η τουλαχιστον ετσι μας ειπε) αυτου που ειχε το ξενοδοχειο στην Huacachina και εμεις τον ρωτουσαμε πληροφοριες για την πτηση πανω από τις γραμμες της Ναζκα το προηγουμενο βραδυ. Αυτος εριξε συρμα στον Μικι που μας εκανε ολοκληρη υποδοχη στο κτελ και μας φορτωσε σε ένα ταξι για το χοστελ του. Εκει μας πουλησε εισιτηρια για το αεροπλανο που πεταει πανω από τις γραμμες. Δεν ειχαμε πολύ χρονο γιατι θα φευγαμε το βραδυ και το ηξερε οποτε οι διαπραγματευσεις δεν ηταν πολύ ευνοικες για εμας. Είναι καλυτερα να παει καποιος στο αεροδρομιο και να ρωτησει τις εταιριες εκει για την καλυτερη τιμη. Φυσικα ο Μικι πρεπει να βγαλει καποια προμηθεια. Εμεις πληρωσαμε $100 τα ατομο αλλα βρηκαμε και για πτηση με 6θεσιο αεροπλανακι με $80. Επισης υπαρχει η επιλογη να παρεις μεγαλυτερο αεροπλανο που πεταει πιο ψηλα και καποιες θεσεις(μεσαιες) δεν εχουν παραθυρο.

Οι γραμμες τις Ναζκα είναι σχηματα συνηθως ζωων η πουλιων χαραγμενα στην ερημο της Ναζκα και είναι ορατα μονο από ψηλα. Ο λογος είναι ότι τα σχηματα είναι τοσο μεγαλα, πολλα εχουν μηκος 30 μεχρι και 80 χιλιομετρα που δεν μπορει καποιος να τα αντιληφθει αν είναι στο εδαφος. Υπαρχουν πολλες θεωριες για το πώς φτιαχτηκαν και ποιος ηταν ο σκοπος τους (πχ κοσμοδρομιο για εξωγηινους) αλλα μεχρι σημερα δεν υπαρχει μια αποδεδειγμενη θεωρια.
Εχοντας ολοι στα χερια ένα χαρτη με τα γεωγλυφικα ξεκιναμε την τροχοδρομηση στο διαδρομο απογειωσης. Μετα από λιγα λεπτα ο πιλοτος αρχισε να μας δειχνει το πρωτο σχημα που είναι η φαλαινα. Δεν είναι ευκολο να το δεις αν δεν ξέρεις για τι ψαχνεις. Για αυτό ο χαρτης βοηθαει, εχει τα σχηματα με την σειρα και επισης ξερεις για παραδειγμα πως μοιαζει ο αστροναυτης που είναι ένα ανθρωπακι με στρογγυλο κεφαλι. Ο πιλοτος περνουσε παντα δυο φορες διπλα από τα σχηματα ώστε να τα δουμε ειτε καθομασταν δεξια ειτε αριστερα στο αεροπλανακι. Η πτηση κρατησε γυρω στα 45 λεπτα.

Μετα από την πτηση πεινουσαμε σαν λυκοι και κατεβηκαμε στην πολη της Ναζκα που φαγαμε το πρωτο μας Λομο σαλταδο το οποιο είναι ένα από τα καλυτερα περουβιανα φαγητα που δοκιμασαμε. Μερικες προμηθειες για το δρομο και ετοιμαζομαστε να παρουμε το νυχτερινο λεωφορειο(15 ωρες) για την πρωτευουσα της αυτοκρατοριας των Ινκας, το Κουσκο.
 

va5ilis

Member
Μηνύματα
125
Likes
1.251
Ταξίδι-Όνειρο
Το Εβερεστ
Ρε παιδια νομιζα οτι η επεξεργασια ειναι ανοιχτη για 24 ωρες. Ηθελα να βαλω μερικες φωτογραφιες. Θα τις βαλω εδω και αν μπορει καποιος να τις μεταφερει στην 3η ημερα καλως.
Απο Huacachina:
alh4.googleusercontent.com__44NjzAG774A_USQ_rXBfk3I_AAAAAAAAAb8_dKFavo2LIy4_s904_IMG_7675.JPG


alh5.googleusercontent.com__v9Ub2R1JOIE_USQ_r0EFV9I_AAAAAAAAAcE_ccnG_y_MWiU_s679_DSC06768.JPG


alh5.googleusercontent.com__bU6CImWYhK4_USQ_tCQ_L_I_AAAAAAAAAc176481bb2c095b33f6774501acb8110d.jpg


alh5.googleusercontent.com__N0eFy7b3SVU_USRBxNAoQQI_AAAAAAAAAco_LanPdDXn9_E_s679_03_1__281_29.JPG


και απο Ναζκα

alh3.googleusercontent.com__Yi5Ebs8xNbY_USQ_st8cDVI_AAAAAAAAAdc_qAzx_WdUvY4_s509_04____281_29.JPG


alh6.googleusercontent.com__1cU1413ONM0_USRByrAa6YI_AAAAAAAAAc4_zCgQ08S2wzM_s904_04____284_29.JPG


alh3.googleusercontent.com__GrPNbAzddq8_USRBzJb0WLI_AAAAAAAAAdE_P3b71nDo43I_s679_04____283_29.JPG
 

maιra1

Member
Μηνύματα
206
Likes
118
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΟΚΙΝΑ
Επιασα στασίδι κι εγώ και σε παρακολουθώ. Αχ αυτή η πτήση στη Nazca!!! ωραία αλλα ζαλούρα....ευτυχώς που δεν είχαμε φάει πριν αλλιώς.....θα'χαμε δράματα:haha:
 

FRIDA08

Member
Μηνύματα
445
Likes
1.298
Επόμενο Ταξίδι
???Covid Era
Ταξίδι-Όνειρο
Διάστημα
Η φωτογραφία με την Laguna Colorada δεν υπάρχει.

Περιμένουμε τη συνέχεια
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.772
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom