Που έχετε ταξιδέψει 2+ φορές επειδή ενθουσιαστήκατε;

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.594
Likes
9.771
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ονειρεμένο Ταξίδι
New Zealand
Τώρα κάθε πότε έχει για Βελιγράδι;
Στη καραντίνα πετούσε μόνο η Air Serbia Παρασκευή απόγευμα και Δευτέρα ξημερώματα.

Aegean ξεκίνησε από 15 Ιούνη και τώρα έχει κάθε μέρα εκτός ΣΚ, αλλά έχει κάνει το ανάποδο από ότι πήγαινε πιο παλιά. Δηλαδή η πτήση είναι Παρασκευή πρωί και Δευτέρα απόγευμα, οπότε δυο μέρες off από την δουλειά, πριν ήταν Παρασκευή απόγευμα και Δευτέρα πρωί.
 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.089
Likes
44.967
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Όχι βρε. Το λέει στην αρχή η θεματοθέτρια. Είναι και για εντός και για εκτός.
Ναι αλλά προτιμότερα ζητάει πόλεις του εξωτερικού και γενικότερα πόλεις.
Ας κάνω μια προσπάθεια εντός συνόρων :) :

1. Ρόδος, αισίως δέκα φορές στη πόλη της, αρκετές ως διερχόμενος για άλλο νησί, πάντα όμως με διανυκτέρευση. Είναι μια πόλη που αγαπώ και μ' αρέσει κάθε φορά να επιστρέφω.
2. Χανιά, πέντε φορές και ευχαρίστως άλλες πενήντα πέντε, καθώς μιλάμε για μια πόλη που μας συνδέουν πολλά και κάθε φορά χαίρομαι να τη βλέπω.
3. Αθήνα (περίπου 7-8 φορές τα τελευταία 5 χρονια). Ξέρω ότι για τους περισσότερους δεν αποτελεί επίτευγμα, αλλά για μένα είναι σχεδόν τουριστικός προορισμός που θέλω πάντα να πηγαίνω για να βλέπω κόσμο, να κυκλοφορώ και να περνάω καλά.
4. Κέρκυρα, τέσσερις φορές - όλες διαφορετική εποχή και με μεγάλη χαρά θα ξαναπήγαινα απαραίτητα εκτός καλοκαιριού.
5. Ναύπλιο, δύο φορές και είναι αρκετές για να το αγαπήσει κανένας θέλοντας να το ξαναδεί.
Τέλος η Καλαμάτα που έχω δει μόνο μία φορά είναι μια πόλη που με τρώει να ξαναπάω και ψάχνω την ευκαιρία μιας κι έχει πτήσεις, οπότε ελπίζω να γίνει σύντομα.;)
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
3. Αθήνα (περίπου 7-8 φορές τα τελευταία 5 χρονια). Ξέρω ότι για τους περισσότερους δεν αποτελεί επίτευγμα, αλλά για μένα είναι σχεδόν τουριστικός προορισμός
Μα, μια χαρά τουριστικός προορισμός είναι, εφόσον δεν μένεις Αθήνα.

Κι εγώ πάω σαν επισκέπτρια στην πανέμορφη Καστοριά. Π.χ. για τους ντόπιους μπορεί να μην είναι ούτε επίτευγμα, ούτε τουριστικός προορισμός αφού εκεί μένουν, αλλά για εμάς που περνάμε τόσες ώρες οδικώς από Αθήνα, γιατί αγαπάμε Καστοριά, είναι ταξίδι και μάλιστα από τα πολύ ωραία μας.
 

gioannis13

Member
Μηνύματα
1.229
Likes
7.626
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Επειδή ενθουσιάστηκα , Αμερική 1η φορά το 92 και κατόπιν , ελπίζω φέτος να τις κάνω διψήφιες και 6η στην Times Square.... , αγαπημένος επίσης προορισμός η Βουδαπέστη με πρώτη το 96 και έκτοτε 4-5 φορές ακόμα , Μόναχο επίσης , 4-5 λόγω της φανταστικής φύσης , και την τελευταία 7ετία το Βουκουρέστι , όμορφο ,και φτηνό για ΣΚ....,να μην αδικήσω και το εξαιρετικό Αμβούργο και λόγω ομορφιάς του Έλβα και του ναυπηγείου της Airbus 3 φορες.... αυτά είναι τα ενθουσιώδη repeated ταξίδια μου-μας....
 

maria30

Member
Μηνύματα
238
Likes
733
Επόμενο Ταξίδι
??????
Λοιπόν από Ελλάδα Κέρκυρα 25 φορές όλες τις εποχές Μύκονος 18 φορές, Χαλκιδική αμέτρητες, Κρήτη όλους τους νόμους 12 φορές, 2 Ρόδο, 3 Αράχωβα, Γιάννενα γύρω στις 10 και Θεσσαλονίκη ξέρω εγώ 50 -60 -100; ποιος μετράει ?
Εξωτερικό 2 Παρίσι δεν μου άρεσε ούτε την πρώτη και πήγα και 2η για να βεβαιωθώ, 3 Ρώμη και θα ξαναπάω όσες περισσότερες μπορώ, 4 Μιλάνο ,γιατί έτσι μ' αρέσει, γενικά Ιταλία να είναι και πεθαίνω ,Κωνσταντινούπολη 2 και άνετα ξαναπάω.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
897
Likes
3.945
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Από Ελλάδα Ναύπλιο, Κρήτη και Ζάκυνθος.
Στο Ναύπλιο από μικρός πηγαίναμε με τους γονείς, και θυμάμαι μου φαινόταν ολόκληρο ταξίδι μέσω της Κακιάς Σκάλας και της παλιάς εθνικής στην Πελοπόννησο. Έλεγα ότι "το Σαββατοκύριακο θα πάμε Ναύπλιο" και ελάχιστοι γνωστοί μου είχαν πάει. Πλέον, είναι κλασικός προορισμός από την Αθήνα. Πριν τον κορωνοϊό πηγαίναμε 1-2 φορές το μήνα και το καλοκαίρι μπορεί και κάθε βδομάδα. Φέτος το καλοκαίρι το έχουμε τιμήσει ήδη 5 φορές.

Η Κρήτη είναι από την άλλη ο αγαπημένος μου νησιωτικός προορισμός. Αν και μένουμε Ηράκλειο, σχεδόν πάντα πάμε από Ξηρόκαμπο μέχρι Ελαφονήσι, οπότε σταματάμε και στους 4 νομούς. Τα τελευταία 18 χρόνια, πάμε σχεδόν χρόνο παρά χρόνο.

Στη Ζάκυνθο πηγαίναμε σχεδόν κάθε χρόνο γύρω από το 2000 με τους γονείς. Όμως πλέον μου έχει κερδίσει την καρδιά η Κρήτη.

Από εξωτερικό μόνο Γενεύη, Ζυρίχη και Ρώμη. Τις 2 πρώτες τις είχαμε επισκεφθεί πρώτη φορά το '08 και ξανά πάλι το '09. Στη Ζυρίχη ξαναβρέθηκα το '15.
Στη Ρώμη, την πρώτη φορά το '03, μείναμε 1 βράδυ κατά την εκδρομή στην Ιταλία που είχαμε κάνει στη Β' λυκείου, Την αιώνια πόλη την ξαναεπισκέφθηκα το '12, όπου και περπατήσαμε άπειρα χιλιόμετρα για να τη δούμε.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Συγνώμη, όλα τούτα που βλέπω είναι επειδή ενθουσιαστήκατε;; Μα σε όλα; o_O
Ή απλά αναφέρουμε πού έχουμε πάει παραπάνω από μία φορά;
Αυτό ήθελα να πω και εγώ.

Οπότε ας αναφέρω ότι έχω επιστρέψει Σάμο από διάφορα ταξίδια γύρω στις 4500 φορές. Τι? Μένω εδώ? Άλλο αυτό.... 😬🥴
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Αυτό ήθελα να πω και εγώ.

Οπότε ας αναφέρω ότι έχω επιστρέψει Σάμο από διάφορα ταξίδια γύρω στις 4500 φορές. Τι? Μένω εδώ? Άλλο αυτό.... 😬🥴
Μπορείς να πεις πως επέλεξες να μένεις Σάμο, επειδή ενθουσιάστηκες.:):)

Ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης(αλλά και μετά, κατά την περίοδο της καραντίνας), πολλοί νέοι εγκατέλειψαν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για να πάνε σε επαρχιακές πόλεις. Μόνο εγώ ξέρω 3 περιπτώσεις που πήγαν Κέρκυρα, άλλες 2 που πήγαν στην πόλη της Χίου, και 1 για Καρπενήσι. Οπότε επειδή είχαν ξαναπάει και τους ενθουσίασαν(σε σχέση με Αθήνα/Θεσσαλονίκη)αυτές οι επαρχιακές πόλεις, πήγαν για μόνιμα. Ε, εσένα μπορεί να σε ενθουσίαζει η πόλη σου στη Σάμο και για αυτό επιστρέφεις.:cool:
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Ε, εσένα μπορεί να σε ενθουσίαζει η πόλη σου στη Σάμο και για αυτό επιστρέφεις.:cool:
Προφανώς και δεν γίνεται να μην σε ενθουσιάσει το Καρλόβασι, αλλά εγώ ήρθα το μακρινό 2006, πολύ πριν οποιαδήποτε κρίση. Οπότε ήταν άλλοι οι λόγοι της επιλογής.
Αλλά ας επικεντρωθούμε στο ότι είναι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ. :lol:
 

thanos75

Member
Μηνύματα
1.356
Likes
3.397
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καλιφόρνια-Χαβάη
Ας ξεκινήσω από εξωτερικό
Λονδίνο: Αν και βρέθηκα για μεταπτυχιακες σπουδές και έζησα εκεί 2 χρόνια, το έχω επισκεφθεί άλλες 7 φορές από τότε, γιατί πραγματικά το νοιώθω κομμάτι της ζωής μου
Ζυρίχη: 2 φορές; αν και το πρώτο μου ταξίδι ήταν εκεί ως παιδάκι σε συγγενείς που ζούσαν μεταναστες (και φυσικά εντυπωσιάστηκα, όπως κάθε παιδάκι της δεκαετίας του 80 που ταξίδευε εξωτερικό), τη δεύτερη φορα πριν 15 χρόνια τη συνδυασα με κανονικό tour σε ολη την Ελβετία και μαγευτηκα πραγματικά...
Ρώμη: 2 φορές (την 1η ως φοιτητής, τη 2η ήθελε το έτερο ήμισυ- όχι φυσικά ότι με χάλαγε κ εμένα 😉)
Παντως γενικά προσπαθώ όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό να ανακαλύπτω καινούριες χώρες κ πόλεις, όσο κι αν καποιες με έχουν σίγουρα ενθουσιάσει. Οπότε τις περισσότερες που έχω πάει τις έχω επισκεφθεί 1 φορά...
Όσον αφορά την Ελλάδα
Σύρος: 5 φορές (τεράστια αδυναμία)
Ρόδος: Βρέθηκα για ένα εξάμηνο φαντάρος εκεί και από τότε την επισκέφθηκα άλλες 3 φορές. Φέτος μπορώ να πω ότι την "τερμάτισα" αφού έφτασα και στις νοτιοτερες εσχατιές της. Τρελή αδυναμία και το νησί των Ιπποτων
Μύκονος: 3 φορές
Τήνος: 2 φορές
Κως: 2 φορές
Θεσσαλονίκη: 4 φορές
Εύβοια: αρκετά ταξίδια, αλλά καθε φορά σε διαφορετική περιοχή της
Τέλος αρκετά ταξίδια στην ευρύτερη Θράκη και στην ευρύτερη δυτική Πελοπόννησο λόγω καταγωγής γονεων
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.804
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom