Λευκάδα Πληροφορίες για Λευκάδα

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
γιαυτο που ειπες οτι πας με καικι στο καθισμα....απο που μπορω να το παρω? απο τον αγιο νικητα? ξερεις αν εχει και καικια που πανε σε αλλες παραλιες?

έγραψα πως μπορείς να πας και με καΐκι στο Πόρτο Κατσίκι.μπορείς να το πάρεις στη Λευκάδα,στο Νυδρί ή στη Βασιλική..ρώτησε μόλις φτάσεις στο λιμάνι της Λευκάδας ή του Νυδρίου και θα σου πουν λεπτομέρειες.
αν πας οδικώς , ο δρόμος περνάει μέσα από το Αθάνι(ορεινό χωριό)είναι όμορφα για καφέ σε παραδοσιακό καφενείο και για φαγητό,επειδή δεν είναι πολύ τουριστικό σαν μέρος.επίσης η παραλία στο Αθάνι είναι από τις ομορφότερες και λιγότερο γνωστές.....τεράστια με ψιλή άμμο και αν είσαι τυχερός με θεόρατα κύματα.απλά ο δρόμος θέλει λίγο προσοχή.;)
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου θα είμαι και ‘γω στο νησί για 10 μέρες, διαμονή στον Άι-Γιάννη. Για βραδινή διασκέδαση τι προτείνετε; Στη χώρα θα βρίσκουμε να παρκάρουμε το βράδυ; Στον Άι-Νικήτα παίζει τίποτα ή είναι πολύ ήσυχα; Επίσης, για Μεγανήσι μπορούμε να περάσουμε από Νυδρί το αυτοκίνητό μας για να το γυρίσουμε; Αξίζει μια μονοήμερη ή να αφιερώσουμε λιγότερες ώρες; Τι αξίζει να δούμε από το νησάκι αυτό;
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
από Νυδρί για Μεγανήσι με φέρυ. το ταξίδι διαρκεί μόνο 30' και έχεις την ευκαιρία να δεις τη Μαδουρή(και το σπίτι του Βαλαωρίτη),όπως και τον Σκορπιό.μπορείς να περάσεις αυτοκίνητο και θα ήταν χρήσιμο γιατί έχει μεν συγκοινωνία αλλά όχι τόσο συχνή και βολική για όλο το νησί.
για μένα αξίζει μια μονοήμερη,αλλά αυτό εξαρτάται από τα γούστα του καθενός.
σου δίνω το τηλ.του Λιμεναρχείου Νυδρίου για ότι πληροφορίες χρειαστείς:
2645092528.
Ο Αι Νικήτας είναι πολύ ζωντανό μέρος με μεγάλη κίνηση..βέβαια ξαναλέω εξαρτάται από το τι ψάχνει κανείς και τι είδους διασκέδαση θέλει.
στη χώρα θα βρίσκεις να παρκάρεις..αλλά πρόσεξε μπροστά στο λιμάνι(δεξιά είναι η περιοχή με τα μπαράκια) είναι ένα μεγάλο πάρκικγκ..αλλά είναι χώρος του λιμεναρχείου και όταν τους τη δίνει γράφουν!
είναι πιο εύκολο και σίγουρο,κατά τη γνώμη μου να παρκάρεις από τη πλευρά της Πανεμπορικής.η πόλη έτσι κι αλλιώς είναι μικρή!
το 15αύγουστο που θα είσαι εκεί έχουν στη Καρυά διάφορες εκδηλώσεις,μεταξύ των οποίων και αναπαράσταση του Λευκαδίτικου γάμου..μαζεύει πολύ κόσμο και είναι όμορφο αν δεν το έχεις ξαναδεί.
σου εύχομαι να περάσεις όμορφα!:D
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Ευχαριστώ πάρα πολύ! Στις 15 είναι η αναπαράσταση φέτος; Γιατί ψάχνω πληροφορίες και δεν βρίσκω.
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010

Λοιπές Εκδηλώσεις Νομού



Δ. Καρυάς / Γάμος αλά? λευκαδίτικα!

ελπίζω εδώ να είναι όλες οι απαντήσεις που χρειάζεσαι.
η γιορτή της φακής στον Αι Δονάτο είναι επίσης πολύ ΄όμορφη εκδήλωση,όπου οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν
φακές Εγκλουβής,που θεωρούνται εξαιρετικής ποιότητας..επίσης η θέα από εκεί είναι φανταστική..λίγο προσοχή μόνο θέλει ο δρόμος..αλλά αξίζει νομίζω!:p
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Ευχαριστώ πάααρα πολύ ξανά ΑΝΕΛ, το λευκαδίτικο γάμο δυστυχώς δεν τον προλάβαμε, μίλησα με το δήμο Καρυάς και η τελευταία μέρα (3η) είναι σήμερα. Θα είμαι εκεί στη γιορτή φακής και μελιού όμως!
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Ευχαριστώ πάααρα πολύ ξανά ΑΝΕΛ, το λευκαδίτικο γάμο δυστυχώς δεν τον προλάβαμε, μίλησα με το δήμο Καρυάς και η τελευταία μέρα (3η) είναι σήμερα. Θα είμαι εκεί στη γιορτή φακής και μελιού όμως!

κρίμα!!νομίζω πως έγινε νωρίτερα φέτος!
εύχομαι να περάσεις καλά και να ευχαριστηθείς όσες εκδηλώσεις παρακολουθήσεις και γενικά τη διαμονή σου στο νησί!:p
αν θες κοίτα λίγο και το πρόγραμμα του φοκλορικού φεστιβάλ...
έρχονται γκρούπ από διάφορα μέρη του κόσμου και ανάμεσα στις άλλες εκδηλώσεις,γίνεται και μια παρέλαση όλων των αντιπροσωπειών στη πόλη της Λευκάδας...:)

α,ξέχασα να σου πω πως η λευκαδίτικη λαδόπιτα( χαλβάς, ψημένος στον φούρνο με ζάχαρη και μύγδαλα από πάνω)είναι φοβερή λιχουδιά για μένα..μπουκιά και 1000θερμίδες!!αλλά αξίζει!!
 

Diver

New Member
Μηνύματα
2
Likes
3
Η Λευκάδα λόγω μεγέθους και φυσικού κάλλους μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα.
Λόγω της πρόσβασης με γέφυρα η ύπαρξη αυτοκινήτου θεωρείται δεδομένη και είναι άλλωστε επιβεβλημένη.

Μέρη διαμονής σε φίλους προτείνω συνήθως Άγιο Νικήττα ή κάπου κοντά στη Λευκάδα για όσους θέλουν συχνή εξόρμιση στην πόλη για νυχτερινή διασκέδαση.
Κατ'εμέ εξίσου καλή επιλογή είναι Νότια, στον Πόρο, Σύβοτα, ίσως και Βασιλική. Πιο ήρεμα με αρκετές όμορφες κλειστές παραλίες που δεν επηρεάζονται από αέρα (Ρούδα, Αγιοφύλλι).
Κοντά είναι και τα χαραδιάτικα για φρυγαδέλια. Ένα καλό μέρος για εξορμίσεις.

Οποιοδήποτε μέρος και να μείνει κανείς, θα αποτελέσει εφαλτήριο για εκδρομές σε παραλίες και σε μέρη διασκέδασης.
Ως εκ τούτου κρίνει κανείς αν θέλει ήρεμα ή πιο κοινωνικά και σε ποιες παραλίες θέλει να βρίσκεται πιο κοντά.
Έτσι κάποιος που θέλει kitesurf μένει Αϊ Γιάννη ή Βασιλική.
Για κάθε μέρα ξενύχτι γύρω ή μέσα στη Λευκάδα.
Για ... γνωριμίες με τουρίστες (τουρίστριες) Νυδρί.

Ακόμη και η ανατολική πλευρά που είναι λιγότερο όμορφη μπορεί να έχει καλές τιμές σε διαμονή και εύκολη πρόσβαση στην πόλη.

Νυχτερινή διασκέδαση είναι κλασικό το Καπιταλ στην πόλη. Παραλιακά έχει και πολλά μπαράκια.
Στο Νυδρί υπάρχει το Sailing δίπλα στη θάλασσα, και βόλτα στον πεζόδρομο στην παραλία με το άγαλμα του Αρ. Ωνάση να δεσπόζει και θέα στο σπίτι του Βαλαωρίτη.
Ο Άγιος Νικήττας είναι όμορφος επίσης για βράδυ.

Sports: Kite surfing, windsurfing στον Μήλο (Αί Γιάννης) και στη Βασιλική. Νομίζω έχει και ιππικό όμιλο.
Στο Νυδρί έχει θαλάσσια σπορ.

Περίπατοι: στο φαράγγι της Μέλισσας με όμορφο πέτρινο μονοπάτι, και στο μοναστήρι της Φανερωμένης.

Φαγητό: στον Αρματά (Ρούδα) για ψάρι, και στον Παύλο (Χαραδιάτικα) για εξαιρετικό φρυγαδέλι και ψητά! Προφανώς πολλές ακόμη ταβέρνες στη χώρα, στη Λυγιά, στις Καρυές, στα Σύβοτα οι γραφικές ψαροταβέρνες, στη Νικιάνα...
Στο Νυδρί δίπλα στο φέρυ για Μεγανήσι έχει την καλύτερη ιταλική μακαρονάδα (ψάξτε το μαγαζί με την ιταλική σημαία). Στο Βλυχό τα μαγαζάκια δίπλα στο κύμα έχουν γαριδο/αστακο μακαρονάδες επίσης.

Παραλίες:
Πόρτο Κατσίκι, Εγκρεμνοί, Κάθισμα, Ρούδα, Αγιοφύλλι και άλλες πολλές!
Άλλες ανοιχτές γαλάζιες, άλλες κλειστές με κόλπους και πράσινες θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Κορυφαίες παγκοσμίως.

Καφέ:
Σύβοτα στο Λιοτρίβι (στην άκρη του μώλου). Όποιος πάει θα καταλάβει...
Ο πιο γραφικός κόλπος της Λευκάδας.
Αγιος Νικήττας σταθερή αξία (αρκεί να μην γίνεται χαμός από κόσμο).

Χωριά: η πανέμορφη και γραφική Καρυά, ο πέτρινος Πόρος με τους ευγενικούς κατοίκους, η Εγκλουβή τα πιο γραφικά. Άγιος Νικήττας εν συνεχεία. Η ορεινή Λευκάδα προσφέρει διαφορετική ομορφιά με πολλούς εναλλακτικούς προορισμούς.

Λιχουδιές: Λαδόπιτα, κουλούρια λευκαδίτικα, φρυγαδέλι (must), σαλάμι λευκάδος (νοστιμότατο και με καθαρό κρέας), ψαρόσουπα (αν την βρείτε οπωσδήποτε).
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Να’στε καλά παιδιά, περισσότερες πληροφορίες από τον ταξιδιωτικό οδηγό αποκόμισα εδώ:). Φεύγουμε αύριο πρωί πρωί. Καλό καλοκαίρι σε όλους!
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Να’στε καλά παιδιά, περισσότερες πληροφορίες από τον ταξιδιωτικό οδηγό αποκόμισα εδώ:). Φεύγουμε αύριο πρωί πρωί. Καλό καλοκαίρι σε όλους!

καλό ταξίδι και καλές διακοπές!:p
και αν θες πες ένα γεια από μένα στο νησί...εκεί στο κάστρο,όταν θα περνάς τη γέφυρα!;)
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.759
Likes
15.394
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Είναι καλή η επιλογή για Πάσχα στη Λευκάδα??

έχω διαβάσει τις πληροφορίες σας για τη Λευκάδα,αλλά θα ήθελα κάποιες πιό φρέσκιες άν υπάρχουν όσον αφορά την επιλογή του νησιού για τις ημέρες του Πάσχα,περιοχή διαμονής-ξενοδοχεία.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Εγώ δυστυχώς ανήκω στην κατηγορία εκείνων που δεν ενθουσιάστηκαν με τη Λευκάδα.Την επισκέυτηκα τον περασμένο Αύγουστο και έφυγα με τις χειρότερες εντυπώσεις.Και το δικαιολογώ άμμεσα για να μη με κεραυνοβολήσουν οι λάτρεις αυτής.Το ξενοδοχείο που μείναμε ήταν επιεικώς απαράδεκτο και στην προσπάθειά μας να βρούμε άλλο ανακαλύπταμε κι άλλα χειρότερα!!!Έπαθα δύο φορές σε 8 μέρες δηλητηρίαση σε δύο διαφορετικά φαινομενικά καλά εστιατόρια!Το Νυδρί μου φάνηκε τρομερά τουριστικό και από τις πολλές πιτσαρίες και τα μακαρονοεστιατόρια είχες τη αίσθηση ότι βρίσκεσαι Ιταλία αλλά σε ξεπεσμένη version.Η δε πόλη της Λευκάδας μικρή διαφορά είχε από το Αγρίνιο,καμία απολύτως ομορφιά.Επίσης πολύ κακή εντύπωση μου έκαναν οι κάτοικοι,που πήγε άραγε η περίφημη ελληνική φιλοξενεία που τη συναντας σε άλλα νησιά ευτυχώς?Όσο για τις παραλίες οι γνωστές πόρτο κατσίκι και εγκρεμνοί είναι όντως πολύ εντυπωσιακές και το καλύτερο που πιστέυω ότι θα σου συμβεί σε αυτό το ταξίδι είναι που θα της δεις χωρίς το πλήθος των τουριστών που έκαναν τη δική μου επίσκεψη εκεί πραγματικά εφιαλτική,για όσους γνωρίζουν την περιοχή αρκεί να σημειώσω ότι κάναμε στην κυριολεξεία 1 ώρα και ένα τέταρτο να κατέβουμε τις τελευταίες δύο στροφές και να παρκάρουμε στο πόρτο κατσίκι,απίστευτη τρέλλα!!!Σαν συμβουλή θα σου έλεγα φυσικά να πας,ο καθένας σχηματίζει διαφορετική άποψη για το κάθε μέρος,αλλά ειλικρινά πιστέυω ότι πρέπει να αποφύγεις την πόλη της Λευκάδας και το Νυδρί για τη διαμονή σου.Οπουδήποτε αλλού στο νησί ήταν πολύ καλύτερα.Εγώ θα διάλεγα το χωριό Βασιλική,μου άρεσε περισσότερο από όλα και είχε ωραία ταβερνάκια.Το οδικό δίκτυο είναι μια χαρά για νησί οπότε θα το γυρίσεις άνετα και το Πάσχα πιστέυω ότι δε θα έχει τόσους τουρίστες οπότε θα είναι πιο όμορφη ακόμη και η βόλτα στο Νυδρί.Καλά να περάσεις!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.260
Μηνύματα
885.398
Μέλη
38.936
Νεότερο μέλος
alexispi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom