McElk
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Δράμα, Παρανέστι
- Ταξίδι-Όνειρο
- Novaya Zemlya
Το θέμα είναι ο δρόμος είναι καλός?
Σόφια - Φιλιππούπολη άριστος αυτοκινητόδρομος. Μην ξεχάσεις την βινιέτα για τα διόδια.
Το θέμα είναι ο δρόμος είναι καλός?
Η οποία βγαίνει ηλεκτρονικά ή από αυτόματο μηχάνημα αμέσως μετά τα σύνορα, π.χ. στο πρώτο βενζινάδικο της shell εάν πας από Προμαχώνα.Μην ξεχάσεις την βινιέτα για τα διόδια.
Λυπάμαι που το έκλαβες ως κατηγορία, δεν είχα αυτή την πρόθεση. Αλλά είχα γράψει πιο πάνω ότι "ήμουν στη Σόφια Δεκέμβρη του '23 και του '24, ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά", οπότε εκεί κολούσε η φράση "μάλλον δεν διαβάζετε τα προηγούμενα".Εκανα και like στο προηγούμενο μήνυμα σου οπότε εντελώς άκυρη η κατηγορία.
Μετέφερα την εμπειρία μου από την Σόφια τα δύο προηγούμενα χρόνια, σε μία περίοδο εορταστική. Διαπίστωσα οτι δεν είναι τρελλά στολισμένη, απλά κάτι βασικά και μάλιστα στο ιστορικό της κέντρο. Έμεινα λίγο πιο έξω από το κέντρο (2-3 στάσεις του μετρό) και εάν δεν ήξερα οτι είναι ημέρες εορταστικές τότε σίγουρα δεν θα το μάθαινα από τα σπίτια. Από το δωμάτιο που έμενα, το οποίο ήταν σε ψηλό όροφο, κοιτώντας τα απέναντι παράθυρα, μετα βίας παρατήρησα κάποιο στολισμό σε κάποια από αυτά. Φωτάκια και γιρλάντες, ούτε για δείγμα.Απλα θα μπορούσε είτε εσύ είτε κάποιος άλλος να εμβαθύνεις λίγο,είπα σε σύγκριση με τις δικές μας πόλεις όχι με τις κεντροευρωπαικες που έγινε η σύγκριση.
Η "περιέργεια" είναι ένα από το κίνητρα που μας κάνει να ταξιδεύουμε.Έτσι γιατί είναι περίεργη να μάθω μιας που δεν έχω πάει ποτέ Χριστούγεννα στα Βαλκάνια.
Αν θες στολισμους τοτε το Βουκουρεστι ειναι για σενα,εχει κ χριστουγεννιατικη αγορα!επισης κ το Βελιγραδι ειναι στο ιδιο μοτιβο κ εχει κ ενα ολοκληρο παρκο χριστουγεννιατικη αγορα..πριν 2 χρονια μαλιστα που χαμε παει των Φωτων,τα ειχαν ακομα ολα στολισμενα κανονικα γιατι τοτε γιορταζαν εκει τα Χριστουγεννα λογω οτι ειναι παλιοημερολογιτεςΕκανα και like στο προηγούμενο μήνυμα σου οπότε εντελώς άκυρη η κατηγορία. Απλα θα μπορούσε είτε εσύ είτε κάποιος άλλος να εμβαθύνεις λίγο,είπα σε σύγκριση με τις δικές μας πόλεις όχι με τις κεντροευρωπαικες που έγινε η σύγκριση. Έτσι γιατί είναι περίεργη να μάθω μιας που δεν έχω πάει ποτέ Χριστούγεννα στα Βαλκάνια. Μη χειρότερα.
Μα μια χαρά το διάβασα αυτό ναι. Τέλος πάντων στο γραπτό λόγο είναι πιο εύκολες οι παρανοήσεις σε σχέση με τον προφορικό,εκτιμώ το ότι καθισες να εμπλουτίσεις τις πληροφορίες.Λυπάμαι που το έκλαβες ως κατηγορία, δεν είχα αυτή την πρόθεση. Αλλά είχα γράψει πιο πάνω ότι "ήμουν στη Σόφια Δεκέμβρη του '23 και του '24, ανάμεσα σε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά", οπότε εκεί κολούσε η φράση "μάλλον δεν διαβάζετε τα προηγούμενα".