• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Κένυα Πληροφορίες για Κένυα

konsolas

New Member
Καλησπέρα σας
Έχω κλείσει εισιτήρια τέλος Αυγούστου για Ναϊρόμπι και ξεκινάω συλλογή πληροφοριών, όποιος έχει πάει πρόσφατα Κένυα θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά του. Σχεδιάζουμε να πάμε με ένα φίλο αλλά αν τελικά δεν μπορέσει να έρθει θα πάω εντελώς μόνος και αυτόνομος, δεν θα πάω δηλαδή με κάποιο πρακτορείο. Απλά έχω κλείσει τα εισιτήρια με Qatar με παραμονή 4 εβδομάδες, δεν έχω ψάξει ακόμα για διαμονή ούτε έχω καταλήξει σε πιο μέρος θα κάτσω περισσότερες μέρες. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω σε ποια περιοχή στο Ναϊρόμπι να ψάξω ξενοδοχείο, που να τρώω, τι να αποφύγω, είναι επικίνδυνα να κυκλοφορήσω νύχτα να πάω πχ σε κάποιο club? Είναι καλύτερα να μείνω σε ξενοδοχείο ή Airbnb? Μου έχουν πει ότι για σαφάρι στο Masai Mara 3 μέρες είναι αρκετές και ότι δεν χρειάζεται να πάω άλλο σαφάρι σε κάποιο άλλο πάρκο για να δω περίπου τα ίδια. Στην παραλία που να μείνω? Mombasa, diani ή πιο βόρεια?
Τις πληρωμές σε εστιατόρια ή καφέ πως είναι προτιμότερο να τις κάνω με κάρτα ή μετρητά?
Έχω κι άλλες ερωτήσεις, αλλά να μην τις κάνω μαζεμές.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

varioAthens

Member
Καλησπέρα σας
Έχω κλείσει εισιτήρια τέλος Αυγούστου για Ναϊρόμπι και ξεκινάω συλλογή πληροφοριών, όποιος έχει πάει πρόσφατα Κένυα θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά του. Σχεδιάζουμε να πάμε με ένα φίλο αλλά αν τελικά δεν μπορέσει να έρθει θα πάω εντελώς μόνος και αυτόνομος, δεν θα πάω δηλαδή με κάποιο πρακτορείο. Απλά έχω κλείσει τα εισιτήρια με Qatar με παραμονή 4 εβδομάδες, δεν έχω ψάξει ακόμα για διαμονή ούτε έχω καταλήξει σε πιο μέρος θα κάτσω περισσότερες μέρες. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω σε ποια περιοχή στο Ναϊρόμπι να ψάξω ξενοδοχείο, που να τρώω, τι να αποφύγω, είναι επικίνδυνα να κυκλοφορήσω νύχτα να πάω πχ σε κάποιο club? Είναι καλύτερα να μείνω σε ξενοδοχείο ή Airbnb? Μου έχουν πει ότι για σαφάρι στο Masai Mara 3 μέρες είναι αρκετές και ότι δεν χρειάζεται να πάω άλλο σαφάρι σε κάποιο άλλο πάρκο για να δω περίπου τα ίδια. Στην παραλία που να μείνω? Mombasa, diani ή πιο βόρεια?
Τις πληρωμές σε εστιατόρια ή καφέ πως είναι προτιμότερο να τις κάνω με κάρτα ή μετρητά?
Έχω κι άλλες ερωτήσεις, αλλά να μην τις κάνω μαζεμές.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Εχω παει πριν καποια χρονια αλλα επειδη δεν ζητας εστιατορια και μπαρ ωστε να σου δωσω μπαγιατικες πληροφοριες, προχωρω σε απαντηση των αποριων σου:
1) Το Ναιρομπι ηταν για μενα ο πιο δυσκολος απο αποψη ασφαλειας προορισμος. Δεν εχω νιωσει ετσι ουτε στο Μεξικο Σιτυ ουτε ακομα και σε φαβελα στο Ριο. Ηδη πριν παμε οι συμβουλες του πρακτορειου και των ξενοδοχων ηταν να μην κυκλοφορουμε με τα ποδια μονοι μας ουτε το πρωι, να μην παιρνουμε απο μονοι μας ταξι κλπ κλπ... Οντως, απο το ξενοδοχειο δεν μας αφηναν να περπατησουμε καθολου παρα μονο στο τετραγωνο του ξενοδοχειου επειδη ηταν μια περιοχη με πρεσβειες συνεχως φυλασσομενη, δεν μας επετρεπαν να καλεσουμε μονοι μας ταξι παρα μας το καλουσαν αυτοι και οταν ερχοταν το ταξι, εβγαινε καποιος απο την ρεσεψιον επιβεβαιωνε τα στοιχεια του οδηγου/εταιρειας κλπ και μετα ερχοταν μεσα και μας συνοδευε μεχρι να μπουμε στο ταξι. Ομοιως απο το εστιατοριο για να γυρισουμε πισω στο ξενοδοχειο ιδια διαδικασια απο τον υπευθυνο του εστιατοριου. Στο δε ξενοδοχειο περνουσες οχι μια-οχι δυο αλλα πεντε φυλασσομενες απο σεκιουριταδες πορτες μεχρι να φτασεις στο δωματιο σου. Μην σου ακουγεται ολο αυτο υπερβολικο γιατι και στο Ναιρομπι αλλα και στην Μομπασα δεχτηκαμε επιθετικη συμπεριφορα απο ντοπιους τη μια φορα ενω ημασταν μεσα στο αυτοκινητο και την αλλη ενω περπατουσαμε, σημειωτεον και τις δυο φορες συνοδευομασταν απο ντοπιους οδηγους/ξεναγους.
Επομενως, για την ασφαλεια σου θα σε συμβουλευα να μεινεις σε ξενοδοχειο και ιδανικα σε περιοχη με αλλα ξενοδοχεια ή πρεσβειες.
2) Εμεις πηγαμε σε 3 διαφορετικα παρκα και διαφωνω οτι αν πας σε ενα ειναι σαν να τα εχεις δει ολα καθως τα 3 παρκα που επιλεξαμε ειχαν εντελως διαφορετικο τοπιο ακομα και κλιματικες συνθηκες. Το Μασαι Μαρα ειναι η σαβανα με την χαμηλη κιτρινωπη βλαστηση που εχουμε στο μυαλο μας μιλωντας για Αφρικη, το Νακουρου εχει πολυ εντονη βλαστηση/δασος και λιμνη με τα χαρακτηριστικα φλαμινγκος και απο καιρο ψυχρα εως και κρυο, στο Αμποσελι -στη σκια του Κιλιμαντζαρο- ειναι σχεδον ερημικο το τοπιο με χωμα στο χρωμα της τερακοτας και πολλη ζεστη.
3) Οσον αφορα στην διαμονη σε παραλια μετα απο πολλη ερευνα ειχα καταληξει στη Ντιανι η οποια μας αρεσε παρα πολυ γιατι ηταν η κατεξοχην εξωτικη παραλια (αυτη εχω και στο αβαταρ μου) με ωραια ξενοδοχεια και ενα υπεροχο εστιατοριο μεσα σε σπηλια Ali Barbours Cave Restaurant – A magical fine dinning experience.
Ωστοσο επιβαλλεται να περασεις να δεις και την Μομπασα.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.020
Μέλη
39.736
Νεότερο μέλος
pavlos6

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom