Ιταλία Πληροφορίες για...Σικελία?

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Δεν νομίζω ότι η μαφία ασχολείται με παραθεριστές που στήνουν την σκηνή τους στην παραλία. Έχει πιο σοβαρές δουλειές να κάνει :haha:
Ε, τώρα για κανά κλεφτρόνι καλό είναι να 'χετε το νου σας! ;)

Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
σήμερα μιλούσα με μία συνάδερφο μου, ελληνοιταλίδα, η οποία μου εκθίαζε την πόλη νότο στην ιταλία. εγώ ρώταγα το κλασσικό. παλέρμο ή κατάνια. σας συμβουλεύω στο βαν που θα νοικιάσετε να κάνετε και ασφάλεια για κλοπή. η μαφία σαφώς και δεν ασχολείται με ανέμελους παραθεριστές ( έχει απόλυτο δίκιο η μαρία) αλλά καμία φορά και αυτοί έχουν αναδουλιές και ίσως ασχοληθούν και με κανένα ψιλιλόϊ!

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
σήμερα μιλούσα με μία συνάδερφο μου, ελληνοιταλίδα, η οποία μου εκθίαζε την πόλη νότο στην ιταλία. εγώ ρώταγα το κλασσικό. παλέρμο ή κατάνια. σας συμβουλεύω στο βαν που θα νοικιάσετε να κάνετε και ασφάλεια για κλοπή. η μαφία σαφώς και δεν ασχολείται με ανέμελους παραθεριστές ( έχει απόλυτο δίκιο η μαρία) αλλά καμία φορά και αυτοί έχουν αναδουλιές και ίσως ασχοληθούν και με κανένα ψιλιλόϊ!
το Νότο το ανέφερε η mariath πριν. επικροτώ κι εγώ. πόλη όλη μπαρόκ. ελπίζω να τέλειωσε η αναστήλωση του duomo. εντυπωσιακό. για ημερήσια βόλτα.
η μαφία όχι μόνο δεν ασχολείται, ακριβώς το αντίθετο. τους προστατεύει. μια και οι business στον τουρισμό είναι ένα προσφιλές πεδίο δραστηριότητάς της. ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, ομπρέλες όλα αυτά είναι ένα πλέγμα που πίσω είναι με άμεσο ή έμμεσο τρόπο (μίζα) guess who? αντίθετα λοιπόν με ότι πιστευεται η ένοπλη ληστεία σε μία τράπεζα ή μία βομβιστική επίθεση εξιχνιάζεται πιο δύσκολα από την κλοπή της τσαντας μιας αμερικανίδας τουρίστριας από ένα κλεφτρόνι. συνήθως την επιστρέφει μόνος του μόλις καταλάβει ότι ήταν ξένη. και αν θελει να πάρει σύνταξη κάποτε φυσικά.
άφοβα το κάμπινκ από αυτή την άποψη. λίγη προσοχή στην αστυνομία.

Vito

Member
το Νότο το ανέφερε η mariath πριν. επικροτώ κι εγώ. πόλη όλη μπαρόκ. ελπίζω να τέλειωσε η αναστήλωση του duomo. εντυπωσιακό. για ημερήσια βόλτα.
η μαφία όχι μόνο δεν ασχολείται, ακριβώς το αντίθετο. τους προστατεύει. μια και οι business στον τουρισμό είναι ένα προσφιλές πεδίο δραστηριότητάς της. ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ, ομπρέλες όλα αυτά είναι ένα πλέγμα που πίσω είναι με άμεσο ή έμμεσο τρόπο (μίζα) guess who? αντίθετα λοιπόν με ότι πιστευεται η ένοπλη ληστεία σε μία τράπεζα ή μία βομβιστική επίθεση εξιχνιάζεται πιο δύσκολα από την κλοπή της τσαντας μιας αμερικανίδας τουρίστριας από ένα κλεφτρόνι. συνήθως την επιστρέφει μόνος του μόλις καταλάβει ότι ήταν ξένη. και αν θελει να πάρει σύνταξη κάποτε φυσικά.
άφοβα το κάμπινκ από αυτή την άποψη. λίγη προσοχή στην αστυνομία.
Κοιτα που θα κανουμε και φιλαρακια τα παιδια απο τη μαφια...!!!!:haha::haha::haha:

KATHERINE

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη και πάλι !
Διαβασα ότι επισκεφτηκατε περυσι τη Σικελία και μεινατε σε καμπινγκ. Ενδιαφερομαι να μεινω 7 περιπου ημέρες σε κάμπινγκ την περιοδο του Αυγούστου στην ανατολική Σικελια. θα με βοηθουσατε πολυ αν μου προτεινατε κάποια από τα camping που επισκεφτηκατε, διότι από την έρευνα στο Internet δεν λεχω καταλήξει σε ασφαλή συμπερασματα. επίσης αυτό που δεν έχω ξεκαθαρίσει είναι αν είναι δυνατή η κράτηση στα καμπινγκ της Σικελίας.

ευχαριστώ εκ των προτερων!

sotiria

Member
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ελλαδα αλλα που?
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟΥΡ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Μπήκα τυχαία σε αυτήν την ιστοσελίδα και μου φαίνεται πάρα πολύ ωραία και χρήσιμη. Μου αρέσουν τα ταξίδια και με τον άντρα μου ταξιδεύουμε συχνά στο εξωτερικό κυρίως με το αυτοκίνητο. Θέλουμε να πάμε με το αυτοκίνητό μας στην Σικελία και θα θέλαμε κάποιες ιδέες, αν υπάρχουν.
δημητρουλα μπορω να σου πω 5 πραγματακια για νοτια σικελια την οποια επισκεφθηκα σχετικα προσφατα, αν θες μπορεις να δεις κ στο φορουμ των ιταλοφιλων καποιες πληροφοριες. ειναι ενα ταξιδι που αξιζει να κανεις πραγματικα :clap:

gasgastonegr

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σικελια
γειά σας μολις εκλεισα εισητηρια.για μπαρι.παω σικελια

Γεια σας και πάλι απο εμένα. Μόλις προχτές γυρίσαμε απο το οδικό μας ταξίδι στην Σικελία. 15 μέρες στην Σικελία και 4 Καλαβρία-Απουλία. Ήταν τέλεια. Όλα πήγαν καλά εκτός από τις 3-4 τελευταίες μέρες που μας τρέλανε ο καιρός με βροχή και κρύο και αναγκαστήκαμε να μείνουμε σε δωμάτιο και όχι στην σκηνή μας (κάναμε κάμπινγκ). Γενικά οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με την Ελλάδα εκτός την βενζίνη που είχε 1.45-1.5 ευρώ το λίτρο και τα σούπερ μάρκετ που τα ίδια πράγματα έχουν αρκετά φτηνότερα απο εδώ. Ο καπουτσίνο 1.30-1.50. θέμα ασφάλειας πραγματικά κανένα. Το μόνο κακό ήταν ο πραγματικά πολυ επικίνδυνος τρόπος που οδηγούν οι Σικελοί ΟΛΟΙ. Μεγάλη εντύπωση μας έκανε η πραγματικά απαθέστατη και πολύ κρύα συμπεριφορά των Σικελών παντού. Την διαπίστωση αυτή μας την έκαναν και άλλοι τουρίστες (όχι Έλληνες) μάλιστα ένας αυστραλός που ήταν πριν την Σικελία μια βδομάδα Ελλάδα διαπίστωσε τεράστια διαφορά στην φιλικότητα Σικελών –Ελλήνων. Γενικά η Σικελία αξίζει πολύ να την γυρίσεις απο άκρη σε άκρη και η καλύτερη εποχή πιστεύω οτι είναι ο Σεπτέμβρης. Τον Αύγουστο γίνετε χαμός.
Ελπίζω να βρω χρόνο να γράψω περισσότερα και να κατεβάσω καμιά φωτο.
γεια σας παιδια μολις εκλεισα εισητηρια για Μπαρι.Παω Σικελια 28-6 εως 20-07.καμπινγ φυσικα.λεω να μεινω και 3-4 μερες καλαβρια.κανατε καμπινγ στο βορειοδυτικοτερο σημειο της σικελιας;εκει μου εχουν πει οτι μαζευεται ολη η ιταλια τον αυγουστο γιατι ειναι φανταστικα.πεστε μου σας παρακαλω:clap: 4 πραγματα που πρεπει να δω οποσδηποτε και 2 καλυτερες παραλιες παντα κατα την δικη σας αποψη.ευχαριστω:clap:

vangelis69

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή - Παταγονία
Καλησπέρα. Σκεφτόμαστε να πάμε το καλοκαίρι - Αύγουστο στην Σικελία, Θα μείνουμε 7 ή 8 ημέρες. Πως να τις μοιράζαμε μεταξύ Κατάνιας, Συρακουσών και Ταορμίνας ή ( Giardini di Naxos); Πόσες μέρες για κάθε πόλη - περιοχή; Σ ΄ευχαριστώ προκαταβολικά!!!

lefterismega

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Καταράκτες Ιγκουασού
εχω παει πολλες φορες στη σικελια και την ξερω πολυ καλα σχεδον ολη.ρωτα οτι θες.
Το εκμεταλλεύομαι αυτό :p και θα σου κάνω τις ερωτήσεις μου εδώ ...
Έχω στη διάθεσή μου 10 μέρες (καθαρές) ... με δικό μου ΙΧ
Bary - Συρακούσες +600 χιλιομετράκια οπότε χρειάζομαι μια ενδιάμεση διανυκτέρευση ε ?
2 διανυκτερεύσεις Συρακούσες
2 διανυκτερεύσεις Ταορμίνα
2-3 Παλέρμο
.... και τις υπόλοιπες ... δεν ξέρω ... :rolleyes:
Αυτός είναι ένας πολύ "πρόχειρος" αρχικός προγραμματισμός που έκανα ...
Αναμμένω τις πολύτιμες συμβουλές σου και σε ευχαριστώ προκαταβολικά

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Το εκμεταλλεύομαι αυτό :p και θα σου κάνω τις ερωτήσεις μου εδώ ...
Έχω στη διάθεσή μου 10 μέρες (καθαρές) ... με δικό μου ΙΧ
Bary - Συρακούσες +600 χιλιομετράκια οπότε χρειάζομαι μια ενδιάμεση διανυκτέρευση ε ?
2 διανυκτερεύσεις Συρακούσες
2 διανυκτερεύσεις Ταορμίνα
2-3 Παλέρμο
.... και τις υπόλοιπες ... δεν ξέρω ... :rolleyes:
Αυτός είναι ένας πολύ "πρόχειρος" αρχικός προγραμματισμός που έκανα ...
Αναμμένω τις πολύτιμες συμβουλές σου και σε ευχαριστώ προκαταβολικά
αν εχει ρηλαξ το προγραμμα τοτε ναι Ταορμινα, Cefalu' οπωσδηποτε. αλλιως βαλε νοτο δηλ περιοχη Agrigento (αρχαια) κ Noto (για Νοτο, ragusa, modica, marzamemi).
στο προγραμμα εχει κ σημασια το ταιμινγκ γιατι τωρα ζοριζει το πραγμα στις πολεις, θα απεφευγα διανυκτερευσεις εκει. αν μιλαμε για του χρονου νο προμπλεμ.

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
αν εχει ρηλαξ το προγραμμα τοτε ναι Ταορμινα, Cefalu' οπωσδηποτε. αλλιως βαλε νοτο δηλ περιοχη Agrigento (αρχαια) κ Noto (για Νοτο, ragusa, modica, marzamemi).
στο προγραμμα εχει κ σημασια το ταιμινγκ γιατι τωρα ζοριζει το πραγμα στις πολεις, θα απεφευγα διανυκτερευσεις εκει. αν μιλαμε για του χρονου νο προμπλεμ.
@Samion Για Γενάρη αυτό το πρόγραμμα πως θα το σχολίαζες εσύ? Προφανώς όχι για θάλασσα αλλά για sightseeing. Θα είναι νέκρα τελείως ή υπάρχουν σημάδια ζωής?

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
@Samion Για Γενάρη αυτό το πρόγραμμα πως θα το σχολίαζες εσύ? Προφανώς όχι για θάλασσα αλλά για sightseeing. Θα είναι νέκρα τελείως ή υπάρχουν σημάδια ζωής?
Που να έχει νέκρα; Στο Παλέρμο; Πουθενά δεν θα είναι νέκρα. Η Ταορμίνα θα είναι σαφώς το πιο ήσυχο μέρος από τα τρια του προγράμματος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.069
Μέλη
39.817
Νεότερο μέλος
Manthosr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom