Πολωνία Πληροφορίες για Κρακοβία

larnaka

Member
Μηνύματα
6
Likes
0
Καλησπερα παιδια μηπως μπορειτε να με διαφωτισετε τι ειναι πιο συμφερον να κανω το πασχα που θα παω κρακοβια για να επισκεφθω το Αουσβιτσ και το μουσειο αλατος
 

dimitr

Member
Μηνύματα
81
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Καλησπερα παιδια μηπως μπορειτε να με διαφωτισετε τι ειναι πιο συμφερον να κανω το πασχα που θα παω κρακοβια για να επισκεφθω το Αουσβιτσ και το μουσειο αλατος
Τι εννοεις πιο συμφέρον;
 

fofi

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπέρα σε όλους! Ξερει κάποιος να μου πει κάποιον ελληνόφωνο ξεναγό στην Κρακοβία; Ή ακομα κάθε χρήσιμη πληροφορία για Κρακοβία ελιναι καλοδεχούμενη! Ευχαριστώ πολύ-Φωτεινή
 

hamurabi

Member
Μηνύματα
246
Likes
13
Παιδια θα ειναι κρακοβια απο 25 του μηνα βραδυ ως τις 28 το μεσημέρι που α φύγω.
Τι προτεινετε απο αξιοθέατα να δω σε αυτο το διάστημα...?
Ευχαριστω πολυ
 

MARIAKKN

Member
Μηνύματα
34
Likes
5
Κι εγώ στις 27/3 Βροτσλαβ και την επόμενη Κρακοβια,συνάλλαγμα πρεπει να κάνω απο Ελλάδα ή μπορώ κι εκεί, φτάνουμε όμως μεσάνυχτα!

Επισης θα πάρουμε ταξι απο το αεροδρόμιο φαντάζομαι δεν παίρνουν κάρτες!

Τι αξίζει για τις δυο μερες στην Κρακοβια να δεις οπωσδήποτε, επισης και στο Βροτσλαβ!
 
Last edited by a moderator:

kristin@

Member
Μηνύματα
6
Likes
4
Στην Κρακοβία αξίζει να δείτε το αλατορυχείο Wieliczka (http://www.wieliczka-saltmine.com) Είσοδος περίπου 20€ για ξενάγηση στα Αγγλικά, λιγότερο για ξενάγηση στα πολωνικά. Μπορείτε να πάτε εκεί με τρένο ή με το λεωφορείο 304 (εισιτήριο λεωφορείου περίπου 1€).
Αν έχετε χρόνο αξίζει μία επίσκεψη στο Αουσβιτς. Συνιστώ να πάτε με οργανωμένο tour κόστος γύρω στα 25€ και απαιτούμενος χρόνος γύρω στις 8 ώρες. (https://www.getyourguide.com/krakow...3c&referrer_view_position=4#booking-assistant).
Ένα bike tour είναι πάντα ωραίο για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη και τα αξιοθέατα της. (https://www.getyourguide.com/-l40/-...8fGTUDrCvp6mTtsGRNJ9mlz0tKzPrlg0cRRoCzmPw_wcB).
 

kristin@

Member
Μηνύματα
6
Likes
4
Ευχαριστω πολυ Kristin για τις πληροφορίες!
Τι γνώμη έχετε για το 3 hour City Toyr by Electric Car;
Το εχει δοκιμάσει κανεις;
Είχαμε κάνει ένα τέτοιο tour. Δεν το είχαμε κλείσει μέσω internet. Περπατούσαμε και τα παιδιά είδαν παρκαρισμένα τα αυτοκινητάκια, ρωτήσαμε και μπήκαμε. Είδαμε μέρη που περπατώντας δεν θα προλαβαίναμε να πάμε και μετά πήγαμε μόνοι μας σε κάποια από αυτά. Αν είσαστε 10 άτομα, ίσως επιτόπου να μπορέσετε να διαπραγματευτείτε μία καλύτερη τιμή.
Σχετικά με το συνάλλαγμα συνήθως συμφέρει να αλλάξεις επιτόπου με λίγο ψάξιμο σε κάποιο ανταλλακτήριο χωρίς προμήθεια. Στο αεροδρόμιο δεν συμφέρει και οι τράπεζες χρεώνουν προμήθεια. Άλλη περίπτωση είναι να σηκώσεις χρήματα με την χρεωστική σου κάρτα από κάποιο ΑΤΜ που θα βρεις ακόμα και στο αεροδρόμιο. Επειδή όμως η Πολωνία είναι εκτός ευρωζώνης κάθε συναλλαγή χρεώνεται συνήθως με ένα ποσό για την μετατροπή συνάλλάγματος (1,5 με 5 € ανάλογα την τράπεζα σου) και ένα ποσοστό επί του ποσού ανάληψης (π.χ. 0,5-1,5%). Καλό είναι να ρωτήσεις την τράπεζα σου τι χρεώνει για ανάληψη εκτός ευρωζώνης και ποιό είναι το μέγιστο ποσό που μπορείς να σηκώσεις σε μία ανάληψη (συνήθως είναι γύρω στα 200 ή 400 ευρώ) και να σηκώσεις μία φορά το μέγιστο ποσό και μετά σε ανταλλακτήριο. Δεν σε συμφέρει να σηκώνεις π.χ. την αντιστοιχία των 50 ευρώ γιατί μπορεί να σου χρεωθούν σχεδόν 55 ευρώ ενώ αν σηκώσεις π.χ. 400 ευρώ θα χρεωθούν γύρω στα 405 με 410 ευρώ. Αν αγχώνεσαι ότι θα χρειαστείς μετρητά π.χ. για να φτάσεις από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σου, πάρε συνάλλαγμα από εδώ ή από κάποια τράπεζα ή από κάποιο ανταλλακτήριο στο κέντρο της Αθήνας. Εισιτήριο για λεωφορείο μπορείς πάντως να αγοράσεις με κάρτα από μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων (http://www.krakowairport.pl/en/pass...o-krakow-airport,c314/public-buses,a2430.html).
Επίσης καλή περίπτωση για να μην χριαστείς συνάλλαγμα για να φτάσεις στο ξενοδοχείο σου είναι ένα private transfer (https://www.getyourguide.com/krakow...1f_K6b_K9VaHzogXLmNsI1JQhVkyVCUKCsaAn_78P8HAQ). Σε περιμένει ο οδηγός στο αεροδρόμιο και ή πληρώνεις τον οδηγό σε ευρώ την συμφωνηθείσα τιμή ή έχεις προπληρώσει με πιστωτική κάρτα.
 

tupacgr13

Member
Μηνύματα
283
Likes
597
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο!
Ταξίδι-Όνειρο
Νεπάλ
Μία μέρα αξίζει να την περάσετε στην Κρακοβία για να δείτε την πόλη. Το ιστορικό κέντρο είναι όμορφο, ενώ υπάρχουν και μέρη όπως το μουσείο του Σίντλερ που ίσως αξίζει να περάσετε μια βόλτα. Γενικά ό,τι προλάβετε. Από Κρακοβία έχει δύο εκδρομές που αξίζουν πάρα πολύ και είναι κοντά στην πόλη. Αυτά είναι το Wieliszka saltmine που είναι το βαθύτερο του κόσμου νομίζω και το Άουσβιτς-Μπίρκεναου που είναι ένα από τα πιο συγκινητικά μέρη που έχω πάει. Και οι δύο εκδρομές είναι μία μέρα και είναι οργανωμένα τριπ που θα έχεις αναγκαστικά ξεναγό. Προσωπικά θα πήγαινα στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου. Οι τιμές στην πόλη είναι καλές οπότε σας εύχομαι καλό ταξίδι!
 

MARIAKKN

Member
Μηνύματα
34
Likes
5
Ευχαριστω πολυ Kristin & tupacgr13 για τις πληροφορίες ήταν πολυ χρήσιμες!
Θα προσγειωθούμε Βροτσλαβ και την άλλη μερα θα παμε Κρακοβια, το τρένο απο Βροτσλαβ ξέρετε ποσο στοιχίζει, εχει συχνά δρομολογια και ειναι περιπου 3 ώρες μέχρι Κρακοβια;
Πρεπει να βγάλουμε εισητηρια απο πριν;
Ευχαριστω!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.447
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom