Ιρλανδία Πληροφορίες για Δουβλίνο

Georgie

Member
Έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία από ταξίδι στο Δουβλίνο τις μέρες των Χριστουγέννων;
Κάνει κρύο, νυχτώνει από τις 4, είναι ακριβά.
Παραμονή Χριστουγέννων κλείνουν όλα από τις 8 το βράδι, την ημέρα των Χριστουγέννων όλα κλειστά.

bul_69

Member
Επόμενο Ταξίδι
Στο Άγνωστο
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ
Έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία από ταξίδι στο Δουβλίνο τις μέρες των Χριστουγέννων;
Μην κάνεις το λάθος και έρθεις Δουβλίνο Χριστούγεννα. Είναι ΟΛΑ κλειστά.
Γενικά δεν είναι Χριστουγεννιάτικος προορισμός.

Μάγδα

Member
Επόμενο Ταξίδι
Χανιά
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μόλις γύρισα από Δουβλίνο. Μικρό ταξίδι, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Σε δυο μέρες τα είχαμε δει όλα στο Δουβλίνο και πήγαμε και μονοήμερη στα Cliff of Moher και Galway. Μείναμε κέντρο και όλα ήταν προσβάσιμα με τα πόδια (Trinity college όπου είδαμε την περίφημη βιβλιοθήκη και το book of Kales, τους δυο υπέροχους ναούς του Αγίου Πατρικίου και τον Καθεδρικό του Χριστού και το Guiness storehouse και το Jameson distillery). Αυτό όμως που κλέβει τις εντυπώσεις από μια μάλλον μέτρια αισθητικά πόλη είναι η κουλτούρα των ιρλανδικών pub. Ωραίο φαγητό, ωραίες μπύρες και μουσική κάθε βράδυ. Πετυχημένη ήταν και η μονοήμερη οργανωμένη εκδρομή μας στην ιρλανδική εξοχή στους περίφημους βράχους του Μοχέρ και στο Γκάλγουει. Το οικονομικό κομμάτι τώρα για τον οποίο γίνεται πολύ λόγος, αν εξαιρέσεις το ξενοδοχείο στο κέντρο που στοίχισε όσο ένα ανάλογο στο Παρίσι, οι pub, το φαγητό και γενικά τα υπόλοιπα έξοδα θεωρώ ότι ήταν ανάλογα των Αθηναικών τιμών. Η πόλη γεμάτη από Αμερικάνους τουρίστες. Γενικά καλά περάσαμε αλλά σαν πόλη δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Η επαρχία της, αν και δεν την πολυείδαμε φαινόταν φανταστική. Οι άνθρωποι πολύ ζεστοί, καμία σχέση με τους Άγγλους.

Μάγδα

Member
Επόμενο Ταξίδι
Χανιά
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Θελουμε πολυ να ξαναπαμε. Που μεινατε εστω με τιμες Παρισιου?
Hotel Motel One Dublin. Ολοκαίνουριο σε πολύ κεντρική και βολική τοποθεσία. Πληρώσαμε για τρεις διανυκτερεύσεις, δίκλινο, 760 ευρώ χωρίς πρωινό. Η booking μας έκανε δώρο το ταξί του πήγαινε. Της επιστροφής που το πληρώσαμε στοίχισε μόνο 35 ευρώ.

paefstra

Member
1.
Hotel Motel One Dublin. Ολοκαίνουριο σε πολύ κεντρική και βολική τοποθεσία. Πληρώσαμε για τρεις διανυκτερεύσεις, δίκλινο, 760 ευρώ χωρίς πρωινό.
2 Η booking μας έκανε δώρο το ταξί του πήγαινε.
1.Οχι και 250 το δωματιο χωρις πρωινο. Με κατω απο 150 βρισκω Παρισι με πρωινο.
2. Την προηγουμενη φορα δεν χρειαστηκε ταξι, μια χαρα λεωφορεια εχει.
Καλυτερα φθηνοτερο δωματιο παρα δωρο ταξι, για μενα.
Αστο για οταν πεσουν οι τιμες, λεμε τωρα.

Georgie

Member
1.Οχι και 250 το δωματιο χωρις πρωινο. Με κατω απο 150 βρισκω Παρισι με πρωινο.
2. Την προηγουμενη φορα δεν χρειαστηκε ταξι, μια χαρα λεωφορεια εχει.
Καλυτερα φθηνοτερο δωματιο παρα δωρο ταξι, για μενα.
Αστο για οταν πεσουν οι τιμες, λεμε τωρα.
Η Ιρλανδια είναι πολύ ακριβή ειδικά στη διαμονή και όχι μονο Δουβλινο.
Μένω Kilkenny που είναι στους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.
Κάτω απο 200 € διανυκτέρευση δεν υπάρχει ούτε καθημερινές.

Μάγδα

Member
Επόμενο Ταξίδι
Χανιά
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Που? Το ψάχνω περίπου 20 χρονια :p
Φάγαμε στο Stags head εκπληκτικό beef and guiness stew και irish cottage pie. Πεντανόστιμα. Μας το είχε προτείνει φίλη που είχε πάει για δουλειά και της το είπε ντόπιος. Εκεί ήπια και καταπληκτικό irish coffee. Πολύ καλό και το the Brazen Head, τόσο το stew όσο και το fish and chips. Βέβαια όλα είναι θέμα γούστου.

Georgie

Member
Φάγαμε στο Stags head εκπληκτικό beef and guiness stew και irish cottage pie. Πεντανόστιμα. Μας το είχε προτείνει φίλη που είχε πάει για δουλειά και της το είπε ντόπιος. Εκεί ήπια και καταπληκτικό irish coffee. Πολύ καλό και το the Brazen Head, τόσο το stew όσο και το fish and chips. Βέβαια όλα είναι θέμα γούστου.
Αφού σου αρεσε αυτο ειναι που μετράει.
Εντάξει γενικα τα carvery έχουν πιο αξιοπρεπές φαγητό. Καλα το stew προσωπικά δε το αγγίζω, το πρωτο μου το ειχε φτιαξει η Ιρλανδεζα πεθερα μου οποτε καταλαβαινεις, Ο Irish coffee ειναι τουριστικο προϊόν, δεν έχω γνωρίσει Ιρλανδο που να πινει αυτο το πραγμα.
Στο φαγητό γενικότερα (αν και τελευταία έχουν γινει αξιόλογες προσπάθειες) η χώρα ειναι μετρια.

Μάγδα

Member
Επόμενο Ταξίδι
Χανιά
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Αφού σου αρεσε αυτο ειναι που μετράει.
Εντάξει γενικα τα carvery έχουν πιο αξιοπρεπές φαγητό. Καλα το stew προσωπικά δε το αγγίζω, το πρωτο μου το ειχε φτιαξει η Ιρλανδεζα πεθερα μου οποτε καταλαβαινεις, Ο Irish coffee ειναι τουριστικο προϊόν, δεν έχω γνωρίσει Ιρλανδο που να πινει αυτο το πραγμα.
Στο φαγητό γενικότερα (αν και τελευταία έχουν γινει αξιόλογες προσπάθειες) η χώρα ειναι μετρια.
Εγώ πάλι έχω άγγλους συγγενείς και μου φάνηκε καλύτερη η κουζίνα τους από την αγγλική. Βέβαια το sepherd's pie και τα stew τους τα τρώω και εκεί. Δεν κάνω σύγκριση με μεσογειακή σε καμία περίπτωση, ίσως ήταν και το vibe των pub που μου άρεσε. Επίσης φέτος ταξίδεψα Κοπεγχάγη, Άμστερνταμ και Πολωνία (Κρακοβία-Βαρσοβία) και θεωρώ ότι στο Δουβλίνο έφαγα καλύτερα.

Georgie

Member
Εγώ πάλι έχω άγγλους συγγενείς και μου φάνηκε καλύτερη η κουζίνα τους από την αγγλική. Βέβαια το sepherd's pie και τα stew τους τα τρώω και εκεί. Δεν κάνω σύγκριση με μεσογειακή σε καμία περίπτωση, ίσως ήταν και το vibe των pub που μου άρεσε. Επίσης φέτος ταξίδεψα Κοπεγχάγη, Άμστερνταμ και Πολωνία (Κρακοβία-Βαρσοβία) και θεωρώ ότι στο Δουβλίνο έφαγα καλύτερα.
Η Ιρλανδια έχει εξαιρετικό μοσχάρι. Τα steak τους ειναι πολύ καλά και ξέρουν να τα φτιάξουν.
Ομως εγώ έχω θέμα επειδη το 80% της διατροφής μου ειναι το ψάρι και εδω έχω θεμα. Σολωμό και πέστροφα η ζωή μου όλη εδω :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.063
Μέλη
39.798
Νεότερο μέλος
Brighten

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom