Πληροφορίες για Πάτρα

Μηνύματα
1.620
Likes
782
Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
Τι έγινε, όλοι πάτρα ήμασταν;
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Να φανταστώ πως όλα όσα ΄χει γράψει η Vario ισχύουν μέχρι τώρα έτσι;
Πέρα από αυτά, επειδή θα μένω κοντά στο Δρέπανο, για να καταλάβετε την κατεύθυνση, που είναι καλύτερα να παρκάρω στην Πάτρα;

Μήπως είναι καλύτερα να πάω μέχρι Άγιο Βασίλειο και να πάρω τον προαστιακό;
 

laki

Member
Μηνύματα
138
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Παρισιιιιιι........
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ολη η Γη,μπορω;;;;
Καλημέρα. Ειναι σίγουρο πως στο κέντρο της πόλης θα γινεται χαμός. Αν σε βολεύουν τα δρομολογια(δεν ξερω μεχρι τι ωρα θα έχουν το βραδυ) τότε ναι πάρκαρε η στον αγ. Βασίλειο η στο ριο κάπου κοντα στις γραμμές και πάρε το τρένο. Αλλιώς το αφήνεις σε κάποιο πάρκινγκ. Πρόσεξε όμως οτι αν αργήσεις να πας κ έχουν ξεκινήσει οι παρελάσεις θα ειναι πολυ δύσκολο να βρεις γιατι κάποιοι δρόμοι θα ειναι ήδη κλειστοί. Ξεκινα απο νωρίς λοιπόν κ συνδύασε το με καφε. Καλα να περάσετε.
 

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.296
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Για όσους σκοπεύουν να βρεθούν στην Πάτρα αυτές τις μέρες ας προτείνω μερικά από τα αγαπημένα μου μαγαζιά (όσον αφορά στο περιβάλλον,την ευγένεια, τις γεύσεις, τιμή) αν και θα σας πρότεινα να τα επισκεφθείτε και εκτός Καρναβαλιού!!!Δεν ξέρω πώς θα είναι αυτές τις μέρες μιας και ποτέ δεν είμαι Πάτρα το συγκεκριμένο 3ήμερο..
Λοιπόν, με σειρά προτίμησης:
Salumeria στον πεζόδρομο της Παντανάσσης, πολύ καλά πιάτα και σαλάτες, μικρή και καλή λίστα κρασιών,ωραία μουσική,κάθεστε σε τραπέζι ή στη μικρή μπάρα. (8-10 ευρώ τα πιάτα και οι σαλάτες, στα 18-25 τα κρασιά, στα 4 τα επιδόρπια)
Καφέ Ευοί Ευάν στο Ρίο! Κλασική αξία το χειμερινό μαγαζί, εκεί περάσαμε τα φοιτητικά μας χρόνια, και το καλοκαιρινό στη στάση του Προαστιακού.(2,5 ο καφές, 2-2,5 τα σπιτικά γλυκά)
Πάρωδος, εννοείται κλασική αξία για καφεροφηματογλυκασαλατεςκρασομπυρα!(3 ευρώ ο καφές, στα 4 τα γλυκά) Είχε εδώ και καιρό χώρο για μη καπνιστές.
Si doux για καφέ στην Πατρέως, χαζεύεις με τις ώρες τα ταξιδιωτικά περιοδικά και βιβλία που έχει.. Ήταν από τα λίγα μαγαζιά για μη καπνιστές, βέβαια το έκοψε και αυτό με τα χρόνια..Ελπίζω με τους νέους ελέγχους να ξαναϊσχύσει. (3 ευρώ ο καφές)
Στην Παντανάσσης καφέ στο γλυκύτατο Amelie!(2.5-3 ευρώ ο καφές)
Στην πλατεία Μαρκάτου το Υποβρύχιο.Σερβίρει καφέ μαζί με το γνωστό υποβρύχιο, κρασάκι, λίγα μεζεδάκια, πάμφθηνα όλα σε ένα γλυκύτατο χώρο. Πέρα από το χύμα κρασί έχει και Μαντινεία Νασιάκου. (2- 2.5 ευρώ ο καφές, 1 ευρώ το μικρό ποτηράκι της ταβέρνας κρασί, 3 ευρώ τα μεζεδάκια) Όταν ανοίγει ο καιρός βγάζει και τραπεζάκια έξω! Η τέλεια καθημερινή λύση μετά από ένα 6ωρο στο σχολείο από δω και πέρα!!
Φαγιούμ στην Άνω Πόλη, ωραία λίστα κρασιών και καλό φαγητό, καλούτσικες τιμές. Το προτιμώ άνοιξη βέβαια για την τέλεια αυλή του και τη θέα του Παντοκράτορα.
Κοντά στην εκκλησία της Παντάνασσας η Οινοθήκη, όνομα και πράγμα. Φαγητό και κρασί σε ωραίο περιβάλλον. Δεν θυμάμαι τιμές γιατί δεν πολυσυχνάζω.
Στην Τρελή ροδιά μόδα φέτος είναι η σούπα της ημέρας!Ωραίο μαγαζί, κλασική αξία στην πόλη, ωραίες οι φιγούρες του Γαΐτη στον χώρο...αν και με χαλάει το ποτήρι του κρασιού του και το ότι έχω μάθει τα φαγητά του απέξω τόσα χρόνια!
Ηχότοπος στην Αράτου, πάνω από την πλατεία Όλγας (ή Εθν.Αντίστασης!) καφές και κρασί στα 2.5 νομίζω.
Το Society άλλαξε διεύθυνση, βρίσκεται πάνω από το ΚΤΕΛ,στην Αγορά Αργύρη. Δεν έχω πάει ακόμη στο καινούργιο για να σας πω εντυπώσεις.
Αυτά που έγραψα είναι αυτά που αρέσουν σε μένα, καλό κρασάκι μεσημέρι ή βραδάκι νωρίς σε εστιατόριο- μπαρ. Επίσης, καλός καφές εσπρέσο, κρύος ή ζεστός!Μην κοροϊδεύετε, δεν κάνουν όλα τα μαγαζιά στην Πάτρα δεν κάνουν καλό freddo espresso!!Αυτά που πρότεινα κάνουν πάντως!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Μας τα χαλασε φετος ο καιρος στο Καρναβαλι..με την ομπρελα παρακολουθουσαμε την παρελαση και χορευαμε.Λογω του καιρου παντως δεν ειχε τρελο κοσμο ..οπως αλλες χρονιες (εχω παει αλλες 6 φορες και γινοταν Ο χαμος.)Οποτε ο παλιοκαιρος ειχε και τα καλα του αναφορικα με το παρκινγκ.
Εβρισκες ανετα δηλ στην παραλιακη απο το υψος της Ζαιμη -στα ΚΤΕΛ και προς τα πισω.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
όντως χάλια καιρός αλλά ελπίζω να σας φτιάξαμε τη διάθεση όσοι παρελάσαμε!!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Σε ποιο γκρουπ ησουν να σας ψαξω στη φωτογραφικη μηχανη...?
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Στα τρελο-επιστημινιος!
Φορούσαμε οι άντρες ολόσωμες φόρμες και κιτρινα μπλουζάκια από πάνω και κάτι καπέλα με ένα σαν μάτι στη μέση και κάτι σαν μαλλιά, άσπρα.
Οι γυναίκες είχαν φουστανάκι, κίτρινη μπλούζα και στο κεφάλι ένα καπέλο με κάτι φρούτα.
Και στους δύο σσαν εικόνα στη μέση είχαμε τον αινσταιν.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Α μαλιστα ..παντως αυτα τα μινιον εκαναν θραυση..θα περασαν τουλαχιστον 3 γκρουπ με αυτο το θεμα .... ναι αυτο με τον Αινσταιν στη μπλουζα το θυμαμαι.
Παντως το μεγαλυτερο γκρουπ ηταν τα cupcakes ..τι ηταν αυτο..ατελειωτοι..περνουσαν ..περνουσαν..βαρεθηκα να τους βλεπω.
 

XristinaK

Member
Μηνύματα
624
Likes
1.296
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όπου "χορεύει" το Β.Σέλας
Παντως το μεγαλυτερο γκρουπ ηταν τα cupcakes ..τι ηταν αυτο..ατελειωτοι..περνουσαν ..περνουσαν..βαρεθηκα να τους βλεπω.
Ένα πράγμα που δε μου άρεσε στο Καρναβάλι της πόλης..Τα μεγάλα γκρουπ.Το θυμάμαι έντονα από παλιά, ισχύει ακόμη;Συνήθως είναι αυτά με κοινότυπες στολές, χωρίς έμπνευση κλπ..
Και μιας και μιλάμε για Πάτρα, ας απολαύσουμε την επίσκεψη της Έλλης Πασπαλά και του D.Lynch την Τρίτη!
http://www.culturenow.gr/26704/h-ellh-paspala-taksideyei-se-iwannina-kerkyra-kai-patra
Εβδομάδα οδικής ασφάλειας - Δράσεις του ΙΟΑΣ
http://ioas.gr/index.php?ID=latest_news&Rec_ID=4998
 
Last edited:

mikraki

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
καλησπερα μια ερωτηση να κανω...γνωριζει κανεις πως λεγετε η καφετερια που βρισκετε μεσα στο καινουριο λιμανι της πατρας...???
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.799
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom