Ιταλία Πληροφορίες για...Σικελία?

sapienza

Member
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Μπήκα τυχαία σε αυτήν την ιστοσελίδα και μου φαίνεται πάρα πολύ ωραία και χρήσιμη. Μου αρέσουν τα ταξίδια και με τον άντρα μου ταξιδεύουμε συχνά στο εξωτερικό κυρίως με το αυτοκίνητο. Θέλουμε να πάμε με το αυτοκίνητό μας στην Σικελία και θα θέλαμε κάποιες ιδέες, αν υπάρχουν.
Στη Σικελία δυστιχώς δεν έχω πάει, κι αν δείς είναι ο προορισμός που θα ήθελα να πάω με τρέλλα..Έφτασα πάντως μέχρι απέναντι..Μιας και θα ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο,θα σου πρότεινα να κάνεις σίγουρα μια στάση σε Reggio di Calabria και να επισκεφτείτε το Εθνικό Μουσείο με τα χάλκινα αγάλματα,τους "πολεμιστές Ριάτσε",κατόπιν μπορείτε να περάσετε απο τη Scilla(22χλμ απο την πόλη της Calabria,είναι το στενό της Σκύλλας και
της Χάρυβδης,ακριβώς απέναντι απο την Μεσσήνα) και να θαυμάσετε το κάστρο που βρίσκετε χτισμένο πάνω στο βράχο(Ruffo Castle)..Λίγο πιο κάτω είναι η πανέμορφη επίσης πόλη της Bagnara στην οποία μπορείς ν αναζητήσεις ένα απο τα καλύτερα εστιατόρεια της Calabria,το οποίο το έχουν
Ιταλοί ,ελληνικής καταγωγής και των οποίων η ιστορία έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον...Το φαγητό εκεί είναι εξαιρετικό,το προτείνω ανεπιφύλακτα...
Λυπάμαι που για τη Σικελία δεν έχω προσωπική εμπειρία σου εύχομαι να πάτε και να μας διηγηθείς τις εντυπώσεις σου!

mary_a

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
O χρήστης George Diver έκανε πολύ πρόσφατα το γύρο της Σικελίας, ελπίζω ότι θα σου δώσει χρήσιμες πληροφορίες, εγώ έχω πάει μόνο μέχρι Ταορμίνα οπότε δεν μπορώ να σε πολυβοηθήσω..

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
εχω παει πολλες φορες στη σικελια και την ξερω πολυ καλα σχεδον ολη.ρωτα οτι θες.

spor_os

Administrator
Ξ Ε Φ Υ Γ Α Τ Ε! Τα άσχετα μηνύματα διαγράφηκαν.
Παρακαλώ να μην συνεχίσετε και να απαντήσει όποιος γνωρίζει στη DIMITROULA

:spam:

zaniko

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ντουμπρόβνικ
Ταξίδι-Όνειρο
Νοτια Αμερικη-Ανδεις
Αν και δε σε βλέπω να ρωτάς το Samion, μπορώ κι εγώ να σου δώσω γνώμες και ιδέες για την ανατολική πλευρά της Σικελίας. Από Ταορμίνα μέχρι Συρρακούσες και Νότο. Τι έχεις στο μυαλό σου να δείς;

george diver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Στούς βυθούς ολης της γης
εκανα τον γυρο της σικελιας για 3 βδομαδες σχεδον τον περασμενο σεπτεμβρη με το αυτοκινητο μου. για οτι θελεις ρωτα με. σου εχω στειλει pm

Vito

Member
Γεια σας,
Τελη Αυγούστου μαζί με άλλα 5 άτομα θα παμε σικελία για 11 μέρες. Εκεί σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε βανακι και να κάνουμε τον γύρο του νησιού.
Γνώριζετε μέρη να μας προτείνετε? Πόλεις, χωριά ( αυθεντικά, μακρια από τον τουρισμό), αρχαια-πολιτισμος, βουνα, παραλίες, τοποθεσίες στην ενδοχώρα αλλά και παραθαλάσσιες... Γνωρίζεται αν τη περίοδο 26/8-5/9 υπάρχει κάποιο καλό φεστιβάλ?
Επίσης, σκεφτόμαστε να κάνουμε ελέυθερο καμπινγκ στις διάφορες περιοχές που πηγαίνουμε. Γνωρίζεται πόσο ασφαλές είναι στη Σικελία? Εχετε να προτείνετε μέρη όπου μπορουμε να κατασκηνώσουμε..?
Τέλος, γνωρίζετε κάποια ιταλική εταιρεία όπου μπορούμε να νοικιάσουμε με καλή τιμή αυτοκίνητο?

...Πολλές ερωτήσεις...

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Αν σας ενδιαφέρουνε τα αρχαία και οι πολιτισμός νομίζω ότι η Σικελία θα σας ενθουσιάσει. Ξεκινάω από τον Σελινούντα στο δυτικό άκρο, μια σειρά από αρχαίους ναούς πάνω από μια υπέροχη παραλία. Εντυπωσιακό και φωτογενές σκηνικό.
Στο Αγκριτζέντο, τον αρχαίο Ακράγαντα, επίσης θα βρείτε την κοιλάδα των ναών, από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους που έχω επισκεφτεί.
Στην ενδοχώρα αξίζει μια επίσκεψη η ρωμαϊκή βίλλα κοντά στην Piazza Armerina. Θα βρεις τα πιο εντυπωσιακά και καλοδιατηρημένα ψηφιδωτά της ρωμαϊκής εποχής.
Συνεχίζω με τη Ragusa και το Noto, μπαρόκ πόλεις που αξίζουν τουλάχιστον μια στάση.
Φυσικά οι Συρακούσες είναι μια πόλη-μουσείο με τρομερή ατμόσφαιρα και πολλά πράγματα να δει κανείς.
Αν πάλι θέλετε εντυπωσιακή φύση, πρέπει να πάτε στην Έτνα και να ανεβείτε μέχρι τους κρατήρες. Αν μάλιστα τους βρείτε σε δραστηριότητα, θα δείτε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο.
Το φαράγγι της Παντάλικα κοντά στις Συρακούσες εμένα με εντυπωσίασε και ως τοπίο αλλά και για τους προϊστορικούς του τάφους, σκαμμένους στο έδαφος.

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς (κάμπινγκ, βανάκι, φεστιβάλ) δεν ξέρω να σου πω, αλλά όλο και κάποιος άλλος θα ξέρει κάτι.

Vito

Member
Αν σας ενδιαφέρουνε τα αρχαία και οι πολιτισμός νομίζω ότι η Σικελία θα σας ενθουσιάσει. Ξεκινάω από τον Σελινούντα στο δυτικό άκρο, μια σειρά από αρχαίους ναούς πάνω από μια υπέροχη παραλία. Εντυπωσιακό και φωτογενές σκηνικό.
Στο Αγκριτζέντο, τον αρχαίο Ακράγαντα, επίσης θα βρείτε την κοιλάδα των ναών, από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους που έχω επισκεφτεί.
Στην ενδοχώρα αξίζει μια επίσκεψη η ρωμαϊκή βίλλα κοντά στην Piazza Armerina. Θα βρεις τα πιο εντυπωσιακά και καλοδιατηρημένα ψηφιδωτά της ρωμαϊκής εποχής.
Συνεχίζω με τη Ragusa και το Noto, μπαρόκ πόλεις που αξίζουν τουλάχιστον μια στάση.
Φυσικά οι Συρακούσες είναι μια πόλη-μουσείο με τρομερή ατμόσφαιρα και πολλά πράγματα να δει κανείς.
Αν πάλι θέλετε εντυπωσιακή φύση, πρέπει να πάτε στην Έτνα και να ανεβείτε μέχρι τους κρατήρες. Αν μάλιστα τους βρείτε σε δραστηριότητα, θα δείτε τη φύση σε όλο της το μεγαλείο.
Το φαράγγι της Παντάλικα κοντά στις Συρακούσες εμένα με εντυπωσίασε και ως τοπίο αλλά και για τους προϊστορικούς του τάφους, σκαμμένους στο έδαφος.

Για τα υπόλοιπα που ρωτάς (κάμπινγκ, βανάκι, φεστιβάλ) δεν ξέρω να σου πω, αλλά όλο και κάποιος άλλος θα ξέρει κάτι.
Ευχαριστώ!!
Οι δρόμοι ειναι γενικά καλοί? Για παράδειγμα, ποση ωρα με αυτοκινητο ειναι η Κατανια από το Παλερμο? (αν και αυτος ο δρομος πιθανως να ειναι ταχειας κυκλοφοριας) ή η διαδρομή απο την Κατανια στη Ραγκουσα..?

Το φαράγγι της πανταλικα, το περνας ευκολα ή θελει κανα εξοπλισμο..?

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Κοίτα στο Παλέρμο δεν πήγα και γενικά δεν σου έγραψα τίποτα για το βορειοδυτικό τμήμα του νησιού γιατί δεν έχω πάει. Οι δρόμοι γενικά είναι αρκετά καλοί αν και λίγα χιλιόμετρα είναι αυτοκινητόδρομοι. Πάντως η οδήγηση είναι πολύ εύκολη και έχουν καλή σήμανση. Κατάνια - Ραγκούσα να υπολογίζεις περίπου 2.5 ώρες αν πάτε από Συρακούσες.
Για την Παντάλικα υπάρχουν δύο δρόμοι πρόσβασης. Αν πάτε μέχρι Ferla με το αυτοκίνητο, μπορείτε να μπείτε στο φαράγγι οδηγώντας και να κάνετε κάποια χιλιόμετρα διαδρομή οδικώς. Εγώ αυτό το κομμάτι έκανα, οπότε δεν ξέρω τι γίνεται αν θες να το περάσεις με τα πόδια :)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Γεια σας,
Τελη Αυγούστου μαζί με άλλα 5 άτομα θα παμε σικελία για 11 μέρες. Εκεί σκεφτόμαστε να νοικιάσουμε βανακι και να κάνουμε τον γύρο του νησιού.
Γνώριζετε μέρη να μας προτείνετε? Πόλεις, χωριά ( αυθεντικά, μακρια από τον τουρισμό), αρχαια-πολιτισμος, βουνα, παραλίες, τοποθεσίες στην ενδοχώρα αλλά και παραθαλάσσιες... Γνωρίζεται αν τη περίοδο 26/8-5/9 υπάρχει κάποιο καλό φεστιβάλ?
Επίσης, σκεφτόμαστε να κάνουμε ελέυθερο καμπινγκ στις διάφορες περιοχές που πηγαίνουμε. Γνωρίζεται πόσο ασφαλές είναι στη Σικελία? Εχετε να προτείνετε μέρη όπου μπορουμε να κατασκηνώσουμε..?
Τέλος, γνωρίζετε κάποια ιταλική εταιρεία όπου μπορούμε να νοικιάσουμε με καλή τιμή αυτοκίνητο?
...Πολλές ερωτήσεις...
σε όσα είπε η mariath θα προσθέσω : Caltagirone και γενικά όσα μερη είναι μακριά από τα τουριστικά μονοπάτια. Για φύση, βουνό και κοντά στη θάλασσα εξαιρετικά είναι στα βουνά Madonie πάνω από την Cefalu που ξέρω καλά. άριστη βάση η Petralia sottana. κάμπινκ μπορεί να γίνει στο βουνό ή και παραλία έχοντας υπόψη ότι πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα με ότι αυτό συνεπάγεται. αν το όργανο είναι καλοδιάθετο σας αφήνει. αλλιώς θα γνωρίσετε εκ των έσω την διαβόητη Ucciardone (review οπωσδήποτε αν πας..).
οι δρόμοι άψογοι, autostrada απλά ευρωπαικών προδιαγραφών. Κατάνια-Παλέρμο 2 ώρες, Κατάνια-Ragusa 1.
για τιμές ψάξε τα σάιτ των εταιρειών. λένε καλά παίζει η autoeurope εκεί.
για φεστιβάλ κλπ εξάσκησε τα ιταλικά σου :
Eventi Appuntamenti Sicilia
Sicilia On Line - La Sicilia in un Click.

Vito

Member
κάμπινκ μπορεί να γίνει στο βουνό ή και παραλία έχοντας υπόψη ότι πρόκειται για παράνομη δραστηριότητα με ότι αυτό συνεπάγεται. αν το όργανο είναι καλοδιάθετο σας αφήνει. αλλιώς θα γνωρίσετε εκ των έσω την διαβόητη Ucciardone (review οπωσδήποτε αν πας..).
ευχαριστω, ευχαριστω!!! Οτι το το ελευθερο καμπινγκ ειναι παρανομη δραστηριοτητα το γνωρίζω.. ρωταω απο πλευρα εγκληματικοτητας, μαφιας, ... σε περιπτωση που το κανω, θα εχω τη δυνατοτητα να επισκεφτω τη Ucciardone ή θα μ'εχει καθαρισει η μαφια??:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.070
Μέλη
39.817
Νεότερο μέλος
Manthosr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom