Ποιότητα και Κόστος ζωής στη Μελβούρνη

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εγώ πιστεύω είμαι η μικρή της παρέας!Έχω όνειρο να ζήσω μόνιμα στην Μελβούρνη !Σκέφτομαι να πάω κατευθείαν για σπουδές εκεί μόλις τελειώσω το λύκειο,και δεν ξέρω σχεδόν τίποτα..Ούτε για το τι παίζει με την visa,ούτε για το εκπαιδευτικό σύστημα και θα ήθελα αν μπορείς να με ενημερώσεις! Επίσης,ένας φοιτητής θα τα έβγαζε πέρα μόνος του εκεί;
Πώς σου ήρθε αυτό; (πέραν αυτού που λέει ο panpan :icon_mrgreen:)

Αν έρθεις για σπουδές είναι καλή περίπτωση με την έννοια ότι μετά είναι πιο "εύκολο" να βρεις δουλειά. Τα πανεπιστήμια εδώ είναι αρκετά καλά, κατά σειρά τα τρία καλύτερα είναι το Melbourne University, το Monash που είναι και το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στο νότιο ημισφαίριο, και το RMIT. Όσο για το αν ένας φοιτητής τα βγάζει πέρα, υποθέτω εννοείς οικονομικά; αυτό εξαρτάται από το αν έχεις τα λεφτά που απαιτεί η φοιτητική ζωή εδώ, δίδακτρα+διαμονή είναι αρκετά ακριβά, δε "βγαίνουν" με part time δουλειά που μπορεί να κάνει ένας φοιτητής.

Τι θέλεις να σπουδάσεις;
 

mairaki_

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Νομική,βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να σπουδάσω εδώ και να πάω εκεί μετά..αλλά η νομική είναι περίεργος τομέας για να βρεις δουλειά στο εξωτερικό..
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.394
Likes
14.336
Νομική,βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να σπουδάσω εδώ και να πάω εκεί μετά..αλλά η νομική είναι περίεργος τομέας για να βρεις δουλειά στο εξωτερικό..
Η νομική δεν χωρίζεται χονδρικά σε Αγγλοσαξωνικό(Αγγλία -ΗΠΑ-φαντάζομαι και Αυστραλία) και Ρωμαϊκό δίκαιο(Ελλάδα,Ιταλία,Γερμανία,Γαλλία κτλ);
Αν κάνεις προπτυχιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές εκεί γιατί να μην μπορείς να βρείς δουλειά;
Δεν είμαι ειδικός,ερωτήσεις κάνω και εγώ...
 

iridra

Member
Μηνύματα
78
Likes
29
Καλημέρα :)
Defkalion σε ευχαρίστουμε για όλες τις πληροφορίες που έδωσες. Εύχομαι όλα να σου πάνε ακόμα καλύτερα!!
Ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με την απόφασή σου να προτιμήσεις την Αυστραλία. Το έκανες για όλους τους παραπάνω λόγους που ανέφερες ότι σου αρέσουν εκεί; Επειδή είχες την πρόταση για δουλειά; Με ποιό κριτήριο επέλεξες Αυστραλία και όχι για παράδειγμα κάπου στην Ευρώπη από την στιγμή που δεν είχες και κανέναν εκεί όπως κατάλαβα. Λογικά είχες την δυνατότητα να βρεις δουλειά σε πολλές μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη που προσφέρουν την ίδια (νομίζω) ποιότητα ζωής/εκπαίδευσης που όμως ταυτόχρονα είναι και πιο φθηνή η ζωή αλλά και πιο κοντά στην Ελλάδα. Όσο να πεις όταν θα θες να έρθεις για διακοπές, να δείς συγγενείς και φίλους, είναι πιο εύκολο. Συν ότι σε όποια χώρα βρίσκεσαι στην Ευρώπη μπορείς να ταξιδέψεις και να δεις γειτονικές χώρες εύκολα.
Ελπίζω να μην σε κούρασα με την πολλές ερωτήσεις.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δεν το έκανα γιατί μου αρέσει εδώ, αφού όταν αποδέχθηκα την πρόταση για δουλειά δεν είχα ξανάρθει ποτέ στην Αυστραλία, ούτε καν για ταξίδι αναψυχής. Όλα όσα γράφω στα κείμενά μου τα είδα αφού ήρθα.

Η Ευρώπη έχει δύο πολύ μεγάλα μειονεκτήματα, πρώτον τη γλώσσα που πρέπει να ξέρεις για να πας στην εκάστοτε χώρα (και εγώ μιλάω μόνο αγγλικά και γαλλικά), και δεύτερον οι μισθοί στις περισσότερες χώρες δεν είναι και τόσο καλοί όσο πίστευα. Επιπλέον, το ότι η ποιότητα ζωής και εκπαίδευσης ειναι ίδια με την Αυστραλία πώς το έχεις συμπεράνει; Δεν έχω ζήσει σε χώρα της Ευρώπης, αλλά έχω την αίσθηση ότι η ποιότητα ζωής στις περισσότερες χώρες θα απέχει αρκετά από αυτήν της Αυστραλίας, ειδικά όσον αφορά ευκαιρίες για εργασία, κοινωνική συνείδηση κλπ.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το ότι οι προτάσεις που είχα από την Ευρώπη δεν ήταν καλές (μισθοί χαμηλοί, θέσεις όχι αντίστοιχες με αυτό που έψαχνα), με έκαναν να μην συνεχίσω τη ζωή μου στην Ευρώπη. Οι μόνες ρεαλιστικές περιπτώσεις που είχα βρει για δουλειά ήταν στις ΗΠΑ, τον Καναδά και αυτήν που τελικά επέλεξα στην Αυστραλία. Αν η μία δουλειά στις ΗΠΑ που είχε προχωρήσει σε interviews κλπ είχε κάτσει (δε με πήραν τελικά), θα είχα πάει εκεί. Αλλά αυτό ήταν πριν έρθει η πρόταση για την Αυστραλία, δηλαδή αν είχα να επιλέξω δε ξέρω τι θα διάλεγα.

Δε ξέρω αν αυτό σου απαντάει;
 

iridra

Member
Μηνύματα
78
Likes
29
Σχετικά με την θέμα της γλώσσα συμφωνώ.

Δεν το ξέρω εκ πείρας πως η ποιότητα εκπαίδευσης δεν διαφέρει :icon_redface: απλά υποθέτω πως δεν είναι δραματικές οι όποιες διαφορές (και αναφέρομαι στις γνώσεις και όχι σε διαφορές τύπου ότι εκεί υπάρχουν φορεσίες στα σχολεία όπως ανέφερες.)

Από όσο κατάλαβα δηλάδη αύτο που σε έκανε να επίλεξεις ήταν ότι πουθενά αλλού δεν βρήκες αυτό που σε ενδιέφερε και ήθελες να ασχοληθείς επαγγελματικά και όχι τόσο το που.
Από την στιγμή που δεν βρέθηκες σε κάποιο δίλημμα για την επιλογή σου τότε ναι, η απάντηση σου με καλύπτει.
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.405
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Όχι, δεν ήταν με βάση το επαγγελματικό η επιλογή μου, διότι στην Ελλάδα είχα δουλειά. Δεν έφυγα δηλαδή για να "δουλέψω στο αντικείμενό μου".

Η επιλογή ήταν καθαρά με βάση το πού θα είναι καλύτερο περιβάλλον για να μεγαλώσουν τα παιδιά (και σίγουρα δεν ειναι η Ελλάδα).

Και αυτό δεν εξαρτάται μόνο από την εκπαίδευση.
 

iridra

Member
Μηνύματα
78
Likes
29
Όμως ακόμα κι αν δεν έβρισκες τη δουλειά και είχες μόνο τις άλλες επιλογές πάλι δεν θα έφευγες; Γιατί όπως είπες έψαχνες ένα καλύτερο περιβάλλον και συνθήκες.Αυτό μπορεί κανείς να το βρεις σε πολλές χώρες εκτός της Ελλάδας.

Προσωπικά αν και ακόμα είμαι 24 και δεν έχω να σκεφτώ οικογένεια, η επίλογη μου να ζήσω μόνιμα στο εξωτερικό έγινε αρκετά χρόνια πριν και όχι με βάση τα οικονομικά όσο την σωστή δομή/λειτουργία μια χώρας σε παδεία/υγεία/εργασία. Ο Καναδάς αν και πρώτη επίλογη, από όσα διαβάζω και κρίνω γιατί δεν έχω παέι ποτέ όπως κι στην περίπτωσή μου με την Αυστραλία, δεν ξέρω κατά πόσο θα έκανα το βήμα τελικά να πάω μόνιμα. Είναι το ιδανικό σενάριο. Όμως αυτό που έχω στο πίσω μέρος του νου μου είναι πως δεν θα έχω την δυνατότητα αν θέλω πχ ενα 3μερο να πάω Ελλάδα ένω κάπου στην Ευρώπη μπορώ να κάνω κατί τέτοιο. Για αυτό κι ερωτήσεις μου. Θεωρώ πολύ γενναίους όλους εσάς που πάτε σε άλλη ήπειρο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.101
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom