Βραζιλία Ποταμός του Ιανουαρίου

McElk

Member
Μηνύματα
1.023
Likes
1.567
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya

Συμπληρωματικά με την ιστορία μερικές πληροφορίες για αυτούς που σχεδιάζουν να πάνε Ρίο αποκλειστικά για το καρναβάλι.

Οικονομικά στοιχεία : Αεροπ. εισιτήριο με τις γνωστές Air France, British, Iberia, Lufthansa, T.A.P. : 800–1000 ευρώ το άτομο. Ξενοδοχείο : 2 – 2,5 φορές πάνω από την κανονική τιμή λόγω καρναβαλιού. Επίσης πρέπει να κλείσεις πακέτο τουλάχιστον 4-5 ημερών. Από 800-1800 ευρώ για 6 βράδια το δίκλινο μετά πρωινού. Εισιτήρια σε sambodromo από 150-280 ευρώ το άτομο η βραδιά ανάλογα την κερκίδα. Λοιπά έξοδα φαγητό, διασκέδαση, τοπικές εκδρομές, μικροαγορές : 80-120 ευρώ ανά ημέρα το ζευγάρι. Τα αεροπορικά και το ξενοδοχείο κλείστε τα τουλάχιστον 15 μέρες πριν. Για τα εισιτήρια του sambodromo μη βιαστείτε. Στο RIO CARNIVAL TICKETS 2009 μπορεί λίγες μέρες πριν να βρείτε μια σημαντική έκπτωση.

Διαμονή : Η περιοχή της Κοπακαμπάνα συνδυάζει φαγητό, νυχτερινή ζωή, παραλία και πρόσβαση σε μετρό. Αν αντέχει η τσέπη ξενοδοχείο Rio Othon Palace και μάλιστα ocean view. Το Acapulco που έμεινα εγώ ήταν πολύ οικονομικότερο.

Μετακινήσεις : Το ταξί είναι αρκετά οικονομικό και θα το χρησιμοποιήσετε από και για το αεροδρόμιο. Μέσα στην πόλη όμως τις μέρες του καρναβαλιού κλείνουν συχνά μεγάλους δρόμους με αποτέλεσμα συμφόρηση στους υπόλοιπους. Γιαυτό έχετε υπόψη σας και το μετρό (1 γραμμή). Την ενοικίαση αυτοκινήτου ξεχάστε την.

Ρούχα : Βερμούδες, μακό μπλουζάκια, κλειστά (αθλητικά) παπούτσια. Γίνεστε δεκτός παντού εκτός από τον επίσημο αποκριάτικο χορό του Copacabana Palace Hotel. Για εκεί χρειάζεται … φράκο.

Sambodromo: Για την μετάβαση προτιμήστε το μετρό. Σε 20 λεπτά θα είστε στον σταθμό Central. Από εκεί η απόσταση είναι 15 λεπτά με τα πόδια. Η καλύτερη θέαση γίνεται από την κερκίδα 7 εκτός αν αντέχει η τσέπη το εισιτήριο της 2 (καμαρίνια). Πάτε 1.30 ώρα νωρίτερα για να πιάσετε καλή θέση : μπροστινή σειρά, δίπλα σε διάδρομο και όχι μπροστά σε μεγάφωνο. Εάν πάλι έχετε πάθος με τις φωτογραφίες και τις λήψεις πηγαίνετε στην κάτω δεξιά γωνία της κερκίδας (προς την 5). Σε καμία περίπτωση μην πάτε στις κερκίδες 13 ή 6.

Μην χάσετε : Ένα ξεφάντωμα στο Scala. Ένα δείπνο στο Marius.
 

Attachments

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Μπραβο McElk μας μετεφερες και μας στο απιθανο βραζιλιανικο καρναβαλι.!!!
Πρεπει να ειναι το κατι αλλο,απ`οτι διαβαζω,
μου αρεσε ειδικα αυτο με κατι σε κορδονια που εγραψες:haha:
Ευχομαι να ξαναπας και την επομενη φορα να ειναι νωριτερα απο 17 χρονια.
Παντα τετοια!!!
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
:welcome: back McElk. Πάντα τέτοια.
Πόση διαφορά εχουν τα εισιτηρια μέσω Κων/πολης;
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Αχ... μου ξύπνησες τόσες αναμνήσεις!

Πολύ θέλω να ξαναπάω στο Ριο...

Πολύ καλή η περιγραφή σου, μπράβο!:clap:
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
McElk, στην αρχή με παραξένεψε ο τίτλος της ιστορίας σου αλλά μετά φαντάστηκα ότι μάλλον το Rio de Janeiro σημαίνει Ποταμός του Ιανουαρίου στα Πορτογαλικά και μια πρόχειρη αναζήτηση στο google μου επιβεβαίωσε την μετάφραση!
Υποθέτω ότι στο Ρίο δεν είναι ασφαλές να κινηθείς σε όλες τις περιοχές της πόλης λόγω της υπερβολικής φτώχειας.
Είναι έτσι τα πράγματα ή γράφονται υπερβολές από τους δημοσιογράφους?

 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.467
Likes
7.926
Ωραία ακούγονται όλα αλλά μάλλον δεν θα πρέπει να πάμε με τους άντρες μας γιατί κινδυνεύουμε να γυρίσουμε μόνες πίσω, ε?:bleh:
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.023
Likes
1.567
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Τις ευχαριστίες μου για τα διθυραμβικά σχόλια. Muito obrigado !!!............... vagantos : Βρήκα τα εισιτήρια κάπου 150 ? φθηνότερα, το connection ιδανικό (1.50΄h) και απέφυγα το axd-ath άλλα 100 ? ήτοι 500 ? φθηνότερα οι δυο μας. Για την μετάβαση βέβαια Κων/πολη από Έβρο το ποσόν είναι αστείο. Με 20 ? πας – έρχεσαι και σου περισσεύουν για καφέ (ελληνικό)................................... VarioAthens : Όχι. Θα πρέπει να τους αφήσετε να πάνε μόνοι.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.023
Likes
1.567
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Παραλειπόμενα : Κατά την παρέλαση της 11ης σχολής την δεύτερη μέρα στο Sambodromo μια μεγάλη κάμερα (σε μέγεθος σακ-βουαγιάζ), η οποία κρεμασμένη με ένα μηχανισμό σαν τελεφερίκ σε 15 μέτρα ύψος πηγαινοερχόταν σε όλο το μήκος των 800 μέτρων, έπεσε σε χώρο καθισμάτων εμπρός από την 5η κερκίδα. Τα συρματόσχοινα ταλαντεύτηκαν και κρεμάσαν σε μια μεγάλη κοιλιά. Έγινε μια στιγμιαία αναστάτωση έτρεξαν οι υπεύθυνοι αλλά η παρέλαση συνεχίστηκε κανονικά. Πιθανόν τα καθίσματα να ήταν άδεια λόγω της προχωρημένης ώρας και να μην χτύπησε κανείς, ήταν όμως ένα πλήγμα στην όλη οργάνωση. Θα μπορούσε να σκοτώσει κόσμο από τέτοιο ύψος................ Στις 19/02 είδαμε στην τηλεόραση ότι έγινε μια ληστεία σε βάρος νεαρών τουριστών σε Hostel στο Ρίο. 7-8 ένοπλοι μπήκαν στο Hostel βράδυ και με την απειλή όπλων μάζεψαν τους ενοίκους σε ένα χώρο τους πήραν χρήματα, διαβατήρια και φωτογραφικές αναστατώνοντας τελείως τα πράγματά τους μέσα στα δωμάτια.
 

CakeNet

Member
Μηνύματα
2.065
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
-
Καλά...εκεί είναι γενικά επικίνδυνα τα πράγματα..κι εγώ είχα πέσει σε παρόμοιες καταστάσεις...
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.023
Likes
1.567
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
marydim : Για το θέμα της ασφάλειας μας ενημέρωσε ο ξενοδόχος ότι καλό είναι να μην κουβαλάμε μαζί μας πολλά χρήματα, όχι πάνω από 300 R, όχι κρεμασμένες στο λαιμό κάμερες και φωτογραφικές και να αποφεύγουμε νύχτα υπόγειες διαβάσεις. Στα τουριστικά μέρη (Κορκοβάντο κλπ) μας είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η αλήθεια είναι ότι στα μέρη που κινηθήκαμε (Κόπα και κέντρο) δεν αισθανθήκαμε την παραμικρή ανασφάλεια. Στο δρόμο για sambodromo όμως επειδή δεν είναι σε καλή περιοχή, είχα όπως είπα την κάμερα σε νάυλον παλοσακούλα. Τώρα αν μπει κανείς ξένος μέσα στις Φαβέλες πάει γυρεύοντας.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.158
Μηνύματα
882.406
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom