Σλοβενία Πληροφορίες για Λιουμπλιάνα

stavdi

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΙΛΑΝΟ
Πιστεύω είναι η πιο εύκολη χώρα για μετακινήσεις με αυτοκίνητο. Ξανά σκέψου το. Άνετοι και εύκολοι δρόμοι και χωρίς κίνηση.
Ναι το καταλαβαίνω απλά επειδή διαθέτω μόνο χρεωστική, πρέπει να διαθέσω ένα ποσό για εγγύηση το οποίο δε ξέρω μετά από πόσο καιρό το παίρνω πίσω.

billstamaniac

Member
Ναι το καταλαβαίνω απλά επειδή διαθέτω μόνο χρεωστική, πρέπει να διαθέσω ένα ποσό για εγγύηση το οποίο δε ξέρω μετά από πόσο καιρό το παίρνω πίσω.
Επειδή ούτε κ εγώ έχω πιστωτική σε αντίστοιχη περίπτωση στη Μαγιόρκα είχα δώσει μετρητά 400€ κ μου τα έδωσαν πίσω όταν επέστρεψα το αμάξι απλώς κοίταξε να το αναγράφουν στο συμφωνητικό

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Καλησπέρα. Έχει νοικιάσει κανείς ή ξέρει να μου προτείνει minivan για κάμπινγκ στη Σλοβενία;

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
Καποια προταση για διαμονη στο κεντρο της Λιουμπλιανας για 5μελη οικογενεια;
Villa Detl'ca,εξαιρετικό ευρύχωρο διαμέρισμα σε ήσυχη γειτονιά,15 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο και με δωρεάν parking(αν ενδιαφέρεσαι).Ιδανικό για 5μελή οικογένεια.

Συγκρότημα ενοικιαζόμενων καταλυμάτων · Λιουμπλιάνα · ★4,94 · 2 υπνοδωμάτια · 4 κρεβάτια · 1 μπάνιο

consan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Βανκουβερ, Κούβα
Καλησπέρα! Ταξιδεύω με δύο φιλαράκια τον Νοέμβριο στην Λιουμπλιάνα. Σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για να γλιτώσουμε χρόνο από τις αποστάσεις από όλα αυτά που θέλουμε να δούμε. Πιστεύετε ότι αξίζει ή η μεταφορά με συγκοινωνίες είναι κομπλέ;
μέχρι νοικιάσει κάνεις αυτοκίνητο για να μας προτείνει κάποιο οικονομικό και σειφ πρακτορείο;
ευχαριστώ εκ των προτέρων

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Καλησπέρα! Ταξιδεύω με δύο φιλαράκια τον Νοέμβριο στην Λιουμπλιάνα. Σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε αυτοκίνητο για να γλιτώσουμε χρόνο από τις αποστάσεις από όλα αυτά που θέλουμε να δούμε. Πιστεύετε ότι αξίζει ή η μεταφορά με συγκοινωνίες είναι κομπλέ;
μέχρι νοικιάσει κάνεις αυτοκίνητο για να μας προτείνει κάποιο οικονομικό και σειφ πρακτορείο;
Ε ποια είναι αυτά που θέλετε να δειτε;

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Αν θέλετε να πάτε πχ μόνο λίμνη Bled και σπήλαιο Postojna (που εξ όσων έχω καταλάβει είναι τα "must" για όσους βγουν εκτός πρωτεύουσας) τότε και οι συγκοινωνίες κάνουν τη δουλειά.

Αλλά αν θέλετε να δειτε περισσότερα καλύτερα να νοικιασετε. Εμείς πχ νοικιάσαμε αμάξι για δύο μέρες. Την πρώτη συνδυασαμε τη λίμνη Bled με τη λίμνη Bohinj και τον καταρράκτη Savica.
Τη δεύτερη πήγαμε αρχικά Postojna και μετά στο όμορφο Piran στην Αδριατική. Και φυσικά μπήκαμε σε κάμποσους επαρχιακούς, είδαμε χωριουδάκια κλπ.
Σε καμία περίπτωση δεν θα προλαβαίναμε να δούμε τόσα πολλά μόνο με συγκοινωνία. Λιουμπλιάνα κάτσαμε 1.5 μέρα (συν τα βράδια) κι έτσι μέσα σε 3.5 μέρες πήραμε μια καλή γεύση της χώρας. Εμείς είχαμε πάει Απρίλη που η μέρα είναι μεγάλη, Νοέμβριο θα έχετε περισσότερους περιορισμούς.

Αμάξι κλείσαμε οικονομικό μέσω του καταλύματος που μείναμε. Απλά ήταν ένα μικρό τοπικό γραφείο (ή για να το πω πιο απλά ένας τύπος που νοικιάζει αμάξια), βέβαια εμάς δε μας ένοιαζε. Και στα ελληνικά νησιά πχ από κάτι τέτοια κλείνω συνήθως.

consan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Βανκουβερ, Κούβα
Ε ποια είναι αυτά που θέλετε να δειτε;
Γενικότερα θέλουμε να την γυρίσουμε όσο περισσότερο γίνεται. Σίγουρα έχουμε στην λίστα lake bled, tivoli park, postonja. Και θέλουμε να πάμε και λίγο παραέξω που έχω δει ότι υπάρχουν οι καταράκτες κλπ

consan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λονδίνο
Ταξίδι-Όνειρο
Βανκουβερ, Κούβα
Αν θέλετε να πάτε πχ μόνο λίμνη Bled και σπήλαιο Postojna (που εξ όσων έχω καταλάβει είναι τα "must" για όσους βγουν εκτός πρωτεύουσας) τότε και οι συγκοινωνίες κάνουν τη δουλειά.

Αλλά αν θέλετε να δειτε περισσότερα καλύτερα να νοικιασετε. Εμείς πχ νοικιάσαμε αμάξι για δύο μέρες. Την πρώτη συνδυασαμε τη λίμνη Bled με τη λίμνη Bohinj και τον καταρράκτη Savica.
Τη δεύτερη πήγαμε αρχικά Postojna και μετά στο όμορφο Piran στην Αδριατική. Και φυσικά μπήκαμε σε κάμποσους επαρχιακούς, είδαμε χωριουδάκια κλπ.
Σε καμία περίπτωση δεν θα προλαβαίναμε να δούμε τόσα πολλά μόνο με συγκοινωνία. Λιουμπλιάνα κάτσαμε 1.5 μέρα (συν τα βράδια) κι έτσι μέσα σε 3.5 μέρες πήραμε μια καλή γεύση της χώρας. Εμείς είχαμε πάει Απρίλη που η μέρα είναι μεγάλη, Νοέμβριο θα έχετε περισσότερους περιορισμούς.

Αμάξι κλείσαμε οικονομικό μέσω του καταλύματος που μείναμε. Απλά ήταν ένα μικρό τοπικό γραφείο (ή για να το πω πιο απλά ένας τύπος που νοικιάζει αμάξια), βέβαια εμάς δε μας ένοιαζε. Και στα ελληνικά νησιά πχ από κάτι τέτοια κλείνω συνήθως.
Αυτά θέλουμε σίγουρα να τα προλάβουμε και όπως είδα με συγκοινωνίες παίρνει πολύ παραπάνω χρόνο και μας περιορίζει. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες!

Evi_Stav

Member
Έχει κανείς εικόνα για την περίοδο Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς στη Λουμπλιάνα και πέριξ;

Αξίζει ή κάνει πάρα πολύ κρύο; Μπορείς να νοικιάσεις πχ αμάξι ή θα έχει χιόνια;

Extra muros

Member
Έχει κανείς εικόνα για την περίοδο Χριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς στη Λουμπλιάνα και πέριξ;

Αξίζει ή κάνει πάρα πολύ κρύο; Μπορείς να νοικιάσεις πχ αμάξι ή θα έχει χιόνια;
Κρύο θα έχει σίγουρα, αλλά κατά τη γνώμη μου το πολύ απαλευτο είναι η υγρασία. Εμείς είχαμε πάει πέρσι αρχές Νοέμβρη και ενώ οι θερμοκρασίες ήταν νορμάλ τύπου αθηναϊκού χειμώνα κ ευτυχώς κυρίως ηλιοφάνεια εκτός μια μέρας με σύννεφα, η υγρασία ειδικά πρωί νωρις κ νύχτα ήταν πάνω από 90% με αποτέλεσμα συνεχές μπούκωμα κ βηχαλακι. Μέχρι κ στο Βερολίνο π κυριολεκτικά είναι χτισμένο σε ελος(νομίζω ότι ετυμολογικά προέρχεται κιόλας από κάποια σχετική σλαβική ρίζα)τέτοιο πράγμα δεν είχα ξαναματαζησει. Επίσης θα νυχτώνει από τις 3.30-4, πολύ σημαντικός παράγοντας προγραμματισμού κι αυτός. Για ενοικίαση δεν ξέρω, λογικά βέβαια είναι χώρα που ξέρει από χιόνια με υποδομες κι υποχρεωτικά χειμερινά λάστιχα, αλλά λεπτομέρειες καλύτερα να ρωτήσεις επιτόπου. Εξαρτάται κι από το πού θες να πας, αν είναι για σκι στις ιουλιανες Άλπεις φαντάζομαι θα είναι άλλο επίπεδο δυσκολίας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.185
Μέλη
39.912
Νεότερο μέλος
chaly50evi

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom