Πολωνία Πολωνία πρόγραμμα

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Για το Copernicus Science Centre γράφει οτι το Planitarium είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης, οπότε το έχω στα δευτερεύοντα, παρόλο που ήθελα να μπω και σε ένα διαδραστικό μουσείο... Για το Σπίτι της Κιουρί τα έχω ξαναδιαβάσει αυτά που γράφεις, αλλά θα ήθελα να το τιμήσω μόνο και μόνο για την ίδια και τη ζωή της. Το Βιλανοβ θα το επιχειρήσω, μόνο και μόνο επειδή είναι εκτός κέντρου και θέλω να δω και άλλα σημεία της πόλης. Chopin Muzeum και Μουσείο της Εξέγερσης της Βαρσοβίας τα έχω στανταράκια. Πολύ πράμα έχει η πόλη και πρέπει να τα ξεδιαλύνω λίγο... Ευχαριστώ πολύ!
Το Εβραϊκό Μουσείο μην το χάσεις. Είναι εντυπωσιακό.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Το Εβραϊκό Μουσείο μην το χάσεις. Είναι εντυπωσιακό.
Το έχω υπ' οψιν μου, αλλά το πόσα μουσεία θα μπορέσουμε να δούμε εξαρτάται απο τον καιρό που θα έχει και απο τις ημερήσιες που θα κάνουμε. Ευχαριστώ :)

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάαστριχτ-Ντυνάν-Σπά-Άαχε
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Υπάρχουν πολλά θέματα για Πολωνία αλλά επειδή ο τίτλος ταιριάζει περισσότερο στο ταξίδι που σκοπεύουμε να κάνουμε με την σύζυγο, γράφω σε αυτό.
Λοιπόν θα ήθελα μια βοήθεια στο πως να κατανέμουμε τις διανυκτερεύσεις μας και σε ποιες πόλεις να γίνουν αυτές.
Επειδή η άφιξη είναι στην Βαρσοβία και η αναχώρηση είναι από την Κρακοβία, σκεφτομαι οι 2 πρώτες διανυκτερεύσεις να γίνουν στην Βαρσοβία και οι 2 (ή 3) τελευταίες στην Κρακοβία.
Σκέφτομαι μετά την Βαρσοβία να νοικιάσουμε αυτοκίνητο και να κατευθυνθούμε νότια.
Θα έχουμε στην διάθεση μας άλλες 4 διανυκτερεύσεις και ρωτώ που θα ήταν καλύτερα να γίνουν.
όπως έχω διαβάσει είμαι μεταξύ των Πόζναν- Βρότσλαβ- Κατοβίτσε- Ζακοπάνε. Ή αν κάποιες πόλεις είναι κοντινές θα μπορούσαν να βγουν με ημερήσιες εκδρομές χωρίς να αλλάζουμε ξενοδοχεία σύντομα. Επίσης θα ήθελα προτάσεις για όμορφα χωριά ή κωμοπόλεις κοντινές σε αυτές τις πόλεις.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Επειδή η άφιξη είναι στην Βαρσοβία και η αναχώρηση είναι από την Κρακοβία, σκεφτομαι οι 2 πρώτες διανυκτερεύσεις να γίνουν στην Βαρσοβία και οι 2 (ή 3) τελευταίες στην Κρακοβία.
Θα έβαζα μια μέρα παραπάνω στη Βαρσοβία, ειδικά αν ενδιαφέρουν τα μουσεία της, τα πάρκα κ.α.
Σκέφτομαι μετά την Βαρσοβία να νοικιάσουμε αυτοκίνητο και να κατευθυνθούμε νότια.
Το αυτοκίνητο διευκολύνει σίγουρα την όλη κατάσταση, αν όμως έχετε σκοπό να κινηθείτε αποκλειστικά σε πόλεις το θεωρώ περιττό, καθώς οι μετακινήσεις με τρένα/λεωφορεία στη χώρα είναι αξιόλογες.
είμαι μεταξύ των Πόζναν- Βρότσλαβ- Κατοβίτσε- Ζακοπάνε
Poznan όχι γιατί με την απευθείας πλέον πτήση από τη Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει ως ξεχωριστή εκδρομή κι έχει ενδιαφέρουσες πόλεις τριγύρω του. Κατά τη γνώμη μου καλύτερα στο Βρότσλαβ.
Επίσης θα ήθελα προτάσεις για όμορφα χωριά ή κωμοπόλεις κοντινές σε αυτές τις πόλεις.
Σε απόσταση βολής από την Κρακοβία (μια ώρα πάνω κάτω) είναι το Tarnów αλλά και το Κατοβίτσε, που μπορούν να βγουν και σε ημερήσια.

Mairoula

Member
Καλημέρα στην ομάδα,για μένα σίγουρα αξίζει περισσότερο Κρακοβία που είναι πολύ πιο γραφική πόλη από την Βαρσοβία.Βεβαίως και έχεις να δεις πράγματα και στην Βαρσοβία αλλά στην Κρακοβία μην ξεχάσεις να δεις το Άουσβιτς και τα Αλατορυχεια που πραγματικά αξίζουν.Το αυτοκίνητο χρειάζεται πιστεύω για πιο άνεση στις μετακινήσεις και κατά την γνώμη μου μια στάση Βρότσλαβ αξίζει.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Υπάρχουν πολλά θέματα για Πολωνία αλλά επειδή ο τίτλος ταιριάζει περισσότερο στο ταξίδι που σκοπεύουμε να κάνουμε με την σύζυγο, γράφω σε αυτό.
Λοιπόν θα ήθελα μια βοήθεια στο πως να κατανέμουμε τις διανυκτερεύσεις μας και σε ποιες πόλεις να γίνουν αυτές.
Θα έχουμε στην διάθεση μας άλλες 4 διανυκτερεύσεις και ρωτώ που θα ήταν καλύτερα να γίνουν.
όπως έχω διαβάσει είμαι μεταξύ των Πόζναν- Βρότσλαβ- Κατοβίτσε- Ζακοπάνε. Ή αν κάποιες πόλεις είναι κοντινές θα μπορούσαν να βγουν με ημερήσιες εκδρομές χωρίς να αλλάζουμε ξενοδοχεία σύντομα. Επίσης θα ήθελα προτάσεις για όμορφα χωριά ή κωμοπόλεις κοντινές σε αυτές τις πόλεις.
Για μένα είναι λίγες οι 2 διανυκτερευσεις στη Βαρσοβία, θα πρόσθετα μια ακόμη.
Αν όχι θα έκανα μια ημερήσια Βρότσλαβ το οποίο είναι πανέμορφο η θα διέμενε εκεί, ακόμα καλύτερα, και θα ξοδευα 3 μέρες Κρακοβία με επίσκεψη σε αλατορυχειο και birkenau

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Αν έχετε συνολικά 8 διανυκτερεύσεις (αν καταλαβαίνω σωστά) θα έλεγα 3 Βαρσοβία, 2 Βρότσλαβ και κατάληξη με 3 Κρακοβία.
Οι 3 για Βαρσοβία καλύπτουν με άνεση την πόλη και βάζεις μέσα 1-2 καλά μουσεία (Κοπέρνικου, Εξέγερσης, Εβραϊκό…) ή/και 1-2 παλάτια με τους κήπους τους.
Το Βρότσλαβ τις χρειάζεται τις 2 νύχτες, ειδικά αφού θα χαθεί χρόνος για να πας και κατόπιν να ξαναφύγεις.
Για την Κρακοβία, αν βάλεις μέσα αλατωρυχεία και Άουσβιτς, οι 3 μέρες είναι μια χαρά.

makisg

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μάαστριχτ-Ντυνάν-Σπά-Άαχε
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Για να απαντήσω και στους 4 ευχαριστώντας για τις προτάσεις σας θα ήθελα να πω ότι,
@psilos3 Ναι μας ενδιαφέρουν τα πάρκα αλλά όχι τα μουσεία. Τώρα αν δεν βολέψει να δούμε το Πόζναν, τί να κάνουμε σε 8 μέρες δεν γίνετε να τα δείς όλα.
Μάλλον η πρόταση του @gkalla είναι η πιο βολική. Τώρα όσον αφορά το αυτοκίνητο θα το δω ανάλογα στο πως θα διαμορφώσω το τελικό πρόγραμμα. Τα αλατωρυχεία μάλλον απορρίπτονται λόγω της δύσκολης πρόσβασης, ( διαβάζω ότι έχει 400 σκαλιά, κάτι απαγορευτικό για εμάς).

elenabi

Member
Καλημερα . Επειδη καναμε το 2020 το ταξιδι εμεις πηγαμε Κρακοβια 3 μερες και 2 διανυχτερευσεις Γκντανσκ . Κρακοβια Γκντανσκ 5 ωρες με τρενο . Το Γκντασκ ειναι ενα διαμαντι. Πολλοι το υποτιμουν αλλα ειναι μια απο τις ωραιοτερες πολεις . Μετα το Γκντασκ γυρισαμε Βαρσοβια για 2 μερες .

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Τώρα όσον αφορά το αυτοκίνητο θα το δω ανάλογα στο πως θα διαμορφώσω το τελικό πρόγραμμα.
Πάντως αν πάτε σ' αυτές τι πόλεις που πρότεινα γίνεται άνετα και με το τραίνο.
Το μόνο αρνητικό πιθανόν να είναι πως από Βαρσοβία για Βρότσλαβ έχει 1-2 δρομολόγια την ημέρα με το γρήγορο τραίνο και θέλει να το προγραμματίσετε σχετικά νωρίς για να βρείτε θέση.

Τα αλατωρυχεία μάλλον απορρίπτονται λόγω της δύσκολης πρόσβασης, ( διαβάζω ότι έχει 400 σκαλιά, κάτι απαγορευτικό για εμάς).
Για τα σκαλιά των αλατορυχείων δεν είναι τραγική η κατάσταση. Έχοντας στην παρέα άνθρωπο με μεγάλο πρόβλημα στα γόνατα τα έβγαλε σχετικά καλά. Η άνοδος πάντως είναι αποκλειστικά με ασανσέρ.
Σκεφτήτε το. Μην τα χάσετε! Είναι πολύ καλή εμπειρία.

patrizia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπεστη
Ταξίδι-Όνειρο
Κινα
Εμείς το καλοκαίρι του 23 κάναμε ένα γύρο με τρένο γρήγορα, άνετα και οικονομικά.
Κρακοβία 3 μέρες, Βαρσοβία 4, Γκντανσκ 3 πήγαμε και Μαλμπορκ και Σοποτ και Βρότσλαβ 3. Όλα ήταν υπέροχα και το Γκντανσκ ονειρικό!!!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μάλλον η πρόταση του @gkalla είναι η πιο βολική.
Κι εγώ αυτό πρότεινα ακριβώς όπως το λέει ο @gkalla ,Βαρσοβία-Βροτσλαβ-Κρακοβία (3-2-3) και μετακίνηση με τρένο (ή Flixbus) αφού θα έχετε να κάνετε μόνο με πόλεις. Συμφωνώ πως είναι το ιδανικότερο σενάριο. Το Poznan εκτός.
Τα αλατωρυχεία μάλλον απορρίπτονται λόγω της δύσκολης πρόσβασης, ( διαβάζω ότι έχει 400 σκαλιά, κάτι απαγορευτικό για εμάς).
Έχει ναι στην κατάβαση, ωστόσο νομίζω πως υπήρχε και πρόσβαση με το ασανσερ αλλα δε παίρνω και όρκο, μπορείς να το ψάξεις. Σε κάθε περίπτωση απαιτεί πολύ περπάτημα η ξενάγηση, όπως αντίστοιχα και στο Αοσβιτς.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.293
Μέλη
39.969
Νεότερο μέλος
giannissot

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα