Αυστραλία Πληροφορίες για Τασμανία

FAMEK

Banned
Μηνύματα
418
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
χαιρομαι που με παρακολουθειτε..λοιπον εγω τελικα δεν πηγα στην τασμανια αλλα ειδα καρτες και φωτο απο αυτους που πηγαν απο το γκρουπ.καταρχην για αυτη την ημερησια εκδρομη αλλοι πληρωσαν 700 μαζι με βολτες ξεναγησεις αεροπλανα κλ αλλοι 480ε και αλλοι ειχαν προταση για 350ε δηλ αναλογα με τα κεφια και τα γουστα του αρχηγου μας που αυτος τα κοστολογουσε... το μεγαλειο της εκμεταλευσης δηλ...οι καρτες που ειδα ηταν ονειρεμενες αλλα αυτα δεν τα ειδαν τα ατομα που πηγαν..ασε που μαλλον ηταν πειραγμενες..μου μιλησαν για τρελλο κρυο..δεν ξερανε που να πανε για να γλυτωσουν το κρυωμα...μου ειπαν οτι πηγαν στο παρκο και ειδαν ενα μερος οπως θα ηταν λεει η γη στα πρωτα χρονια της δημιουργιας του κοσμου αλλα σε φωτο που ειδα απο αυτο το μερος δεν εντοπισα κατι ιδιαιτερο..τι να πω..δεν μπορω να πω οτι μετανιωσα που δεν πηγα απο αυτα που ειδα οτι ειδαν.. οι καρτες ηταν οντως ονειρεμενες αλλα ηταν αληθινες? αυτα παντως αν καποιος παει εκει καλα θα κανει να παει σε τουριστικο και να κλεισει μονος του την εκδρομη γιατι πεφτει τρελλο κλεψιμο.........
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.032
Likes
1.594
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Εμ ... Τα λέγαμε εμείς ... Αυτά τα ''προαιρετικά'' είναι συνήθως οι αρπαχτές των αρχηγών των γκρουπ. :rolleyes: Τώρα γιά το τρελλό κρύο που λες απορώ. :roll: Καλά κατακαλόκαιρο δεν ήταν εκεί αρχές Ιανουαρίου ; Σαν να λέμε δηλαδή αρχές Ιουλίου στο ... Σαν Τροπέ. (έχουν το αντίστοιχο γεωγραφικό πλάτος).
 

FAMEK

Banned
Μηνύματα
418
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
παιδια ο καιρος τρελλαθηκε και στην αυστραλια...τις μερες που ημουν ειχε κρυο στο σιδνευ τωρα ψηνεται εμαθα..παντως εμεις γυριζαμε με μπουφαν σαν φθινοπωρο ελλαδας μη πω χειμωνα..μια μερα φορουσα και διπλο μπουφαν...στην τασμανια μου μιλησαν για τρελλο κρυο που το μεσημερι καλυτερεψε...Μονο μια μερα βαλαμε κοντομανικα..ασε που χε και βροχες...μετα παλι οταν φυγαμε ειχε πολυ ζεστη..παντως τα μαγιω τα γυρισαμε οπως τα πηραμε..ουτε και στην εξωτερικη πισινα του χοτελ δεν τολμησε κανεις να κανει μπανιο...
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.967
Likes
9.377
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Προφανως καλα εκανες και δεν πηγες Τασμανια.
Γενικα το ταξιδι πως ηταν? Ποιες πολεις και μερη επισκεφτηκατε και ποιες οι γενικες εντυπωσεις? Δεχομαστε και ταξιδιωτικη ιστορια αν μπορεις :)
 

FAMEK

Banned
Μηνύματα
418
Likes
45
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
αυτο που επισης μου παν για τασμανια ειναι οτι εχει απεραντες εκτασεις με ασπρες..παπαρουνες αλλα για φαρμακευτικους λογους...λενε..μαλιστα καμνανε και πλακες τι θα γινει αν τα παρα πολλα προβατα που εχουν πανε να βοσκησουν σε αυτα τα λιβαδια......αν και δεν ειδαν να ηταν καθολου κοντα....Τωρα αν αξιζει να πας...μαλλον οχι ημερησια αλλα ναχεις και καποια διανυκτερευση μια που ναι μεγαλη και καποια τοπια πρεπει να τα δεις με ανατολη ηλιου.φυσικα να πας στο εθνικο παρκο...αξιζει η φυση..Κ ποιοι ειπαν οτι αξιζε και το φαι θαλασσινα αλλα εμενα μου παν οτι το ακριβοπληρωσαν και ηταν και ωμο και χαλια μαγειρεμενο....βεβαια αυτα ειναι γουστα
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Kείμενο Γιάννης Κωνσταντινίδης
φωτογραφίες Gerd Ludwig/Apeiron Image
asup.kathimerini.gr_kathnews_photos_04_11_07_04_11_07_210646_21.jpg
asup.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif
H νοτιότερη και μικρότερη πολιτεία της Αυστραλίας εθεωρείτο για χρόνια μία από τις πιο αδιάφορες και πολιτιστικά ξεχασμένες περιοχές του πλανήτη. Eτσι ελάχιστοι έμπαιναν στον κόπο να πάρουν το πλοίο από τη Μελβούρνη και μετά 12 ώρες ταξιδιού να φτάσουν σε αυτό το αλλόκοτο μέρος.
Ουσιαστικά, η Τασμανία «ανακαλύφθηκε» το 2005, όταν εξαιτίας της καταστροφής του Μπαλί και της Ταϊλάνδης από το τσουνάμι, οι Αυστραλοί τουρίστες αναζητούσαν ένα νέο προορισμό κοντά στην περιοχή τους. Οι αεροπορικές πτήσεις άρχισαν να αυξάνονται και να γίνονται πιο φθηνές. Σταδιακά ξεκίνησε να αναπτύσσεται μια σοβαρή τουριστική υποδομή. Μία διαφήμιση του οργανισμού τουρισμού της Τασμανίας που απευθυνόταν στους Αυστραλούς έλεγε: «Aφήστε την απομακρυσμένη για να έρθετε στην πραγματικά απομακρυσμένη!»
Υπάρχει μια γερή δόση αυτοσαρκασμού σε αυτό το σλόγκαν, αλλά δεν παύει να λέει την αλήθεια. Πάντως, αν και μόνοι, οι Τασμανοί μοιάζουν να περνούν καλούτσικα. Αγαπούν την πατρίδα τους και τη φωνάζουν χαϊδευτικά Tassie (βλ. Τασμανούλα). Δεν διστάζουν να τοποθετούν στους δρόμους «ευδιάθετες» πινακίδες που προσφέρουν αναπάντεχη πληροφόρηση (π.χ. «Aλλα 15 μέτρα μέχρι τη δημόσια τουαλέτα»). Κι αντί να αποχαιρετούν με ένα απλό γεια, λένε «No worries, mate!», δηλαδή, «Mην ανησυχείς φίλε!», κάτι που προσθέτει ένα αισιόδοξο τόνο στην κουβέντα. Ταυτόχρονα, όμως, προδίδει κι ένα βαθύ «υπόβαθρο» μελαγχολίας.


kathimerini.gr
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Νησι Φυλακη

ΝΗΣΙ - ΦΥΛΑΚΗ. Ο πρώτος Ευρωπαίος που αντίκρισε την Τασμανία ήταν ο Ολλανδός θαλασσοπόρος Αμπελ Τάσμαν το 1642. Αποφάσισε να την ονομάσει «Γη του Βαν Ντίμεν», προς τιμήν του τότε κυβερνήτη της Ολλανδικής Εταιρείας των Ινδιών. Το όνομα αυτό διατηρήθηκε μέχρι το 1856, αλλά το γνώριζαν κυρίως οι λίγοι περαστικοί ναυτικοί που τύχαινε να περιπλανώνται στις θάλασσες γύρω της και οι οποίοι έκτιζαν με τις αφηγήσεις τους το θρύλο μιας τρομακτικής ζούγκλας από βράχια. Η οργανωμένη αποίκηση του νησιού ξεκίνησε στο πρώτο μισό του 19ου αι. από τους Βρετανούς.
asup.kathimerini.gr_kathnews_photos_04_11_07_04_11_07_210646_61.jpg
asup.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif
Αν στην Αυστραλία εξόριζαν τα επαναστατικά στοιχεία από την Ιρλανδία, την Ουαλλία, τον Καναδά και την Τζαμάικα, στην Τασμανία φρόντιζαν να αποβιβάζονται κυρίως βαρυποινίτες του ποινικού δικαίου. Αυτή η αφύσικη συγκέντρωση πληθυσμού έκανε την Αυστραλία να νιώθει ντροπή και αμηχανία για την Τασμανία ακόμα και στη διάρκεια του 20ού αι. Τα ίχνη του συγκεκριμένου, μάλλον άδοξου, παρελθόντος αναγνωρίζονται στην αρχιτεκτονική. Αντίστοιχα, στην κοινωνία διατηρούνται δομές γνωστές σε μας από τα μυθιστορήματα του Καρόλου Ντίκενς, αλλά και άλλα σημάδια που παραπέμπουν σε μια αυστηρότητα και μια «επιβεβλημένη ορθή τάξη» (όπως για παράδειγμα οι σχολικές στολές αγγλικής εμπνεύσεως).
Παράλληλα με τον εποικισμό ξεκίνησε και το ξεκλήρισμα των ιθαγενών Αβορίγινων (Aborigines). Oσοι γλίτωσαν από τις σφαίρες και την αγχόνη των αποίκων, χάθηκαν λόγω ασιτίας, ή εξαιτίας των εισαγόμενων ιών του αναπνευστικού. Ο τελευταίος αμιγώς αυτόχθων Τασμανός «έσβησε» το 1876. Ο αποικισμός ήταν εξίσου καταστροφικός για την ενδημική πανίδα. Ο περίφημος τίγρης της Τασμανίας, το μεγαλύτερο αρπακτικό σαρκοβόρο του νησιού -ένα ριγέ μαρσιποφόρο με την ευγενή και ανεπιτήδευτη ομορφιά ενός λύκου-, κυνηγήθηκε με μανία από τους νεόφερτους βοσκούς που ήθελαν να προστατέψουν τα κοπάδια τους. Καθώς δεν μπορούσε να αναπαραχθεί σε συνθήκες αιχμαλωσίας, ο τελευταίος τίγρης της Τασμανίας απεβίωσε στο ζωολογικό κήπο της πρωτεύουσας του νησιού το 1936.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Η πρασινη Τασμανια

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΑΣΜΑΝΙΑ. Iσως λόγω συλλογικής ενοχής, εξαιτίας της αδυσώπητης «παρελθούσας χρήσης» της γης τους, οι Τασμανοί ανέπτυξαν ισχυρότατη οικολογική συνείδηση. Hταν οι πρώτοι που στις δεκαετίες του '60 και του '70 ξάπλωναν μπροστά σε μπουλντόζες, έκλειναν το δρόμο σε φορτηγά (και φυλακίστηκαν γι' αυτή τους τη δράση), προκειμένου να αποτρέψουν την κατασκευή τεράστιων φραγμάτων και υδροηλεκτρικών εργοστασίων, που θα επέφεραν μεγάλες οικολογικές καταστροφές. Αυτό τους οδήγησε στην ίδρυση Πράσινου Κόμματος το 1972, που θεωρείται ευρέως το πρώτο παγκοσμίως.
Σήμερα η Τασμανία διαθέτει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά προστατευμένων περιοχών επί συνολικής επιφανείας. Από τους 19 συνολικά εθνικούς δρυμούς της, οι τέσσερις, Cradle Mountain - Lake St Clair, Franklin - Gordon Wild Rivers, Walls of Jerusalem και Southwest, εφάπτονται δημιουργώντας μια τεράστια έκταση (13.799 τ. χλμ.) ανέγγιχτης Φύσης.Το 1982, η περιοχή αυτή τέθηκε υπό την προστασία της Unesco ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Παρ' όλα αυτά η εκάστοτε κυβέρνηση της Τασμανίας δεν έπαψε ποτέ να δέχεται καταγγελίες (από παντού) για την αλόγιστη εκμετάλλευση του «εύκρατου ομβρόφιλου δάσους» του νησιού. Κατά μέσο όρο, το νησί έχει 245 μέρες βροχής το χρόνο (εξ ου και οι αχανείς λασπώδεις εκτάσεις του).
asup.kathimerini.gr_kathnews_photos_04_11_07_04_11_07_210646_101.jpg
asup.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif
Ο Αύγουστος είναι ο τελευταίος μήνας του χειμώνα, ο οποίος είναι μάλλον σκληρούτσικος... Το καλοκαίρι θα το έλεγε κανείς γενικά μεσογειακού τύπου. Ωστόσο, πρόκειται για ένα τόπο όπου οι κλιματικές διακυμάνσεις είναι έντονες από περιοχή σε περιοχή, σε κάθε εποχή του χρόνου και στη διάρκεια της ημέρας.
Ως ιδανικότερη περίοδος για τουρισμό στην Τασμανία θεωρείται το διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου και Απριλίου. Συνήθως η περιήγηση ξεκινάει από την πρωτεύουσα, το Hobart. Πρόκειται για μια ήρεμη νοικοκυρεμένη πόλη, που θυμίζει αγγλική επαρχία. Είναι κτισμένη στις εκβολές του ποταμού Derwent και περιτριγυρισμένη από τους λόφους που βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Wellington. Eχει διατηρήσει πολλά από τα στοιχεία της αποικιακής αρχιτεκτονικής και αξίζει κανείς να την περιηγηθεί με τα πόδια.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Μικρες Εκδρομες

ΜΙΚΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ. Tο Richmond, μισή ώρα ΒΑ του Hobart, στον παλιό δρόμο προς το Port Arthur, σε φυσική στρατηγική θέση, υπήρξε στρατιωτική βάση με χαρακτηριστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης καταδίκων, στη φάση του αποικισμού της Τασμανίας. Σήμερα όλες εκείνες οι εγκαταστάσεις έχουν αναπαλαιωθεί και η μικρή πόλη (750 κάτοικοι) χρησιμεύει κυρίως ως «μουσείο» της εποχής εκείνης. Αντίστοιχα ως σωφρονιστήριο χρησίμευε και ολόκληρη η Χερσόνησος της Τασμανίας, που χωρίζεται από το νησί από μια στενή λωρίδα γης, πλάτους μόλις 100 μέτρων, η οποία ονομάζεται Eaglehwak Neck. Εκμεταλλευόμενος αυτή τη γεωγραφική ιδιομορφία, ο κυβερνήτης Arthur έκτισε εκεί το 1830 το φρούριο Port Arthur. H ωραιότερη βόλτα που μπορεί να κάνει κανείς είναι στο φαράγγι Cataract Gorge, το οποίο βρίσκεται μόλις 10 λεπτά με τα πόδια μετά τη δυτική άκρη της πόλης και χρειάζονται μόνο 30 λεπτά για τη διάβασή του. Το βράδυ το φαράγγι είναι φωταγωγημένο και τα πανύψηλα βράχια του αποκτούν ακόμα πιο δραματική και υποβλητική όψη.
Στη δυτική έξοδό του υπάρχει μια μεγάλη λεκάνη συγκέντρωσης του νερού, με το όνομα First Basin. Μπορεί κανείς να τη θαυμάσει από ψηλά, είτε από μια κρεμαστή γέφυρα είτε από το εναέριο τελεφερίκ που τη διασχίζει από τη μιαν άκρη της στην άλλη.Oσο χαριτωμένα κι αν είναι τα γραφικά αστικά τοπία, εκείνο που μένει για πάντα αξέχαστο στον επισκέπτη είναι η Φύση της Τασμανίας. Κατ' αρχάς, εντυπωσιάζει ο ξαφνικός «δρασκελισμός» από τις κοραλλιογενείς ατόλες στα παράλια, στους γιγαντιαίους όγκους των βουνών στο εσωτερικό.
Η Τασμανία θεωρείται το πιο ορεινό νησί του κόσμου. Αβυσσαλέοι γκρεμοί, σχεδόν κατακόρυφες βουνοπλαγιές από αδιάσειστους δολερίτες (το πέτρωμα που αφθονεί σχεδόν παντού), κοιλάδες που μοιάζουν σαν εκεί να τέλειωσε μόλις σήμερα η εποχή των παγετώνων και απέραντες εκτάσεις με αλπική βλάστηση, συνθέτουν «εξωγήινης» τραχύτητας ορεινές μορφές, που προκαλούν δέος. Εξίσου εμβρόντητος μένει ο επισκέπτης από το εύκρατο ομβρόφιλο δάσος.
asup.kathimerini.gr_kathnews_photos_04_11_07_04_11_07_210646_151.jpg
asup.kathimerini.gr_kathnews_images_dot_clear.gif
Η απομόνωση του νησιού από την υπόλοιπη ήπειρο στους παλαιο-προϊστορικούς χρόνους προκάλεσε μια ιδιότυπη εξέλιξη της χλωρίδας και της πανίδας του. Υπάρχουν πεύκα που ζουν 2.000 χρόνια και που το μέγεθός τους κάνει ένα τουρίστα από την Ελλάδα να αμφιβάλλει και για το ότι είναι καν πεύκα. Επίσης, οι ευκάλυπτοι έχουν ύψος που ξεπερνάει εκείνο μιας πενταώροφης αθηναϊκής πολυκατοικίας. Ο κορμός τους είναι όλος καλυμμένος από ένα παχύ στρώμα παρασιτικών φυτών και χρειάζονται δέκα άνθρωποι για να τον αγκαλιάσουν. Η απλή φτέρη έχει μέγεθος ομπρέλας θαλάσσης. Ενώ, υπάρχουν άλλα δεντράκια που το μικρότερο φυλλαράκι τους έχει μέγεθος χαρτιού Α4.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Χαριτωμενα ζωακια

Η Τασμανία προσφέρει τη χαρά στον επισκέπτη να απολαύσει ολόκληρη την γκάμα μεγέθους των ζώων που ανυποψίαστα -λόγω σουλουπιού- θα αποκαλούσε κανείς «καγκουρό», καθώς και μια εντυπωσιακής ποικιλότητας πανίδα «μη καγκουρό» νυκτόβιων μαρσιποφόρων. Η αλήθεια πάντως είναι ότι ούτε οι ίδιοι οι Τασμανοί τα πάνε καλά με τους διαχωρισμούς των ειδών.
Για παράδειγμα, το λεγόμενο wallaby κατηγοριοποιεί ως ονομασία περί τα 30 είδη μικρόσωμων Μακρόποδων. Αν πάλι, στις πιο ξηρές περιοχές, δει κανείς να τον προσπερνά με ταχύτητα γύρω στα 50 km/hr -σχεδόν σαν να αιωρείται μονίμως πάνω από το έδαφος- κάποιο καγκουρό, με ύψος μεγαλύτερο των 2 μέτρων, μπορεί να πει με σιγουριά ότι γνώρισε το μεγαλύτερο εκπρόσωπο του γένους στην Τασμανία: το καγκουρό Forester. Αντίστοιχα με το wallaby, η ονομασία possum περιγράφει μια πλούσια πανίδα από καφέ - γκρι νυκτόβια μαρσιποφόρα, που ζουν στα κλαδιά των δέντρων, η μουσούδα τους θυμίζει τσιουάουα, η ουρά τους βούρτσα και χρησιμοποιούν τα μπροστινά τους πόδια με τη χάρη ανθρώπινων χεριών. Τα quolls είναι επίσης μαρσιποφόρα του δάσους που θυμίζουν μεγάλους σκίουρους.
Οι άσπρες βούλες στην πλάτη τους και στην ουρά τα κάνουν γλυκούλια σαν τον Μπάμπι το ελαφάκι, αλλά πάλι το ότι διαθέτουν τους δυνατότερους κοπτήρες και κυνόδοντες της συνομοταξίας τους, δεν σε εμπνέει να τους κάνεις γούτσου - γούτσου. Οσο για τα potoroo, μοιάζουν σαν να είναι ο καρπός θυελλώδους έρωτα μεταξύ ενός γιγαντιαίου αρουραίου και ενός πυγμαίου καγκουρό. Κατά τα άλλα στο δάσος ζουν τεράστιες έχιδνες και πολλά δηλητηριώδη φίδια. Ο Δαίμων της Τασμανίας είναι το κατ' εξοχήν ενδημικό ζώο του νησιού. Είναι κι αυτός μαρσιποφόρο και μοιάζει με μικρόσωμο σκύλο, καθόλου συμπαθή στην όψη.
Είναι μαύρος με μια λευκή ρίγα κάτω από το λαιμό και αναδίδει μια εξαιρετικά δυσάρεστη μυρωδιά όταν εκνευριστεί. Είναι διαβόητος για τις διατροφικές του συνήθειες (τρώει ολόκληρο το θήραμά του, δηλαδή και τη γούνα του, αφήνοντας μόνο μικρά θραύσματα του κρανίου ή δυο - τρεις σπονδύλους). Ο άνθρωπος δεν τον βλέπει σχεδόν ποτέ, αλλά τον ακούει τη νύχτα στο δάσος όταν βγάζει τις χαρακτηριστικές, εξαιρετικά δυνατές, τρομακτικές κραυγές του. Σ' αυτό εξάλλου οφείλεται και η «δαιμονοποίησή» του, αφού κατά τα άλλα δεν επιτίθεται ποτέ σε μας.
Την τελευταία δωδεκαετία ένας περίεργος καρκίνος που τον προσβάλλει στο πρόσωπο έχει μειώσει το συνολικό πληθυσμό κατά 80%, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολο αν το περίεργο αυτό είδος θα μπορέσει να διατηρηθεί στη ζωή. Είναι χρήσιμο για τον τουρίστα να γνωρίζει κάπως τη ζωολογία της Τασμανίας, γιατί, εκτός των περιπάτων του, θα τα... αντιμετωπίσει στα μενού των εστιατορίων, όπου πολύ συχνά προτείνεται wallaby στα κάρβουνα, ενώ το possum, σιγοβρασμένο στην κατσαρόλα (κρασάτο - με pinot noir), θεωρείται το εθνικό πιάτο του νησιού.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Πεζοποριες

Η πιο γνωστή διαδρομή πεζοπορίας είναι το περίφημο Overland Track που ξεκινάει από το Cradle Mountain στο βορρά και διασχίζει τα υψίπεδα του κέντρου του νησιού, με κατεύθυνση προς το νότο, μέχρι τη λίμνη St Clair. Η πορεία διαρκεί 5 - 7 μέρες, ακολουθώντας πολύ σφιχτό ρυθμό και προσφέρει ένα πληρέστατο «μενού» των φυσικών γνωρισμάτων της Τασμανίας: διάβαση λασπωδών εκτάσεων, αναρρίχηση σε κατακόρυφες πλαγιές, κρεμαστές γέφυρες που προξενούν ιλίγγους και για «γκραν φινάλε» βουτιά στο πυκνό δάσος της περίφημης κοιλάδας Cephissus Valley. Τα μονοπάτια συντηρούνται με υποδειγματικό τρόπο, όπως και τα 9 καταφύγια που συναντά κανείς καθ' οδόν.
Επειδή τα τελευταία χρόνια η διαδρομή έχει γίνει περιζήτητη και προκειμένου αυτή η συρροή τουριστών να μη «διαλύει» την προσεγμένη υποδομή, η διεύθυνση εθνικών δρυμών της Τασμανίας έχει επιβάλει «εισιτήριο εισόδου», καθώς και «κράτηση θέσεων», με σαφή δήλωση της ημερομηνίας εκκίνησης της πορείας για την περίοδο από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο. Επίσης, έχει οριστεί όλοι οι πεζοπόροι να ακολουθούν την ίδια φορά πορείας, για να μην καταστρέφονται τα μονοπάτια. Παρά την τόση οργάνωση τα καταφύγια στην περίοδο αιχμής είναι συνήθως γεμάτα και γι' αυτό είναι καλό να έχει κανείς μαζί του πλήρη εξοπλισμό κατασκήνωσης.
Συχνά, το Overland Track συνδυάζεται με μία επιπλέον ημερήσια πορεία στο πάρκο Walls of Jerusalem με τις εντυπωσιακές λίμνες και άλλες γεωμορφές που δημιούργησαν οι παγετώνες. Ωστόσο, εκεί που ο ξένος επισκέπτης συλλαμβάνει σε όλο της το εύρος την έννοια «απάτητη γη», είναι στον εθνικό δρυμό Southwest (τον μεγαλύτερο απ' όλους). Οι πιο δημοφιλείς διαδρομές είναι οι Port Davey Track και South Coast track (70 και 85 km αντίστοιχα, δηλαδή 6 - 8 μέρες πορείας). Το Southwest National Park έχει διατηρήσει την «παρθενία» του, επειδή καθ' όλη την ιστορία της αποίκισης της Τασμανίας εθεωρείτο ακατάλληλη περιοχή για διαβίωση και επειδή σήμερα, λόγω των ειδικών κλιματικών συνθηκών, ελκύει κυρίως μόνο τους πολύ φανατικούς του hiking.
Στο πάρκο Franklin-Gordon Wild Rivers, οι πεζοπόροι κατευθύνονται στην κορυφή Frenchman's cap (3 - 4 μέρες ανάβασης) και ως συμπλήρωμα στην παραμονή τους εδώ, επιλέγουν μια κρουαζιέρα στον ποταμό Gordon.
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Πρακτικα


Από τη Μελβούρνη στην Τασμανία, η απόσταση είναι 150 ν. μ. μέσω του Πορθμού Μπας.
ΜΕΤΑΒΑΣΗ
Από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών θα φτάσετε στο Hobart (κωδικός HBA) μέσω δύο ενδιάμεσων σταθμών και με διάρκεια πτήσης 31 - 38 ώρες, ανάλογα με το δρομολόγιο. Κάνοντας την κράτησή σας αρκετά νωρίς μπορείτε να ταξιδέψετε αεροπορικώς με την Emirates (Τ/210-93.33.400, Emirates | Welcome to Emirates.com), μέσω Ντουμπάι και Μελβούρνης με 1.455,55 με φόρους μετ' επιστροφής. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των περισσότερων διεθνών αεροπορικών εταιρειών που πετούν ώς το Σίδνεϊ ή τη Μελβούρνη, (Lufthansa, British, Singapore, Ολυμπιακές Αερογραμμές κ.ά.).Την πτήση από την Αυστραλία ώς την Τασμανία πραγματοποιεί η Qantas Airways (Qantas.com), με την οποία συνεργάζονται όλεςοι παραπάνω εταιρείες.
Εχετε όμως υπόψη σας ότι η τιμή των εισιτηρίων Αθήνα - Hobart εκτοξεύεται στα ύψη την περίοδο αιχμής (Δεκέμβριος - Απρίλιος). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες ορισμένων εταιρειών: Cheap flights - Jetstar Airways, Regional Express :: Home & Virgin Blue Home. Επίσης, από τη Μελβούρνη κάθε βράδυ, όλο το χρόνο, αποπλέουν πλοία για το Launceston (www.spiritof tasmania.com.au). Οι τιμές αλλάζουν ανάλογα με την εποχή.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Πληροφορίες σχετικά με την έκδοση τουριστικής βίζας θα πάρετε από την πρεσβεία της Αυστραλίας στην Αθήνα (Τ/210-87.04.000, Home - Australian Embassy). Για όλες τις χρήσιμες τουριστικές πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες www.discover tasmania.com, Parks & Wildlife Service - Home (πληροφορίες για τους εθνικούς δρυμούς κ.ά.) και Tasmanian Map Centre, Bushwalking, Nautical Charts, National Parks, Hobart, Cradle Mountain, Wineglass Bay όπου και θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή από χάρτες με τα μονοπάτια πεζοπορίας στα εθνικά πάρκα. χρησιμες πληροφοριες Τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν αριστερά όπως στην Αγγλία, ενώ η διαφορά της ώρας σε σχέση με την Ελλάδα είναι +7 ώρες. Τέλος, το νόμισμα της χώρας είναι το δολάριο Αυστραλίας. Σύμφωνα με την τρέχουσα αγορά συναλλάγματος:1 = 1,6 δολάρια Αυστραλίας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.677
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom