Ηνωμένο Βασίλειο Πληροφορίες για Μπερμιγχαμ?

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Χθες βρέθηκα με ένα φίλο στο Black Country Living Museum στο Ντάντλει που στην ουσία ανοίκει στο ίδιο αστικό συγκρότημα με το Μπίρμιγχαμ.

- Μπορεί να φτάσει κανείς έυκολα παίρνοντας ένα τρένο από τον κεντρικό σταθμό (New street) να κατεβεί μετά από 17 λεπτά στον σταθμό Tipton και στην συνέχεια να περπατήσει για το μουσείο.

- Η τιμή των £18.45 είναι πολύ ικανοποιητική, καθώς περάσαμε περίπου 3 ώρες χωρίς να βαρεθούμε και περιλαμβάνεται ένα πολύ προσεγμένο μισάωρο τουρ μέσα σε ένα ανθρακορυχείο. Ελέγξτε τις ώρες/μέρες λειτουργίας γιατί είναι περιορισμένες, αλλά αυξάνονται τις μέρες των γιορτών.

Τι είναι; Γιατί να πάω;

"Μαύρη Χώρα" της Αγγλίας ονομάζεται η περιοχή ΒΔ του Μπίρμιγχαμ χοντρικά, που ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα της Βιομηχανικής Επανάστασης. Περιλαμβάνει φλέβα άνθρακα κοντά στην επιφάνεια (η σκόνη του οποίου κάλυπτε τα πάντα, εξού και το όνομα "μαύρη χώρα"), χαλυβουργίες, σιδηρουργία, πλινθοποιία, τα σπίτια των εργατών, των επιστατών, οι λέσχη των εργατών, κανάλια που μεταφέραν τα εμπορεύματα (το Μπέρμιγχαμ είναι το κέντρο του δικτύου των καναλιών όλης της Αγγλίας) κτλ. Διατηρημένα από το '70, δηλ. πριν από την κατάρρευση της βιομηχανίας εξόριξης άνθρακα. Παράλληλα, εκθέσεις με την ιστορία των συνδικαλιστών, των σουφραζέτων κτλ.

Χάιλαϊτς

- Οι ιστορίες για την ζωή των ανθρακορύχων που δουλεύαν 12 ώρες από 10 χρονών, τις καταρρεύσεις και τα εγκαταλελειμμένα ανθρακορυχία που καίγανε υπόγεια για 60 χρόνια και αλλάζαν το μικροκλίμα κτλ.

- Οι ηθοποιοί που δεν κάναν καθόλου προσπάθεια να φανούν αποκομένοι από την σύγχρονη πραγματικότητα αλλά το καταφέρναν (καλά αυτό δεν είναι και πολύ δύσκολο για πολλούς Άγγλους έτσι κι αλλιώς) και με ντόπια προφορά και χιούμορ της Μαύρης Χώρας. Νοσταλγία για τις μυρωδίες σαπουνιού, την υποδιαίρεση των λιρών σε σελίνια, και άλλες παιδικές αναμνήσεις, καταφύγιο σε μια περιοχή της χώρας που σήμερα μοιάζει παρατημένη.
 
Last edited:

interted

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
8.197
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Πριν 1.5 χρόνο είχα επισκευθεί με τον πατέρα μου τον ζωολογικό κήπο Twycross Zoo βορειοανατολικά του Μπίρμιγχαμ.

- Ο πιο εύκολος τρόπος πρόσβασης είναι με αμάξι/ταξί, λίγο περισσότερο από μισή ώρα οδήγηση. Γίνεται και με συνδυασμό τρένου και λεωφορείου και παίρνει τουλάχιστον μία ώρα.

- Ανοιχτό όλες τις μέρες του χρόνου εκτός από την μέρα των Χριστουγέννων. Είσοδος £21.95 και έκπτωση 10% αν το κλείσεις από την προηγούμενη. Όταν πήγαμε εμείς (Ιούνιο) η κατάσταση των μονοπατιών και των κλουβιών ήταν άψογη και αφιερώσαμε περίπου 2 ώρες καλύπτωντας το 90% των ζώων. Δεν ξέρω τι γίνεται τον χειμώνα που έχει λάσπη.

Τι είναι; Γιατί να πάω;

Εκτός των άλλων ζώων, έχει μια τεράστια συλλογή μαϊμούδων και μεγάλων πιθήκων ("την μεγαλύτερη στον δυτικό κόσμο"). Περιλαμβανομένων και των 4 ειδών μεγάλων πιθήκων: γορίλων, ουρακοτάγκων, χιμπατζή και μπονόμπο. Σε συνθήκες φύλαξης - όσο είδαμε - σχετικά ευρύχωρες και πολύ προσεγμένες. Πάρα πολλά από τα είδη είναι υπό εξαφάνιση, οπότε η επίσκεψη βοηθάει στον σκοπό της διατήρησής τους. Επιπλέον είναι ένα ταιριαστό αξιοθέατο για την περιοχή των Μίντλαντς, που είναι η γενέτειρα του Δαρβίνου.

Χάιλαϊτς

- Δεν βαριέσαι να βλέπεις τελείως διαφορετικά είδη μαϊμούδων. Μερικές μικροσκοπικές, μέχρι και 13 εκατοστά. Καλή σήμανση για τον φυσικό βιότοπο από τον οποίο προέρχονται.

- Η οικογένεια των χιμπατζίδων με την συμπεριφορά που όσο παρατηρεις, τόσο πιο ενδιαφέρουσα και περίπλοκη την βρίσκεις. Δεν χορταίνονται οι τσίμπς.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.605
Likes
12.424
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Έχω ένα κουσούρι. Μου αρέσουν τα trivia. Όταν το όνομα ενός νέου γκρουπ που ξεχωρίζει και κάνει και σε έμενα κλικ είναι Black Country New Road θα φάω τον κόσμο να βρω γιατί το επιλέξανε και τι σημαίνει. Χάρη σε σένα όμως @interted βρήκα την απάντηση σε dt. Thank you. Black Country New Rd · Γουέστ Μπρόμγουιτς, Ηνωμένο Βασίλειο
Πάρε κι ένα κομμάτι αφιερωμένο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom