Πορτογαλία Πορτογαλία

John_Creta

Member
Μηνύματα
14
Likes
14
Καλησπέρα σάς... Σε ένα μήνα θα βρίσκομαι για μια εβδομάδα στην υπέροχη Πορτογαλία... καθώς ήδη μετράω αντίστροφα και κανονίζω τα διαδικαστικά ( αυτοκίνητο ξενοδοχείο) θα ήθελα οποίο μέλος μπορεί να μου προτείνει κάποια μαγαζιά για φαγητό η για ποτό τόσο στην Λισαβόνα όσο και στο Πόρτο... Επίσης για τους λάτρεις της στρογγυλής θεάς αν έχει κάποιος εμπειρία από dragao η από da luz τόσο στο μουσείο όσο και σε αγώνα...και κάτι τελευταίο... Τελικά αυτή η Lisboa card αξίζει?? Δεν έχω δει τόσες αναφορές εδώ μέσα για αυτήν όσο άλλες αντίστοιχες σε άλλες πόλεις... Ότι συμβουλή μου δοθεί θα είναι πολύτιμη!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.393
Likes
14.315
Πρόχειρα στην Λισαβόνα για θαλασσινά Piteu da Graca στην ομώνυμη συνοικία. και Escapo Acores για κουζίνα από Αζόρες.
 
Μηνύματα
172
Likes
806
Το φαγητό στη Λισαβώνα πραγματικά μας ενθουσίασε. Είχαμε κάνει από πριν έρευνα φυσικά αλλά ειδικά στην Alfama που μέναμε, κάθε στενό είχε κι ένα μικρό μαγαζάκι που φαινόταν εξαιρετικό, δεν ξέραμε πού να πρωτοκάτσουμε. Γενικά προτεινω τις κρατησεις επειδη καποια απο τα μαγαζιά ειναι παρα πολύ μικρά, αλλα οι επιλογες ειναι απειρες. Στα πιο πολλά που πήγαμε είχε έναν κατάλογο με 5 - `10 πιάτα, όλα για να τα μοιράζεσαι. Πήγαμε στα παρακάτω μαγαζιά:

O Vinhaça (εξαιρετική περιποίηση από τον ιδιοκτήτη, πολύ ωραία τυριά και αλλαντικά, σχετικά μικρές μερίδες (είναι στυλ tapas) αλλά πεντανόστιμο φαγητό, πολύ ωραία ατμόσφαιρα σε πολύ μικρό χώρο που ενθαρρυνει συζήτηση με διπλανά τραπέζια και απ εξω δε φαίνεται καν ότι είναι εστιατόριο, το κρασί που μας πρότεινε μας άρεσε πάρα πολύ)
Agulha no Palheiro (επίσης εξαιρετική περιποίηση από την ιδιοκτήτρια, όλα πεντανόστιμα, ωραίο selection κρασιών. Μας άρεσε πάρα πολύ)
tabernário do bairro (κάτσαμε μόνο για ένα γρήγορο απογευματινό κρασάκι και μύδια αλλά θα ήθελα να είχα πάει και για φουλ φαγητό γιατί φαινόταν πολύ καλό)
Velha Gaiteira (ωραίο, χαλαρό, συνοικιακό μαγαζί, ίσως το πιο οικονομικό από όλα λαμβανοντας υπόψη και μεγεθος μερίδων. Πήραμε θαλασσινά και μας άρεσαν όλα)
lisboa tu e eu 2: (καθισαμε στα εξωτερικα τραπεζακια στα σκαλακια κι ηταν πολύ ωραία, μια ακόμη πολύ συμπαθής ιδιοκτητρια, πολύ ωραίο φαγητό, λίγη αναμονή και λίγο αργό το σέρβις αλλά ήταν Παρασκευή βράδυ και το μαγαζί ήταν τίγκα)
O Frade (ίσως αυτό που μας ενθουσίασε λιγότερο απ' όλα κυρίως γιατί είχαμε καλομάθει με το πόσο περιποιητικοί ήταν όλοι στα προηγούμενα και το σέρβις μας φάνηκε πιο απρόσωπο, ενώ τα λίγο πιο "elevated" πιάτα που δοκιμάσαμε, αν και νόστιμα, δεν ήταν τόσο ουάο όσο αυτά που είχαμε φάει τις προηγουμενες μέρες και η σχεση ποιότητας - τιμής μας φάνηκε λίγο χειρότερη συγκριτικά. Όμως και πάλι, ήταν όλα νόστιμα και βολεύει αν είσαι κοντά στην Belem. )
 
Last edited:

kofidenia

Member
Μηνύματα
146
Likes
608
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία, Μέλανας Δρυμός
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλληνική Πολυνησία
Ντόπιος φίλος μου έχει προτείνει τα κάτωθι, κάποια από τα οποία έχω δοκιμάσει και εγώ και εγκρίνω:

PORTO

Ze Bota
για παραδοσιακό γεύμα και καλό κράσι
Brasao aliados , brasao Pacos Manuel ή Santiago για να φάτε Francesinha το παραδοσιακό τους πιάτο (εμάς δε μας άρεσε πολύ το μαγαζί όμως πολύ ωραίο)
Εστιατόριο Antunes για μεσημεριανό με ντόπιους
Περιοχή Praca dos Poveiros στο Casa Guedes για παραδοσιακό σάντουιτς

Πηγαίνετε στην οδό Galerias Paris και οδό Candido dos Reis για ποτά
Rua das Flores στη Ribeira ποτά και περιοχή Baixa για δείπνο.

Και φυσικά μην παραλείψετε να πιείτε κρασί Porto.

LISBOA

LX Factory
για δείπνο και βόλτα στην περιοχή docas
bar Pharmacia για ποτό πρίν πάτε για δείπνο
Manteigaria unico
για pasteis de nata και Ginjinha (τοπικό λικέρ)
Papo cheio στην Rue de Sao Pedro de Alcantara, λοκαλ φθηνό ταβερνείο για να φάτε και τη μπριζολά με το αβγό (παραδοσιακό τους)
Java rooftop για ποτό ή και δείπνο (λίγο ακριβό)
για brunch Fauna & Flora χρειάζεται κράτηση
Pasteis de Belem για την top λιχουδιά όλης της Πορτογαλίας, pasteis de nata

Άντε μας άνοιξες την όρεξη πρωί πρωί :bleh:
 

vikara

Member
Μηνύματα
475
Likes
4.033
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Παιδιά σας ζηλεύω που ανταλλάσσετε απόψεις για φαγητό/ποτό στην Πορτογαλία! Παίζει να είμαι από τους πολύ λίγους που δεν απόλαυσα τη ζωή της Λισαβόνας και του Πόρτο μέσα από τα μαγαζιά τους,μιας και πήγα την εβδομάδα που άλλαζε η χρονιά από 2021->2022 και ήταν κλειστή η εστίαση, είχε γίνει και ένα τεράστιο μπαμ με κρούσματα της μετάλλαξης O μετά τα Χριστούγεννα και μόνο take away μπορούσαμε να παρουμε 😭
Φάγαμε ωραία απλά θυμάμαι μόνο στην κλειστή αγορά time out στη Λισαβόνα να έχουμε καθήσει!
Πάντως,είναι ένας λόγος για να ξανα-επισκεφθω την Πορτογαλία,γιατί έχει πραγματικά φανταστική κουζίνα και πολύ ωραία μαγαζιά και ζωή!!
 

apodrasi

Member
Μηνύματα
546
Likes
1.011
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτική
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Ινδία-Περού
Αντιγράφω από παλιότερη ανάρτηση για Λισαβόνα:
Τοπική συνταγή, μάγουλα χοιρινά μαγειρεμένα σε μοσχάτο, στο Tapas Bar 52.
Bacalhau carpaccio εξαιρετικό και πέρδικα με ξερά σύκα σε μαγαζί για fado, Parreirinha de Alfama, καλό!
 

zaxas44

Member
Μηνύματα
18
Likes
5
Καλησπέρα και από εμένα , έχω κλείσει να πάω ταξιδακι με αλλά 3 φιλαράκια 4-9/3 πορτογαλια.Θα μείνουμε 1 μέρα Πόρτο (την πρώτη θα φύγουμε αμέσως από Λισαβόνα για Πόρτο οδικώς ) και μετά τις υπόλοιπες Λισαβόνα. Θα ήθελα να ρωτήσω τι προλαβαίνω να δω σε 1 μέρα Πόρτο, επίσης ο δρόμος για Πόρτο από Λισαβόνα είναι οκ? Και κάτι τελευταίο καθώς έχω κουράσει 😁, το Σίντρα αν δεν το επισκεφτούμε είναι μεγαλη χαζομάρα? καθώς σε 3,5 μέρες πόσα να προλάβουμε !!!

Ευχαριστώ και συγγνώμη για το σεντόνι !!
 
Last edited:

gkalla

Member
Μηνύματα
1.257
Likes
6.753
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγράδι
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Θα ήθελα να ρωτήσω τι προλαβαίνω να δω σε 1 μέρα Πόρτο
Θα πάρετε μια σχετικά καλή ιδέα του κέντρου της πόλης αλλά όχι πολλά παραπάνω. Έκανα πριν μερικά χρόνια κάτι αντίστοιχο, δηλαδή άφιξη στην Λισαβόνα, αμέσως οδικά για Πόρτο και επιστροφή στην Λισαβόνα. Είχαμε 1 μέρα παραπάνω γι' αυτό μείναμε 2 βράδια Πόρτο και ρίξαμε και μια καλή ματιά στο γειτονικό Γκιμαράες.
Έχω γράψει σχετική ιστορία:
Πορτογαλία - Φουριόζοι ταξιδιώτες στην ράθυμη Πορτογαλία (Πόρτο, Γκιμαράες, Λισαβόνα, Σίντρα)

επίσης ο δρόμος για Πόρτο από Λισαβόνα είναι οκ?
Μια χαρά είναι ο δρόμος!

Και κάτι τελευταίο καθώς έχω κουράσει 😁, το Σίντρα αν δεν το επισκεφτούμε είναι μεγαλη χαζομάρα? καθώς σε 3,5 μέρες πόσα να προλάβουμε !!!
Η Σίντρα είναι πολύ όμορφη αλλά αν πάτε θα χάσετε πολύτιμο χρόνο από την Λισαβόνα. Εμείς πήγαμε Σίντρα και ειλικρινά δεν ξέρω αν το ξανασχεδίαζα αν θα το έκανα έτσι ή αν θα αφιέρωνα όλο τον χρόνο στην πρωτεύουσα. Πάντως στην Λισαβόνα χρειαζόμασταν κι άλλο χρόνο για να δούμε όλα όσα θέλαμε.
 
Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.214
Μηνύματα
883.820
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom