Νορβηγία Πληροφορίες για Νορβηγία

Alex1989

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι καινούργια εδώ, και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για Νορβηγία. Έχω τελειώσει νοσηλευτική σε ΙΕΚ και σκέφτομαι να φύγω έξω. Άκουσα για Νορβηγία αλλά το σκέφτομαι γιατί δε ξέρω καθόλου νορβηγικά, και το επίπεδο αγγλικών μου είναι lower. Μπορείτε να μου πείτε αν γνωρίζετε, αν δέχονται τέτοιες ειδικότητες από ΙΕΚ στην Νορβηγία και ειδικά όταν δεν ξέρω την γλώσσα; Υπάρχει κάποιος εκεί που σε βοηθάει να την μάθεις ή πρέπει μόνος σου να βρεις φροντιστήριο; Σε πόσο καιρό θα τα μάθω τα νορβηγικά; Κι αν τελικά δε τα καταφέρω και αποφασίσω να γυρίσω πίσω, υπάρχει κάποιο είδους "ποινή"; Έμαθα ότι ο μισθός είναι 3000, με το κόστος ζωής εκεί θα μου περισσεύει τίποτα ή θα τα τρώω όλα σε έναν μήνα; Επίσης δεν έχω εμπειρία πάνω στο επάγγελμά μου, εκτός από την πρακτική μου, ζητάνε κάτι τέτοιο ή όχι; Γνωρίζετε κάποια άλλη χώρα που να είναι καλύτερη απέναντι σε αυτά που μπορώ να προσφέρω; Περιμένω τις απαντήσεις σας, και ελπίζω να είναι καλές, ευχαριστώ. :lol:
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.152
Likes
14.442
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Μια κίνηση θα ήταν να πας να ρωτήσεις στη Νορβηγική πρεσβεία. Work Η ζωή στην Νορβηγία είναι σαφώς ακριβότερη από δώ (βέβαια στο σουπερμάρκετ βρήκα προϊόντα σε ίδιες ή ακόμα και χαμηλότερες τιμές), βέβαια δεν ξέρω σε τί επίπεδα παίζουν τα ενοίκια. Να θυμάσαι ότι θα πρέπει να αντιπαλέψεις με το καιρό εκτός αν είσαι χειμερινός τύπος
 

plani

Member
Μηνύματα
12
Likes
1
όσον αφορά την γλώσσα μπορείς να κάνεις μια υποτυπώδη προετοιμασία από Ελλάδα ρίξε μια ματιά στο διδασκαλείο του Καπποδιστριακού

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών

ήταν και εγώ να πάω για ένα σεμινάριο τώρα το καλοκαίρι αλλά δυστυχώς ακυρώθηκε
 

Alex1989

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ναι, αλλά δε μένω Αθήνα για να παρακολουθήσω αυτά τα προγράμματα, εάααν με πάρουν κιόλας, αλλά Θεσσαλονίκη... Το θέμα είναι ότι ότι έχω ψάξει, μου φαίνονται βουνό! Ένα σωρό έγγραφα και ένα σωρό υπηρεσίες και ειδικά όταν τα αγγλικά σου δεν είναι τέλεια, η δυσκολία είναι ακόμα μεγαλύτερη..:(
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
Εχεις κάποιο συγκεκριμένο λόγο που επέλεξες τη Νορβηγία;
Δες και το site της πρεσβείας τους. Ίσως βρεις κάποια πληροφορία.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
μη περειμένεις με το καλημέρα, να δουλέψεις στην Νορβηγία πάνω σε αυτό που σπούδασες. Πήγαινε εκεί και βρες κάποια απλή δουλεία, με μισθό τόσο όσο για να πληρώσεις ένα δωμάτιο για να φας άντε και καμία μπύρα. Με το καλό θα μάθεις και την γλώσσα εκεί (έχεις δωρέαν εκπαίδευση γλώσσας) και παράληλα μπορείς να κάνεις και πρακτική σε νοσοκομείο του Όσλο ;)
 
Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Alex1989 κατά τη γνώμη μου ότι εφόσον δεν έχεις τρελά επαγγελματικά προσόντα (εφόσον δεν έχεις εμπειρία) και δε γνωρίζεις Νορβηγικά, πριν ξεκινήσεις για ένα τέτοιο βήμα πρέπει να βελτιώσεις τα αγγλικά σου. Το επίπεδο lower δεν είναι χαμηλό, είναι ένα καλό στάδιο για να κάνεις την υπέρβαση και να μάθεις παραπάνω σε σύντομο διάστημα. Ζορίσου: ταινίες, δωρεάν μαθήματα στο ίντερνετ, υπερεντατικά μαθήματα ενηλίκων, βιβλία στα αγγλικά πάνω στην ορολογία του επαγγέλματός σου. Γίνε ανταγωνιστική όσο μπορείς.
 

Alex1989

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Την Νορβηγία άρχισα να την σκέφτομαι γιατί μου την πρότεινε ο παππούς μου μέσω ενός γνωστού. Αλλά εφόσον νομίζω ότι η Νορβηγία δεν είναι μέλος της Ε.Ε., και το πτυχίο μου (ο Θεός να το κάνει), γίνεται δεκτό μόνο σε χώρες της Ε.Ε. μάλλον δεν μπορώ τελικά να εργαστώ εκεί. Ξέρετε καμία άλλη χώρα που μπορώ να προσπαθήσω; Κάποια που να αξίζει τον κόπο, να έχει έναν ικανοποιητικό μισθό, που δεν μπορώ να τον βρω στην Ελλάδα;
 

underwater

Member
Μηνύματα
2.712
Likes
11.262
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Πάντως καθώς το επάγγελμά σου είναι ανθρωποκεντρικό και βασίζεται στην επαφή με τον ασθενή, πιστεύω πως η εκμάθηση της γλώσσας της χώρας στην οποία θα αποφασίσεις να πας είναι απαραίτητη.

Όσον αφορά τα νορβηγικά δεν θεωρούνται ιδιαίτερα δύσκολη γλώσσα. Η αδερφή μου έμαθε μέσα σε 2.5-3 χρόνια (χωρίς να κάνει εντατικά μαθήματα) και τα τελειοποίησε την περίοδο 5 μηνών που έμεινε Νορβηγία για erasmus. Όπως και να 'χει, αν πας σε κάποια χώρα και κάνεις εντατικά μαθήματα γλώσσας η εκμάθηση θα είναι σαφώς ταχύτερη.
 

a_nikos

Member
Μηνύματα
907
Likes
226
Ταξίδι-Όνειρο
Βορεια Αμερικη
Σαφώς δεν μπορείς να ξεκινήσεις να βγεις για δουλεια στην Ευρώπη με επίπεδο Lower. Χρειάζεσαι ανώτερο επίπεδο, και σίγουρα και κάποια ορολογία.

Όπως είπαν τα παιδια το επάγγελμα σου σχετίζεται με την άμεση επαφή με τον ασθενή, δεν χρειάζεται να ξέρεις την γλώσσα του τόπου;

Όσο για την ερώτηση σου περί χωρών, υπάρχουν χώρες που αν δεν μιλάς την γλώσσα είσαι χαμένος στον επαγγελματικό τομέα (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία). Υπάρχουν και χώρες που είναι πιο ελαστικές και σου δίνουν την δυνατότητα εκμάθησης κατα την παραμονή σου εκει αρκεί να ξέρεις άπταιστα αγγλικα. Ολλανδία, Βέλγιο και Σκανδιναβια.

Δεν ξέρω πως είναι η Νορβηγία πάντως στην Δανία δεν θα μπορούσα να μείνω με τίποτα. Λογικα θα μοιάζει κι η Νορβηγία...

Sent from my iPhone using Travel stories
 

nena

Member
Μηνύματα
867
Likes
470
Ταξίδι-Όνειρο
greenland-φεροε-svalbard
Καλημέρα!
Η γνώμη μου είναι πρώτα να κάνεις ένα ταξιδάκι σε αυτά τα μέρη και μετά να κάνεις την προεργασία για να φύγεις η οποία σίγουρα θα πρέπει να σου πάρει καναδυο χρόνια..
Απο μικρή είχα λατρεία για Λονδίνο, Νορβηγία, Δανία κ ήθελα να ζήσω εκεί..άσε πως τα έφερε η παράλογη η μοίρα μου κ κατέληξα εδώ!!!Μπαμπέσα κοινωνία!:haha:

Μετά απο ενα ταξίδι στη Νορβηγία κατέληξα οτι δεν μπορώ μάλλον να ζήσω εκει..Παίζει όμως απο πόλη σε πόλη.π.χ.το Bergen ειναι σαν το Λονδίνο για την ακρίβεια βρέχει περισσότερο απο οτι στο Λονδίνο, το Όσλο είναι βροχερό αλλά φτάνει κ το -20, υπάρχει και πόλη την οποία δεν θυμάμαι που φτάνει το -40!
Επίσης το πιο τρομαχτικό ίσως είναι η νύχτα το χειμώνα :shock:

Η Δανία είναι πολύ πιο προσιτή με βροχές πολλές αλλα υποφερτό κλίμα...

Θα σου πρότεινα λοιπόν να ψαχτείς για Αγγλία αν και μη φανταστείς δεν είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα εκεί σε σχέση με εδώ...Αλλά με το lower θα μπορείς να κάνεις μια αρχή καλή.
Τώρα το ΙΕΚ, μάλλον θα το μετρήσουν σαν το college που έχουν εκεί, δεν ξέρω τι δικαιώματα μπορείς να έχεις.Κάνε μια ερώτηση στο Βρετανικό Συμβούλιο μπας κ σε βοηθήσουν.

Μη σε απασχολεί το θέμα της Ε.Ε, είναι τυπικό σαν να λέμε, γιαυτό και δέχονται στην Νορβηγία να ταξιδέψεις με ταυτότητα, άδεια παραμονής παίρνεις κανονικά κ ολα οκ.
Θελεις όμως σίγουρα τη γλώσσα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Αν δεν μπορείς να φιλοξενηθείς εκεί ώστε να μαθαίνεις τη γλωσσα απο πρώτο χερι πρέπει τα μάθεις πριν καν πας, αν κ γνωρίζουν σαν μητρική την αγγλική, δουλειά δεν θα βρεις χωρίς αυτήν παρα μόνο λαντζα, καθαριοτητα κτλ
που δεν είναι άσχημα για αρχή..

Κάνε εναν ελεγχο μεσα σου, ποσο το ΘΕΣ και ποσο το ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ.
Καλή τύχη :clap:
 

Κckc

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
Ιεκ

Γει σου! Μια απο τα ιδια και εγω.. Απο ιεκ και θελω να παω νορβηγια.. Αν μαθεις κατι πες μου σε παρακαλω..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.300
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom