Λευκάδα Πληροφορίες για Λευκάδα

olinapal

New Member
Μηνύματα
4
Likes
5
Για φαγητό θα πρότεινα επίσης την ταβέρνα του Κολοκύθα στην Πλαγιά στην πλατεία, που είναι ακριβώς απέναντι από τη Λευκάδα στα 10 χλμ. από το κέντρο. Κορυφαία κρέατα, κοκορέτσι, σπληνάντερο, παϊδάκια κ.λπ. Σε πολύ λίγα μέρη τρως τόσο καλά κρέατα!
 

paliakos

Member
Μηνύματα
68
Likes
163
Ημουν περυσι Λευκάδα για μια εβδομάδα. Δε θα πω πολλα... Το γαλάζιο χρώμα εκεί το ειδα πρωτη φορα. Τα προηγούμενα χρονια νομιζα οτι το χα δει αλλα εκανα λάθος. Σιγουρα θες αμαξι η μηχανακι, διαμονη οπου βρειτε καλυτερα, καντε κρουαζιέρα, αξιζει παρα πολυ, γυριστε, χαθειτε, κολυμπηστε παντου. Επιβάλλεται να πας στο copla, απίστευτο Beach bar με τρομερη αισθητικη και μουσικη. Ανεβειτε και ψηλα στα χωρια. Οποιος παει να περασει σούπερ!!!
 

antonakisExplorer

New Member
Μηνύματα
2
Likes
4
Μόλις χτες επέστρεψα από την πολυσυζητημένη Λευκάδα... Περίμενα ότι θα με συνεπάρει το Ιόνιο , παρόλα αυτά έχω αμφιθυμικά αισθήματα... Από τη μία έχει αυτές τις καταπληκτικές θάλασσες με αυτό το ξεχωριστό γαλάζιο - που διαφέρει από τα νησιά του Αιγαίου , είναι όμως θολά δυστυχώς.. Που είναι τα νέρα που βλέπεις διαυγέστατα το βυθό ; Όμως αυτό είναι το λιγότερο που με απασχόλησε κατα την πενθήμερη διαμονή μου στη Λευκάδα. Καταρχάς έκανα το λάθος να μείνω με το αγόρι μου στο Νυδρί. Δε θυμίζει τίποτα σε νησί. Βουκαμβίλιες , σοκάκια και γενικά το παραδοσιακό νησιωτικο πνεύμα δεν το εντόπισα εκει ούτε καπου αλλου εντος Λευκάδας. Πιο πολύ μου έδινε την αίσθηση μιας παραθαλάσσιας πολης , όπως το Ναύπλιο . Το Νυδρί συγκεκριμένα , αποτελείται απο έναν μεγάλο πεζόδρομο με άπειρα μαγαζια αριστερά δεξιά με ταμπελες με φωτα τυπου Λας Βεγκας που διαφημιζαν ταβέρνες κλπ. Ισως είμαι αυστηρή στην κριτική μου αλλά δνε μπόρεα να ξεχωρίσω ένα καλό ποιοτικό μαγαζί εκει..Όλα μου φάνηκαν πολύ τουριστικά .. Επίσης , δε μου άρεσε το ότι υπήρχαν τόσοι τουρίτσες...και εννοώ ''κακοι'' τουρίστες..Σερβοι , Ρουμανοι , που φώναζαν και συμπεριφέρονταν σαν νεάτερνταλ ουνοι.. Οι παραλίες όλες-και σιγουρα οι πιο φημισμενες της λευκαδας- ηταν καταμεστες απο τουρίστες.. Εγω προσωπικά , που ειμαι και λατρης της θαλασσας , δεν την ευχαριστηθηκα..Δεν μπορουσα να κολυμπησω..ΕΙδικα στο πορτο κατσικι και εγκρεμνους ο ένας έπεφτε πανω στον άλλον , σε σημειο που να κολυμπας και να σε χτυπανε τα ποδια των υπολοιπων.. Σιγουρα εαν ταξιδευα Λευκαδα αρχες ιουνιου ισως ηταν καλυτερα τα πραγματα .. Ακόμα , πήγα κρουαζερια με το Μακεδονια Παλας , στο οποιο ημασταν 300+ ατομα -20E για μονοημερη σε εγκρεμνους , πόρτο κατσίκι 9που ειλικρινα μας άφησαν για μια βουτιά μονάχα χωρις υπερβολες!!) στη συνεχεια ιθακη , κεφαλονια και σκορπιο. Επίσης δεν ενθουσίαστηκα , γιατι απλως εδειχναν αυτο ειναι το ταδε , εκεινο είναι το άλλο και παει λεγοντας. Μας αφησν ελαχιστη ωρα να κολυμπήσουμε . Θα προτιμούσα να έπαιρνα τη διαδρομη των 15Ε για 2,5 ωρες πορτο κατσίκι και 2,5 εγκρεμνους , γιατι τα υπόλοιπα δεν τα ευχαριστιέσαι έτσι κ αλλιώς. Παρολα αυτα , να σημειωσω πως ειχε αψογα δρομολογια , κατι που με διευκολυνε απειρα καθως δεν ειχα αμαξι ( ως προς την ενοικιαση οι τιμες κυμαινονταν στα 35-40 ημερησίως-Ιουλιο) . Επίσης , αγάπησα την παραλια Πευκουλια , που ειναι λίγο πιο κατω απο το Κάθισμα , και ευτυχως δεν εχει τόσο κόσμο . Για διαμονη θα προτεινα σιγουρα τον Αγιο Νικήτα , ιδανικο μέρος για ζευγαράκια , και για φαγητο την ταβερνα '' Τ'αγναντι'' στην ίδια περιοχη που βλεπει όλη την εκταση της θάλασσας .

Συμπερασματικά , δεν ξερω αν θα ξαναπηγαινα Λευκάδα .. Νιωθω οτι δεν την εχω δει οσο θα ηθελα , πχ καποια χωριουδακια οπως Καρυά , Εξάνθεια ..Αλλα αυτο το πολυπολιτισμικο σοκ με κούρασε λίγο :/ Εν ολίγοις δε θα προτεινα την Λευκάδα για ζευγαράκια , ή για ατομα που αναζητουν σχετική ηρεμία ... Καλο υπολοιπο καλοκαιριου ευχομαι !!!
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.560
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
να ξαναπας! ιουνιο!
 

greco

Member
Μηνύματα
1.148
Likes
3.322
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Αρτι αφιχθεις κι εγω.Εμεινα στον Αγιο Ιωαννη,πολυ βολικα αρκει να εχεις αυτοκινητο.Θετικα με εξεπληξε η πολη της Λευκαδας με τα γραφικα της σοκακια.Αντιθετα οι παραλιες δεν με εντυπωσιασαν οσο περιμενα.Ισως ημουν ατυχος γιατι 2 φορες που πηγα στο Καθισμα δεν ηταν καθαρα...Στο Πορτο Κατσικι οντως ηταν εντυπωσιακα...Στους Εγκρεμνους πηγα με την κρουαζιερα,χαλασμος κοσμου και δεν το ευχαριστηθηκα.Για μενα η καλυτερη θαλασσα ηταν,οπως προαναφερθηκε, στα Πευκουλια οπου εκει αραξαμε τις περισσοτερες μερες.Στα συν το μονστηρι της Φανερωμενης-απο τα πιο περιποιημενα που εχω δει-με το εντυπωσιακο τριωροφο μουσειο και τον μικρο ζωολογικο κηπο!Ο Αγιος Νικητας αν και πολυ τουριστικος διατηρει την γραφικοτητα του,οι καταρρακτες αξιζουν μια επισκεψη,Καρυα κι Εγκλουβη δροσερα...Το Νυδρι οντως δεν εχει κανενα ενδιαφερον...Χιλιαδες Σερβοι-σε ολο το νησι-,εκατονταδες Ρουμανοι κι Ιταλοι,δεκαδες Βουλγαροι...
 

Thanos92

Member
Μηνύματα
1.961
Likes
6.416
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Το 2014 που είχαμε πάει και εμείς Λευκάδα ακριβώς τα ίδια συναισθήματα είχαμε μόλις γυρίσαμε. Δεν λέω πως δεν περάσαμε όμορφα. Αλλά δεν είναι τίποτα το τόσο σπουδαίο που ακούω από εδώ και από εκεί. Εμείς είχαμε μείνει στην Βασιλική σε ένα χωριό Άγιος Πέτρος μακριά από τουρίστες και είχαμε την ηρεμία μάς. Το λιμανάκι της Βασιλικης ήταν πολύ όμορφο και φάγαμε αρκετές φορές εκει. Κάποια μαγαζιά καλά κάποια μόνο μα μόνο για τουρίστες. Χαλί απλα. Όπως και δηποτε πρέπει να πάτε στο λιμάνι στα Σύβοτα (Λευκάδας) απλά υπέροχο μέρος και με πάρα πολύ καλό φαγητό ειδικά σε ψάρι. Μας έχει μείνει αυτό το λιμανάκι μέσα στην καρδιά. Επίσης ήπιαμε και ποτό εκεί μια μέρα. Στο θέμα παραλίας όντως μπορεί να έχει τρομερά νερα αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα ευχαριστίεσαι με τον τόσο κοσμο. Εμείς βεβαία πηγαίναμε από τις 8 και είμασταν πολύ καλύτερα. Και μην ακούω το κλασικό πηγαίνε Ιούνιο γιατί ο καθένας πάει τις μέρες που μπορεί και έχει άδεια. Αν δεν έχεις θέμα με τις ημερομηνίες τότε ναι θα είναι καλύτερα. Επίσης να μην ξεχάσετε να πάτε να φάτε στο μαγαζί Ραχι που βρίσκετε στο χωριό Ραχι. Ωραία είχαμε περάσει. Μέχρι εκεί όμως και δεν νομίζω πως θα ξανά πηγαίναμε. Σίγουρα όχι μέχρι να ανακαλύψουμε τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας.
 

travelsgeo

Member
Μηνύματα
29
Likes
37
Πιστεύω οτι η Λευκάδα λογο της σχετικά οικονομικής της προσβασης πρέπει να αποφευγέτε αυτο το εικοσιπενταημερο που γινεται κόλαση. Είχα την τύχη?τυχη θα το πω να παω την μερα που ξεκινησαν τα καπιταλ κοντρολς και ήταν τρομερα, δεν υπηρχε πολυκοσμια δεν υπηρχαν οι γνωστες καγκουροπαρέες ρουμανων και σερβων(δεν εχω θεμα με την εθνικότητα απλα στην λευκαδα νομιζω επικρατουν αυτοι οι καγκουρες ενω σε αλλα μερη αλλοι). Με λίγα λόγια και ο Σεπτεμβρης εχει εξαιρετικο καιρο και προφανως θα το χαρειτε καλυτερα το νησι..ή τι να πω στα επομενα καπιταλ κοντρολς παμε ολοι μαζι απο εδω μεσα εκδρομη :)
 

paliakos

Member
Μηνύματα
68
Likes
163
Το νυδρι ειναι πολυ τουριστικο, θα μπορουσες να το αποφυγεις. Κρουαζιέρα καλο θα ηταν να πας ακυρη μερα πχ Δευτέρα. Εγω πηγα περυσι μετα το 15 Αύγουστο, εμεινα κατουνα στο βουνο 7 χιλιόμετρα απο κεντρο σε βιλα με πισινα, πετυχα φυσιολογικες τιμες, αυτοκινητακι για μετακινησεις. Επιδιωξα να μεινω σε μη τουριστικο μερος, στη δικια μας κρουαζιερα σε αφηνανε αρκετα σε καθε μερος. Δε μπορω να γραψω κατι αρνητικο, ολα ηταν υπεροχα. Ναι, εχει κινηση, αλλα δε φταιει το νησι που ειναι σχετικα μεγαλο, μηχανακι η αυτοκινητο και εισαι κομπλέ. Θα ξαναπηγαινα μονο για το γαλαζιο, πετυχα θαλασσα θολη λογω καιρου και κυματος αλλα πετυχα και πεντακαθαρη και καταγαλανη..
 
Last edited:

proedros

Member
Μηνύματα
43
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Λευκαδα
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Κορεα
Λοιπον! Μετα την χθεσινη επιστροφη ας πω και γω 2 πραγματα...
1ον Διαμονη: Μεινετε απο Λευκαδα μεχρι Αγ.Νικητα! Εμεις που μειναμε λιγο εξω απο τον Αγ.Νικητα στις 7 μερες βγηκαμε 5 στη Λευκαδα το βραδυ και 2 στον Αγ.Νικητα. Ολη η ζωη ειναι στη Λευκαδα! Ο Αγ.Νικητας γραφικος μεν αλλα λιγα τα μαγαζια, μικρη η βολτα, και σοβαροτατο προβλημα με το παρκινγκ λογω του οτι απαγορευεται να παρκαρεις μεσα στο χωριο. Μιλαμε για χιλιομετρα παρκαρισμενα στον κεντρικο δρομο και απο τους κατοικους και τους λουομενους εκει. Μεγαλη ταλαιπωρια! Το οδικο δικτυο ειναι καλο σ αυτα τα χιλιομετρα οποτε ειναι ξεκουραστο το δρομολογιο απο και μεχρι τη Λευκαδα.
2ον Παραλιες: Επ ουδενι προσπαθεια για μπανιο απο την ανατολικη πλευρα του νησιου! Πηγαμε μια μερα στη Νικιανα σε 2 beach bar για αλλαγη και γυρισαμε πισω. Καμια σχεση με τις παραλιες της δυτικης πλευρας. Τσαμπα χιλιομετρα. Μακραν η καλυτερη το Καθισμα! Πεσαμε στην περιπτωση μεν που ολη την εβδομαδα δεν ειχε καθολου κυμα! Πραγματικα λαδι! Καθαρη πολυ και αν κατεβεις μεχρι τις 10:30 το πρωι βρισκεις και ελευθερο παρκινγκ. Δοκιμαστε να πατε απο την αριστερη πλευρα της παραλιας. Οι τιμες στις ξαπλωστρες διαφερουν...οσο πιο αριστερα τοσο πιο χαμηλη η τιμη. Πορτο κατσικι φοβερο σαν σημειο και ομορφια λιγο δυσκολο στην προσβαση αλλα ανταμοιβει! Προσοχη! Τα παρκινγκ ειναι δημοτικα αλλα ζητανε 5 ευρω για να παρκαρεις! Και μεις την πατησαμε και το μαθαμε αργοτερα! Καντε φασαρια και μη δωσετε τιποτα! Επισης σετ ξαπλωστρες 15 ευρω! Τελος τα πευκουλια μοιαζουν με το καθισμα αλλα την μερα που πηγαμε ηταν ανακατεμενη και δεν μας αρεσε πολυ.
3ον Φαγητο: Αγ Νικητας: Φαγαμε στο Πορτονι φυσιολογικα, στη Σαπφω καπως καλυτερα... τιμες λογικες και στα 2. Στη Καρυα στο Παρδαλο Κατσικι ωραιο φαγητο μεγαλες μεριδες! Να πατε! Λευκαδα φαγαμε πιτσα στο γκουστοζο στη παραλιακη, νορμαλ πιτσα, λιγο τσιμπιμενη η τιμη της. Στον πεζοδρομο στο στενο ολη η νυχτερινη ζωη! Κρεπες ωραιες, παγωτο, δεν υπηρχε καπου παραπονο. Τελος στης Γωγως Γευσεις ωραιοι μεζεδες και πιατα, λιγο πικαντικα για τα γουστα μας μονο. Κοκτειλ στα 10 ευρω πανω κατω. Το καλυτερο για το τελος! Μη διανοηθει κανεις και δεν ανεβει στο χωριο Εξανθεια! Πηγαμε και μεις για το ηλιοβασιλεμα στη "Ραχη" ! Φοβερη αισθηση! Αναμονη για τραπεζι 1μιση ωρα αλλα πλεον με το ωραιο μπαρακι διπλα του, το "Fly Me", περναει γρηγορα! Αν δεν θελετε να φατε, εστω εναν καφε πατε να τον πιειτε εκει! Απλα εχει παρα πολυ κοσμο στο ηλιοβασιλεμα.
Συνολικα τωρα... η Λευκαδα προσφερει διακοπες μιας εβδομαδας σιγουρα! Καλο φαγητο 2,3 παραλιες δυνατες και νυχτερινη ζωη! Πατε και δεν θα το μετανιωσετε! ;)
 

ΜαριάνναΚ

New Member
Μηνύματα
2
Likes
3
Καλησπέρα!Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει τις συγκοινωνίες του νησιού σχετικά πρόσφατα για να μοιραστεί την εμπειρία του και πόση περίπου ώρα διαρκούν κάποιες δημοφιλείς διαδρομές εντός του νησιού;
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Και εγω που πηγα πριν αρκετά χρόνια (δεν ειχε δοθει ολος ο δρόμος για Γιαννενα) δεν ποδοπατηθήκαμε αλλά δεν ενθουσιάστηκα κιόλας... Οι ωραίες παραλίες δύσκολες στην πρόσβαση , στο παρκάρισμα, πολλή φασαρία ..... μετρια πράγματα!!
 

paliakos

Member
Μηνύματα
68
Likes
163
Καλησπέρα!Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει χρησιμοποιήσει τις συγκοινωνίες του νησιού σχετικά πρόσφατα για να μοιραστεί την εμπειρία του και πόση περίπου ώρα διαρκούν κάποιες δημοφιλείς διαδρομές εντός του νησιού;
Αυτοκίνητο ή μηχανάκι αλλιώς θα δυσκολευτεις πολύ. Αν έχεις μέσον θα περάσεις τέλεια
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.274
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom