• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Νορβηγία Πληροφορίες για Νορβηγία

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού / Δυτικές ΗΠΑ
Εχουμε κανενα τιπ να αποφυγουμε το ξυρισμα του λεφορειου απο το αεροδρομιο για Οσλο? Εχω φρικαρει, οσο ενα φτηνο αεροπορικο παει.
Τρένο; Κανενα 10€ πρέπει να έχει. Πόσο έχει το λεωφορείο δλδ;

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού / Δυτικές ΗΠΑ

adiaforos

Member
Εχουμε κανενα τιπ να αποφυγουμε το ξυρισμα του λεφορειου απο το αεροδρομιο για Οσλο? Εχω φρικαρει, οσο ενα φτηνο αεροπορικο παει.
Το τρένο από/προς αεροδρόμιο είναι το Flytoget και κοστίζει 252 NOK. Μετ' επιστροφής 504 NOK. Χοντρικά 22/43€. Δρομολόγια κάθε 10'. Υπάρχουν και 3 γραμμές συμβατικού τρένου κάθε ώρα που είναι πιο φθηνές, 129 NOK ανά διαδρομή, περίπου 11€.

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού / Δυτικές ΗΠΑ
Το τρένο από/προς αεροδρόμιο είναι το Flytoget και κοστίζει 252 NOK. Μετ' επιστροφής 504 NOK. Χοντρικά 22/43€. Δρομολόγια κάθε 10'. Υπάρχουν και 3 γραμμές συμβατικού τρένου κάθε ώρα που είναι πιο φθηνές, 129 NOK ανά διαδρομή, περίπου 11€.
Παντως το συμβατικο (αν καταλαβαίνω καλά οι γραμμές 10,11&12) στο link που έβαλα δείχνει οτι έχει κάθε 15' περίπου.

adiaforos

Member
Κοίτα, από αεροδρόμιο έχει συνήθως κάθε ώρα στις :03, :13 και :43 αλλά όπως και να 'χει η διαφορά είναι σημαντική και αξίζει να περιμένεις. Είχα περιμένει μισάωρο, είχαν ήδη φύγει 3 flytoget από τη διπλανή πλατφόρμα και πολύς κόσμος τα προτιμούσε παρά την ακρίβεια. Μαζί μου περίμεναν κυρίως μετανάστες, αν αυτό λέει κάτι...

paefstra

Member
Κοίτα, από αεροδρόμιο έχει συνήθως κάθε ώρα στις :03, :13 και :43 αλλά όπως και να 'χει η διαφορά είναι σημαντική και αξίζει να περιμένεις. Είχα περιμένει μισάωρο, είχαν ήδη φύγει 3 flytoget από τη διπλανή πλατφόρμα και πολύς κόσμος τα προτιμούσε παρά την ακρίβεια. Μαζί μου περίμεναν κυρίως μετανάστες, αν αυτό λέει κάτι...
Αρα δεν κλεινουμε απο πριν και βρισκουμε εκει το φθηνοτερο. Ωραια. Και στο flixbus πιο πολυ μεταναστες εχει, δεν παθαμε τιποτε :).

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σκανδιναβία
Ταξίδι-Όνειρο
Περού / Δυτικές ΗΠΑ
Ειμαι βέβαιος οτι οι μετανάστες στη Νορβηγία βγάζουν περισσότερα απο εμάς, αν αυτό λέει κάτι...:haha:

Cyclops

Member
Περισσότερο με ενδιαφέρει να είναι καλή η τοποθεσία από άποψη ασφαλείας. Αν και απ ότι έχω διαβάσει, δεν τίθεται ιδιαίτερα τέτοιο θέμα εκεί. Θέλω να πω, δεν είναι όπως στο Παρίσι που υπάρχουν κάποιες συνοικίες που δεν είναι κ ότι καλύτερο για να μείνεις ως τουρίστας, σωστά?
Δύο μέρες ήμουν Όσλο και 8 Νορβηγία, δεν ένιωσα σε καμία περίπτωση ανασφαλής! Στο Όσλο θυμάμαι μια περιοχή που είχε περισσότερους μετανάστες αλλά δεν ενιωσα καθόλου περίεργα!

despoinapan

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία, Καναδάς, Η.Π.Α
Δύο μέρες ήμουν Όσλο και 8 Νορβηγία, δεν ένιωσα σε καμία περίπτωση ανασφαλής! Στο Όσλο θυμάμαι μια περιοχή που είχε περισσότερους μετανάστες αλλά δεν ενιωσα καθόλου περίεργα!
Καλημέρα! Έχεις να μου προτείνεις κάποια άλλη περιοχή που θα άξιζε να επισκεφθούμε μετά το Όσλο? π.χ. Μπέργκεν? Θα θέλαμε να πάρουμε και μια γεύση από το φυσικό τοπίο της χώρας. Μάλλον πρέπει να σταματήσω τις ερωτήσεις και να αρχίσω το διάβασα στο φόρουμ ε? :xalara:

Cyclops

Member
Σκεφτόμουν μήπως τη Σουηδία την έβαζα σε ξεχωριστό ταξίδι. Αλλά απ' ότι καταλαβαίνω, το Όσλο δεν είναι για πάνω από 2 μέρες, έτσι?
Σε 5 μέρες μπορείς να κάνεις το Οσλο-Φλαμ-Μπεργκεν με τρένο, στο Φλαμ να κάνεις το τρενάκι και κρουαζιέρα στα φιόρδ και να δεις και το Μπέργκεν που είναι πανέμορφο. Έτσι θα έχεις πάρει μια καλή μυρωδιά από Νορβηγία! Εγώ το είχα κάνει πέρυσι το Μάιο και η φύση οργιαζε, Ιούλιο δεν ξέρω πως θα είναι.

despoinapan

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία, Καναδάς, Η.Π.Α
Σε 5 μέρες μπορείς να κάνεις το Οσλο-Φλαμ-Μπεργκεν με τρένο, στο Φλαμ να κάνεις το τρενάκι και κρουαζιέρα στα φιόρδ και να δεις και το Μπέργκεν που είναι πανέμορφο. Έτσι θα έχεις πάρει μια καλή μυρωδιά από Νορβηγία! Εγώ το είχα κάνει πέρυσι το Μάιο και η φύση οργιαζε, Ιούλιο δεν ξέρω πως θα είναι.
Νοέμβριο κοιτάμε να πάμε. Ιούλιο θα πάει η @paefstra .

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.027
Μέλη
39.743
Νεότερο μέλος
Vaso Kom

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom