Ταϊλάνδη Πληροφορίες για Ταϊλάνδη

poised

Member
Μηνύματα
874
Likes
6.469
Γεια σας παιδιά!
Νομίζω ότι έχω καταλήξει σε πρόγραμμα και θα ήθελα να σας ρωτήσω πως σας φαίνεται.
το ταξίδι θα γίνει (?) Ιανουάριο
3 μέρες Μπανγκόκ
2 μέρες Ao Nang
2 μέρες Phi Phi Don
2 μέρες επιστροφή Ao Nang γιατί φεύγουμε από Krabi.
Η εναλλακτική που σκέφτομαι είναι 3 νύχτες Μπανγκόκ , 6 νύχτες Ao Nang.
Γενικά αυτές θα είναι οι καλοκαιρινές μας διακοπές οπότε θέλουμε να ξεκουραστούμε αλλά να κάνουμε και κάποια πράγματα όπως το καταφύγιο ελεφάντων όταν θα είμαστε Ao Nang ή κάποια άλλη χερσαία δραστηριότητα.
Πως σας φαίνεται; Θεωρείτε ότι είναι υπερβολή δύο νύχτες Phi Phi ή να πάμε με εκδρομή από Ao Nang και να μην μείνουμε καθόλου;
Το μόνο που δεν μπορεί να αλλάξει είναι το που πάμε και από που φεύγουμε όλα τα άλλα αλλάζουν προς το παρόν.
Για το κο πι πι αν θες να ξεκουραστείς στις διακοπές σου τότε είναι πολύ ευχάριστα και έχει διαφορετικές παραλίες που πας με τα πόδια γύρω γύρω στο νησί. Θυμάμαι να έχει αρκετά πιο τσιμπημένες τιμές από αλλού και υπερβολικό τουρισμό αλλά υποθέτω το βράδυ θα είναι πολύ πιο ήσυχα.
 
Μηνύματα
135
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλησπερα διοργανώνουμε ταξίδι τέλος οκτωμβρη για Ταϋλάνδη. Θα ήθελα αγαπημένα ξενοδοχεία. Μέρη και περιοχες- αξιοθέατα που Οποσδηποτε πρέπει να πάμε από τις προσωπικές σας εμπειριες. Ταξίδι 2 εβδομάδες 🤍

Καλημέρα! Με το καλό το ταξίδι σας στην όμορφη Ταϊλάνδη. Θεωρώ(με βάση την δική μας εμπειρία) πως πρώτη στάση σας πρέπει να είναι η Bangkok. Ιδανικά κλείστε πήγαινε/έλα εκεί. Και μετακινήστε στην χώρα με εσωτερικές πτήσεις (πχ Κραμπι Phuket).Η πτήση για Koh Samui απευθείας και απο εκεί Koh Phangan..
Παράδεισος η Ταϊλάνδη έχει πάρα πολλά πράγματα να κάνεις!
 
Μηνύματα
135
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Είχα την αίσθηση ότι το Κράμπι με το Ao Nang είναι πιο κοντά.
Έτσι όπως τα λες μπορεί να μείνω 1-2 νύχτα Κράμπι και να πάω στο ναό και ίσως τίποτα άλλο χερσαίο και τις άλλες 4 νύχτες Railay και Αo Nang. Από όσο μπορώ να καταλάβω και από αυτά γίνονται εκδρομές με βάρκες.
Καλημέρα! Η Ao Nang απο το Krabi είναι 20'. Όπως σου έγραψαν και τα παιδιά δεν λέει κάτι σαν πόλη. Ao Nang σου λύνει τα χέρια απο την άποψη του ότι είναι πολύ τουριστικά και έχεις επιλογές. Και να παζαρέψεις(καλά παντού παζαρεύεις στην Ταϊλάνδη 😆)για περισσότερες επιλογές φυσικά για tour και τα πάντα απο μαγαζιά φαγητό ψώνια κτλ. Όπως σου είπαν επίσης (κάτι που δεν κάναμε) θεωρώ αξίζει τρέλα να μείνεις έστω ένα βράδυ Railay
 
Μηνύματα
135
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλησπέρα σε όλους σας!

Θα πάω για πρώτη φορά Ταϊλάνδη (και γενικά πρώτη φορά Ασία). Συνολικά 14 νύχτες:
- 2 Μπανγκοκ
- 7 Τσιανγκ Μάι
- 5 Πουκέτ
Σε γενικά πλαίσια έχω βρει τι θέλω να κάνω στους 2 πρώτους προορισμούς (φυσικά ευπρόσδεκτο όποιο tip), αλλά έχω κάποια κενά για το Πουκέτ που όποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα. Δεν θα νοικιάσουμε σκούτερ ή αμάξι, οπότε θα κινούμαστε με μέσα, τουκ τουκ, ταξί, songthaew, κτλ. Οπότε, αρχικά που μου προτείνετε να μείνουμε για να είναι εύκολες οι μετακινήσεις (εντός νησιού αλλά και για μονοήμερες σε άλλα νησιά); Έλεγα 3 νύχτες στην πόλη του Πουκέτ (αλλά κάπου διάβασα ότι οι συγκοινωνίες είναι μέχρι τις 17:00 - αν ξέρει κάποιος να ενημερώσει) και τις άλλες 2 σε κάποια παραλία, που να βολεύει σχετικά πάλι για τις μετακινήσεις.
Καλημέρα! Έχεις κλείσει τις διανυκτερεύσεις που αναφέρεις παραπάνω; Πουκετ αν θέλεις νταβαντουρι και να είσαι κεντρικά (με ότι αυτό συνεπάγεται) να τα έχεις όλα στα πόδια σου κτλ. Μείνε Patong. Αλλιώς ωραία είναι και Karon και Kata. Εμείς είχαμε νοικιάσει σκουτερακι δεν είδα καθόλου για συγκοινωνίες. Μονοήμερες για άλλα νησια κλείνεις σε πρακτορεία στον δρόμο. Υπάρχουν και σταντ στην μέση του δρόμου, μέσα μαγαζιά κτλ κτλ που κάνουν αυτή την δουλειά. Συγκρίνεις τιμές βλέπεις με τί σκάφος σε πάνε κτλ. Σε παίρνουν απο το ξενοδοχείο και σε γυρίζουν το απόγευμα. Κατά μέσο όρο βγαίνεις 30€ το άτομο για ολοήμερο τουρ με φαγητό νερά αναψυκτικά φρούτα κ.α
 
Μηνύματα
135
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Γεια σας

Γνωρίζετε αν χρειαζεται ταξιδιωτική ασφάλεια και βίζα για Ταίλάνδη ; (το διαβατήριο μου λήγει Σεπτέμβρη του 2023 με ταξίδι γενάρη-φλεβαρη του 2023)
εκλεισα ενα μονό εισιτήριο με τη σκουτ και θελω να κλείσω ενα αλλο απο go to gate αλλα η ταξιδιωτική τους ασφάλεια ισχύει για 14 μερες (45€) ενω εγω θα κάτσω 20 μέρες.

Η ρέβολουτ έχει βάλει την ταξιδιωτική ασφάλιση στο prenium k metal πρόγραμμα αρα δε μπορω να τη χρησιμοποιήσω. Γνωρίζετε κάποια άλλη κάρτα τράπεζας που να προσφέρει ταξιδιωτική ασφάλεια σα της ρεβολουτ; Απ ότι είδα οι ασφαλιστικές στην Ελλάδα ζητάνε παρα πολλά χρήματα για να καλύψουν το ταξίδι. Η ρεβολουτ ζήταγε 2-3 € / μέρα για 2 ατομα

ευχαριστώ
Καλημέρα! Το 2019 που ταξιδέψαμε εμείς ήθελαν βίζα. Την συμπληρώσαμε λίγο πριν προσγειωθούμε
 

Marinetta

Member
Μηνύματα
326
Likes
2.304
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Για το κο πι πι αν θες να ξεκουραστείς στις διακοπές σου τότε είναι πολύ ευχάριστα και έχει διαφορετικές παραλίες που πας με τα πόδια γύρω γύρω στο νησί.
Ναι αυτό ακριβώς θέλω έστω για δύο μέρες να πηγαίνω με τα πόδια και να μην χρειάζεται να μπαίνω σε κάποιο μέσο.

Ao Nang σου λύνει τα χέρια απο την άποψη του ότι είναι πολύ τουριστικά και έχεις επιλογές.
Γι αυτό την επέλεξα γιατί από αυτά που διάβασα έχεις πολλές επιλογές εκεί.

Όπως σου είπαν επίσης (κάτι που δεν κάναμε) θεωρώ αξίζει τρέλα να μείνεις έστω ένα βράδυ Railay
Θα το ήθελα και γω επειδή όλοι είπατε ότι είναι η πιο όμορφη παραλία αλλά όπως είπα θέλω και να ξεκουραστώ και 4 ξενοδοχεία μέσα σε 9 βράδια είναι ήδη πάρα πολλά.
 

tasos geo

Member
Μηνύματα
22
Likes
23
Καλησπερα , μπορειτε να μου πειτε αν χρειαζεται καποιου ειδους εμβολιο για την χωρα??αν κατι ειναι απαραιτητο η εστω προληπτικα??Επισης για την εισοδο στην χωρα χρειαζεται βιζα??
 

Яна

Member
Μηνύματα
262
Likes
288
Καλησπερα , μπορειτε να μου πειτε αν χρειαζεται καποιου ειδους εμβολιο για την χωρα??αν κατι ειναι απαραιτητο η εστω προληπτικα??Επισης για την εισοδο στην χωρα χρειαζεται βιζα??
Όχι. Όχι. Όχι.
 

tasos geo

Member
Μηνύματα
22
Likes
23
Καλησπερα στην ομαδα.μετα το τελευταιο roadtrip στην τουρκια ερχεται η ωρα για το επομενο ταξιδι.Σκεφτομαι με την γυναικα μου να παμε αλλαγη χρονου Ταυλανδη.σκεφτομαστε να διαθεσουμε 20 μερες καθαρες στο περιπου.Ακομα δεν εχουμε δει ολα τα μερη και αξιοθεατα και θα ηθελα την γνωμη σας.
1)Αλλαγη χρονου και γενικα εκεινες τις μερες θα ειναι ωραια απο αποψη κοσμου-καιρου??θα γινεται παντου χαμος η θεωρειτε θα ειναι νορμαλ?μιλαμε για τελος δεκεμβριου μεχρι μεσα γεναρη.
2)πτησεις δεν εχουμε κλεισει ακομα βλεπουμε τι μας συμφερει πιο πολυ να φθασουμε μπανκονγκ η πουκετ πρωτα. ???
3)μια αρχικη ιδεα.μπανκονγκ 3 μερες.κο σαμουι 5 μερες. ko pha ngan 2 μερες. πουκετ 4-5 μερες. phi phi 2 μερες.chiang mai 3 μερες. τι λετε???
4) εχουμε δει για full moon party στο ko pha ngan αρχες γεναρη.εχει παει καποιος εχει εικονα αν αξιζει??λεμε να το σχεδιασουμε ετσι ωστε αρχες π ειναι το παρτυ να ειμαστε εκει.
5)Οποιος εχει εικονα πως θα χωριζε τις 20 μερες στην χωρα??υποψην θελουμε και αντεχουμε να βλεπουμε αρκετα μεσα στην μερα, θελουμε και το αραλικι μας σε καμια παραλια.τωρα για νυχτερινη ζωη κανα ποτο χαλαρα οχι παρτυ μεχρι το πρωι.
Ευχαριστω για τον χρονο σας....
 
Μηνύματα
135
Likes
261
Επόμενο Ταξίδι
Κεντρική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλησπερα , σχετικα με τις συναλλαγες ειναι καλυτερα μετρητα ή ρεβολουτ;
Μετρητά για να κάνεις παζάρι.. Revolut υπάρχει θέμα στο forum για να δείς αναλυτικά χρεώσεις κτλ
 

stafos30

Member
Μηνύματα
41
Likes
98
Σιγουρα μετρητα. Οι Ταιλανδοι λατρευουνε τα μετρητα και το παζαρι ειναι στην
κουλτουρα και στην καθημερινοτητα τους.
Επισης θα διαπιστωσεις και συ πως σε πολλες μικροσυναλλαγες στους δρομους
δεν υπαρχει η δυνατοτητα να πληρωσεις με καρτα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.719
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom