Λευκορωσία Πληροφορίες για Λευκορωσία

duty_free

Member
Μηνύματα
903
Likes
3.226
Αγαπητά μου μαστόρια, υπέροχοι συνφλορουμίται, συγγνώμην, τί μήνα εἴχατε πάει εις τα μίνσκια και τά λοιπά, τά άστεα και τάς κώμεις της Ασπρορωσίας ; (επί τέλους ας δημοτικοποιήσωμε απομεινάρια καθαρευούσης ες την γλώτταν ημών!)

Βλέπω τιμάς, κάτι προβλέψεις αριθμούς θερμοκρασιών που με θυμίζουν το ψυγείο της 862 ΑΒΕΤ ενθα εφυλάταμε τον γκοτζίλα.
 

duty_free

Member
Μηνύματα
903
Likes
3.226
ωχ GTS, αρχίζω και νοιώθω μέγας αυνάνας που έκλεισα για σε μερικες ημερες, για τέλη νοεμβρίου...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.956
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
είναι κάτι που δεν βλεπω ή απλά το αναφέρεις προς επίρρωσιν της παραδοχης μου ;

Το ξέρω, είμαι μέγας λακαμάς!:rolleyes:
Εγώ πήγα τέλη Νοεμβρίου. Ντύσου κάπως καλύτερα και θα είσαι μια χαρά.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
ωχ GTS, αρχίζω και νοιώθω μέγας αυνάνας που έκλεισα για σε μερικες ημερες, για τέλη νοεμβρίου...
Όχι εντάξει, αυνάνας θα ένιωθες ίσως άμα πήγαινες καλοκαίρι όπως εγώ και όλος ο καλός ο κόσμος κυκλοφορεί, ιδίως το βράδυ, ελαφρά ενδεδυμένος. Απολαμβάνεις και καλύτερα τη πόλη έτσι, με το ψοφόκρυο δε τα πάω και πολύ καλά εγώ.
 

duty_free

Member
Μηνύματα
903
Likes
3.226
Η Aναστασια εμοιαζε περισσοτερο με ιρλανδη παρα με ρωσιδα. Ειχε ερθει για τα γενεθλια του παππου της, οστις, εκεινηνα την μερα, εορταζε τα ενενηκοστα πρώτα του. Της ειχα δει την τουρτα σε μια διαφανη τσαντα οταν της προσεφερα την θεση μου ινα μπουκαρει αντ’εμου ες το λεωφορειο καιτοι κρυωνα κι ετρεμα ωσαν μουσταλευρια ες φουρναρειον της έβγας της γειτονιας. Ολα τουτα ες το λεωφορειον εξωθεν του αεροδρομιου του Mινσκ. Μόλις ειχα φθασει!

Προφανά, ήνοιωσε μιαν καποια υποχρεωση που εφάνηκα τοσο τσέτλεμαν και ετσι ανελαβε να μου μπουρουμπουρου καθολην την διαρκειαν της διαδρομης πρὸς την πόλιν. Μου εξηγουσε διαφορα. Απο την ρυμοτομίαν του αστεος μεχρι τον λογον των πολλοτάτων πτησεων μεταξυ κιέβου και μινσκός. Την ρωτουσα τα πάντα όλα, ωσάν πενταχρονο πάσχον απο υπερκινητικοτητα, εξαιρέσει θεμάτων απτομένων του απο το 1994 μ.Χ. προεδρα της χωρός ταυτης. Οταν σωνόταν το ταξιδι, οταν ειχομεν πιασει τις φαρδιές λεωφόρες της πρωτευούσης, προσεγγίζοντες το αστυ βλεποντες τους ασπρορωσσοι ες την καθημερινότητα των να ας πουμε περιφέρωνται, αφησα παραέξω ζητηματάκια που λίαν ευκώλος ευρίσκεις ες τον λόνλι πλάνετ και της εθιξα χορδες αποζητουσες ζέστα, θαλπωρη και ανάσες δυονώνε χομο σάπιενς που κάνουν τα τζάμια να θολώνουν, οπότε καθως μου ζητησε το ονομα δικην αποχαιρετισμού και της ειπον το ηδυ Βρασιδας, προέτεινα κι άλλα περισσότερα:

Θελεις μανιτσα να με καμνεις ξεναγηση ες το ξακουστον το Μινσκ απόψε οταν η καπνα απο τα 91 κεριά του πάππου σου θα εχῃ εξατμιστει ες τον ουρανο των ουραλιων και η πυροσβεστικη υπηρεσια θα εχει πλεον πάψει να σας γκαριζει που γεννάτε τετοιους αναιτιοι εμπρησμοί; Ιδου το τηλέφωνο μου!

Της το εδειξα.

Σ’αρεσει;


Α, ναι, πρέπει να σε δωκω και το νουμερο – χιχιχί! Γούστο δεν εχω;


Της το εδωκα και μου το εδωκε.

Το δικο της.


Πωλείται iphone 6 με ρωσικο μενου. Τιμαι λογικαί.


Εχω να τονισω οτι αι τύπισσαι εν τω Μίνσκι άμα δούν άρρεν χόμο σάπιενς, μη ξανθοκάστανο απόγονο των σκανδιναβών ρως, μα μελαχροινεύοντα, νομιζουν οτι προκειται για καποιον ξερω γω... πως να το πώ... Εντάξει, το ειπα. Αλλά δεν θα το γραψω, καθοσον ντρεπομαι.

Πλην τούτου, προς επιρρωσιν του ανωτερω, φιλος τζιβιτζιλιαρης, μαθων οτι θα ταξιδευσω ες το μινσκ και το κιεβον, με ειπε για το τιντερ. Δεν το ειχα εγκατεστημενο, ω πόσο ντρεπομαι γι αυτο!


Λακαμά μου, ενεργοποίησόν το!


Ταδε μοι ειπεν!

Και το ενεργοποιησα. Αναζητουσα γυναικαι. Από 24 μεχρι 99 ετων. Απόστασις 12 χιλιομετρα.

Και σε τρια μερονυκτα εγνώρισα таня 46, людмила 29, алехандра 44 , алина 24 , внкторня 24, ната 33, яна 101... Με την βιβλικην εννοιαν, εγνώρισα δυο εξ αυτών. Παύω όμως, απολογουμαι και σταματώ, καθόσον ταύτα δεν ενδιαφέρουν διότι εκφεύγουν του περιεχομενου του φόρουμ ημων - αλλως τε διαγομεν την νηστειαν των Χριστουγεννων.

Ο γράφων εν τουτοις, πλην του να σήμερα συνομολογει μηχανισμους ωστε να δημιουργουνται αναμνησεις σε λευκορωσιδες για μετα απο ενα δύο πέντε δεκα εικοσι τριαντα χρονια περι του εκεινου του υπερτατου του ανυπερβλητου του τιτανος του γραικου αχ βαχ καλή του ώρα που νάναι τώρα ο βαχ αχ, ηθελε να διει σφυροδρεπάνια σε δημοσια κτηρια διοτι ποιος ξερει;! Μπορει κι αυτη η χωρα να λογικευτει και να ακολουθησει το παραδειγμα της πολωνιας (;) η οποία θετει εκτος νομου συμβολα καταπιεσης και προωθουντων το μισος. Hθελα ακομα, να δω τον αδριαντα εκεινου για τον οποιον ειχε πει ο Τσώρτσιλ πως το σφραγισμένο τραίνο τον μετέφερε σαν ιό της πανούκλας από την Ελβετία ες την Ρωσία. Τον αδριαντα επισης, ηθελον να διω, του ιδρυτου της τσεκα, προγονινας της κα της γκε και της μπε – το λόνλι πλάνετ τον αποκαλει τρομοκρατη, αλλά τι ξέρουσιν οι βελανιδοφαγοι, ηρακλης και μεγας φυλαξ ηταν της επαναστασεως προστατευων αυτην απο αντιδραστικους αντεπαναστατες, τσιρακια του μαυρου κεφαλαιου.

Αι ιστορίαι του gelf και του τάβερ διαβαζόμεναι, είναι τοσο μεσταί ώστε σέ κάνουν να λές ντάξει ναούμε, τις ο λόγος νά πάω πέρα, τά έχω μάθει λίαν καλως όπως την ιστορία της δέσμης για τους εγκυκλοπαιδιστάς, τόν Χόλμπαχ και τον Ελβέτιο όπερ εστί μεθερμηνευόμενον ασέβεια να τολμήσεις νά φτιάξεις ένα σκέφτομαι και γράφω ίνα τεθεί δίπλα των.

Αλλά θέλω νά προσθέσω πως…

Συνήθως νοιώθω (ας πούμε) δέσιμο με μια πόλι αφού έχω φύγει. Στο Μινσκ το βίωσα καθώς ήμανε εκεί και κυκλοφορούσα.

Δεν φαινεσαι τουριστας, δεν νοιωθεις ετσι, γινεσαι και εσυ μέρος αυτού του κοσμου, οι περπατησιες σου ες την λεωφόρο του Λένιν γινονται επειδη ξερωγω σπευδεις σε καποια μινσκοΔΟΥ και οχι στο αξιοπρεπεστατο μουσειο τεχνης. Ο δε κοσμος, ο ημεδαπος ειναι λιαν προσχαρος, μαλλον περιεργο για βορειο σλαβο, σιγουρα θα σου πιασει κουβεντα και εντελως σιγουρα, why minsk θα σε ρωτηξει οταν του πεις πως τουριστεύεις εκει.

Η πόλις δεν διαθέτει τα πολλά ή τα εντυπωσιακά μνημεία. Η Βαρσοβία επίσης βομβαρδίσθη κατά τον β ππ αλλά σου βγάζει πολύ πιο ρετρό το κέντρο της, εκει που τελειώνει η βασιλική οδός δηλαδής, ες τας απαρχάς τής ούτως ειπείν παλαιάς πόλεως. Το Μινσκ σου βγάζει ενα στρυφναπότομο, η κομμουνιστίλα είναι παρούσα. Iσως να θελουν να γινουν ένα ζωντανό μουσείο γι αυτους που βαριουνται να δουν εκ των εσω πως κινειται η επαναστασις εις την (τωρα που αρχινά να ρεφορμίζεται κι αυτή) Κούβα, πως κινείται και ο,τι αλλο κανει (πως το ειχε πει η ηρωϊδα στον τζούμα, στην γλυκιά συμμορια, οτι κανει η επανασταση μωρε; κάτι τέτοιο!) και η ασπρη ρωσσια τους βγαινει πιο κοντα.

Παρα ταυτα, βλεποντας στο εστιατοριο του χοτελιου, πανω στην βρωσιν του πρωινου, την τηλεορασι να ειναι συντονισμενη σε ενα αμερικανικο μουσικοκαναλο να παιζει κατι σκυλοραπ, θεώρησα οτι τουλαχιστον σε αυτο το ζητημα θα ηταν ζηλευτη η σοβιετια τότενες, οταν δεν αφηνε τον κοσμο να μολυνεται απο αμερικανια – ισως το οτι ειμαι (μαυρος) ολοκληρωτιστης να μου εσιαξε την αποψιν ταυτην.

Οχι παντως! Οχι! Δεν εφτασα στον σημειον να θελω να υποβαλλω τα σεβη μου εις τον Ουλιανωφ ἢ να κλινω σεβαστικον γονυ ες το σημειο ενθα ελαβε χωραν το πρωτο συνεδριο του σοσιαλδημοκρατικου εργατικου κομματος της σκετορωσιας στα τελη του προπερασμενου αιωνος. Ορμώμενος από το υπερτατο συνθημα φακ γιορ άϊντολς, φωτογραφηθεις παρα του ηγετου του μπολσεβικικης επαναστασεως, ειπα να (τον) χαιρετησω καπως αιρετικα και επειδης εψαχνα κατι ιταλικο να φαω, μου βγηκε, ακου περιπτ ωσις!, ιταλιανικος χαιρετισμος. Δεν μπορουσα βεβαιως να φανερωθω, θα με ηκαμναν του αλατιου οι σφυροδρεπανισταί, οπότε διακριτισα.



KAΡΑΚΑΤΑΣΗΜΑΙΝΟΥΣΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙΣΑΙ ΚΑΤΩΦΛΙΩι ΤΟΥ Дом-музей 1-га зʼезду РСДРП
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.445
Μέλη
38.897
Νεότερο μέλος
Ρεκομπα

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom