Ελβετία Πληροφορίες για Γενεύη σαν μόνιμη κατοικία

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δηλαδή που να ανακαλύψουν οι Ελβετοί τους Βουλγαρους οδοντιάτρους! Σφράγισέ τα όλα τώρα!
Η φιλη μου μου ελεγε οτι οι Ελβετοι κατεφευγαν στις υπηρεσιες των συνοριακων οδοντιατρων σε Γαλλια, Ιταλια, Γερμανια, Αυστρια. Αλλιως η χρεωκοπια ηταν πολυ κοντα. Στην απορια μου με ποιους ζουν οι ελβετοι οδοντιατροι η φιλη μου διευκρινησε οτι υπαρχουν και παρα πολυ πλουσιοι ελβετοι οι οποιοι δεν νοιαζονται για το κοστος. Η ιδια με μητερα οδοντιατρο εννοειται οτι ουτε την πορτα τους απεξω δεν περνουσε... Πιο φθηνα της εβγαινε ενα ταξιδι στην Ελλαδα για να φτιαξει τα δοντια της παρα να πηγαινε σε Ελβετο οδοντιατρο...
 

pabas

Member
Μηνύματα
6
Likes
7
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Καλώς σας βρήκα!

Τη Γενεύη σαν προορισμό για μόνιμη εγκατάσταση, με οικογένεια, 2 παιδιά, προσχολικής, πώς τη βλέπετε;

Γνωρίζω καλά Αγγλικά, (γι αυτο ελπίζω εκει να εχει αρκετές αγγλόφωνες εταιρείες), και μετριότατατα γαλλικά, που πιστευω θα τα βελτιώσω μολις βρεθώ σε γαλλόφωνο περιβάλλον.
Η σύζυγος γνωρίζει πολυ καλά γαλλικά.


Φυσικά βασική προϋπόθεση ειναι να βρω δουλειά κάπου εκεί (Geneva ή Vaud canton), στην πληροφορική.
απο τις πρώτες πληροφορίες που έχω (απο σαιτ ευρεσεως εργασίας), πιθανολογω οτι αποδοχές για τις θεσεις που κυνηγώ, θα πρεπει να ειναι στη χειρότερη γυρω στα 90.000 CHF /χρόνο, (κάπου 5000 euros/μηνα), αν ξεπεραστεί το θέμα "μετριότατα γαλλικά μου".
(με λιγότερα, και με 1 μισθο τον πρωτο καιρό, μαλλον θα έχουμε πρόβλημα, με το εκει κόστος ζωής).
Εστω οτι αυτό συμβαίνει, ποια ειναι η γνώμη σας;



Εκτός Γενευης/Ελβετίας, η αλλη μου συμπάθεια ειναι Βρυξέλλες/Βέλγιο (γαλλόφωνο παντα).

ευχαριστώ :clap:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Τα 5.000 το μηνα με γυναικα και παιδια είναι οριακα: Ειναι σαφώς πολύ καλύτερα από τα 3.000 ευρω το μηνα που ειχε προσφορα ο φίλος ο Blondeamon +μια φιλη, αλλά οταν έχεις παιδια χρειάζεσαι μεγαλύτερο σπίτι και τα ενοίκια εκεί είναι ακριβά. Φυσικά όπως παντού 50 τετραγωνικά είναι αναλογικά ακριβότερα απο 110 αλλά και πάλι....
Κάνε μια έρευνα πόσο θα σου στοιχίζει το σπίτι και οι λογαριασμοί του και μετά ξεκίνα. Αν υπάρχει και κάποιο αποθεματικό κεφάλαιο μεχρι να βρει η γυναίκα σου κάποια δουλειά ειναι ακόμη καλύτερα.
Λάβε υπόψη σου βέβαια οτι η μόρφωση των παιδιών σου σε ελβετικά σχολεια δε θα σου στοιχίσει: θα μάθουν εξαιρετικά ξένες γλώσσες και γενικότερα θα έχουν μια άριστη εκπαίδευση χωρίς να πληρώσεις. Εκεί υπάρχει αυτό που λέμε δωρεάν παιδεία.
 

SchumiGr

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Καλησπερα!
Σκεφτομαι και εγω να μετακομισω κατα Ελβετια μερια και μαλλον προς Ζυριχη.Στις προηγουμενες σελιδες αναφερεται οτι καλος μισθος θεωρουνται τα 5000 φραγκα.Εγω ψαχνω δουλεια ως οδηγος, γνωριζει καποιος τι μισθο προσφερουν? Θα ειμαι μονος μου, δεν βγαινω πολυ συχνα, απο σπιτι συμβιβαζομαι με 20-25 τμ στα περιχωρα και θα παω περιπου για 6 μηνες για να αποταμιευσω καποια χρηματα.Θεωρητικα, υπολογιζω οτι θα ξοδευω περιπου 2000-2500 φραγκα.Ειναι κατι τετοιο εφικτο ή υπαρχει κατι το οποιο δενβ γνωριζω?

Ευχαριστω! ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.764
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom