Περού Περού Περού Περού Περούυυυυ

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Όσον αφορά το Vinicunca, σε ένα γρήγορο και τσαπατσούλικο ψάξιμο διάβαζα ότι θεωρητικά μπορείς να πας με 4Χ4 ή ψηλό αμάξι. Βέβαια εμείς το είχαμε κάψει ήδη ως επιλογή. Τώρα που διάβασα όσα έγραψες και το έψαξα λίγο παραπάνω βλέπω και εγώ ότι έχει στενό χωματόδρωμο κλπ άρα έχεις δίκιο, μάλλον δεν είναι καλή ιδέα εκτός και αν κάποιος αγαπάει πολύ τις περιπέτειες.
Μέχρι τη βάση του πεζοπορικού μονοπατιού μπορείς να πας σίγουρα με συμβατικό ΙΧ. Απο κει και πέρα, για να ανέβεις στο σημείο που βλέπεις την εικόνα που δείχνουν παντού στο διαδίκτυο, μπορείς να πας σίγουρα με τα πόδια και έχω διαβάσει εδω μέσα οτι πλέον μπορείς να πας και με γουρούνα. Δεν ξέρω τι γίνεται με τις γουρούνες, αλλά αν το ανέβεις με τα πόδια λένε οτι βιώνεις τρομερή αυτοπραγμάτωση! :lol:

agmi

Member
Απο το σημειο που κοβουνε το εισητηριο (την εισοδο στην περιοχη) αμφιβαλω αν μπορουν να συναντηθουν 2 λεωφορειακια στο δρομο, και ας με διορθωσει καποιος αμα κανω λαθος. Στο σουβενιραδικο/εστιατοριο στην Cusipata ειχε και αλλα γκρουπ (πιθανολογω 3 λεωφορειακια στο συνλο) και στην αναβαση μας ειδαμε κ'ενα γκρουπ που κατεβαινε, οπως και στην καταβαση μας, αλλο που ανεβαινε. Ισως να'ναι προγραμματισμενο να μην συναντιουνται στον δρομο. Ταλαιπωρημενα αυτοκινητα των ντοπιων ειδα.
Ολοι λενε για γουρουνες και αλογα, στο Palcoyo δεν ειδαμε, οπως κ'ΙΧ (ενοικιαστικα) στο παρκιγκ πριν παρεις τις σκαλες για το μονοπατι. Ακουσαμε στο Κουσκο, απο κατι Θεσσαλονικεις οτι στο Vinicunca εκαναν χρηση γουρουνας. Βεβαια το Βινικουγκα ειναι κ'ποιο δημοφιλες κ'ποιο διαφημισμενο.
Το μονοπατι ειναι/δρομος στο Παλκογιο ειναι ευκολο, σαν να κανεις την παρελαση της 28ης του Οκτωβρη. Το ψιλοζορι ειναι το υψομετρο & το πραγματικο ζορι ειναι η αναβαση στο πετρωμενο δασος, που εκει ειναι αποτομο κ'στενο το μονοπατι της αναβασης, μιλαω για το Παλκογιο.

Last edited:

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Απο το σημειο που κοβουνε το εισητηριο (την εισοδο στην περιοχη) αμφιβαλω αν μπορουν να συναντηθουν 2 λεωφορειακια στο δρομο, και ας με διορθωσει καποιος αμα κανω λαθος.
Ο δρόμος πριν φτάσεις στο σημείο εισόδου ήταν όπως φαίνεται στη παρακάτω εικόνα. Δεν ξέρω αν αυτό έχει αλλάξει τώρα
DSC02928.JPG

Το σημείο όπου έφταναν τα βανάκια ή όποιο άλλο όχημα έφτανε στην είσοδο του μονοπατιού φαίνεται στη παρακάτω φώτο πάνω δεξιά. Απο κει πηγαμε με τα πόδια στο σημείο εισόδου (στη μέση περίπου αριστερά της φωτο) και μετά ξεκινάει το πεζοπορικό μονοπάτι. Δεν ξέρω αν αυτό έχει αλλάξει τώρα
DSC02965.JPG

Ολοι λενε για γουρουνες και αλογα, στο Vinicunca δεν ειδα,
Γουρούνες δεν είχα δει τότε, αλλά άλογα είδα πολλά
DSC02933.JPG

agmi

Member
Τεσπα, @Sassenach77 συγνωμη εκανα λαθος! Για το Παλκογιο αναφερομαι! (Eλπιζω να μπορω να διορθωσω τα προηγουμενα) Και για να μην γεμιζω με αραδες κ'πιανω χωρο, τα τελη του Μαρτη (ΦΕΤΟΣ) ουτε αλογα ειδαμε, ουτε γουρουνες. Απο το παργκιγκ ανεβαινες σκαλοπατια. Iσως οι φωτογραφιες κ'το κτιριο στη 2η φωτο κατω αριστερα ειναι στο μονοπατι του Βινικουνκα, γιατι το δεν το θυμαμαι. Μια γιαγιουλα με ενα ταλαιπωρο ζωο συναντησαμε στο δρομο ισως 2 γιαγιουλες, τπτ αλλο. Στο γυρισμο κατεβηκαμε πες σε 30' γιατι απο το Bosque de las piedras/πετρωμενο δασος στο παρκιγκ.

Last edited:

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
@agmi μη αγχώνεσαι για τίποτα, όλα καλά! :)

Και δεν γεμίζουμε μόνο αράδες, αλλά προσπαθούμε να δώσουμε πληροφορίες για τους επόμενους ;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.085
Μέλη
39.830
Νεότερο μέλος
Dara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom