Καμπότζη Λάος Ταϊλάνδη Ποδοπατημένη Ασία (Λάος - Καμπότζη και μια στάλα Ταϊλάνδη)

Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ωκεανία
Ποτέ ξανά!

Ποτέ!

Μας τελείωσε η Ασία λέμε!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΣΙΑ!

Ρε, Η ΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΕΘΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!

Κάπως έτσι τελείωσε αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι που θα μείνει στην ιστορία για τις ανελέητες μετακινήσεις του, τα χειρότερα καταλύματα που έχει συναντήσει άνθρωπος, κάθε λογής απάτες, ένα εξωτικό μέρος, μια υπέροχη φιλία και μπυροποσίες σε βαθμό αλκοολισμού.

Πως άρχισε όμως;

Θα πρέπει να πάμε λίγο πίσω, στο σωτήριο έτος του 2013 συγκεκριμένα, που σηματοδότησε το πρώτο μας ταξίδι εκτός Ευρώπης. Ξεκίνησε κάπου στην Koh Phangnan, μόλις λίγα μέτρα από εκεί που σκάει το κύμα, σε ένα μικροσκοπικό μπιτς μπαρ περιστοιχισμενο από κοκοφίνικες, στο χείλος μιας χρυσαφένιας αμμουδιάς μια νύχτα χωρίς φεγγάρι.

Εκεί υπό τους ήχους ρέγγε μουσικής, τριζονιών και ερωτικά καλέσματα γκέκων, συναντάμε τους ήρωες της ιστορίας μας, σαφώς νεότερους με όλη την αθωότητα δυο παρθένων ταξιδευτών, ξυπόλυτους και μεθυσμένους από Μαϊ Ταϊ, να παρακολουθούν μια συζήτηση μεταξύ θαμώνων που μιλούν για κάποιους backpackers που είχαν αναχωρήσει πρόσφατα από το νησί.

- Ο Μάουρο πέρασε τα σύνορα για Λάος από το Νογκ Κιάο. Θα μείνει αρχικά στην Βιετιέν και μετά θα ξεκινήσει για το Βαν Βιένγκ και την γαλάζια λίμνη.

- Η Σάρα; Η Σάρα θα μείνει στην Σιέμ Ρίπ. Αποφάσισε να περάσει ένα μήνα στην Καμπότζη να μελετήσει την αρχιτεκτονική της αυτοκρατορίας των Χμέρ και την ιστορία του Άνγκορ Βατ.

Στα αυτιά τους αποτυπώθηκαν αυτά τα ονόματα των προορισμών, που φάνταζαν τόσο εξωτικά με άκουσμα τόσο λαχταριστό που τους καλούσε για τα επόμενα χρόνια σαν το τραγούδι των σειρήνων. Επίσης, επειδή η μνήμη πολλές φορές λειτουργεί επιλεκτικά, ενίοτε και απατηλά, η γράφουσα και ο σύντροφος της επέλεξαν να θυμούνται αποσπασματικά αυτή την συζήτηση. Γιατί η πραγματική συζήτηση βλέπετε είχε κυλήσει κάπως έτσι:

- Τον Μαούρο τον έκλεψαν στα σύνορα για Λάος, στο Νονγκ Κιάο. Περιμένει στην Βιετιέν να του στείλει έμβασμα ο πατέρας του για να πάει στο Βαν Βιένγκ. Να έχει για να πίνει μπύρες όλη μέρα στην γαλάζια λίμνη.

- Η Σάρα ξεπέρασε την δηλητηρίαση; Ένα μήνα στην Σιέμ Ρεπ, όλο άρρωστη είναι. Θέλει λέει να μελετήσει την αρχιτεκτονική των Χμέρ και ούτε το Άγκορ Βατ δεν έχει κατορθώσει να δει ακόμα.

Μια ανάμνηση λοιπόν, με γεύση Μαϊ Ταϊ, οδήγησε το αγαπητό ζεύγος μια γκρίζα μέρα του Φλεβάρη του 2017 στο Ελ. Βενιζέλος με τα μπακπάκ στη πλάτη. Εκείνης ήταν κλεμμένο από τον αδερφό της, ένα άθλιο μαύρο camper στολισμένο με 10 λουκέτα. Εκείνου αξιοπρεπές, Vaude, δώρο της αγαπημένης του. Από προετοιμασίες ως συνήθως είχαν αρκεστεί στα βασικά. Πτήση μετ' επιστροφής με Qatar Αθήνα - Μπανγκόκ, στην προνομιακή τιμή των 550 ευρώ κατ' άτομο, κλεισμένο από προσφορά προ ενός μηνός από την ημερομηνία εκκίνησης. Μία ακόμα πτήση one way από Louang Prabang για Siem Rep, με Vietnam airlines στην καθόλου προνομιακή τιμή των 120 ευρώ έκαστος, κλεισμένη τελευταία στιγμή. Η μετακινήσεις από τη Μπανγκόκ στη Λουάνγκ Παρμπάνκ και από τη Σίεμ Ρεπ στη Μπανγκόκ στην καλή διάθεση του Βούδα. Από διανυκτερεύσεις, μόλις μία επιβεβαιωμένη από τις 16 στο σύνολο, για το πρώτο βράδυ στην Μπανγκόκ. Για όλα τα υπόλοιπα, ένας δανεικός οδηγός lonely planet από αγαπημένο και πολυταξιδεμένο μέλος του όμορφου φόρουμ Travelstories.gr.



Η τύχη του ταξιδιού κρίθηκε στα πρώτα μόλις λεπτά που το ζεύγος εισέβαλε στο αεροδρόμιο.

- ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΩΡΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ; (αλλόφρων σύντροφος, δεν τα πάει καλά με τις αναμονές)

- Λυπούμαστε πολύ για την ταλαιπωρία. Τουλάχιστον δεν επηρεάζει το δεύτερο μέρος της πτήσης σας. Η αναμονή σας στη Ντόχα θα είναι μόλις τεσσεράμισι ώρες. (υπομονετική υπάλληλος του Ελ. Βελιζέλος)

- Δικαιούμαστε τίποτα; Γιατί διάβασα ότι αν έχουμε καθυστέρηση δικαιούμαστε αποζημίωση, σωστά; (Εγώ, γνωστή και ως μετεμψύχωση του Σκρούτζ Μακ Ντακ)

Με 2 κουπόνια αξίας 10 ευρώ για σίτιση αναχωρήσαμε από τον γκισέ αποχαιρετώντας τα μπάκπακ μας στο check-in.

Ο σύντροφος συνέχιζε να μουρμουρίζει ακατάληπτα: "τέσσερις ώρες εδώ, τεσσεράμισι εκεί, πες πέντε, τρεισήμιση ως τη Ντόχα, πες τέσσερις, εξίμισι ώρες ως τη Μπανγκόκ, πες εφτά μας κάνουν , όχι κάποιο λάθος κάνω, ΟΧΙ, αποκλείεται να έχουμε 19 ώρες ταξίδι μπροστά μας!"

Οι πρώτες τέσσερις ώρες βέβαια πέρασαν γρήγορα. Χρησιμοποίησαν τα κουπόνια τους για να φάνε στο εστιατόριο που τους υπέδειξαν, εξερεύνησαν το αεροδρόμιο - το ξέρατε ότι έχει ένα μίνι μουσείο στον πάνω όροφο; - και κυρίως απόλαυσαν για λίγο ακόμα την γλυκιά αναμονή της αναχώρησης στο προπύργιο της εξόδου τους. Αυτή την γαργαλιστική αίσθηση του αγνώστου να σου κλείνει το μάτι καθώς τα νυχτερινά φώτα του αεροδιάδρομου τους οδήγησαν στην πύλη ενός ακόμα ταξιδιού, όπου τα πάντα είναι πιθανά.

Τα αεροδρόμια μοιάζουν με χρονοκάψουλα. Από τον έλεγχο των διαβατηρίων βαφτίζεσαι ταξιδιώτης. Έχεις ήδη εισέλθει στην ιστορία του ταξιδιού σου. Ένας καφές, το τσιγάρο στο καπνιστήριο, οι τσίχλες για την πτήση, η αναμονή στην πύλη και η ρουτίνα σου έχει ξεχαστεί, το σπίτι σου μοιάζει μακρινό, οι άβολες θέσεις σου θυμίζουν ότι θα κάνεις μέρες να ξαπλώσεις στον καναπέ σου. Το μυαλό σου μπαίνει στο τώρα, ξεχνάς το παρελθόν - δεν μπορείς να επιστρέψεις, αγνοείς το μέλλον - γιατί δεν γνωρίζεις με τι αισθήσεις να το ντύσεις. Το αεροδρόμιο σε καλωσορίζει στο τώρα!

Οι 3,5 ώρες μέχρι το Κατάρ, χωρίς ατομικό entertainment screen - προς μεγάλη απογοήτευση και των δυο τους - κύλησαν ανεκτά. Οι 4,5 ώρες αναμονής στη μεταμεσονύκτια Ντόχα, μαρτυρικά. Ήθελαν να 'ξεραν, ποιος μ*&@%$! αποφάσισε να εγκαταστήσει τα καθίσματα αναμονής τύπου σεζ λονγκ, τα οποία λιμπιστίκαν από το διαφημιστικό βίντεο της Κατάραhospitality, πίσω από έναν ... παιδότοπο;;; Εκτός από το γεγονός ότι κόντεψε να ξημερώσει μέχρι να τις ανακαλύψουνε, με το που απλώνουν την αρίδα τους, ξεκίνησαν τα σούρτα φέρτα των πρωινών πτήσεων και ο παιδότοπος γέμισε. Παιδικές φωνούλες κάθε εθνικότητας και θρησκείας ενώθηκαν με κοινή γλώσσα το παιχνίδι, κάνοντας τον ύπνο αδύνατο και τα νεύρα τσατάλια. Καφές, τσιγάρο και μια ανατολή στην Ντόχα.

"Εξήμισι ώρες μείνανε, θα κοιμηθούμε στην πτήση.¨σκέφτηκαν και με βήματα βαριά κίνησαν για την πύλη τους.

Στην πτήση Ντόχα - Μπανγκόκ ο ήλιος είχε ανατείλει για τα καλά, δεν ήξεραν αν πρέπει να φάνε δείπνο ή πρωινό. Με μάτι γλαρό χαζευάν το entertainment screen ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες, με μια φρεσκάδα στη μάπα τιτίβιζαν χαρούμενοι κάνοντας πασιφανές ότι ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!


Hamad Airport Doha ... και γάτες!
 
Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ωκεανία
24 hours in Bangkok

Νύχτα πια το αεροσκάφος κύλισε σε Ταϊλανδέζικο έδαφος. Από το αεροπλάνο, αλλάξαν στα καλοκαιρινά τους ρούχα, στοιβάζοντας μπουφάν, φούτερ και τζιν παντελόνια στα σακίδια της πλάτης τους, τα οποία δεν θα ξαναχρησιμοποιούσαν μέχρι την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο εκείνη κοντοστάθηκε καλωσορίζοντας την ζέστη στο κορμί της σαν εναγκαλισμό ενός παλιού μα αγαπημένου εραστή.

" Γύρισα. Κράτησα την υπόσχεση μου." ψιθύρισε στα νυχτερινά φώτα της μεγαλούπολης και εκείνα τρεμόπαιξαν από τη συγκίνηση στα μάτια της.

Στη διαδρομή μέχρι το χόστελ η κούραση, αν και χειροπιαστή, έδωσε χώρο στον ενθουσιασμό καθώς συναντούσαν ξανά τα γνωστά τους μονοπάτια.

"Δεν έχει νόημα να ξεκουραστούμε, θα κοιμηθούμε μια και έξω για βράδυ" αποφάσισαν και αναχώρησαν με βήματα γοργά για τον δρόμο των backpackers, την αμαρτωλή Khao San.

Στην Khao San επικρατούσε το γνωστό χάος. Τα ντεσιμπέλ να βαράνε από μαγαζιά, σταντ και κάθε λογής επιχείρηση. Μυρωδιές από street food και αλκοόλ. Πολύχρωμες επιγραφές νέον να φωτίζουν άσχημα κτίρια. Τουρίστες τάβλα να απολαμβάνουν foot masage. Δυτικά φρικιά με πολύχρωμα ρούχα και μαλλιά έμοιαζαν να είχαν παραμείνει εκεί από το 2013, (ίσως και το 1998). Το ίδιο και οι φύλαρχοι με αψιδωτά καπέλα που πουλούσαν βραχιόλια. Οι Κινέζοι με τα σέλφι στικ είχαν πολλαπλασιαστεί. Οι τουκτουκτζήδες και κράχτες καλούσαν για ping pong show (εσείς που χαμογελάτε κάτι ξέρετε ) στις θέσεις τους. Και αυτό είναι μόλις ένα δείγμα από από το μωσαϊκό πληθυσμών που ανεβοκατέβαινε φασαριόζικα τον δρόμο. Και εκεί που το αγαπητό ζεύγος χαρούμενο μπερδεύτηκε μέσα στο πολυπολιτισμικό λεφούσι, συνέβη το αδιανόητο:

"Τι έπαθες και κοιτάς πίσω;" (η αφεντιά μου, ανυποψίαστη)

"Μου τσίμπησαν τον κώλο.¨ (σύντροφος κόκκινος και αμήχανος)

"Ποιος; Κανένα lady boy;"

"Δυο Αγγλίδες ήταν..."

" Που;;; Δείξ' τες μου τώρα." (στις μύτες των ποδιών με στήθος ορθωμένο σαν πέρδικα)

"Δεν πειράζει, έλα ξεκόλλα."

"Που είναι; Δεν βλέπουν οι λυσσάρες ότι συνοδεύεσαι; Ήταν μεγαλόσωμες;"

"Πιτσιρίκες ήταν, έλα, δεν τις βλέπω, πάμε να προχωρήσουμε."

"Αν κάποιος μου έπιανε τον κώλο μου έτσι θα το άφηνες; Θα τις σκίσω! Φαινόντουσαν δυνατές;"

"Μεθυσμένες ήταν, μην κάνεις σκηνή, ξέχνα το."

"Αν τις ξαναδείς να μου το πεις. Ήταν δυο σίγουρα;"

"Ναι, από ένα κωλομέρι η καθεμία τσίμπησε.¨

"Πάμε πίσω τώρα! Πως τις έκοψες; Τις έχω;¨

"Τις έχεις και με ένα χέρι δεμένο. Προχώρα!"

¨Και ήταν όμορφες ή άσχημες;"

"...."

"ΘΑ ΤΙΣ ΣΚΟΤΩΣΩ!"

Το ατυχές αυτό γεγονός δεν άλλαξε ιδιαίτερα τα πλάνα τους. Το σχέδιο της συγχισμένης ηρωίδας σας βέβαια ήταν να κλείσει την βραδιά με ένα κοκτέιλ στο sky bar (άντε πάλι). Ο σύντροφος πρότεινε να το αφήσουνε για την επιστροφή τους στην Bangkok και να βρούνε επιτέλους κάτι να φάνε γιατί ούτε που θυμόντουσαν πότε και πού ήταν η τελευταία φορά που έβαλαν κάτι στο στόμα τους. Έτσι αποχωρίσαν από την πολύβουη λεωφόρο και ανηφορίσαν προς την γειτονιά του χόστελ όπου είχαν εντοπίσει κάνα δυο όμορφα εστιατόρια μόλις μερικά μέτρα από το κατάλυμα τους. Και ευτυχώς που ήταν κοντά, γιατί ούτε κοκτέιλ, ούτε μια chang δεν προλάβαν να πιούνε. Το τζετ λανγκ και η αλλαγή θερμοκρασίας έστειλαν την συγγραφέα εκτάκτως στο δωμάτιο και η υπόλοιπη βραδιά πέρασε με αγκαλιά την λεκάνη να αποχαιρετά ένα ένα τα αεροπορικά γεύματα της Qatar airlines. Ο σύντροφος, διακριτικός, αφού τσάκισε 5 τοστάκια από το κοντινό 7eleven την έβγαλε παρέα με τους υπαλλήλους του χόστελ. Όταν γύρισε στο δωμάτιο τη βρήκε μισολιπόθυμη και σαν παγωμένη συναγρίδα καθώς για να ξεπεράσει το σοκ της αλλαγής της θερμοκρασίας είχε βάλει το αιρκοντίσιον στους 13 βαθμούς κελσίου.


Khao San Road "We are BACK baby"
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Καλως την !!
Περιμενω πως και πως τη συνέχεια .....
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
ωπααααααααα ωραια τελειωνει ο Οκτωβρης και θαχουμε πολυ διαβασμα..
 
Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ωκεανία
Mπούρκα απο δω και πέρα ή στις στέπες της Μογγολίας
Τι τα θές παντού υπάρχει μια Αγγλίδα, με Κινέζους και Αγγλίδες έχει γεμίσει ο τόπος!
Έχεις δίκιο αγαπημένε μου χοιρινέ ταξιδευτή! Μπούργκα θα του βάλω!!! :haha::haha::haha:
 
Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ωκεανία
ωπααααααααα ωραια τελειωνει ο Οκτωβρης και θαχουμε πολυ διαβασμα..
Είδες, με τη βροχή επέστρεψα!!! Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν μερικοί μήνες να ξεπεράσω αυτό το ταξίδι ώστε να μπορέσω να το αποτυπώσω με αντικειμενικότητα! Αλλιώς η ιστορία μου θα ήταν απλά μια γραμμή: "Ποτέ ξανά Ασία!";) :haha::haha:
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Μα ... μου λείψατε! Τι βλέπω Βιετνάμ και Καμπότζη στα πλάνα; Ποδοπατάς και εσύ;;; ;):clap:
Χαχα δυστυχως ποδοπατηθηκα περυσι τον Οκτωβριο σε Βιετναμ - Καμποτζη και λίγο Μπανγκοκ !!
Απλά εχω αμελησει να ενημερωσω το αβαταρ ....

Περιμένω την ιστορια σου γιατι κάτι μου λεει οτι θα συμφωνησουμε ....εχω παει αρκετες φορες παλιά Ασια αλλά περυσι τα βρηκα πολύ αλλαγμένα τα πράγματα (προς το χειροτερο )
 

whoknows

Member
Μηνύματα
742
Likes
2.228
Επόμενο Ταξίδι
Στο φεγγαρι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στο κεντρο της Γης
θα επανελθω στην ιστορια σου οταν βρω λιγο χρονο..αλλα για το delay που ειχατε..η οδηγια ειναι οτι για οποιοδηποτε διαδρομη που ξεκιναει η τελειωνει σε ευρωπικο εδαφος, εναξαρτητος των stopover, και εχει delay ανω 3ωρων ειτε στην αναχωρηση, ειτε στην τελικη αφιξη δικαιουσε αποζημιωση.

Παρακατω θα βρεις τα ποσα

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_en.htm

Capture.PNG


δεδομενου οτι η πτηση απο αθηνα για ντοχα ειναι κατι λιγοτερο απο 3000 χλμ, δικαιουστε απο 400ευρω εκαστος λογω της καθυστερησεις. προσωπικα, - με turkish που πεταω συχνα - οποτε ειχα τετοια θεματα με delays παντα πληρωναν.
 
Μηνύματα
301
Likes
1.820
Επόμενο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ωκεανία
θα επανελθω ....
ειχα τετοια θεματα με delays παντα πληρωναν.
@whoknows ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση! Δυστυχώς (ή ευτυχώς) η καθυστέρηση δεν αφορούσε το final destination αλλά τον χρόνο transit καθώς θα είχαμε 9 ώρες αναμονή στην Ντόχα κανονικά - αλλά τελικά μας βγήκε 4 ώρες αναμονής στην Ελλάδα και 5 στην Ντόχα - δηλαδή το δεύτερο μέρος του ταξιδιού και ο χρόνος άφιξης στον τελικό μας προορισμό δεν επηρεάστηκε καθόλου.
Το μεγαλοφυές μας σχέδιο όταν κλείσαμε τα εισητήρια, ήταν να ζητούσαμε διανυκτέρευση, καθώς με την Qatar αν έχεις περισσότερες από 8 ώρες αναμονή σε transit, δικαιούσαι δωρεάν διαμονή, εφόσον δεν υπάρχει άλλη πτήση η οποία αναχωρεί μέσα σε αυτό το διάστημα για τον τελικό προορισμό σου (ή τουλάχιστον αυτό ήταν σε ισχύ αρχές του 2017) και να περνάγαμε την νύχτα μας VIP :p ... και τελικά την πατήσαμε ...
Κατά τα άλλα ντρέπομαι οικτρά που έχω μείνει πίσω με αυτήν την ιστορία :cry::cry:... Θα προσπαθήσω να επανέλθω σύντομα, γιατί με κάνει στα αλήθεια χαρούμενη να καταγράφω τις μνήμες μου και να τις μοιράζομαι εδώ μέσα ... και νομίζω το είχα ξεχάσει λιγάκι αυτό το συναίσθημα ...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.598
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom