Βουλγαρία Πληροφορίες για Σόφια, Βουλγαρία

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Μην ξεχάσεις την βινιέτα για τα διόδια.
Η οποία βγαίνει ηλεκτρονικά ή από αυτόματο μηχάνημα αμέσως μετά τα σύνορα, π.χ. στο πρώτο βενζινάδικο της shell εάν πας από Προμαχώνα.

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Εκανα και like στο προηγούμενο μήνυμα σου οπότε εντελώς άκυρη η κατηγορία.
Λυπάμαι που το έκλαβες ως κατηγορία, δεν είχα αυτή την πρόθεση. Αλλά είχα γράψει πιο πάνω ότι "ήμουν στη Σόφια Δεκέμβρη του '23 και του '24, ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά", οπότε εκεί κολούσε η φράση "μάλλον δεν διαβάζετε τα προηγούμενα".

Απλα θα μπορούσε είτε εσύ είτε κάποιος άλλος να εμβαθύνεις λίγο,είπα σε σύγκριση με τις δικές μας πόλεις όχι με τις κεντροευρωπαικες που έγινε η σύγκριση.
Μετέφερα την εμπειρία μου από την Σόφια τα δύο προηγούμενα χρόνια, σε μία περίοδο εορταστική. Διαπίστωσα οτι δεν είναι τρελλά στολισμένη, απλά κάτι βασικά και μάλιστα στο ιστορικό της κέντρο. Έμεινα λίγο πιο έξω από το κέντρο (2-3 στάσεις του μετρό) και εάν δεν ήξερα οτι είναι ημέρες εορταστικές τότε σίγουρα δεν θα το μάθαινα από τα σπίτια. Από το δωμάτιο που έμενα, το οποίο ήταν σε ψηλό όροφο, κοιτώντας τα απέναντι παράθυρα, μετα βίας παρατήρησα κάποιο στολισμό σε κάποια από αυτά. Φωτάκια και γιρλάντες, ούτε για δείγμα.
Όμως, το γενικό αποτύπωμα της παραμονής στη Σόφια ήταν θετικό, η οποία είναι μια πόλη που αξίζει να ζεις. Μεγάλοι δρόμοι, ανεπτυγμένο δίκτυο ΜΜΜ (λεωφορεία, τραμ, μετρό), σχετικά καθαροί δημόσιοι χώροι, άνετα πεζοδρόμια. Πολλά πάρκα και πράσινο και το βουνό Βιτόσα πολύ κοντά στην πόλη για εκδρομή (κάτι σαν την Πάρνηθα δίπλα στην Αθήνα).
Στο ιστορικό κέντρο θα βρεις κάποια ενδιαφέροντα σημεία να επισκεφτείς αλλά και να περπατήσεις.
Αν με ρωτήσεις εάν θα πήγαινα ξανά στη Σόφια την περίοδο των γιορτών τότε η απάντηση είναι ναι, όπως ναι είναι και για τα Σκόπια, το Βελιγράδι, το Βουκουρέστι.

Έτσι γιατί είναι περίεργη να μάθω μιας που δεν έχω πάει ποτέ Χριστούγεννα στα Βαλκάνια.
Η "περιέργεια" είναι ένα από το κίνητρα που μας κάνει να ταξιδεύουμε.

maria91

Member
Εκανα και like στο προηγούμενο μήνυμα σου οπότε εντελώς άκυρη η κατηγορία. Απλα θα μπορούσε είτε εσύ είτε κάποιος άλλος να εμβαθύνεις λίγο,είπα σε σύγκριση με τις δικές μας πόλεις όχι με τις κεντροευρωπαικες που έγινε η σύγκριση. Έτσι γιατί είναι περίεργη να μάθω μιας που δεν έχω πάει ποτέ Χριστούγεννα στα Βαλκάνια. Μη χειρότερα.
Αν θες στολισμους τοτε το Βουκουρεστι ειναι για σενα,εχει κ χριστουγεννιατικη αγορα!επισης κ το Βελιγραδι ειναι στο ιδιο μοτιβο κ εχει κ ενα ολοκληρο παρκο χριστουγεννιατικη αγορα..πριν 2 χρονια μαλιστα που χαμε παει των Φωτων,τα ειχαν ακομα ολα στολισμενα κανονικα γιατι τοτε γιορταζαν εκει τα Χριστουγεννα λογω οτι ειναι παλιοημερολογιτες

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Λυπάμαι που το έκλαβες ως κατηγορία, δεν είχα αυτή την πρόθεση. Αλλά είχα γράψει πιο πάνω ότι "ήμουν στη Σόφια Δεκέμβρη του '23 και του '24, ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά", οπότε εκεί κολούσε η φράση "μάλλον δεν διαβάζετε τα προηγούμενα".
Μα μια χαρά το διάβασα αυτό ναι. Τέλος πάντων στο γραπτό λόγο είναι πιο εύκολες οι παρανοήσεις σε σχέση με τον προφορικό,εκτιμώ το ότι καθισες να εμπλουτίσεις τις πληροφορίες.

@maria91 ok ενδιαφερουσες κι αυτές οι πληροφορίες!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.275
Μέλη
39.960
Νεότερο μέλος
nikinikos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom